ساعت ها
نويسنده: مايكل كانينگهام-
ترجمه: مهدي غبرايي
ناشر: كاروان
«ساعت ها» رماني است كه در طول چند ساله اخير بسيار مورد توجه قرار گرفته و اظهار نظرات گوناگوني را برانگيخته است. همچنين فيلم ساخته شده از روي اين رمان، در مطرح شدن آن، اهميت بسزايي داشته است.
در مقدمه كتاب، سرگذشت مايكل كانينگهام، نقل شده است: مايكل كانينگهام در ۱۹۵۲ در سين سيناتي اوهايو به دنيا آمد و در پاسادناي كاليفرنيا به عرصه رسيد و مدتي نيز در لس آنجلس زندگي كرد. از دانشگاه استنفورد در رشته ادبيات انگليسي ليسانس گرفت و در دانشگاه ايووا دوره فوق ليسانس را گذراند. نخستين رمانش ايالت هاي طلايي (۱۸۴۴) بود، اما رمان دومش، خانه اي در آخر دنيا در ۱۹۹۰ منتشر شد و از آن استقبال شاياني كردند. تن و خون، رمان ديگرش در ۱۹۹۵ به چاپ رسيد.
رمان ساعت ها در ۱۹۹۸ منتشر شد و در ۱۹۹۹ برنده جوايز پوليتزر و پن شد. داستان هاي كوتاه كانينگهام در بسياري از نشريات معتبر آمريكا، از آتلانتيك مانئلي گرفته تا نيويوركر به چاپ رسيده است. داستان كوتاه «فرشته سفيد» او در ۱۹۸۹ بهترين داستان كوتاه سال در آمريكا شناخته شد.
وسوسه هاي شيطاني
سه داستان شيطاني
نويسندگان: رابرت بلاك و استيفن ونيسنت بنه
مترجمان: فاطمه كرمعلي، جمال آل احمد و نسرين صالحي
ناشر: سروش
در آمريكاي شمالي، بخش مهمي از نويسندگان به نگارش داستان هاي ترسناك ـ تخيلي علاقه مندند. آنچنان كه در برخي دوره ها، اين ژانر داستاني، به عنوان جريان غالب ادبي در اين نقطه از جهان مطرح شده است. بايد توجه داشت كه استقبال زياد مخاطبان از اين نوع داستان ها، در رشد و تكاملشان نقش بسزايي ايفا كرده است. همچنين سينماگران مطرح جهان نيز به اقتباس سينمايي از اين داستان ها علاقه مند بوده اند كه از آن جمله مي توان به اقتباس هاي متعدد كارگردانان مطرحي همچون استنلي كوبريك، جورج لوكاس، جيمز كامرون و ... اشاره كرد.
در مقدمه كتاب «سه داستان شيطاني» پيرامون رابطه اعمال شيطاني انسان در تمدن و عصر كنوني آمده:
«همه انسان ها نمونه هايي از القائات و تلقين ها و وسوسه هاي شيطان را در سراسر عالم به خصوص در عصر تمدن جديد كه به يك معني عصر لجام گسيختگي و برهنگي و بي پروايي و علوم تهي از اخلاق انساني و الهي است، ديده و شنيده اند. هر روز و شب مي بينيم و مي شنويم كه فريب خوردگان شيطان رجيم به عناوين متفاوت و از طرق گوناگون دست خود را به جنايت و گناهان آلوده مي كنند و در منجلاب معاصي فرو مي روند. اين موجود وسوسه گر كه در همه اديان از او نام برده مي شود كيست؟»
نغمه ديانت
ابن عربي سفر بي بازگشت
نويسنده: كلود عداس
مترجم: فريدالدين رادمهر
ناشر: نيلوفر
كتاب «ابن عربي، سفر بي بازگشت» به بررسي آرا و افكار محمدبن علي ابن عربي مي پردازد و جنبه هاي مختلف تفكرات او را نشان مي دهد. كلود عداس كه نويسند ه اي فرانسوي زبان است، كتاب مذكور را با توجه به اوضاع اجتماعي زمان ابن عربي نگاشته و به شرح حال آثار او توجه ويژه نشان داده است. در مقدمه كتاب آمده:
«ابن عربي در ايران بسيار معروف است و گفته هايش هنوز براي بسياري تازگي دارد، او منادي آزادي انديشه است و ندايش، نغمه عشق و ديانتش، عين محبت است. باني منظومه فكري بسيار توانايي است كه بسيار ديرياب ولي بعد از يافتن، بسيار جذاب است. افكار بلند تمامي آناني را كه قبل از او بودند، فهميد و بسياري از كساني را كه بعد از او آمدند، به خود خواند و سخت تحت تاثير قرار داد.
اين كه همه افكار او خالي از اشتباه است و مرتبت او رتبه اي از صيانت از خطاست، حرفي است كه هم از حيطه كار مترجم فارسي كتاب خارج است و هم اين كه خود ابن عربي چندان بدان رغبت نشان نداده است. با اين همه خواندن شرح حال او، دعوتي است از عموم آنان كه خواهان جست وجو در كار دين مي باشند و سر آزادگي دارند.»