مقام معظم رهبري:
آمريكا به هيچ چيز كمتر از بازگشت دوباره به ايران قانع نيست
جوانان پرطراوت ما با كار و تلاش خود، اميد و تحرك و پويايي را در ملت افزايش مي دهند
توطئه ها و تلاشهاي استكبار جهاني نخواهد توانست اين ملت را فرتوت و نااميد و منفعل كند
|
|
تهران - ايرنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي ديروز در ديدار هزاران نفر از دانشجويان پرشور و استادان دانشگاههاي استان زنجان ، تصريح كردند: «روح و اراده و نشاط جواني» در ايران جاري است و ملت بزرگ ايران در پرتو طراوت معنوي و ايماني ، به مقاومت مدبرانه در برابر زياده خواهان جهاني ادامه خواهدداد.
حضرت آيت الله خامنه اي با ابراز خرسندي فراوان از ديدار با دانشجويان آگاه ، پرنشاط و مومن ، حضور جوانان در عرصه هاي گوناگون كشور را از بزرگترين نعمتهاي الهي برشمردند و افزودند : ملت ايران نيز از لحاظ روحي جوان است و جوانان پر طراوت ما با كار و تلاش خود، اميد و تحرك و پويايي را در ملت افزايش مي دهند.
ايشان جاري بودن روح اميد در متن توده هاي مردم و نو شدن همت و اراده ملت را از ديگر نشانه هاي جوان بودن حقيقي ملت ايران خواندند و خاطرنشان كردند: اين روح پرتحرك و پويا به بركت انقلاب اسلامي در ملت ايران بوجود آمده و توطئه ها و تلاشهاي استكبار جهاني نخواهد توانست اين ملت را فرتوت و نااميد و منفعل سازد.
حضرت آيت الله خامنه اي با بيان تحليلي تاريخي از شكل گيري دوران وابستگي در ايران افزودند: به موازات عصر ديكتاتوري و استبداد ، عصر وابستگي به بيگانگان نيز در حكومت پهلوي ، ايران را به مراحل خطرناكي كشاند اما انقلاب با تكيه بر ايمان اسلامي مردم ، دو پديده ديرين و خطرناك استبداد و وابستگي را شكست داد و با ايده هاي نو ، در افكار عمومي جهان بويژه كشورهاي اسلامي نفوذ كرد و تاثيرگذار شد.
ايشان توحيد به معناي «حاكميت ارزشهاي الهي بر جامعه و نفي حكومتهاي طاغوتي» ،« كرامت انسان به معناي زندگي آزاد و مستقل و سرافرازانه مردم و احترام به راي و خواست آنان» و« عدالت اجتماعي به معناي تلاش بي وقفه براي پركردن شكاف طبقاتي و از بين بردن فاصله فقير و غني» را از جمله حرفهاي اساسي و تازه انقلاب اسلامي برشمردند و افزودند: انقلاب زمينه را براي تحقق اين حرفهاي نو و جذاب فراهم كرد و امروز نيز هر قدر مسئولان از رفتار توحيدي ، احترام به زندگي و شخصيت مردم و پر كردن شكافهاي طبقاتي فاصله بگيرند دچار عقب ماندگي خواهيم شد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي شكل گيري مردمسالاري ديني در ايران را پديده اي متكي بر كرامت انسان و ايمان عميق ملت ارزيابي كردند و افزودند: امروز بعضي ها مي گويند ايران بايد به سمت دموكراسي برود درحاليكه ملت ايران برخلاف بسياري از كشورهاي مدعي دمكراسي و ليبراليزم ، مردمسالاري يعني «معيار بودن راي مردم در شيوه سياسي حكومت و اداره كشور » را با مباني عميق ديني خود درآميخته و بهترين نوع مردمسالاري را بوجود آورده است .
ايشان رويارويي نظام اختاپوسي استكبار با انقلاب اسلامي را نوعي صف آرايي طبيعي خواندند و خاطرنشان كردند: حرفها و ايده هاي نوين انقلاب ذاتا با منافع و اهداف قدرتمندان جهاني در تضاد بود به همين علت استكبار از همان روز اول پيروزي انقلاب به رويارويي با انقلاب ملت ايران اقدام كرد .
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به حوادث سالهاي اول انقلاب ، توصيه هاي برخي افراد ساده انديش را براي عقب نشيني در مقابل خواستهاي آمريكا يادآور شدند و افزودند: آن روز هم هيچ كس از طرفداران نظريه سازش حاضرنبود به اين سئوال پاسخ دهد كه ملت ايران تا كجا بايد عقب نشيني كند تا آمريكا راضي شود و آيا اصولا استكبار به هيچ حدي از عقب نشيني ملت ايران قانع و راضي خواهد شد؟ ايشان در همين زمينه به جنجال غرب در مورد فعاليتهاي هسته اي ايران اشاره كردند و افزودند: در اين ماجراي پرهياهو، استكبار بتدريج خواستهاي خود را افزايش داد و اخيرا اعلام كرد ملت ايران اصولا نبايد فناوري هسته اي داشته باشد كه اين گونه حوادث نشان مي دهد كه آمريكا به هيچ چيز كمتر از بازگشت دوباره به ايران قانع نخواهد شد.
حضرت آيت الله خامنه اي ، پايداري مدبرانه در مقابل زياده خواهان جهاني را تنها راه حفظ «عزت و شرافت و آزادي ملت و استقلال كشور» برشمردند و افزودند: امام راحل عظيم الشأن مظهر مقاومت و صبر و پايداري ملت ايران بود و اين ملت قدرشناس با ادامه همين راه عزت بخش ، آمريكا و ديگر همدستان آن را در تحقق اهداف خود ناكام و نااميد خواهد ساخت .
