معاون توانبخشي سازمان بهزيستي كشور:
اميد به زندگي به ۷۲ سال افزايش يافت
هدف از برپايي هفته سالمندان ايجاد نشاط در اين گروه از افراد جامعه است
|
|
گروه اجتماعي - ليلاخاكسار:براساس بررسي هاي آماري اميد به زندگي در كشور به ۷۲ سال رسيده و جمعيت جوان به سمت بالاي ۶۰ سال پيش مي روند. ضريب سالمندي در ۲۰ سال آينده دو برابر خواهد شد.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر مكارم معاون توانبخشي سازمان بهزيستي ضمن اعلام اين مطلب افزود: جمعيت سالمندان كشور در حال حاضر ۸/۶ درصد است كه معادل رقمي در حدود ۴ ميليون و ۷۰۰هزار نفر است.
از اين تعداد حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد سالمندان شناسايي شده هستند كه تعدادي از آنها وابستگي به سازمان هاي مختلف دارند و به نوعي سرويس مي گيرند. ۵/۷ درصد از طريق تأمين اجتماعي، ۵/۷ درصد سازمان بازنشستگي، ۱۵درصد از طريق طرح شهيد رجايي و حدود ۱۰درصد هم هيچ نوع خدماتي دريافت نمي كنند.
۳ گروه از سالمندان هم از طريق سازمان بهزيستي حمايت مي شوند كه شامل ۱۰ هزار سالمند سرپرست خانوار كه مستمري دريافت مي كنند. ۱۰ هزار نفر در حوزه توانبخشي تحت پوشش هستند و حدود ۱۰ هزار نفر هم در ۱۲۳ مركز دولتي و غيردولتي از طريق پرداخت يارانه نگهداري مي شوند و خدمات توانبخشي دريافت مي كنند.
وي افزود: در برنامه شوراي ملي سالمندان، تلاش ما بر اين است كه بتوانيم حداقل ۲۵درصد سالمندان نيازمند را تحت پوشش قرار دهيم و در حدود ۱۲۵هزار سالمند را سرويس مستقيم بدهيم. اما تمام تلاش مسئولين و دست اندركاران امور سالمندان بر اين است كه سالمندان به جهت اينكه دچار مشكلات روحي نشوند در وهله اول در كنار خانواده هايشان زندگي كنند و در اين برنامه بنابراين است كه ۴۰درصد از حداقل حقوق دريافتي جهت كمك هزينه به سالمندان پرداخت شود.
وي همچنين به تشكيل اداره كلي به نام اداره كل سالمندان در بهزيستي اشاره كرد و گفت: يكي از مهمترين كارهايي كه بايد در خصوص سالمندان صورت گيرد، تشكيل يك كانون اطلاع رساني واحد است كه بوسيله اين مركز بتوانيم اطلاعاتي دقيق از وضعيت سالمندان بصورت متمركز در كشور داشته باشيم و اين از برنامه هايي است كه در برنامه هاي شوراي عالي سالمندان بايد هرچه زودتر قرار گيرد.
دكتر مكارم ضمن اشاره به هفته تكريم سالمندان كه از ۹ الي ۱۵ مهرماه است، گفت: برنامه هايي در نظر گرفته شده و هدف از برپايي چنين برنامه هايي، ايجاد فرهنگ و نشاط در جامعه و سالمندان است تا شايد بتوان گسستي را كه ناخواسته ميان اين قشر و قشر جوان ايجاد شده از ميان برد.
