انقراض نسل مرجان هاي ساكن آب هاي سرد
مرجان ها همواره يكي از موجودات جالب و البته گرانبها از جهت زيست محيطي بوده و هستند. در مقايسه مرجان هاي آبهاي گرم و سرد، مرجان هاي ساكن آبهاي سرد به جهت گستردگي جغرافيايي، قدمت و توانايي زندگي تا عمق ۶۳۰۰ متري آب و درجه حرارت بين ۱۳ تا ۱۴ درجه سانتي گراد، بيشتر مورد توجه بوده اند.
اما ساختار شكننده آنها، اين موجودات ارزشمند را در خطر انقراض قرار داده است. از سوي ديگر استفاده از ابزار صيد غيراستاندارد، صيد نادرست و بيش از اندازه در نزديكي تپه هاي مرجاني و بالا رفتن درجه حرارت آبها به دليل تخليه فاضلاب هاي صنعتي و ... باعث انقراض نسل مرجانهاي آبهاي سرد شده است. از سوي ديگر پلانكتون ها سالانه دو ميليون مرجان را از بين مي برند و از اين رو سازمان بين المللي محيط زيست با برقراري قوانين جديد، سعي در حفظ و حراست از اين موجودات باارزش دارد.
محافظي جديد براي رايانه ها
«مايك ناش» سرپرست بخش تجارت بين المللي ماكروسافت گفت: «به زودي جديدترين نرم افزار مبارزه با ويروس هاي كامپيوتر به بازار خواهد آمد.»
اين نرم افزار قوي تر، دقيق تر و كاربردي تر از نرم افزارهاي قبلي بوده و قادر است به طور همزمان با «ويروس ها» و «هكرها» مقابله كند. از سوي ديگر اين نرم افزار جديد پس از نصب، به محض دريافت هرگونه پيام نامناسب سريعآً دستگاه را خاموش كرده و از هك شدن و پاك شدن اطلاعات كامپيوتر جلوگيري مي كند.
اين نرم افزار جديد قابل نصب بر روي كامپيوترهاي شخصي، اداري و ... بوده و به عنوان نرم افزاري اجباري در زمان خريد كامپيوتر به خريداران ارائه مي شود.
مصرف الكل كجراهه اي براي فرار از خود
طبق آخرين آمار مركز بهداشت جهاني مصرف الكل از سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۴ رشد چشمگيري داشته است. بر همين اساس تعداد بزرگسالان آمريكايي كه از مشروبات الكلي به وفور استفاده كرده و اصطلاحاً «الكلي» ناميده مي شوند روبه افزايش بوده و اكنون رقمي معادل ۶/۱۷ ميليون نفر يا به عبارتي ۴۶/۸ درصد جمعيت مزبور را در برمي گيرد. اين رقم در مقايسه با سال ۹۲ كه چيزي حدود ۸/۱۳ ميليون يا ۴۱/۷ درصد گزارش شده، آمار بالا و نگران كننده اي است.
دكتر «كاي لي» از مركز بين الملي الكلسيم (NIAA) مي گويد: «مصرف الكل در بين بزرگسالان آمريكايي رشد نگران كننده اي داشته و اين امر نه تنها سلامت آنها كه آينده كودكان و نوجوانان آنها را نيز به خطر مي اندازد.»
او مي افزايد: «بيشترين آمار مربوط به رده سني ۴۴تا ۱۸ سال است و اين نشان مي دهد با آغاز زندگي اجتماعي و درگيري افراد با اجتماع، بحران ها آغاز شده و افراد براي فرار از آنها، به جاي حل و فصل آنها به مصرف الكل روي مي آورند و اين باعث فناي آنها و نسل آينده شان مي شود.»
روانشناسان علت اصلي مصرف مشروبات الكلي را ناتواني افراد در برخورد با مشكلات وحل و فصل آنها مي دانند.
دستيابي به خطوط اينترنتي
با سرعت بالا
اخيراً در آمريكا خطوط اينترنتي با سرعت بيشتري فعاليت مي كنند. از ماه گذشته ۴۲ درصد از خطوط اينترنتي در آمريكا مجهز به سيستم هاي برقراري ارتباط سريع شده اند و هر روز بر تعداد اين خطوط پر سرعت افزوده مي شود.
براساس آخرين آمار مركز مخابرات آمريكا، ۲/۲۸ ميليون كاربر اينترنتي در منازل، اداره ها و ... به خطوط پرسرعت اينترنتي دسترسي دارند و اميد است به سرعت بر ميزان اين كاربرها افزوده شود. اما با اين همه ۷ درصد از خطوط اينترنتي به دليل اتصال به شبكه هاي سرويس دهي بين المللي نمي توانند از تسهيلات ويژه استفاده كنند، اما اميدوارند تا سال ۲۰۰۵ بتوانند اين خطوط را نيز به سيستم هاي پرسرعت مجهز كنند. با دستيابي به اين فناوري جديد پيشرفتهاي چشمگيري در زمينه برقراري ارتباط و اطلاع رساني ايجاد خواهد شد.
صعود به اورست با باتري خورشيدي
باتري هاي خورشيدي جديدترين فناوري بشر در جهت استفاده بهينه از خورشيد، توسط كوهنوردان قله اورست مورد استفاده قرار گرفت.
«بورچ» رئيس گروه صعود به اورست گفت: «در حين صعود به اورست توانستيم با استفاده از باتري هاي خورشيدي، وسايل الكتريكي خود را به كار بيندازيم. اگر چه در لحظاتي به دليل ابري شدن هوا نتوانستيم مستقيماً از انرژي خورشيد استفاده كنيم، اما باتري ها تا مدتي با شارژ حاصل از جذب انرژي خورشيد كار مي كردند.» وي گفت: «ما به راحتي از موبايل، راديو، دوربين، چراغ قوه و... استفاده كرديم و اين هيجان انگيز بود.» پژوهشگران اميدوارند بتوانند با تكميل باتري هاي خورشيدي، آنها را جايگزين سوخت هاي فسيلي كرده و از آلودگي محيط زيست، مخصوصاً آلودگي هوا و آسيب به لايه ازن بكاهند.
كلسيم، ماده معدني محافظ
كلسيم يكي از مهمترين مواد معدني مورد نياز براي سلامت استخوان و دندان ها ست. تا سن بيست سالگي بافت استخواني، كلسيم ورودي به بدن را جذب و نگهداري مي كند اما پس از بيست سالگي به تدريج مصرف كلسيم افزايش و جذب و ذخيره آن توسط بافت استخواني كاهش مي يابد. بنابراين تا سن بيست سالگي مصرف روزانه ۱۰۰۰ ميلي گرم كلسيم در روز ضروري است.
اما كلسيم براي دختران نقشي حياتي تر داشته و نياز روزانه آنها به كلسيم بيش از ديگران است. پزشكان مصرف روزانه ۱۳۰۰ ميلي گرم كلسيم را براي دختران ضروري مي دانند. بهترين منبع كلسيم شير، پنير، ماست و ديگر محصولات لبني است. پژوهشگران دانشگاه آكسفورد مصرف روزانه كلسيم، ورزش و رعايت رژيم غذايي مناسب را مهمترين عوامل در جلوگيري از ابتلا به پوكي استخوان، مخصوصاً خانم ها مي دانند.