نشست نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور ديروز با سخنان رئيس جمهوري و رؤساي قواي مقننه و قضائيه گشايش يافت.
رئيس جمهوري در سخنان خود با بيان اينكه ميزان موفقيت يا عدم موفقيت سياستهاي خارجي اين دولت را هر كس و با هر ديدگاه كه ارزيابي كند، نمي تواند اصول ديپلماسي آن را مورد ترديد قرار دهد افزود: اصول ديپلماسي كشور بر پايه تنش زدايي، اعتمادسازي، گفتگو و تبديل تهديدها به فرصت ها در برابر ويرانگريهاي ناشي از تروريسم لجام گسيخته از يكسو و سياست جنگ طلبي و امنيتي كردن فضاي جهان از سوي ديگر كه با شعار «ائتلاف براي صلح بر پايه عدالت» كه سياستي ضدتروريستي و ضدخشونت است، قرار دارد.
رئيس شورايعالي ا منيت ملي گفت: معتقدم در اين مدت طراز سياست خارجي ما مثبت و ديپلماسي ما داراي تحرك و پويايي بوده است.
رئيس جمهوري ادامه داد: دغدغه ما اين است كه با عدم خردورزي و نفي اعتدال اعتبار انقلاب اسلامي و مصالح ملت بزرگوار ايران آسيب ببيند.
خاتمي تأكيد كرد: اطمينان مي دهم مادام كه به عنوان رئيس جمهوري اسلامي ايران پذيراي مسئوليت هستم و براساس سوگندي كه ياد كرده ام و باور و ا عتقادي كه دارم تمام تلاش خود را بكار بگيرم كه آنچه درپي آن بوده ايم و بدست آورده ايم از جمله ديپلماسي مثبت نظام، به سوي سياستهاي منفي تغيير جهت ندهد.
رئيس جمهوري در عين حال با اشاره به ضرورت تكيه بر قانون اساسي و استوار كردن پايه هاي مردمسالاري سازگار با دين در درون، تصريح كرد: سياست خارجي بايد برگرفته از قانون اساسي و سه اصل راهنماي حكمت، عزت و مصلحت باشد كه دولت همواره آن را دنبال كرده است.
خاتمي با بيان اينكه تروريسم و سلاحهاي كشتار جمعي يقينا خطر عمده براي جهان امروز است، گفت: آمريكا به عنوان قدرتمندترين نيروي نظامي، اقتصادي و فني جهان براي مبارزه با اين خطر به جاي بكارگيري تدبير و تعامل بين المللي به سلاح «تهديد» و اعمال جنگ روي آ ورد و شعار ائتلاف براي جنگ، از ريشه نظريه جنگ تمدن ها سربر آورد كه ارمغان آن در كمتر از دو سال بي ثباتي فراگير در روابط بين المللي و جنگ در افغانستان وعراق بود.
وي افزود: از بي ثباتي جهان و نگرش امنيتي به آن تنها دو جريان سود مي برند، تروريست ها كه جز نابودي ديگران هدفي ندارند و جنگ طلبان كه جز به سلطه ظالمانه به چيزي نمي انديشند.
رئيس جمهور سياست هاي نادرست دولتمردان آمريكا پس از حوادث يازدهم سپتامبر را خاطرنشان ساخت و گفت: شعار اصلي دولتمردان آمريكا پس از اين حوادث تغيير است و مي گويند هر تغيير از معبر بي ثباتي مي گذرد، اما هرگز از هزينه هاي اين بي ثباتي فراگير و پرداخت هاي سنگين آن سخن به ميان نمي آورند.
خاتمي به هزينه هاي فراواني كه مردم عراق و افغانستان و حتي خساراتي كه ماليات دهندگان آمريكايي يا سربازان اين كشور آن هم با ادعاي تغيير براي رسيدن به دمكراسي مي پردازند، اشاره كرد و گفت: دمكراسي از طريق انتخابات آزاد مردم حاصل مي شود، در حالي كه اولين پيام تهديد و جنگ، فرار مردم از صحنه انتخابات است.
رئيس جمهوري تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران همواره خواهان ثبات سازنده در افغانستان و عراق بوده است و هر گونه بي ثباتي در كنار مرزهاي خود را مخالف منافع ملي ايران و زيانبار نسبت به آن مي داند.
