حقوق اقليت ها در اسلام بيشتر رعايت مي شود
عضو هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد تأكيد كرد كه اعلاميه حقوق بشر با حقوق موردنظر اسلامي يا تضاد دارد يا ضعيف تر است.
به گزارش ايسنا دكتر هادي وكيلي، عضو هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد در همايش حقوق بشر در نگاه انديشه گران ايراني در مشهد، با بيان اين مطلب كه در ادبيات روشنفكران بحث جديدي از قلمرو فلسفه وارد قلمرو انديشه سياسي شد و آن مسأله، نسبت بين حق و تكليف است، به گام هاي بلند در نقد تفكر غرب در بعد از انقلاب اشاره كرد و گفت: ما پس از انقلاب حقوق بشر را پذيرفتيم ولي حقوق بشر ابزاري است در دست استعمار آمريكا و غرب كه باتوجه به منافع خود تصميم مي گيرد.
عضو هيأت علمي دانشگاه فردوسي مشهد در ادامه با بيان اين مطلب كه اعلاميه حقوق بشر با حقوق موردنظر اسلامي يا تضاد دارد يا ضعيف تر است، خاطرنشان كرد: حقوق اقليت در اسلام بيشتر رعايت مي شود تا غرب كه مدعي حقوق بشر است.
وي در پايان با اشاره به سير تاريخي حقوق بشر در ايران خاطرنشان كرد: شهيد مطهري تمام اعلاميه حقوق بشر را درست نمي دانستند و معتقد بودند انسان ها نمي توانند در انتخاب مذهب خود كاملا آزاد باشند و ايران اعلاميه حقوق بشر را منتقدانه پذيرفت.
سالمرگ آلفرد تارسكي ،فيلسوف زبان
۴ آبان مصادف با بيستمين سالروز مرگ آلفرد تارسكي فيلسوف زبان برجسته لهستاني بود.
اين نظريه پرداز فلسفه زبان در سال ۱۹۰۲ در لهستان متولد شد، خانواده مادري اش از هوش سرشاري برخوردار بودند و اين هوش ارثي از مادرش به او منتقل شد تا جايي كه در طول دوران تحصيلات اوليه اش توانست علاوه بر گذراندن درسهاي معمول مدرسه، با زبانهاي روسي،آلماني، فرانسوي، لاتين و يوناني آشنا شود.
در سالهاي تحصيل در دبيرستان،معلمانش متوجه استعداد عجيب او در رياضيات شدند و او را به ادامه اين رشته تشويق كردند ولي تارسكي ترجيح داد زيست شناسي بخواند.
پس از گذشت چند ماه در كلاسهاي لشنيوسكي، استاد برجسته منطق حاضر شد.
لشنيوسكي به تدريج متوجه استعداد خارق العاده اين دانشجوي جوان زيست شناسي شد و او را به رها كردن زيست شناسي وتحصيل رياضيات تشويق كرد.
تارسكي در سال ۱۹۲۳ دينش را تغيير داد و از يك يهودي به يك مسيحي كاتوليك بدل شد.او در سال قبل از تغيير مذهبش،يعني در سال۱۹۲۱ در حالي كه تنها ۱۹ سال داشت، نخستين مقاله اش را منتشر كرده بود.
او در سال ۱۹۲۳ درسن ۲۱ سالگي مدرك دكتري خود را تحت راهنمايي و نظر لشنيوسكي از دانشگاه ورسا دريافت كرد.پس از آن تا سال ۱۹۲۵ به عنوان استاد منطق و رياضيات در انجمن پداگوژيكي تدريس كرد.در سالهاي بعد، با انتشار مقاله هاي خواندني اش درباره مسايل رياضيات و منطق، كم كم به شهرتي بين المللي دست يافت.
در سال ۱۹۳۰ به دعوت دانشگاه وين به اتريش رفت و به ايراد سخنراني هايي پرداخت .
سه سال بعد كتاب مفهوم صدق در زبانهاي صوري شده را منتشر كرد و در سال ۱۹۳۶ كتاب درباره مفهوم نتيجه منطقي را به چاپ رساند.تارسكي در اين كتاب مي نويسد:نتيجه يك استدلال به طور منطقي از مقدمات آن بر مي آيد ، اگر و تنها اگرمدل مقدمه ها همان مدل نتيجه باشد.
در سال ۱۹۳۹ به دعوت دانشگاه هاروارد به آمريكا رفت و درست در همان روزهايي كه در اين كشور ساكن بود نيروهاي هيتلر لهستان را تسخير كردند.
او در آمريكا ماندگار شد و اعضاي خانواده اش هفت سال بعد به او ملحق شدند.
در سالهاي بعد در دانشگاههاي مختلف آمريكا به تدريس منطق و رياضيات پرداخت. مقالات و كتابهايي در زمينه هاي جبر، هندسه ، روش شناسي و ... منتشر كرد.
اين متفكر بزرگ لهستاني در سال ۱۹۸۳ در سن ۸۱ سالگي در گذشت.