سالمندي يكي از دوران لاينفك زندگي است كه همه ما خواسته يا ناخواسته ناگزير به عبور از اين دوران هستيم و مي توان آن را به سه دوره تقسيم كرد: سالمندان جوان كه در گروه ۶۰- ۷۵ سال هستند كه نيازهاي آنها با دوران اوليه خيلي تفاوت عمده اي ندارد. دوره دوم سالمندي پير ناميده مي شود كه از سن ۷۵-۸۴ سالگي است كه تغييرات خاصي در بدن از جمله تغيير در شنوايي، بينايي و ضعف عضلات و عارضه هاي ديگر ديده مي شود و دوره سوم، كهنسالي است كه دوران ۸۵ سال به بالاست كه عوارض خاص اين دوران را دارد. شعاري كه سازمان بهداشت در سال ۱۹۹۹ در نظر گرفته اين است كه «سالم پيرشدن بايد در اولويت قرار گيرد.» هر چه كه دوران پايه اي در شرايط مناسب تري باشد، دوران سالمندي بهتر خواهد بود.
وي همچنين افزود: در دو الي سه دهه اخير جمعيت سالمندي رو به افزايش است كه در بعضي كشورها اين جمعيت بيشتر بوده و در كشورهاي در حال توسعه از جمله كشور ما اين شيب در حال افزايش است.
|
|
نيمي از مشكل مسكن جوانان حل شد!
خبرگزاري فارس: طبق آخرين سرشماري جمعيتي، بيش از ۶۳ درصد از جمعيت جوان كشور (۲۹-۱۵ سال) مجردند كه رقمي معادل ۱۱ ميليون نفر را به خود اختصاص مي دهند و اين بدان معناست كه بايد منتظر احتمال وقوع بيش از ۵ ميليون ازدواج و نتيجتاً بيش از ۵ ميليون تقاضاي جديد براي مسكن باشيم.
براساس اين گزارش در يك جمع بندي سالانه، اگر اين تعداد از ازدواج در بازده زماني ۱۰ سال آينده تحقق يابد، نتيجه آن وقوع ۵۰۰ هزار ازدواج سالانه است و به عبارتي هر سال ۵۰۰ هزار تقاضاي جديد را براي مسكن شاهد خواهيم بود.بديهي است به منظور پاسخگويي به اين نياز بزرگ و فراگير، دست اندركاران با رويكرد مداخله گرانه خود قدم به عرصه نهند كه در اين راستا مي توان به اقداماتي نظير اجراي الگوهاي از پيش تعيين شده مسكن جوانان، مشاركت بانك ها از طريق تخصيص وام هاي درازمدت و كم بهره مخصوص جوانان و ايجاد تشكل هاي خيريه مسكن اشاره كرد.مجمع ملي خيرين مسكن ساز در اين راستا با توجه به انباشت تقاضاي مسكن در جامعه به منظور پاسخگويي مخاطبان جوان و نيازمند مسكن بنيانگذاري شده است.فعاليت اين مجمع در تاريخ ۹ آذرماه سال ۱۳۸۲ با مجوز سازمان ملي جوانان آغاز شده است. يكي از اعضاي مجمع خيرين مدرسه ساز استان تهران در حاشيه مراسم روز ملي جوان و مجمع خيرين مسكن ساز جوانان گفت: سدهاي اداري ،خيرين را ناتوان كرده است در حالي كه دولت بايد در كنار مردم قرار گيرد.
|
|
دنياي عجيب گردشگري
ژاپني ها علاقه وافري به ديدن چين دارند
|
|
ايرنا: آمار سازمان توسعه جهانگردي ژاپن نشان مي دهد كه در سال ۲۰۰۳ ميلادي ۱۳ميليون و ۳۳۰ هزار ژاپني به خارج سفر كرده اند كه به دليل گسترش بيماري سارس در شرق و جنوب شرقي آسيا و بحران عراق ، حدود سه ميليون نفر نسبت به سال قبل از آن كمتر بوده است .
اين آمار مؤيد آن است كه در سال گذشته بيش از ۱۰ درصد از جمعيت ۱۲۷ ميليوني ژاپن به خارج سفر كرده اند.
