نقش مسلمانان در انتخابات آمريكا
مسلمانان آمريكا مي توانند نقش مهمي در تعيين نتيجه انتخابات رياست جمهوري سال آينده اين كشور داشته باشند.
با وجود آفتاب زمستاني و ابرهاي آبي باد سردي در اوهايو مي وزد. پيش بيني هاي هواشناسي نشان مي دهد كه درجه هوا به منفي ۵۰ درجه سانتي گراد مي رسد.
كارشناسان نظرسنجي، اين ايالت غربي را براي كارخود انتخاب كرده اند چون يكي از بهترين ايالاتي است كه بافت جمعيتي كشور آمريكا را نشان مي دهد. در تركيب انجمن هاي انتخاباتي آمريكا موضوع مذهب نقشي ندارد. آمار و ارقام نشان مي دهد بين ۲/۱ تا ۷ ميليون مسلمان در آمريكا زندگي مي كنند.اما آمار و ارقام هرچه باشد، بسياري از مسلمانان آمريكا در اين ايالت احساس مي كنند كه به حاشيه رانده شده اند.آنها مي گويند براي آنكه به ديگران بگويند به كشورشان وفا دارند، بايد هر روز حملات ۱۱ سپتامبر را محكوم كنند.
شوراي روابط آمريكا و اسلام، گروه برجسته اسلامي دفاع از حقوق مدني در آمريكا مي گويد، حملات فيزيكي و يا به شكل تبعيض عليه مسلمانان در سال ۲۰۰۲، ۱۵ درصد رشد داشته است.
در مركز اسلامي در مركز كلمبوس، پايتخت اين ايالت، نماز جمعه برگزار مي شود. بيش از ۳۰ هزار نفر از جمعيت ۲/۱ ميليون نفري اين شهر مسلمان هستند.
رهبران آنها مي گويند كه اين مسلمانان كشورشان را دوست دارند اما احساس مي كنند كه بايد براي اجراي امور مذهبي خود بدون هيچ مانعي، به آنها امكان بيشتري داده شود. اما بعضي از آنها مي گويند كه اين طور نيست و چنين امكاني براي آنها فراهم نمي شود. سه ماه بعد از ۱۱ سپتامبر اين مركز تخريب شد. تعميرات اين مركز دست كم ۵۰۰ هزار دلار هزينه در پي داشت كه همه اين پول با كمك اعضاء اين جامعه تامين شد. بعد از تعميرات، اين مركز سال گذشته بازگشايي شد.اما هرچند وقت يك بار پيام هاي توهين آميز بر روي پيغام گير تلفن اين مركز ضبط مي شود.اين حملات از سوي مردم عادي آمريكا صورت نمي گيرد بلكه به گفته آنها (مسلمانان) از سوي كساني صورت مي گيرد كه قرار بوده از آنها ، كشورشان و خانه شان حمايت كنند.
بعد از ۱۱ سپتامبر قوانين جديدي براي حمايت از كشور آمريكا و مبارزه با تروريسم تصويب شد. در يكي از اين قوانين كه قانون ميهن پرستي ناميده مي شود قدرت گسترده اي براي دستگيري افراد بدون اتهام مشخص داده شده است.
مسلمانان به شدت با اين قانون مخالفت كردند و بعضي از آنها مقامات و مسئولان را به استفاده از اين قانون براي حمله به مسلمانان متهم كردند.وكلا و مدافعان حقوق مدني در سراسر آمريكا مي گويند، دولت به بهانه موارد كوچك نقض قوانين مهاجرت مهاجران را بدون اينكه اتهامي در زمينه ارتباط با تروريسم به آنها وارد باشد دستگير مي كنند.ميكله سونسون يكي از وكلاي دفاع از حقوق مدني در مسير بين كلمبوس و كليولند دفتر وكالت دارد.
