ترجمه: روح انگيز مهرآفرين
تلفن هاي همراه ، آيا خطرناك هستند؟
آيا آنتن هاي تقويت كننده تلفن هاي همراه براي سلامتي خطرناك هستند؟ آژانس فرانسوي امنيت بهداشت محيط (AFSSE) اخيراً در اين مورد اظهار عقيده كرد:
تلفن همراه:
- در حال حاضر مي توان در نظر داشت كه ميدان هاي مغناطيسي ايجاد شده به وسيله اين وسيله ارتباطي شدت بحران هاي ميگرني را افزايش مي دهد و اين عارضه در صورت شرايط بد ارتباطي تشديد مي شود.
اين نظر به صورت بالقوه افراد مبتلا به ميگرن را تهديد مي كند و مي بايست تمهيدي براي مقابله با آن انديشيد.
- در مقابل، هيچ مطالعه و تحقيقي تا به امروز نشان نمي دهد كه استفاده از تلفن همراه مي تواند با ظهور يا توسعه انواع سرطان ها ارتباط داشته باشد.
- تنها خطر واقعي كه در حال حاضر نشان داده شده، ريسك افزايش تصادمات رانندگي، هنگام استفاده از تلفن توسط راننده است.
... و اما درباره آنتن هاي تقويتي و جايگزيني
داده هاي علمي فعلي خطري در اين مورد نشان نمي دهند. به عنوان مقايسه، مي توان گفت كه ميدان هاي آنتن هاي تقويتي تلفن همراه خيلي كم قدرت تر از ميدان هاي فرستنده هاي راديو يا تلويزيون است كه در مورد آنها هم تأثير منفي بر روي سلامتي نشان داده نشده است.
توصيه هاي لازم: سازمان بهداشت فرانسه براي كم كردن ريسك اين ميدان هاي مخابراتي، به شركت هاي مخابراتي توصيه كرد كه حتي المقدور ميزان انرژي آنها را كاهش دهند و همچنين امكاني را فراهم كنند كه استفاده كننده از تلفن همراه در پايان هر مكالمه به طور اتوماتيك و بر روي تلفن همراه خود، ميزان رويارويي با اين انرژي ها را متوجه شود و همچنين اين سازمان اجراي برنامه هاي مشورتي و طراحي در اين مورد به وسيله متصدي هاي دستگاه ها و مقامات عمومي را توصيه مي كند.
منبع: مجله سلامتي (Sante magazine)
آينده كودكان متولد شده به وسيله تلقيح مصنوعي
آينده كودكان متولد شده به وسيله تكنيك (PMA) تلقيح مصنوعي اطمينان بخش است. يك مطالعه بزرگ اروپايي نشان مي دهد كه در سن ۵ سالگي، وضعيت سلامتي ، رواني و رشد كودكان متولد شده به وسيله تكنيك زاد و ولد ياري شده از نظر پزشكي (PMA) (تلقيح مصنوعي) اطمينان بخش و كاملاً يكسان با سلامت رواني و جسمي كودكان متولد شده به طور طبيعي مي باشند.
در اوايل ژوئيه از نتايج وسيع ترين و طولاني ترين مطالعات در رابطه با آينده كودكان زاده شده به وسيله تكنيك توليد دارويي پرده برداري شد. اين كار به مدت ۵ سال وضعيت سلامتي حدود ۱۵۰۰ كودك توليد شده به وسيله تكنيك lesl يا Fir و به صورت طبيعي را مورد مقايسه قرار داده است.
يادآوري مي كنيم كه تولد (Fir) در آزمايشگاه در درون يك لوله آزمايش بوقوع مي پيوندد. و اين به معني برخورد بين سلول تناسلي مرد (اسپرماتوزوئيد) و سلول جنسي زنانه با در ارتباط گذاشتن آنها با هم در شرايط مناسب است و به اين ترتيب جنين در فضاي مخصوص در آزمايشگاه، پرورش يافته و سپس به داخل رحم زن منتقل مي شود. IesI (تزريق داخل سيتوپلاسمي اسپرماتوزوئيد) يك بارورسازي مصنوعي است كه در ضمن آن، سلول تناسلي مرد (اسپروماتوزوئيد) مستقيماً به وسيله زيست شناس به درون سلول جنسي زنانه تزريق مي شود.
در مطالعات اروپايي، كودكان متولد شده به وسيله تلقيح مصنوعي و به وسيله روش پزشكي (PMA) هيچ تفاوت قد يا وزن نسبت به كودكان ديگر نشان نمي دهند. وضعيت كلي سلامتي آنها تقريباً يكسان يا شايد با تفاوت كمي مبني براينكه كودكان متولد شده به وسيله تكنيك پزشكي (PMA) غالباً بيشتر بستري شده اند مي باشد. ارقام در اين رابطه خيلي ناچيز هستند، هيچ اختلال رفتاري در آنها ديده نشده و رشد فكري آنها عليرغم روش توليد آنها يكسان با ساير كودكان است.
در مجموع نتايج اين مطالعات بر سر آينده فكري و عاطفي «كودكان علم» اطمينان بخش است.
منبع: «روزنامه داروسازان» دكتر بريژيت مارتن
خطر چاقي مفرط را جدي بگيريد!
پس از آمريكا در اروپا هم فربهي و اضافه وزن بيش از حد به پيشروي ادامه مي دهد. اگر اين گرايش ادامه پيدا كند فرانسه مي تواند ۲۰ درصد افراد فربه را (چاق مفرط) در سال ۲۰۲۰ داشته باشد.
نتايج تحقيقات ObEpi نگران كننده هستند. اين مطالعات كه هرسه سال يك بار اجازه ارزيابي پيشرفت چاقي مفرط را در فرانسه مي دهند، نشان مي دهد كه حتي در فرانسه ۵ درصد چاق مفرط (افراد خيلي فربه) و ۴/۱۴ ميليون افراد با اضافه وزن طبيعي وجود دارند و اين پديده نه تنها نسبت به سال هاي پيش در حال افزايش است، بلكه در طول ۶ سال گذشته دو برابر شده است.
هيچ شاخه سني از اين عارضه در امان نيست اما از سن ۳۵ سالگي پيشرفت سريع چاقي نگران كننده است. در سال ۲۰۰۰ ، ۴/۸ درصد افراد از ۴۴-۳۵ سالگي به عارضه چاقي مفرط دچار بوده اند. حال آنكه امروز ۶/۱۱ دچار اين مشكل هستند. اين پديده تمام طبقات اجتماعي و شغلي را شامل مي شود. اما مشاغلي كه بيشتر در معرض چاقي اند عبارتند از: پيشه وران و صنعتگران دستي، كارگران، كشاورزان و بازنشستگان در مورد توزيع جغرافيايي اين عارضه هم مي توان گفت كه هيچ منطقه اي از آن مصون نمانده است. اين افزايش خيلي مشخص چاقي همراه با انعكاس مستقيم روي سلامتي است كه باعث بيماري هاي سخت يا ناشناخته مي شود، از جمله مي توان فشار خون شرياني، افزايش اسيدهاي چرب بدن و ديابت نوع دوم را نام برد.
افراد چاق ريسك بسيار بالاتري در ابتلاي به بيماريهاي قلبي- عروقي نسبت به افراد با وزن طبيعي دارند. به اين موارد بايستي پيچيدگي هاي استخواني- مفصلي، رماتيسمي و پيچيدگي هاي تنفسي مربوط به چاقي مفرط را اضافه نمود.
نويسنده: دكتر برژيت مارتن
منبع: مجله طرح سلامتي