خاتمي گفت : امروز بي ثباتي و هراس امنيتي نماد روابط بين المللي شده است و بار سنگين و مركز ثقل آن نيز متاسفانه بر خاورميانه وحوزه خليج فارس تحميل شده است .
رئيس جمهوري تصريح كرد: هشدار مي دهيم كه بهانه تراشي هاي گوناگون درباره جايگاه و سياست جمهوري اسلامي ايران در عراق امروزه بيهوده و ناشي از كج فهمي و سوءنيت است .
وي افزود: همكاري ما با مردم عراق براي سازندگي بدون ترديد بااستقرار دولتي مردمي و ملي در اين كشور وسعت بيشتري خواهد يافت .
خاتمي به مسائل خاورميانه و نيم قرن كوبيدن رژيم صهيونيستي برطبل جنگ اشاره كرد و گفت : اين در حالي است كه امروز صلح براي فلسطينيان در گرو رهاسازي آنان از بمباران ها و ويرانگريهاي ارتش اسرائيل و آزادي زندانيان و تضمين زندگي آبرومند و آزاد براي فلسطينيان و بازگشت سرافرازانه آوارگان به سرزمين خود است .
رئيس جمهوري ادامه داد: ترسيم چنين چشم اندازي از خاورميانه و فضاي بين المللي ، گرچه تلخ و دل آزار است ولي واقعيت دارد و درچنين محيط خطرناكي است كه ما بايد ديپلماسي خود را تنظيم و اجرا كنيم .
خاتمي گفت : آنچه امروز ديپلماسي پويا و خواهان صلح ما را تهديدمي كند به راه انداختن «جنگ رواني » عليه ايران است .
رئيس جمهور گفت : انتظار ما از دولتهاي دوست اين است كه در سايه روابطي كه با دولت آمريكا دارند آنان را متوجه عواقب خطرناك ادامه جنگ رواني عليه ايران كنند.
خاتمي قراردادن نام جمهوري اسلامي ايران در مدار اخبار منفي وبه راه انداختن جنگ رواني به خيال منزوي ساختن ايران در جامعه بين المللي را ناشي از عدم واقع بيني و تحليل غلط دانست .
وي تصريح كرد:البته ما نيز بايد با درك همه خطرات ، زمينه ثبات ،امنيت و پيشرفت را باپافشاري بدون گذشت برمردمسالاري ديني و پايبندي به همه لوازم آن را فراهم آوريم .
رئيس جمهور سپس سياستهاي دولت و اوضاع اقتصادي كشور راتحليل كرد وگفت : پس از انقلاب اسلامي معادله نفت در برابر كالا به هم خورد و اهتمام اين دولت برقراري معادله نفت در برابر توسعه است .
رئيس جمهور همچنين خواستار ارتباط وسيع تر و دقيق تر سفارتخانه هاو نمايندگيهاي خارج از كشور با بخشهاي اقتصادي دولت و نيز اتاق بازرگاني و ديگر نهادهايي شد كه معبر ارتباط با بخش خصوصي مي باشند.
خاتمي افزود: در زمينه جهانگردي و اهتمام به درآمدهاي غيرنفتي و صادرات نيز كارهاي بزرگتري بايد صورت گيرد و وزارت امور خارجه ونمايندگيها بايد نقش مهم خود را در اين زمينه ايفا كنند.
رئيس جمهوري در پايان سخنراني خود گفت : بر اين نكته كه بارها بازگوكرده ام تأكيد و اصرار مي كنم كه اهتمام به امور هموطنان عزيز و ايرانيان خارج از كشور و رفع نيازهاي آنان و حفظ حرمت و حقوق آنان و برقراري ارتباط سازنده آنان با مام ميهن از جمله مهمترين وظايف شماست .
وي تصريح كرد: بسياري از ايرانيان مايلند در طرح هاي اقتصادي وسرمايه گذاري در وطن خود مشاركت كنند و فراهم آوردن بخشي از زمينه هاي اين مهم برعهده شما و دفاتر نمايندگي هاي ما در خارج است .