ماجراي او ماجراي پيچيده اي است. اشرف الجيلاني، شوهر او در اكتبر سال ۲۰۰۲ به دليل خشونت داخلي دستگير شد. اين به اين معني است كه او قوانين و شرايط مهاجرتي را نقض كرده است و به همين دليل زنداني شده است.سپس مقامات به اين تصميم رسيدند كه او با تروريسم ارتباط دارد. اين تصميم از آنجا ناشي شد كه اطلاعات تلفن او نشان داد او با شماره تلفن مربوط به كسي كه به كار تطهير پول مرتبط بوده تماس داشته است.
اما هيچ اتهامي به طور رسمي به او وارد نشده است. همسر او مدارك دادگاه را ديده است و مي گويد يك بار فرماندار اوهايو او را بخشيده است. اما با گذشت ۱۵ ماه از آن زمان او هنوز در حبس به سر مي برد.اما چه ارتباطي ميان اين وقايع و صحنه سياست وجود دارد. به گفته شوراي روابط آمريكا و اسلام، ۷۸ درصد از مسلمانان در سال ۲۰۰۰ به نامزد جمهوريخواهان رأي دادند. به اين دليل كه بسياري از مسلمانان آمريكا مي گويند ارزش هاي اجتماعي مشتركي با جمهوريخواهان دارند.
از سوي ديگر جورج بوش در آن دوران با گروه هاي مسلمان ديدار كرد اما ال گور دموكرات چنين كاري نكرد. در جريان مبارزات انتخاباتي، بوش وعده هايي هم داد. اما اكنون مسلمانان احساس مي كنند كه فريب خورده اند. اگر بوش كار ويژه اي نكند، بعيد خواهد بود كه جمهوريخواهان به اندازه سال ۲۰۰۰ از حمايت مسلمانان بهره مند شوند.
صغير طاهر يكي از معدود مسلماناني است كه در صحنه سياست آمريكا حضور دارد، البته در سطح ايالتي. هيچ مسلمان آمريكايي در كنگره حضور ندارد.طاهر نماينده جمهوريخواه ايالت نيوهمپشاير در مجلس نمايندگان است و در زادگاه خود محبوبيت فراواني دارد. او نيز به شدت نگران آن است كه حزب جمهوريخواه در اين انتخابات از ناحيه مسلمانان آسيب ببينيد.گروه هايي همچون شوراي روابط آمريكا و اسلام در تلاش هستند تا يك ميليون نفر ديگر از مسلمانان را به ثبت نام براي شركت در اين دوره انتخابات رياست جمهوري ترغيب كنند.
بعد از ماجراي جنجال برانگيز آراي فلوريدا در انتخابات گذشته بعضي مسلمانان اكنون معتقدند كه مي توانند در ايالات مهم قدرت واقعي داشته باشند. اوهايو يكي از اين ايالات است كه هم براي دمكرات ها و هم جمهوريخواهان از اهميت يكسان برخوردار است.
مسلمانان اكنون معتقدند براي تضمين بقاي خود بايد بيش از اين ها در صحنه سياسي فعال باشند.
در آمريكا سياستمداران خيلي درباره اسلام حرف نمي زنند زيرا از آن بيم دارند كه با واكنش لابي قدرتمند اسرائيلي روبرو شوند.اما «دنيس كوچينيچ» كه نماينده كنگره و از نامزدهاي دمكرات در انتخابات رياست جمهوري آمريكاست با ديگران متفاوت است. او از مسلمانان مي خواهد مانند يك بلوك قدرتمند ظاهر شوند و از توان سياسي خود استفاده كنند.
آمريكا بعد از وقايع هولناك ۱۱ سپتامبر همچنان كشور دردمند است. اين حملات موجب شده كه اين كشور از هر كس كه ظاهر يا رفتاري متفاوت دارد بيمناك باشد.
مسلمانان آمريكا مصمم به ايفاي نقش خود در روند بهبود اين درد هستند. آنها تاييد مي كنند كه از نظر سياسي تازه كارند اما مي خواهند كه به سرعت رشد كنند و در هر انتخابات بهتر از انتخابات قبلي عمل كنند.
بي.بي.سي
مترجم: نيلوفر قديري
|