رهبر معظم انقلاب اسلامي با اشاره به استفاده مسئولان اصلي كشور از ديدگاههاي كارشناسانه در تصميم گيريهاي كلان افزودند: برخلاف برخي تبليغات دشمنان و بلندگوهاي آنان در داخل مسئولان كشور در اتخاذ سياستهاي كلي و تصميم گيريهاي اساسي ، بطور مستمر با نخبگان و كارشناسان مشورت مي كنند و اين نشانه اي از مقاومت همراه با تدبير نظام اسلامي و ملت ايران است .
ايشان همچنين با اشاره به همكاري تشكلهاي مختلف دانشجويي در برگزاري مراسم مذهبي نظير اعتكاف خاطرنشان كردند : تشكلهاي دانشجويي كه ظاهرا با ديوارهاي سياسي از هم فاصله گرفته اند در مقابل گرماي خورشيد دين ، اين مرزهاي مصنوعي را از ياد مي برند.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: اين واقعيات نشان مي دهد كه كساني كه روي گرداندن جوانان از دين را تبليغ مي كنند و يا بدنبال تحقق اين هدف هستند ، سخت در اشتباهند و ناكام خواهند ماند.
رهبر معظم انقلاب اسلامي به تشكل هاي دانشجويي با هر گرايش سياسي توصيه كردند با شناخت موقعيت كشور در نظام جهاني ، درك تاثير عظيم انقلاب در افكار عمومي ملتهاي مسلمان و هوشياري در مقابل تلاشهاي دشمنان ، به وظايف خود در قبال جامعه و كشور عمل كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين خاطرنشان كردند: تشكلهاي دانشجويي بايد در كمال ادب و متانت با هم برخورد كنند و از هرگونه فعاليت و حركتي كه نشانه بي نظمي و نداشتن منطق و استدلال است خودداري كنند. ايشان با ابراز خرسندي از سخناني كه وزير علوم ، تحقيقات و فناوري بيان كرد، افزودند: اين ديدگاهها ،ما را به آينده دانشگاهها اميدوارتر مي كند.
حضرت آيت الله خامنه اي با تاييد سخنان و خواستهايي كه يكي از استادان برگزيده استان زنجان ، نماينده تشكلهاي دانشجويي و يكي از دانشجويان نخبه اين استان بيان كردند ،افزودند: به فضل پروردگار هرآنچه آرزو داشتيم در محيطهاي دانشگاهي بصورت تفكري عمومي درآيد ، امروز در دانشگاهها ، حضوري پررنگ دارد و خدا را بخاطر اين نعمتهاي زيباي خود شكرگزاريم .
در اين ديدار قبل از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامي وزير جديد علوم ،تحقيقات و فناوري با بيان گزارشي از پيشرفتهاي آموزش عالي پس از پيروزي انقلاب گفت : در سال ۵۷ فقط ۳۰ دانشگاه و موسسه آموزش عالي در كشور داشتيم كه امروز به بيش از ۶۰۰ دانشگاه و مركز آموزش عالي رسيده است .
آقاي جعفر توفيقي با اشاره به استعدادهاي انديشمندان و دانشجويان ايراني در دستيابي به فناوريهاي پيشرفته گفت : دانشجويان و دانشگاهيان به موازات فعاليتهاي علمي تحقيقاتي در عرصه سياسي نيز فعالند كه اين مسئله زمينه ساز حضور موثرتر آنان در مديريت كشور بوده است .
وزير علوم تحقيقات و فناوري تاكيدكرد: دانشگاهيان و دانشجويان در پرتو رهنمودهاي مغتنم رهبر معظم انقلاب در مورد توسعه علمي و توجه خاص ايشان و شأن و منزلت دانشگاهيان و دانشجويان به تلاش و فعاليت خود براي پيشرفت كشور شتاب مي دهند.
پس از بيان گزارش وزير علوم ،تحقيقات و فناوري ،دكتر عسگري رييس دانشگاه زنجان در گزارشي از وضع تحصيلي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي در استان زنجان گفت : تعداد دانشجويان استان بيش از ۳۰ هزار دانشجو مي باشد كه در مقايسه با قبل از انقلاب ۲۵۰ برابر رشد داشته است .
در ادامه اين مراسم پروفسور ثبوتي رييس مركز تحصيلات تكميلي علوم پايه زنجان به نمايندگي از استادان ، به توان بالقوه جوانان استان زنجان اشاره كرد وبا ضروري خواندن برنامه ريزي براي پرورش اين استعدادها ، خواستار توجه بيشتر مسئولان به مشكلات استان زنجان شد.
آقاي فرهود آهني ، نماينده انجمن نخبگان استان زنجان و دانشجوي برگزيده جشنواره خوارزمي نيز با بيان خواستهاي دانشجويان استان زنجان گفت : انتظار داريم براي حل اين مشكلات و تامين اين خواستها اقدامات موثري شود.
يكي از خواهران دانشجوي رشته كشاورزي دانشگاه استان زنجان نيز به نمايندگي از تشكلهاي دانشجويي استان ، ضمن برشمردن خواستهاي علمي و صنفي دانشجويان گفت : حضور دانشجويان در عرصه هاي سياسي بدون وابستگي به گروهها و احزاب و جناحها ، باعث پويايي دانشجو و دانشگاه خواهد شد.
|