گروه علمي فرهنگي: هفته آينده و طي بيست و هفتمين اجلاس كميته ميراث جهاني در پاريس در مورد ورود مجموعه تخت سليمان و ۳۷ سايت فرهنگي و طبيعي ديگر از ۳۲ كشور جهان به فهرست ميراث جهاني يونسكو تصميم گيري خواهد شد.
در صورت ثبت تخت سليمان در فهرست ميراث جهاني يونسكو، اين محوطه تاريخي چهارمين سايت فرهنگي و تاريخي ايران در فهرست ميراث جهاني يونسكو خواهد بود.
به گفته دكتر عبدالرسول وطن دوست، مدير امور بين الملل سازمان ميراث فرهنگي، به احتمال زياد در جريان اجلاس يونسكو، تخت سليمان در فهرست ميراث جهاني اين سازمان پذيرفته خواهد شد.
وطن دوست مي گويد: مطالعات مربوط به ورود اين مجموعه تاريخي به فهرست يونسكو از يك سال پيش آغاز شده و در اين مدت نمايندگاني از يونسكو و ايكوموس (انجمن بين المللي سايت ها و بناهاي تاريخي) از اين مجموعه بازديد كرده اند و گزارش هاي خود را به يونسكو فرستاده اند.
مجموعه باستاني تخت سليمان در نزديكي تكاب در استان آذربايجان غربي قرار گرفته و يكي از محوطه هاي تاريخي مهم ايران محسوب مي شود در اين منطقه نشانه ها و بقاياي استقرار و فعاليت انسان از هزاره قبل از ميلاد تا قرن يازدهم هجري قمري به چشم مي خورد.
اوج شكوه و آباداني تخت سليمان مربوط به دوره ساساني است كه ساختمان آتشكده آذرگشسب در آنجا احداث و آتش جاودان آن به مدت هفت قرن نماد اقتدار آيين زرتشت محسوب مي شده است.
اجلاس يونسكو از ۳۰ ژوئن تا ۵ جولاي در قصر يونسكو در پاريس برگزار خواهد شد.
اين اجلاس با سخنراني دبيركل يونسكو افتتاح مي شود و سپس كميته ميراث جهاني كار خود را آغاز مي كند.
از ايران سيد محمد بهشتي رئيس سازمان ميراث فرهنگي كشور و دكتر عبدالرسول وطن دوست مدير امور بين الملل و مدير پژوهشكده حفظ و مرمت سازمان ميراث فرهنگي در اين اجلاس شركت مي كنند.
تاكنون سه سايت فرهنگي تاريخي چغازنبيل در استان خوزستان، تخت جمشيد در استان فارس و ميراث نقش جهان اصفهان در فهرست ميراث جهاني ثبت شده است.
كشورهاي ايتاليا، چين و فرانسه به ترتيب با ۳۵ ، ۲۸ و ۲۷ سايت فرهنگي، تاريخي و طبيعي بيشترين تعداد ثبت در فهرست ميراث جهاني يونسكو را به خود اختصاص داده اند.