خاتمي گفت : باور دارم كه هيچ ايراني اصيلي نيست كه عشق وطن خود و عزم سربلندي آن را نداشته باشد، اين احساس را بايد ارج نهاد و همواره عاطفه هم وطن بودن در هر كجاي دنيا و با هر سليقه اي كه هست را بايد گرامي داشت .
موقعيت كشور بسيار حساس است
رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز در همايش سفيران گفت: موقعيت كشور بسيار حساس است ، مجامله ، دست به عصا راه رفتن و رعايت بعضي جوانب ظلم بزرگي به كشور و ملت شريف ايران است .
مهدي كروبي با بيان اينكه با ملاحظه كاري نمي توان كشور را اداره كرد، بر انعكاس وقايع ، اطلاعات و رويدادهاي جهان بدور از هرگونه پرده پوشي و ملاحظه كاري تأكيد كرد.وي خطاب به رؤساي نمايندگي هاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور گفت : از شما مي خواهم براي عزت و بالندگي ملت شريف ايران واقعيت هاي جهاني را با دقت وبدور از هرگونه فشار منعكس كنيد.
رئيس مجلس يادآور شد كه حضرت امام خميني (ره ) در مسايل حياتي كشور از مسئولين مي خواست كه از بعضي ملاحظات شخصي دوري كنند. رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به نزديكي زمان برگزاري انتخابات هفتمين دوره مجلس شوراي اسلامي گفت : وزارت كشور و شوراي نگهبان هنوز در مورد زمان برگزاري اين انتخابات به توافق نرسيده اند.
كروبي يادآور شد: جهان به سرنوشت اين انتخابات در ايران چشم دوخته است .در بسياري از ملاقاتهاي خارجي در مورد سرنوشت و چگونگي انتخابات مجلس هفتم سئوال مي شود.
رئيس مجلس با اشاره به تلاش هايي كه براي برگزاري مطلوب انتخابات صورت مي گيرد، اضافه كرد: چالشهايي در مورد انتخابات آينده مجلس وجود دارد، اما اين چالشها قابل رفع است .
عملكرد دستگاه قضايي
قابل دفاع است
آيت الله هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه نيز در اين همايش گفت: با اطلاع رساني خوب ، شفاف و روشن مي توان با شبهات و تهاجم حقوقي و اطلاع رساني دشمنان مقابله كرد.
آيت الله شاهرودي ، با بيان آنكه تمام سئوال ها و شبهاتي كه بر عملكرد دستگاه قضايي از سوي دشمنان مطرح مي شود، قابل پاسخگويي است ، افزود: نبايد اصول و اهداف اساسي خود را زير فشارهاي تبليغاتي دشمنان ،فراموش كرده و مرعوب تبليغات دشمنان شويم .
رئيس قوه قضاييه عملكرد مدعيان حقوق بشر و دفاع از حقوق زنان را در جهان بد توصيف كرد و برخلاف شعارهايشان دانست . وي گفت : اينكه ايران را هميشه حامي تروريسم و ناقض حقوق بشر معرفي مي كنند، يك شيطنت و دشمني آشكار است كه دشمنان با تمام امكانات عليه انقلاب اسلامي داشته و دارند.
رئيس قوه قضاييه به نقش رسانه اي و خبري بيگانگان در اغتشاشات اخير در كشور اشاره كرد و افزود: رسانه هاي حامي آمريكا و رژيم صهيونيستي ، تضعيف و براندازي نظام اسلامي را سرلوحه كار خود قرار داده اند. آيت الله شاهرودي تصريح كرد: دشمنان انقلاب اسلامي بيشترين حمايت را ازتروريسم داشته و دارند و اين در حالي است كه ايران را متهم به تروريسم مي كنند. آيت الله شاهرودي به بازديد هيأت هاي حقوق بشر از زندانهاي كشور اشاره كرد و گفت : شايد در هيچ جاي دنيا اين گونه نباشد كه هيأتهاي خارجي بتوانند از زندانها و زندانيان مورد نظر خود ديدن كنند كه اين امر بي سابقه است .
هاشمي شاهرودي ، استقلال قضايي در ايران را از مسائل مهم و ارزنده نظام قضايي ايران دانست و گفت : اين امر در بسياري از كشورها بي سابقه است .