مرحله اول دانشنامه قرآن شناسي به پايان رسيد
تدوين مرحله اول دانشنامه قرآن شناسي كه شامل هشتاد مدخل است به پايان رسيد.
حسين علوي مهر معاون پژوهشي دانشنامه قرآن شناسي، در گفت وگو با گروه دين و انديشه خبرگزاري «مهر» ، خبر از اتمام مرحله اول دانشنامه قرآن شناسي داد و گفت: در مرحله اول به مسايل برون قرآني و علوم قرآني پرداختيم كه مقالات آن تدوين شده است و هم اكنون به مرحله دوم طرح رسيده ايم.
وي در ادامه افزود: در مرحله دوم طرح به مسايل معارف قرآني و درون قرآني مي پردازيم كه اين مرحله شامل دويست مدخل است و در شوراي علمي در حال انجام و بررسي است.علوي مهر همچنين مهم ترين مقالات مرحله اول را «تحريف ناپذيري قرآن» ، فتح الله نجارزادگان؛ « رسم الخط و كتابت قرآن» ، يعقوب جعفري نيا؛ «اسرائيليات در تفسير» ، دكتر محمدتقي دياري؛ و «باستان شناسي قرآن» ؛ عبدالكريم بي آزار شيرازي عنوان كرد.
شماره جديد نشريه بين المللي مطالعات شيعي
دومين شماره نشريه بين المللي مطالعات شيعي به همت مركز ديپلماسي بين الاديان وابسته به دانشگاه بريگهام يانگ آمريكا و همكاري سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي منتشر شد.
به گزارش گروه دين و انديشه خبرگزاري «مهر» به نقل از سايت اينترنتي رايزني فرهنگي ايران در كانادا ، ليندا كلارك استاد برجسته دپارتمان مذاهب دانشگاه كنكورديا- كانادا، ادريس سماوي حميد، استاد دپارتمان فلسفه دانشگاه دولتي كلرادو- آمريكا و مهدي فريدزاده، رئيس كنسرسيوم سازمانهاي مطالعات فرهنگي آمريكا ويراستاران ارشد اين شماره نشريه مي باشند.
اعضاي هيأت تحريريه اين نشريه عبارتند از: محمود ايوب؛ احمد مهدوي دامغاني؛ مهدي محقق؛ پرويز مروج؛ دانيل پيترسون؛ نصرالله پور جوادي و عبدالعزيز ساچدينا.
از جمله مقالات اين شماره مي توان از «ضرورت مطالعه تفاسير شيعي درباره قرآن/ محمد فغفوري» و «تأملاتي درباره علامه طباطبايي/ نصرالله پورجوادي و غلامعلي حداد عادل» ياد كرد.
«حكمت جاودانه» در دست انتشار
كتاب «حكمت جاودانه» از جمله طرح هاي كانون انديشه جوان در گروه فلسفه است كه با تلاش حجت الاسلام حسن معلمي در حجمي در حدود ۷۴ صفحه به اتمام رسيده است.
به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري «مهر» ، كتاب حاضر در پي بازپژوهي معنا و مفهوم، ضرورت و كارآيي فلسفه اسلامي است.نويسنده ضمن طبقه بندي روش هاي مختلف علوم در پاسخگويي به سؤالات بشر؛ پاسخگويي به سؤالهاي كلي و عام را با روش عقلي بر عهده فلسفه مي داند. وي همچنين با بررسي معاني مختلف فلسفه، در مفهوم «اسلامي» بودن فلسفه بحث كرده است. «حكمت جاودانه» در دو بخش و در مجموع در هفت فصل به شرح ذيل تنظيم شده است:
بخش اول(معنا و تاريخچه و توضيح پاره اي از مباحث فلسفي): فصل اول: معنا و مفهوم فلسفه؛ فصل دوم: معنا و مفهوم فلسفه اسلامي؛ فصل سوم: نگاه به نقش عقل و استدلال و تعقل و تفكر در قرآن مجيد و روايات اهل بيت(ع)؛ فصل چهارم: تاريخچه مختصر فلسفه اسلام؛و فصل پنجم: توضيح بعضي از مسائل مهم فلسفه اسلامي.بخش دوم(ضرورت و كارآيي): فصل اول: ضرورت فلسفه: ضرورت فلسفه به عنوان يك علم، ضرورت فلسفه به عنوان مباني جهاني بيني، ضرورت فلسفه به عنوان ابزار دفاعي وضرورت فلسفه به عنوان تعميق معارف دين؛ فصل دوم: فوائد آثار و برجستگي هاي فلسفه اسلامي: الف: برجستگي فلسفه اسلامي، ب: كمك به دين، ج: كمك به عرفان، د: كمك به علوم، ه: كمك به فيلسوف، و: تأثير فلسفه بر مباحث اجتماعي.