نمك نشاني از حيات در مريخ
پژوهشگران ناسا اعلام كردند، روبات تحقيقاتي آنها به موفقيت جديدي دال بر وجود حيات در مريخ دست يافته است.
روبات تحقيقاتي ناسا موفق به يافتن كريستال هاي نمك در سطوح زيرين اين سياره سرخ شده كه خود دليلي متقن،مبني بر وجود نوعي فعاليت آبي و به دنبال آن نوعي حيات در سال هاي دور، روي مريخ است.
از سوي ديگر مقاديري نمك نيز از دهانه آتشفشان هاي سطح مريخ به دست آمده كه نشان از تبخير تدريجي آب و رسوب نمك دارد. پژوهشگران ناسا معتقدند وجود نمك تاييدي حتمي بر وجود آب در مريخ است و وجود آب حيات را اثبات مي كند. آنها عقيده دارند،با تخمين دقيق زمان رسوب نمك مخصوصاً نمك هاي موجود در دهانه آتشفشان هاي مريخ مي توان به تاريخ و قدمت حيات در مريخ پي برد.
مرگ نگهبانان آبي
يكشنبه گذشته همزمان با روز جهاني محيط زيست سازمان ملل اعلام كرد صيد بي رويه و غيراصولي و عبور و مرور بيش از حد كشتي ها و قايق هاي صيد ماهي در اقيانوس ها و درياها باعث تهديد حيات مرجان هاي دريايي، قديمي ترين موجودات دريايي و نگهبانان اكوسيستم هاي آبي شده است.
مرجان هاي دريايي آب هاي سرد، عمري معادل هشت هزار سال داشته و به عنوان نگهبانان اكوسيستم هاي آبي و منبع تغذيه نوزاد ماهي ها محسوب مي شوند. با از بين رفتن مرجان ها نه تنها حيات موجودات دريايي به خطر مي افتد،بلكه به تاريخ حيات نيز لطمه وارد مي شود و از سوي ديگر نسل انواع ماهي ها نيز روبه انقراض خواهد گذاشت، چرا كه نوزادان آنها منبع اصلي تغذيه خود را از دست مي دهند.
Un )سازمان ملل) بزرگترين علت از بين رفتن مرجان ها را صيد بي رويه مخصوصاً با تورهاي ماهيگيري، عبور و مرور بيش از اندازه كشتي ها و نزديك شدن بيش از اندازه كشتي هاي تفريحي به تپه هاي مرجاني، فاضلاب هاي صنعتي و فضولات كشتي ها ذكر كرد.
اصلي ترين زيستگاه مرجان ها آب هاي نروژ، نيوزلند و آتلانتيك شرقي است.
كپسول حاوي DNA
پژوهشگران دانشگاه داويس كاليفرنيا، موفق به ساخت «كپسول ژن» شدند. اين كپسول براي درمان بيماري هاي ژنتيك بر روي موش ها نتايج رضايت بخشي را نشان مي دهد.
دكتر فانتز از دانشگاه داويس مي گويد: «در گذشته براي انتقال DNA (عامل انتقال صفات ارثي) بايد از ويروس استفاده مي كرديم. در واقع ويروس نقش حفاظتي براي DNA داشت. اما اكنون ما توانسته ايم با استفاده از چربي هاي سنتزشده و مقداري ملكول هاي چربي طبيعي DNA را داخل يك كپسول وارد كرده و آن را محافظت كنيم.
او ادامه مي دهد: «اين كپسول براي انتقال DNA از موش والد به فرزندش مورد استفاده قرار گرفته و نتايج رضايت بخشي را نشان داده است. اگر بتوانيم اين كپسول را براي انسان نيز استفاده كنيم بسياري از بيماري هاي ارثي مانند ديابت، سندرم چاقي مفرط مادرزادي، ناهنجاري هاي مادرزادي و... درمان خواهد شد.»
هزينه توليد انبوه اين كپسول هنوز برآورد نشده اما دولت آمريكا به دانشگاه داويس اطمينان داده كه پس از تصويب قطعي طرح، هزينه لازم را در اختيارشان قرار خواهد داد.
ماست لبني معجزه آسا
طبق آخرين پژوهش هاي مركز پزشكي كاليفرنيا، مواد غذايي پروبيوتيك باعث تسكين التهاب هاي روده اي، دفع باكتري هاي مضر روده و دستگاه گوارش، تقويت باكتريهاي بومي دستگاه گوارش و التيام زخم ها و التهاب هاي دستگاه گوارش مي شوند.پروفسور «اليزراز» از مركز پزشكي كاليفرنيا مي گويد: «ماست يكي از مهم ترين مواد خوراكي پروبيوتيك است از اين رو مصرف روزانه آن به مقدار يك ليوان توصيه مي شود».
او مي افزايد: از اين نظر تفاوتي بين ماست ترش يا شيرين و يا كم چرب و پرچرب وجود نداشته و همه انواع ماست اين خاصيت بي نظير را دارا هستند.اكنون پژوهشگران در حال تهيه «كپسول هاي خوراكي» از مواد غذايي پروبيوتيك هستند و اميدوارند با دستيابي به اين يافته علمي، آن را براي بيماران مبتلا به بيماري هاي دستگاه گوارش تجويز كنند.
نوجوانان چاق و غذاهاي آماده
اكثر نوجوانان غذاهايي همچون همبرگر، ساندويچ و پيتزا را كه در اصطلاح انگليسي به غذاهاي آماده يا فست فود معروفند، دوست دارند و براي خوردن آن اشتهاي زيادي نشان مي دهند. اما تحقيقات نشان مي دهد نوجوانان لاغر بقيه روز را چيزي نمي خورند، در حاليكه همسالان چاق آنها علاوه بر خوردن اين نوع غذا،در طول روز هم غذاهاي ديگري هم مي خورند.
يك گروه از پزشكان آمريكايي كه با تحقيق درباره اين موضوع به اين نتيجه رسيده اند، مي گويند معلوم نيست آيا اين تفاوت رفتاري ميان نوجوانان چاق و لاغر دليل چاقي است يا معلول آن. اما آنچه روشن است اينكه اين عادت غذايي حداقل باعث ادامه چاقي مي شود.هدف از اين تحقيق يافتن پاسخي براي اين پرسش بود كه چرا بعضي از نوجوانان چاق هستند و بعضي لاغر، در حاليكه همه غذاي آماده (فست فود) مي خورند.
اين پزشكان در بخش ديگر تحقيق خود دليل چاق شدن نوجوانان در اثر خوردن اين نوع غذاها را اينطور توضيح مي دهند كه اين نوع غذاها با وجود مقدار زياد كالري به راحتي و در زمان كوتاه بلعيده مي شوند.
بلعيدن ميوه و سبزيجاتي كه ۱۶۰۰ كالري داشته باشند، حجم و زمان زيادي مي برد، در حاليكه اين ميزان كالري فقط در دو همبرگر وجود دارد.