منطقه يورو، ۹/۸ درصد بيكار
كشورهاي عضو اتحاديه اروپا هر روز با ناكامي تازه اي در اقتصاد مواجه مي شوند. كسري بودجه هنگفت آلمان و فرانسه كه موجب تهديد آنها از سوي رومانو پرودي شده، اقتصاد كل اتحاديه را با تنگنا مواجه كرده است. نرخ بيكاري در منطقه يورو به ۹/۸ درصد رسيده است.
ميزان بيكاري در اسپانيا در ژوئن امسال به بالاترين حد در ميان كشورهاي عضو منطقه يورو رسيد.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره، ميزان بيكاري در اسپانيا در ماه ژوئن به ۴/۱۱ درصد رسيد.
همچنين ميزان بيكاري در آلمان و فرانسه در ژوئيه از نه درصد فراتر رفت و ميزان بيكاري در لوكزامبورگ نيز به ۷/۳ درصد رسيد.
ميانگين ميزان بيكاري در منطقه يورو در ژوئن به ۹/۸ درصد رسيد كه در سه سال گذشته بي سابقه است.
اتخاذ سياست هاي اقتصادي مبتني بر خريد محبوبيت از سوي سوسيال دموكرات هاي آلمان آسيب جدي به اقتصاد اين كشور زده است.
آلماني ها هم
با وجود اينكه آلمان توانست پس از انقلاب نخستين شريك تجاري ايران شود، در برخي مقاطع حساس روي خوش به ايران نشان نداده است. گفته مي شود شركتهاي تضمين كننده سرمايه گذاري آلمان از تضمين سرمايه گذاري براي يكي از فازهاي پارس جنوبي خودداري كرده و رفتاري مشابه ژاپني ها در ميدان نفتي آزادگان پيشه كرده اند. مقامهاي ژاپني گفته اند اجراي قرارداد مربوط به ميدان نفتي آزادگان تا زمان امضاي پروتكل مربوط به سلاحهاي هسته اي توسط ايران به تعويق مي افتد.
پول سوزان در زيمبابوه
در جريان و پس از جنگ دوم جهاني، نرخ تورم در آلمان هر ساعت افزايش مي يافت و كسي پول، در دست خود نگه نمي داشت. در اين وضعيت اصطلاح پول سوزان به ادبيات اقتصادي افزوده شد. اكنون زيمبابوه با همين شرايط مواجه شده است.
به گزارش بي بي سي تورم زياد در زيمبابوه باعث شده است آمار بيكاري در اين كشور به بيش از هفتاد درصد برسد و بانكهاي زيمبابوه از امكان نگاهداري پول نقد به ميزان زياد محروم شده اند. بانكهاي زيمبابوه فقط شش دلار آمريكا در روز به مشتريان خود پرداخت مي كنند.
در اين حال مخالفان رابرت موگابه رييس جمهور زيمبابوه كه او را به بي كفايتي در اداره امور كشور متهم مي كنند كناره گيري او از قدرت و برگزاري انتخابات را خواستارند.
بحران اقتصادي در زيمبابوه به بخش هاي مختلف اقتصادي و خدماتي به شدت لطمه زده و به گفته برخي از كارشناسان اقتصادي كشاورزي زيمبابوه تقريباً از بين رفته است.
باغداران بندرگزي و مشكل قيم
قيم يك چوب دوسر براي نگهداري شاخه هاي درخت است كه از درختان انجيري منطقه بندرگز تهيه مي شود.
چند تن از باغداران بندرگزي در آستانه برداشت محصولات باغي گفته اند علاوه برفقدان صنايع تبديلي و سته بندي، نبود قيم نيز بر مشكلات برداشت افزوده است. به گفته باغداران سازمان منابع طبيعي براي دراختيارگذاردن قيم به باغداران همكاري نمي كند.
۶۰ كيلوگرم كمتر
واحد مركزي خبر معتقد است، در حالي كه سرانه مصرف شير در ايران ۹۰ كيلوگرم است، اين رقم در جهان ۱۵۰ كيلوگرم است كه به اين ترتيب مصرف سرانه شير در ايران ۶۰ كيلوگرم از متوسط جهاني كمتر است.
اختلاف ۴۰ ميليارد دلاري در بدهي هاي ايران
سايت بازتاب نوشته است: آمار مربوط به بدهي خارجي ايران از حساسيت ويژه اي برخوردار است و جناح هاي گوناگون جمهوري اسلامي هنوز نتوانسته اند بر سر آن به توافق برسند. در پاسخ پرسش حميد رضا بابايي نماينده همدان، طهماسب مظاهري- وزير امور اقتصاد و دارايي- در مجلس شوراي اسلامي كل بدهي خارجي كشور را بيست و سه ميليارد دلار ارزيابي كرد. او به روال هميشگي تعهدات ارزي دولتي را به دو بخش بالفعل و بالقوه تقسيم كرد: در تعهدات بالفعل كالا وارد كشور شده اما پول آن پرداخت نشده، حال آنكه در تعهدات بالقوه كالاي سفارش داده شده هنوز وارد كشور نشده و پرداخت پول آن به بعد موكول شده است. بيست و سه ميليارد دلار اعلام شده از سوي طهماسب مظاهري، هر دوي اين تعهدات را دربرمي گيرد.
پاسخ وزير امور اقتصادي و دارايي، نماينده پرسش كننده را قانع نكرد. در پرسش اين نماينده علاوه بر تعهدات ارزي بانك مركزي، تعهدات وزارتخانه ها و سازمان هاي دولتي از جمله در قالب قراردادهاي بيع متقابل، بدهي خارجي محسوب مي شود.
يادآوري مي كنيم كه جناح منتقد دولت خاتمي در جمهوري اسلامي، در ارزيابي تعهدات مالي خارجي كشور، معمولاً تعهدات ناشي از قراردادهاي بيع متقابل را نيز به حساب مي آورد و بر اين اساس، بدهي خارجي ايران را بالاي پنجاه ميليارد دلار و گاه حتي بين شصت تا هفتاد ميليارد دلار محاسبه مي كند.
سازمان هاي مالي بين المللي، بر پايه ارقام رسمي دولتي، بدهي خارجي ايران را همان بيست و سه ميليارد دلار برآورد مي كنند.