پس از اخبار و شايعات گوناگوني كه درباره ساخت و توليد اتومبيل هاي مجهز به سوخت پاكيزه هيدروژن در طول ده سال اخير منتشر شده است، به تازگي يك شركت بزرگ خودروسازي در ايتاليا موفق به ساخت و ارايه دو نمونه كامل از اتومبيل هايي شده است كه با باتري ويژه سوخت هيدروژن كار مي كنند و نيازي به سوخت هاي فسيلي ندارند. حداكثر سرعت اين خودروها ۱۳ كيلومتر در ساعت برآورد شده است و تا ۳۲۰ كيلومتر مي توانند بدون تعويض يا شارژ باتري راه پيمايند. اما هنوز تا توليد انبوه و ارزان اين خودروها راه درازي در پيش است. زيرا هزينه هاي توليد خودروهاي برقي بسيار سنگين است و تجهيزات زيربنايي براي تامين و توليد پيل هاي سوخت هيدروژن هنوز به صورت كامل به وجود نيامده است. به گفته كارشناسان هزينه توليد يك موتور مجهز به سوخت هيدروژن، يكصدبار بيشتر از هزينه ساخت يك موتور به اصطلاح سنتي درون سوز است.
مطالعات زيست محيطي از فضا
چين و برزيل نخستين ماهواره منابع زمين خود را كه با هزينه ۳۰۰ ميليون دلار ساخته شده بود در اكتبر (مهرماه) ۱۹۹۹ براي گردآوري اطلاعات درباره محيط زيست، كشاورزي، برنامه ريزي شهري و آلودگي آب به فضا پرتاب كردند.
چين همچنين دومين ماهواره از چهار قمر مصنوعي علمي پژوهشي را كه به طور مشترك با برزيل ساخته است، در مهرماه گذشته، به فضا پرتاب كرده است. كشور پهناور چين كه مسير توسعه صنعتي را با گام هاي شتابان مي پيمايد، بيش از هر زماني با معضل روزافزون آلودگي محيط زيست روبه رو است و در تلاش است به هر طريق از جمله، از روش پرتاب ماهواره به فضا براي حل معضلات زيست محيطي خود چاره جويي كند.
حمايت بين المللي
از مرغابي هاي در حال انقراض
فرانسه پنجمين كشوري است كه پيمان بين المللي حمايت از مرغابي هاي دريايي و مرغ هاي باران را تاييد كرده و آن را به اجرا درمي آورد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، يك لايحه براساس اين موافقتنامه در زمينه حفظ مرغابي هاي دريايي و مرغان باران به هيات وزيران فرانسه ارايه شده است كه بعد از تاييد پارلمان اين كشور قابل اجرا خواهد بود.
اين موافقتنامه توسط ۹ كشور به شرح زير امضا شده است:
استراليا، برزيل، انگليس، شيلي، اكوادور، فرانسه، نيوزيلند، پرو و اسپانيا.
اين موافقتنامه در واقع تعهد بين المللي را براي حفظ مرغان دريايي مهاجر مستحكم مي سازد. در اين پيمان آمده است كه اطلاعات لازم مربوط به مرغابي هاي دريايي و مرغان باران بايد جمع آوري گردد سپس خطراتي كه آنها را تهديد مي كند، شناسايي و متوقف شود. يك مسئله مهم شمار مرغان دريايي گرفتار شده در عمليات صيدماهي با تورهاي بزرگ و گسترده است.
خطر انقراض قورباغه ها
قورباغه ها و ساير دوزيستان در سوييس در خطر نابودي هستند زيرا ساخت و ساز جاده ها و خانه ها زيست بوم طبيعي آنها را تخريب مي كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از ژنو، براي حل اين مسئله، دولت سوييس قصد دارد شمار مناطق حفاظت شده را براي اين جانوران در سراسر كشور گسترش دهد.
«اريك كوهلي» يك مقام اداره محيط زيست سوييس گفته است: «دوزيستان در حال ناپديدشدن هستند، زيرا زيست بوم هاي آنها به خاطر ساخت راه ها و گسترش توريسم و تشديد فعاليت هاي كشاورزي از بين رفته است.»
بركه هاي مصنوعي و استخرهايي كه دوزيستان در آنها زندگي مي كنند با عمليات ساختماني پر شده و جايگزيني براي آنها ايجاد نمي شود. اين است كه قورباغه ها و وزغ ها بي خانه و كاشانه مي شوند.
در سوييس ۲۳۰ منطقه حفاظت شده براي دوزيستان وجود دارد. شوراي فدرال سوييس گفت: از ۷۲ بركه ديگر براي حفظ زيست بوم آنها استفاده خواهد كرد. ۷۷۰ بركه و آبگير هم اينك افزوده شده و ۵۵ منطقه رودخانه جنگلي هم به اين مجموعه اضافه مي شود.
در صد سال گذشته، زمين هاي خوب جنگلي واقع شده در كنار رودخانه ها كه مراكز حياتي تنوع زيستي در سوييس بوده است براساس آمار وزارت محيط زيست به ميزان ۹۰ درصد كاهش يافته است.