افزايش سرقت هاي مسلحانه در سال 83
هدف مي گيرند، پول و طلا مي دزدند
بيكاري و عدم توزيع عادلانه درآمد را مي توان از دلا يل افزايش جرم دانست
|
|
ارتكاب جرم ربطي به مقدار تحصيلات افراد ندارد، ممكن است فردي بي سواد باشد ولي هيچ گرايشي به ارتكاب اعمال خلاف نداشته باشد
چهارشنبه 22 ارديبهشت سال 83 گروگانگيري و سرقت از طلافروش نظام آباد كه در پي آن مالك طلافروشي با شليك دو گلوله جان سپرد، در همان روز سرقت مسلحانه 2سرنشين يك موتورسيكلت از يك سوپرماركت در منطقه شهرآراي تهران به اطلاع ماموران انتظامي رسيد.
دوشنبه 21 ارديبهشت ماه سال 83، سرقت مسلحانه از طلافروشي گنجينه واقع در 20 متري منطقه امام خميني كه دراين حادثه 3 موتورسيكلت با 6 سرنشين به طلافروشي مذكور حمله ور شده و بعد از مجروح كردن مالك طلافروشي ساك حاوي طلاهاي وي را سرقت كردند.
جمعه 28 فروردين ماه سال 83۲،سرقت مسلحانه در يك شب توسط 3 سرنشين يك خودرو 206 مشكي رنگ به وقوع پيوست كه در ابتدا سارقان مسلح، به يك قالي فروشي در چهارراه قنات حوالي خيابان دوست حمله ور شده و بعد از سرقت چندين فرش نفيس ابريشم به ارزش 10 ميليون تومان از آن مغازه سپس بعد از تهديد مالك فرش فروشي آن محل را ترك كرده و به سوي ميدان كتابي حركت كردند. سارقان مسلح فوق بعد از ورود به يك سوپرماركت در آن منطقه موفق به سرقت 30 ميليون تومان وجه نقد داخل صندوق آن مغازه شده و متواري شدند.
سه شنبه 5 خرداد سال 83 يك سرقت مسلحانه در منطقه سعادت آباد تهران رخ داد كه در اين حادثه 2 مرد قوي هيكل با در دست داشتن سلاح گرم به زن مالك يك خودرو پژو پرشيا حمله كرده و بعد از تهديد وي خودرو او را به سرقت بردند.
16 تيرماه سال 83 چندين مرد مسلح كه تاكنون هويت و تعداد آنان مشخص نشده است به ويلاي يك تاجر فرش در منطقه فشم تهران حمله كردند، سارقان بعد از كشتن دختر خانواده و مجروح كردن تاجر و پسرش محل حادثه را ترك كردند.
۲۸ مردادماه سال جاري مردي كه فارغ التحصيل از دانشكده علوم پزشكي همدان بود با در دست داشتن 3 سلاح گرم وارد بانك كشاورزي خيابان ميرداماد شده و بعد از تهديد كارمندان، آن بانك مبلغ 5 ميليون تومان وجه نقد را سرقت كرده و قصد فرار داشت كه با كمك اهالي محل، ماموران انتظامي موفق به بازداشت وي شدند.
اين تنها چند مورد از سرقت هاي مسلحانه اي بود كه در سال جاري تنها در پايتخت ايران به وقوع پيوسته بود كه در اكثر آنان سارقان با در دست داشتن چند سلاح گرم كه محل هاي مورد نظر خود حمله ور شده و اقدام به سرقت و ايجاد وحشت كرده اند.
اين در حالي است كه طبق قانون كشور خريد و فروش و حمل سلاح در ايران ممنوع است. ولي گويي تعداد افرادي كه دسترسي به سلاح گرم داشته يا آن را به طور غيرمجاز حمل مي كنند رو به افزايش است. كه اين مساله به حتم ارتكاب جرايم توسط اسلحه را نيز افزايش مي دهد.
بندرچي، وكيل پايه يك دادگستري، در اين خصوص به سوالات مااينگونه پاسخ مي دهد:
علل افزايش سرقت هاي مسلحانه چيست؟
در اين خصوص، سه دليل حائز اهميت است.
۱. مرزهاي ايران يكي از مسايل اصلي در اين خصوص است، جنگ در عراق، مرز مشترك اين كشور را با ايران ناامن كرده و بدين ترتيب افراد شرور به راحتي مي توانند از مناطق كردنشين كشور اسلحه موردنظر خود را با قيمتي بسيار مناسب خريداري كنند.
۲. نيروي انتظامي كشور با برنامه اي قوي تر مي تواند در سركوب ارتكاب اين جرايم نقش بسزايي را داشته باشد.
۳. در قوه قضائيه شدت لا زم را در برخورد با اينگونه افراد ندارند.
براي تمامي سارقان مسلح بعد از دستگيري از سوي مراجع قضائي حكم اعدام صادر مي شود؟
خير، صدور حكم اعدام براي سارقان مسلحي است كه ارتكاب جرم آنان منجر به ايجاد رعب و وحشت در جامعه بشود و براي سرقت هاي مسلحانه اي كه به صورت مخفيانه انجام گيرد و موجبات ترس عموم مردم را نداشته باشد، صدق نمي كند. اگر مجازات سارقان مسلح تشديد يابد، به حتم در كاهش جرم اهميت زيادي خواهد داشت.
چه مسايل اجتماعي باعث ازدياد ارتكاب اينگونه جرايم مي شود؟
بيكاري و عدم توزيع عادلانه درآمد را مي توان از موارد ازدياد اينگونه جرايم برشمرد. آموزش و پرورش، وزارت ارشاد، صداوسيما، جرم شناسان، روانپزشكان و مسوولان قوه قضائيه بايد دست در دست هم گذارند تا بستر اينگونه جرايم را ازبين ببرند.
اخبار جرايد و بخش سريال هاي نامناسب تلويزيوني متاسفانه قبح سرقت مسلحانه را از بين برده و ارتكاب اين نوع جرايم را بالا برده است.
چرا افراد تحصيلكرده كشور مرتكب اينگونه جرايم مي شوند؟
ارتكاب به اين جرايم ربطي به مقدار تحصيلات افراد ندارد، بستگي به بسترهاي افراد دارد. ممكن است فردي بي سواد باشد ولي هيچ گرايشي به ارتكاب اعمال خلاف نداشته باشد ولي يك فرد تحصيلكرده مرتكب جرايم زياد مي شود. ولي در گذشته ما شاهد ارتكاب جرايم خاصي از نوع جعل اسناد، كلاهبرداري از سوي افراد تحصيلكرده به ويژه اكنون شايد فشار بيكاري، مشكلات اقتصادي ايجاد شده در كشور و توقع بالاي خانواده ها از افراد تحصيلكرده، خود موجبات ارتكاب اين نوع جرايم را از سوي افراد تحصيلكرده ايجاد كرده است.
|