در سال گذشته ميلادي بيش از هفت ميليون و ۶۰۰ هزار نفر از مسافران ژاپني را كه به خارج سفر كرده اند مردان و نزديك به پنج ميليون و ۷۰۰ هزارنفر ديگر را زنان تشكيل مي دادند.پيش بيني دست اندركاران صنعت گردشگري در ژاپن نشان مي دهد كه به احتمال قوي در سال جاري ۲۰۰۴ ميلادي شمار ژاپني هايي كه به خارج سفر مي كنند دوباره به سطح ۱۶ ميليون نفر خواهد رسيد.آمار سازمان توسعه جهانگردي ژاپن نشان مي دهد كه ۵/۶۴ درصد از كساني كه به خارج از اين كشور سفر كرده اند، جهانگرد و گردشگر بوده اند.
آمار سازمان توسعه جهانگردي ژاپن همچنين بيانگر اين است كه جهانگردان ژاپني كه همراه با دوستان خود به سفر خارجي مي روند با ۷/۲۳ درصد در رده نخست قرار دارند.سفرهاي خانوادگي با ۷/۲۲ درصد و سفر زوجي با ۷/۱۷ درصد و سفر تنهايي با ۲/۱۳ درصد در رده هاي بعدي سفر به خارج از ژاپن قرار دارند.
آمارها نشان مي دهد كه در ژاپن بيش از ۱۱ هزار آژانس مسافرتي وجود دارد كه در هر نقطه از شهرها دسترسي به دفاتر آنها آسان است .از سوي ديگر افرادي كه به علت گرفتاري كاري نمي توانند به گونه مستقيم به دفاتر شركتهاي گردشگري بروند، به وسيله شبكه اينترنت و يا تلفن مي توانند اطلاعات لازم در زمينه مقصد مسافرتي خود را به دست آورده و ۹۰ درصد از كار اداري را از اين راه انجام دهند.
تازه ترين آمار وزارت زمين و ترابري ژاپن مربوط به سال ۲۰۰۲ ميلادي هم نشان مي دهد كه هر ژاپني در سفر خارج از كشور به طور ميانگين ۳۸۰ هزار و۱۰۰ ين (حدود ۳ هزار و ۵۰۰ دلار) پول هزينه كرده كه معادل دستمزد كمتر از يك ماه يك كارمند ساده است .اين مبلغ در سفرهاي داخلي كه كوتاه مدت مي باشند به طور ميانگين به بيش از ۴۶ هزار و ۵۰۰ ين مي رسد.
آمارهاي منتشر شده حاكي از اين است كه در سال گذشته به گونه كلي صنعت گردشگري داخلي و خارجي در ژاپن بيش از ۲۵ تريليون و ۵۰۰ ميليارد ين بازار داشته كه حدود چهار تريليون و ۴۰۰ ميليارد ين آن مربوط به پول هاي هزينه شده مسافرين ژاپني در خارج از كشور است .
صنعت گردشگري در ژاپن براي نزديك به ۴ ميليون نفر شغل ايجاد كرده كه معادل حدود ۶ درصد از كل بازار اشتغال است .
شركت هاي ژاپني سالي يك بار براي تشويق ، كارمندان خود را با هزينه شركت به مسافرت هاي داخلي و يا خارجي مي فرستند كه اين موضوع نيز به شكوفا كردن صنعت گردشگري ژاپن كمك مي كند.در مدارس ژاپن هم براي كسب تجربه ، برنامه مسافرت هاي گروهي دانش آموزان از پنجم دبستان آغاز مي شود و اين موضوع نيز به ايجاد زمينه هاي فرهنگي لازم براي پيشبرد صنعت گردشگري اين كشور كمك كرده است .
كشور چين با جذب نزديك به سه ميليون ژاپني در رده نخست كشورهايي است كه در سال ۲۰۰۲ ميلادي توانسته است ميزبان گردشگران ژاپني باشد.گفته مي شود كه سهم ايران از مسافران ژاپني در سال ۲۰۰۲ ميلادي تنها بين سه تا چهار هزار نفر بوده است .
