كانادا دروازه ورود ايران به بازار آمريكاي شمالي است
|
|
ميرمحمد صادقي رئيس اتاق بازرگاني ايران و كانادا در نشست هيأت كشاورزي كانادا در اتاق بازرگاني ايران و كانادا، ضمن اشاره به علاقه مندي دو كشور در زمينه بسط و تحكيم روابط تجاري و اقتصادي فيمابين گفت: اتاق بازرگاني ايران و كانادا با دارا بودن بيش از ۱۱۰۰ عضو در راه ارتقاء روابط تجاري و بازرگاني طرفين نقش بسزايي را ايفا كرده است.
به گزارش خبرگزاري موج وي با اشاره به اعزام هيأتي بازرگاني- تجاري در آينده نزديك به كشور كانادا افزود: با توجه به اين كه بيشترين حجم تجارت دو كشور مواد غذايي و كشاورزي است، كميسيون كشاورزي و صنايع غذايي اتاق مي تواند نقش بسزايي ايفا كند.
رئيس اتاق بازرگاني ايران و كانادا با اشاره به وجود بيش از ۲۵۰ هزار ايراني مقيم كانادا اظهار داشت: اين تعداد ايراني پتانسيل بسيار قوي را جهت مبادلات دو جانبه و تحكيم روابط ايجاد كرده است كه بايد با سياستگذاري ها و تشويق هاي مناسب، حجم تجارت دو جانبه افزايش يابد.
وي ضمن اشاره به كاهش ميزان واردات گندم از كانادا گفت: دانه هاي روغني و انتقال دانش فني كشت دانه هاي روغني به ايران، بذرهاي اصلاح شده نباتي، كودهاي غيرشيميايي و گاوهاي شيرده براي توليد شير، شير خشك و پودر شير از مواردي است كه از كشور كانادا وارد مي شود. وي افزود: در بخش صادرات، ايرانيان مي توانند در بخش مواد غذايي فرآوري شده با توجه به كيفيت خوب محصولات غذايي ايران همكاري هاي بسياري را با كانادايي ها داشته باشند كه اين امر مي تواند با انتقال تكنولوژي فرآوري مواد غذايي از كانادا به ايران و توليد محصولات غذايي فرآوري شده در ايران و سپس صادرات به كانادا و يا كشورهاي منطقه انجام شود.
ميرمحمد صادقي با اشاره به وجود بازارهاي خوب كشورهاي آسياي ميانه، عراق، افغانستان و كشورهاي حوزه خليج فارس در اطراف ايران، گفت: شركت هاي كانادايي مي توانند با سرمايه گذاري در ايران و مشاركت با شركت هاي ايراني محصولات مختلفي را در ايران توليد كرده و به بازارهاي منطقه اي صادر كنند.
به گفته وي، با تصويب قانون جذب سرمايه گذاري خارجي در ايران، موانع عمده فراروي سرمايه گذاران خارجي در ايران برداشته شده است و با توجه به نرخ بالاي بازگشت سود و سرمايه در ايران، سرمايه گذاري در ايران بسيار با صرفه است.
رئيس اتاق بازرگاني ايران و كانادا با اشاره به اين كه كانادا مي تواند پل ارتباطي بسيار خوبي براي ايرانيان جهت ورود به بازار آمريكايي شمالي (نفتا) باشد گفت: نيروي كار فعال با انتقال تكنولوژي برتر توليد و سرمايه گذاري با توجه به مواد اوليه و انرژي ارزان و نيروي كار فعال مي تواند كالاهايي منطبق با استانداردهاي جهاني توليد كرده و به بازار نفتا از طريق كانادا صادر كند.
ميرمحمد صادقي در پايان اظهار داشت: مواد غذايي فرآوري شده با استانداردهاي جهاني، گياهان دارويي، خشكبار، فرش، صنايع دستي، كالاهاي صنعتي كه با انتقال تكنولوژي روز به توليد رسيده اند و انتقال ميوه و سبزي هاي تازه در صورت برقراري خط هوايي مستقيم، اقلامي هستند كه مي توانند از ايران به كانادا صادر شوند.
|