ماهي باستاني رودخانه
پيدا شدن نوعي ماهي باستاني با نام« كوئلاكانث» در آب هاي تانزانيا واقع در قاره آفريقا توجه بسياري از دانشمندان را جلب كرده است. پيش تر تصور مي شد اين ماهي ۶۵ ميليون سال پيش منقرض شده است. به گزارش خبرگزاري بين المللي محيط زيست از دار السلام، پيدا شدن اين گونه ماهي باستاني، بحث هاي تازه اي را درباره امكان دستيابي به گونه هاي بسيار قديمي ديگر موجودات زنده رونق بخشيده است. دانشمندان بر اين باورند كه ممكن است، ده ها نوع موجود زنده ديگر نيز با عبور از فراز و فرودهاي حيات، هنوز بقاي خود را حفظ كرده باشند.
ماهي«كوئلا كانث» در سال ۱۹۳۸ ميلادي براي اولين بار در دهانه رود «چومنا» واقع در آفريقاي جنوبي ديده شد. از آن پس ۱۸۰ قطعه از اين نوع ماهي، در رودخانه هاي مختلف آفريقا مشاهده شده است.
تلاش براي نجات لاك پشت هاي غول پيكر
كانبرا: لاك پشت هاي غول پيكر آبزي، بخشي از ميراث فرهنگي استراليا محسوب مي شوند. اين موجودات آبزي بيش از يكصد ميليون سال در اقيانوس ها زندگي كرده اند. شش گونه از لاك پشت هاي جهان در استراليا زندگي مي كنند. در سراسر جهان ۷ نوع لاك پشت ادامه حيات مي دهند. در پي شكار بي رويه لاك پشت هاي آبزي در استراليا، اين كشور بر اساس مصوبه قانوني حفظ تنوع زيستي و قانون حفظ محيط زيست، از سال ۲۰۰۰ ميلادي لاك پشت هاي آبي را تحت حفاظت در آورد.
به گفته« دكتر ديويد كمپ» وزير محيط زيست استراليا نسل لاك پشت معروف به« زيتوني» در خطر است و انواع ديگر از قبيل لاك پشت هاي پشت چرمي، نوك عقابي و سبز نيز در معرض آسيب هاي جدي قرار دارند.
لاك پشت ها عمر طولاني دارند و ۴۰ سال طول مي كشد تا يك نوزاد لاك پشت بالغ شود.
جريمه سنگين به خاطر لايه ازن
واشنگتن: نوعي از گازهاي برودتي از عوامل مهم نازك شدن لايه ازن محسوب مي شوند. به همين دليل در ۱۵ سال اخير، توليد كنندگان انواع يخچال و وسايل سرما ساز در سراسر جهان موظف شده اند، از گازهايي استفاده كنند كه به لايه ازن آسيب نرساند. اخيراً يك دادگاه در واشنگتن به موجب شكايت مسئولان حفظ محيط زيست آمريكا يك واحد بزرگ صنعتي توليد كننده نان را به دليل استفاده وسيع از گازهاي زيان آور و نازك كننده لايه ازن ميليون ها دلار جريمه كرده است. اين شركت صنعتي به اين دليل كه بيش تر از حد مجاز از گازهاي زيان آور و مخرب اتمسفر استفاده كرده، محكوم شناخته شده است.
حمايت از گونه كرگدن سياه
لوزاكا: كرگدن هاي سياه از گونه هاي كمياب آفريقايي است كه به سرعت در معرض انقراض قرار دارند. جنگل هاي داخلي در آفريقا به ويژه در دو دهه اخير كه در بسياري از نقاط به عرصه هاي جنگلي و مناطق حفاظت شده حيات وحش كشيده شده، از عوامل مهم به خطر افتادن جانوران نادر اين قاره است. به طوري كه جمعيت كرگدن ها از سال ۱۹۷۰ ميلادي از ۱۲ هزار راس به ۸ هزار راس كاهش يافته است. يكي از دلايل مهم اين كاهش، شكار بي رحمانه كرگدن ها و تجارت شاخ آنها به شرق آسيا است كه بنابر پاره اي عقايد بومي كاربردهاي درماني دارد.
كشور« زامبيا» كه بخش مهمي از حيات اقتصادي خود را مديون در آمدهاي ناشي از گردشگري است، با به خطر افتادن نسل جانوران كمياب، از اين درآمدها محروم مي شود، لذا سعي دارد به هر طريق مراقبت از گونه بسيار نادر كرگدن سياه را به اجرا در آورد.