«سوسومونايتو» معاون اتاق اطلاع رساني بخش امور عمومي انجمن دست اندركاران آژانس هاي مسافرتي به خبرنگار «ايرنا» گفت كه هدف عمده ژاپني ها از مسافرت به گونه كلي گردش و تفريح است كه خوردن غذاي خوشمزه ، انجام ورزش و آرامش پيدا كردن در زمره آنها است .نايتو افزود: كشورهايي كه دفاتر فعال در زمينه توسعه و ترويج جهانگردي در ژاپن دارند نسبت به ديگر كشورها در جذب مسافران ژاپني موفق تر مي باشند.در همين حال ژاپن در مورد جذب مسافران خارجي ، هنوز به سطحي كه مقام هاي اين كشور انتظار دارند نرسيده و به همين دليل دولت اين كشور در تلاش است كه با دادن امكانات و ايجاد شرايط بهتر، زمينه افزايش مسافران خارجي را فراهم كند.
آمار سازمان توسعه جهانگردي بين المللي نشان مي دهد كه در سال ۲۰۰۲ ميلادي پنج ميليون و ۴۲۴ هزار خارجي به ژاپن مسافرت كرده اند كه در ميان كشورهاي جهان در رده ۳۳ قرار دارد.
با اين حال شمار خارجياني كه در اين سال از ژاپن ديدن كردند نصف مسافران خارجي است كه از تركيه ديدار كرده اند.
آمار سازمان توسعه جهانگردي بين المللي نشان مي دهد كه در سال ۲۰۰۲ ميلادي حدود ۱۲ ميليون مسافر از تركيه ديدار كرده اند كه در رده شانزدهم كشورهاي جهان قرار دارد.
در سال ۲۰۰۲ ميلادي فرانسه با پذيرايي از حدود ۷۷ ميليون نفر خارجي در رده نخست كشورهاي جذب كننده مسافر در جهان قرار داشت .
|
|
جسته، گريخته
پرتقال فروش ايراني
گروه اجتماعي: «صداقت»مهم ترين صفت براي يك آدم خوب به شمار مي رود. البته اين نظر ما ايراني هاست. شايد مردم جاهاي ديگر دنيا، دلايل ديگري براي يك آدم خوب داشته باشند. يك نظرسنجي كه در ۲۸استان كشور انجام شده نشان مي دهد كه به نظر ۴۸درصد مردم، اكثريت ايرانيان اگر فرصت داشته باشند سر يكديگر كلاه مي گذارند. نتايج اين آمارگيري و تحقيق خيلي نگران كننده است. چون تظاهر و دورويي در حدود ۲/۶۸درصد در جامعه رواج دارد و در همين حال، راستگويي و صداقت ۹/۸درصد رايج است!! (نكته جالب اين كه پاسخ دهندگان به سئوال ها، خودشان هم بخشي از همين جامعه هستند، يعني، هم صداقت را دوست دارند و هم عضو جامعه اي هستند كه صداقتش خيلي خيلي كم است. پيدا كنيد پرتقال فروش را.)
مؤسسه اي كه مجوز نداشت
مؤسسه اي كه خودش را نماينده رسمي كالج CCE كانادا در ايران اعلام مي كند، غيرقانوني است و مجوزي از شوراي گسترش آموزش عالي ندارد.
بله، به اين ترتيب يكي ديگر از مؤسسات آموزش به اصطلاح عالي رفت روي هوا! اين مؤسسه كه با عنوان «مركز آموزش كامرانيه» آگهي پذيرش دانشجو به مطبوعات داده است، بنابه اطلاعيه وزارت علوم، مورد تأييد اين وزارتخانه نيست و كساني كه به آنجا اميد داشتند، ديگر نداشته باشند. خلاص! (منتظر روشن شدن هوا باشيد تا ببينيم مؤسسه بعدي به كدام كشور و كدام دانشگاه و كالج تعلق دارد.)
