حمايت وزير از پروژه خط لوله انتقال گاز ايران- پاكستان - هند
يكي از مقامات رسمي كشور پاكستان حمايت خود را از احداث خطوط انتقال گاز ايران- پاكستان- هند اعلام كرد و اين پروژه را بهترين گزينه از لحاظ اقتصادي دانست.
به گزارش خبرنگار ما به نقل از آسيا پلاس دكتر حافظ شيخ وزير فدرال خصوصي سازي و سرمايه گذاري هند گفت، با وجود اينكه پروژه مذكور اقتصادي ترين گزينه مي باشد اما هنوز دولت پاكستان در مورد آن تصميم گيري نكرده است.
به اعتقاد وي، واردشدن گاز به منطقه باعث اشتغالزايي و افزايش سرمايه گذاري مي شود.
همچنين اسلام آباد به دليل رشد بخش صنعت و افزايش مصرف داخلي نياز به گاز دارد.
دكتر شيخ در پايان گفت: ايران، كشور برادر ما است و حتي اگر هند مخالف احداث اين خط لوله باشد، اسلام آباد بايد براي برطرف كردن نياز خود به گاز از ايران گاز وارد كند.
قرار است وزراي نفت هند و پاكستان در زمينه كاري انرژي با يكديگر بحث و تبادل نظر كنند.
شارجه به مالكيت خارجي مجوز مي دهد
شارجه به طرحهاي تجاري خارجي، تا ميزان ۱۰۰درصد مجوز مالكيت مي دهد.
به گزارش گلف نيوز، اين كار با هدف ايجاد اشتغال براي شهروندان اماراتي انجام مي شود.
احمد محمدالمدفه، رئيس اتاق بازرگاني و صنايع شارجه، با اعلام اين خبر گفت: اين طرح، مكمل قانون آينده شركتهاي اماراتي و سرمايه گذاري خارجي بوده است.
عمليات بزرگترين كشتي لوله گذار دنيا در پارس جنوبي
بزرگترين كشتي لوله گذار دنيا، فعاليت خود را در بخش دريايي فازهاي ،۶ ۷ و ۸ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي، از چهارشنبه ۱۵ مهرماه آغاز كرد.
مديرعامل شركت پتروپارس اعلام كرد: اجراي عمليات لوله گذاري در دو خط لوله تعيين شده فازهاي ،۶ ۷ و ۸ پارس جنوبي به عهده شركت هلندي آل سيز گذاشته شده است كه فعاليت خود را براي نخستين بار در آب هاي ايران، از روز چهارشنبه (۱۵ مهر) آغاز خواهد كرد.
وي با اين توضيح كه بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده، روزانه ۶ كيلومتر از خطوط لوله اين فازها در دريا نصب خواهد شد، گفت: نصب هر دو خط لوله با كارهاي جانبي اين عمليات مانند اتصال آنها به سكوها، تا ۵/۲ ماه آينده به پايان مي رسد.
به گزارش شانا شركت صدرا به عنوان پيمانكار پروژه لوله گذاري و نصب سكوهاي فازهاي ،۶ ۷ و ۸ پارس جنوبي انتخاب شده بود كه چون بارج لوله گذار نداشت، تصميم گرفته شد تا عمليات لوله گذاري در دريا، با برگزاري مناقصه، به پيمانكاراني با توانمندي قابل قبول واگذار شود.
وي افزود: پروژه لوله گذاري بخش دريايي اين فازها در سه خط تعريف شده است كه اجراي دو خط به شركت بين المللي «آل سيز» داده شد و به دليل تمايل شركت پتروپارس به حضور يك شركت ايراني در اين پروژه به منظور ايجاد ظرفيت هاي بيشتر در شركت هاي داخلي، نصب خط لوله سوم به شركت «صدرا» واگذار شد.
مديرعامل شركت پتروپارس توضيح داد: شركت صدرا از دو سال پيش، براي ساخت يك شناور لوله گذار جديد برنامه ريزي كرده بود كه آماده شد و هم اكنون تجهيزات مورد نياز لوله گذاري، در حال نصب بر روي آن است.
وي، مدت اجراي عمليات لوله گذاري خط سوم را حدود ۹ ماه اعلام كرد و افزود: پيش بيني مي شود با كامل شدن شناور در شركت صدرا، نصب خط لوله سوم با كمترين ديركرد آغاز شود.
مهندس منوچهري انتقال لوله هاي ساخته شده براي فازهاي ،۶ ۷ و ۸ پارس جنوبي را بزرگترين و حجيم ترين حمل و نقل دريايي كشور خواند و افزود: براي ترخيص لوله هاي ساخته شده و انتقال آنها به محل بارگيري، در روزهاي گذشته با مشكل روبرو بوديم كه برطرف شد و انتقال روزانه ۶ كيلومتر لوله از امروز آغاز مي شود.
گاز قطر در امارات
قطر و امارات امروز قراردادي را مبني بر ساخت خط لوله گاز از مسير زير دريا به امضا رساندند.
اين خط لوله نخستين مسير خط لوله اي است كه دو كشور را به يكديگر مرتبط مي كند.
براساس اين قرارداد، شركت انرژي دلفين خط لوله اي زيردريايي را در بين دو كشور احداث مي كند، كه از طريق آن روزانه ۲ ميليارد مترمكعب گاز قطر به امارات متحده عربي منتقل خواهد شد.
شركت نفتي مصر در ليبي
يك شركت مصري برنده قرارداد ۹۹ ميليون يورويي (۸۱ ميليون دلاري) براي طراحي و ساخت يك خط لوله نفتي در ليبي شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از قاهره، سامح فهمي وزير نفت مصر اعلام كرده است، شركت پتروجت مصر، برنده اين قرارداد است.
يك خط لوله به طول ۷۵۰ كيلومتر با قطر ۳۰ اينچ (۲/۷۶ سانتي متر) است كه مي تواند نفت خام را از ميادين نفتي الفيل در جنوب كشور، به يك پايانه صادرات در درياي مديترانه واقع در غرب طرابلس منتقل كند.
خبرگزاري منا گزارش داد: قرار است اجراي اين طرح در ماه نوامبر آغاز شود و هدف از اجراي آن، افزايش صادرات روزانه نفت ميادين الفيل از سطح فعلي ۲۵ هزار بشكه به ۱۰۰ هزار بشكه است.
با راه اندازي اين طرح، دو هزار فرصت شغلي براي تكنيسين هاي مصري فراهم مي شود.