زنان سفيدپوش در خيابان هاي كوبا
جمعه هفته گذشته روز زندانيان بود و زنان سفيدپوش زندانيان كوبايي تمام وقت در كليساي باكره بخشنده براي آزادي شوهرانشان دست به دعا برداشتند. مدت ها است كه زنان سفيدپوش هاوانا نام و عكس شوهر يا نزديكان اسيرشان را روي قلب ها فشرده و به نشانه اعتراض به خيابان ها مي ريزند. اين كار مشابه حركت «مادران ميدان مه» در بوئنوس آيرس، پايتخت آرژانتين است. در جزيره فيدل كاسترو اين شيوه، نوع جديدي از اعتراض به شمار مي رود.
همسران ۷۵ زنداني مخالف دولت كه سال گذشته به مجازات هاي سنگيني محكوم شدند به رغم مراقبت هاي ماموران و احتمال سركوب، به خيابان ها ريخته و خواهان برقراري عدالت هستند.
آنها همه در كنار هم حركت مي كنند و مراقبند تا آرام و بدون ابراز احساسات راه بروند چون در غيراين صورت ممكن است اسير نيروهاي امنيتي (پليس سياسي) شوند. هفته گذشته آنها تا صبح در كليساي پايتخت دعا كردند تا زندانيان سياسي هرچه زودتر آزاد شوند. گيزلا دلگادو همسر هكتور پالاسيوس روئيز كه به ۲۵ سال زندان محكوم شده نيز در ميان آنها حضور داشت.
آنها هر يك شنبه در حالي كه سر تا پا سفيد پوشيده اند از كليساها خارج مي شوند. تعداد آنها در ابتدا به ۲۰ نفر هم نمي رسيد اما همچنان آرام و معصوم راهپيمايي مي كردند تا اين كه از دور و نزديك افراد ديگري هم به آنها اضافه شدند و هم اكنون زنان سفيدپوش بسياري دست در دست هم خيابان هاي هاوانا را طي مي كنند.
در ميان ۷۵ زنداني سال ۲۰۰۳ زني به نام مارتا بئاتريز روكه ديده مي شد. او به ۲۰ سال حبس محكوم بود اما در ماه ژوئيه به خاطر بيماري آزاد شد و هم اكنون مارتا نيز به گروه زنان سفيدپوش پيوسته است.
حدود يك سال است كه برنامه اي تحت عنوان «چاي ادبي» نيز توسط آنها برگزار مي شود. يك روز در ماه اين معترضان دور هم جمع مي شوند و همسر رائول ريورو يكي از مشهورترين دستگيرشدگان بهار كوبا كه به ۲۰ سال حبس محكوم شده، شعرهاي شوهرش را براي حضار مي خواند.
گفته مي شود هم اكنون بيش از ۳۰۰ زنداني سياسي در زندان هاي كوبا به سر مي برند و برخي از آنها وضعيت جسمي مناسبي ندارند و بايد فوراً آزاد شده و تحت مداوا قرار گيرند.
اسلحه اي جديد به نام تلفن همراه
گفته مي شود اين روزها تعداد پيام هاي كوتاه كشنده، روز به روز بيشتر مي شود. اين روزها در ميان آدم كش هاي حرفه اي و تروريست ها تلفن همراه و به خصوص گوشي هايي كه مجهز به دوربين عكاسي و سيستم ارسال تصاوير هستند، محبوبيت يافته است. ظرف چند ثانيه تصوير فرد يا محلي كه بايد نابود شود توسط اين دوربين ها گرفته شده و به افراد مورد نظر ارسال مي شود. اين روش براي شناسايي مناطق مختلف سرقت نيز مورد استفاده قرار مي گيرد و در مجموع كار خلافكاران را آسان كرده است.
اما گذشته از اين جريان، تلفن هاي همراه براي افراد زيادي دردسرساز بوده اند. مثلاً ساده ترين مورد مزاحمت، ايجاد آلودگي صوتي است. كليساهاي مكزيك از جمله مراكزي بودند كه به شدت از زنگ اين تلفن ها شكايت داشتند. به همين دليل چندين تن از شخصيت هاي بلندپايه كليساهاي پايتخت مكزيك از محققان درخواست كردند راه حلي براي اين مشكل پيدا كنند. تلاش آنها خيلي زود نتيجه داد و هم اكنون به هنگام مراسم مذهبي هيچ زنگ تلفني به گوش نمي رسد. اين محققان سيستمي ابداع كرده اند كه در نزديكي ميكروفن هاي محراب، جلوي در ورودي و برخي مناطق حساس قرار مي گيرد و صداي زنگ همه تلفن هاي همراه را از كار مي اندازد. مسئولان كليساهاي مكزيك مي گويند پس از اين ابداع از كشورهاي ديگر درخواست هاي بسياري براي خريد اين سيستم مطرح شده است.
در اين شرايط به نظر مي رسد بهترين كار براي مهار جنايتكاران اين باشد كه از كارشناسان مكزيكي بخواهيم روشي براي از كار انداختن تصوير تلفن هاي آنها ابداع كنند و اين سيستم ها را در نزديكي محل زندگي و كار خود و حتي در اتومبيلمان نصب كنيم.