كمبود ۹۹۶ نفر مرد
آيا مي دانستيد كه در كل شهر تهران - شهري به اين بزرگي كه لقب كلان شهر گرفته است- فقط «۴مربي مرد» بهداشت عمومي وجود دارد. كارشناس بهداشت آموزش و پرورش، با اعلام اين خبر گفته است: ما در شهر تهران ۶۵۰مربي بهداشت داريم كه به جز اين ۴ نفر، بقيه از خانم ها هستند. اين مسئول تأكيد كرده است كه تهران به ۲ هزار نفر مربي بهداشت مدارس نياز دارد كه نيمي از آنها بايد مرد باشند. (مطمئناً در اين مورد خاص، هيچ خبرنگار يا رسانه اي مقصر نيست!)
تلفني و حضوري؛ رايگان
۱۵خط تلفن براي مشاوره رايگان در اختيار كساني قرار گرفت كه مشكلات ثبتي و اسنادي دارند. مركز مشاوره اي اسنادي و ثبتي كانون سردفتران و دفترياران همزمان با سالروز ميلاد فرخنده حضرت صاحب الزمان(عج) اين ۱۵خط را براي مشاوره رايگان در اختيار مردم قرار داد.(اين هم شماره تلفن ۸۷۰۵۱۹۰ با ظرفيت ۱۵ خط) ضمناً مشاوره حضوري هم رايگان است.
|
|
بزرگترين كيك جهان در كرمان به نمايش در مي آيد
ايرنا: همزمان با فرا رسيدن ميلاد پربركت يگانه منجي عالم بشريت حضرت صاحب الزمان (عج ) بزرگترين كيك جهان در كرمان به نمايش گذاشته مي شود.
به گفته دبير هيأت امناي شهداي الغدير كرمان معرفي امام زمان به جهانيان و نشان دادن عظمت و بزرگي ماه شعبان به گونه اي كه انعكاس جهاني داشته باشد از اهداف اصلي به نمايش گذاشتن اين كيك است .
«محمد حسين مويدي» ديروز انجام چنين كار بزرگي را در سطح كشور و جهان بي سابقه دانست و افزود: ركوردهاي قبلي بزرگترين كيك جهان به كشورهاي هلند و آمريكا تعلق داشته است .
وي افزود: اين كيك به نيت ائمه اطهار(ع ) در ۱۲ طبقه طراحي شده ، ۱۲ تن وزن خالص ، ۹ متر ارتفاع دارد و قطر طبقه اول آن نيز ۱۲ متر است .
به گفته وي به مناسبت يك هزار و صد و هفتادومين سال عمر مبارك امام زمان ۱۱۷۰ شمع نيز بر روي آن روشن مي شود.
وي با اشاره به نحوه آماده سازي اين كيك افزود: اين كيك با همكاري صنف قنادان واداره بهداشت شهرستان كرمان درست مي شود كه در اين رابطه ۱۶ استاد قناد با استفاده از مواد فاسد نشدني روزانه يك تن كيك را آماده و در سردخانه نگهداري مي كنند.
مويدي هزينه پخت اين كيك را ۲۰۰ ميليون ريال اعلام كرد كه بودجه آن از طريق مشاركتهاي مردمي جمع آوري شده است .
دبير هيأت امناي شهداي الغدير كرمان افزود: بخش عظيمي از اين كيك در شهرستان بم ، ميان مردم زلزله زده و بخش ديگري نيز در آيين پرشكوه نماز جمعه و مدارس شهرستان كرمان توزيع خواهد شد.
|
|
معاون آموزشي و امور دانشجويي وزارت بهداشت خبر داد:
برگزاري امتحانات ورودي پذيرش دانشجو به دانشگاه ها واگذار شد
ايسنا: معاون آموزشي و امور دانشجويي وزارت بهداشت اعلام كرد: برگزاري امتحانات ورودي پذيرش دانشجو به دانشگاه ها واگذار شد.
