گمرك شفاف است
گمرك جمهوري اسلامي ايران در جوابيه اي كه براي مطلب «شفاف سازي گمرك» مورخ ۱۹ مرداد ارسال كرده نوشته است: گمرك جمهوري اسلامي ايران در پنج سال اخير در موارد مختلف در جشنواره شهيد رجايي به عنوان سازمان نمونه شناخته شده و باعث افتخار است كه يكي از عناوين نمونه بودن نيز «شفاف سازي و اطلاع رساني» بوده و قابل ذكر است كه تمامي وصولي هاي گمرك به خزانه داري كل كشور واريز مي گردد و گمرك به عنوان سازماني تابع قانون محاسبات عمومي كشور بدون داشتن هيچ گونه شركت وابسته انتفاعي و يا غير انتفاعي فقط در چهارچوب بودجه عمومي كشور فعاليتهاي خود را به انجام مي رساند و با انتشار مداوم آمار واردات و صادرات و ترانزيت و قاچاق و تجارت چمداني و بازارچه هاي مرزي و اعلام درآمدهاي وصولي واريزي به خزانه كل كشور به صورت ماهيانه و فصلي و شش ماهه و ساليانه در رسانه هاي گروهي و صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران و تمامي مسئولين كشور، به طور شفاف عملكرد و اقدامات خود را در معرض افكار عمومي و ملت شريف ايران قرار مي دهد مضافاً به اين كه با وجود هشت ميليون مسافر كه در طول سال از گمركات كشور در تردد مي باشند و تمامي واردكنندگان و صادركنندگان و حق العملكاران كه بالغ بر ۲۰ ميليون دلار كالا صادر و وارد مي نمايند و با استقرار در ۱۲۰ بازارچه مرزي و چندين منطقه آزاد و ۱۵۸ گمرك به طور مستمر در معرض قضاوت عمومي قرار دارد و با ايجاد تلفن ارتباط مستقيم با رئيس كل و ستاد پاسخگويي و ستاد تسريع تزانزيت و نشريه گمرك و «وب سايت» آماده پذيرش هر گونه نقد و انتقاد اصولي در بهينه سازي امور مربوط مي باشد بديهي است كه گمرك جمهوري اسلامي ايران خود را موظف به پاسخگو بودن درمورد فعاليت خود مي داند و اميدوار است كه ساير سازمانها نيز اين چنين باشند.
افزايش ۴۰۰درصدي كاركنان دولت
سيد ضرغام عبداللهي مدير سيستم ها و روشهاي مركز توسعه فناوري سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور ناكارآمدي نظام اداري كشور را در افزايش حجم دولت، پايين بودن مدرك تحصيلي كاركنان، تحول گريزي و محافظه كاري مديران ذكر كرد.
وي اظهار داشت: با وجود افزايش ۴۰۰ درصدي كاركنان دولت پس از انقلاب اسلامي، افزايش كاركنان داراي تحصيلات عاليه ۱۳ درصد رشد داشته است.
وي افزايش مشاغل مديريتي را در اين مدت، داراي رشد ۶۰ درصدي و افزايش حجم دستگاه هاي دولتي را از ۲۱ دستگاه در سال ۵۸ به ۸۹۹ دستگاه اعلام كرد.
به گفته وي، تعداد شركتهاي دولتي در اين مدت از ۱۶۷ شركت به ۵۰۲ شركت دولتي در سال ۷۸ رسيده است.
منابع طبيعي و معدن
سازمان صنايع و معادن و اداره كل منابع طبيعي استان، خود را در كنار هم و در يك مجموعه نمي بينند و هر كدام فكر مي كنند متعلق به دولتي جداگانه اند و اين تصور موجب بروز مشكلات جدي در بخش معدن استان شده است.
مهندس ناصر زرگر رييس سازمان صنايع و معادن آذربايجان غربي، گفته است: اداره كل منابع طبيعي حتي در مواردي كه مشخص است محدوده معدني جزء انفال است، معدنكار را موظف به كسب رضايت روستاييان مي كند، در حالي كه قانون گذار اعلام مي كند محدود ه معدني حتي اگر مالك نيز داشته باشد، با نظر كارشناسي دادگستري مبلغ محدوده را به حساب دادگستري واريز كنند تا فرد ذي نفع برداشت كند؛ در اين ميان جلب رضايت روستاييان چه لزومي دارد؟
وي با بيان اين مطلب كه چون معادن ما اكثراً در مناطق محروم واقع شده اند؛ روستاييان خود را مالك محدوده ها تلقي مي كنند، افزود: به همين دليل مزاحمت هاي جدي براي معدنكاران ايجاد مي شود، يكي از اين مشكلات باجگيري هاي صورت گرفته از معدنكاران است كه آنها را با معضلات پيچيده اي روبه رو كرده است.
رييس سازمان صنايع و معادن آ ذربايجان غربي عنوان كرد: طي سال گذشته حدود ۸۰ ميليون تومان باجگيري از معدنكاران به اين سازمان گزارش شده است.
آزادراه تهران- شمال، متري ۶ ميليون تومان
سايت بازتاب به نقل از مدير كل ساختمان و آزادراه وزارت راه و ترابري نوشته است: ساخت هر كيلومتر آزادراه تهران- شمال رابه دليل پيچيدگي خاص خود، ۶۰ ميليارد ريال برآورد كرده است.
عمليات اجرايي آزادراه تهران- شمال از حدود ۹ سال پيش و براي كاهش فاصله ميان شهرهاي شمالي كشور با پايتخت و ديگر نقاط جنوبي آغاز شد و درسال ۱۳۸۰، هزينه ساخت هر كيلومتر از اين آزادراه، حدود ۵/۳ ميليارد تومان پيش بيني شده بود كه به گفته سيدمجتبي مؤدب پور- عضو شوراي شهر رشت- تاكنون اين طرح، تنها ۵ درصد پيشرفت فيزيكي داشته است.
سعيدي كيا با اشاره به اينكه امسال ۲۳۸ كيلومتر آزاد راه جديد ساخته و مورد بهره برداري قرار خواهد گرفت، گفت: در اجراي اين طرح، تا پايان امسال آزادراه هاي نطنز- اصفهان به طول ۹۰ كيلومتر، زنجان- سرچم به طول ۸۲ كيلومتر و ساوه- سلفچگان به طول ۶۶ كيلومتر به بهره برداري خواهد رسيد.