دكترعبدالله كريمي، با اشاره به واگذاري و تفويض اختيار از سطح ستادي به دانشگاه ها به عنوان سياست وزارت بهداشت، گفت: آزمونهاي ورودي چه در سطح phD و چه در سطح ورودي دستياري قابل واگذاري به دانشگاه هاست.
وي افزود: در اين راستا مصوب شد كه دانشگاه هاي داراي ۵ عضو هيات علمي (حداقل يك استاد و۲ دانشيار) و ارايه ۱۲ مقاله طي سه سال گذشته، مي توانند امتحانات ورودي براي پذيرش دانشجو را برگزار كنند.
معاون آموزشي و امور دانشجويي وزارت بهداشت با بيان اينكه اجراي اين طرح به استقلال دانشگاه ها كمك مي كند، تصريح كرد: امتحانات جامع علوم پايه يا امتحانات بورد بايد به صورت ملي و سراسري برگزار شود تا از نظر رعايت استانداردهاي ملي اطمينان حاصل شود و از آنجا كه پذيرفته شدگان اين آزمونها براي كل كشور تربيت مي شوند، بنابراين آزمون جامع براي تاييد صلاحيت آنان بايد به صورت ستادي و مركزي برگزار شود. به گفته وي، تاكنون مباحثي چون كميسيون موارد خاص، اعزام اساتيد براي دوره هاي كوتاه مدت و ارايه مقالات در كنگره ها و برخي مسئوليتهاي ديگر به دانشگاهها واگذار شده است. دكتر كريمي در خاتمه افزود: طي بررسيهاي صورت گرفته در صورت تفويض كامل اين اختيارات به دانشگاهها سالانه حدود ۳۰ هزار مراجعه اساتيد يا دانشجويان براي پيگيري به ستادها و مراكز استاني كاهش مي يابد و همچنين سالانه ۵/۱ ميليارد تومان نيز صرفه جويي مي شود.
|
|
مقررات انضباطي مدارس اعلام شد
ايرنا: مقررات انضباطي دانش آموزان براي حضور در كلاس درس ، رعايت بهداشت و پوشش مناسب اعلام شد.
براساس آيين نامه اجرايي مدارس مصوب شوراي عالي آموزش و پرورش ، رعايت شعاير ديني ، رعايت ادب و احترام نسبت به مدير، معاون ، معلمان ، مربيان و ديگر كاركنان مدرسه از جمله اين مقررات است.
در اين آيين نامه ، رعايت حسن رفتار و اخلاق و همكاري با ساير دانش آموزان ، تلاش شايسته در تحصيل ، رعايت مقررات آموزشي و تربيتي ، انجام فرايض ديني و مشاركت در فعاليت هاي اجتماعي مدرسه از جمله وظايف دانش آموز ذكر شده است . براساس آيين نامه اجرايي مدارس مصوب سال ،۱۳۷۹ حضور به موقع در مدرسه و خروج از آن در پايان ساعات مقرر از وظايف هر دانش آموزي است . رعايت بهداشت و نظافت فردي و همكاري با دانش آموزان ديگر و مسئولان مربوط در پاكيزه نگهداشتن فضاي مدرسه ، استفاده از لباس ، كفش ، جوراب ساده و مناسب و اصلاح موي سر متناسب با شئون دانش آموزي براي پسران و رعايت حجاب مناسب براي دختران از جمله موارد اين آيين نامه است .
خودداري از به كاربردن وسايل تجملي و آرايشي و پرهيز از به همراه آوردن اشياي گرانبها و وسايل غيرمرتبط با امور تحصيلي به مدرسه و خودداري از خريد و فروش در مدرسه به غير از مواردي كه در آيين نامه شركت تعاوني دانش آموزي پيش بيني شده ، از ديگر وظايف دانش آموز است .
|