|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
۵ كشته در انفجار تل آويو
|
|
شبكه تلويزيوني الجزيره به نقل از منابع پليس رژيم صهيونيستي از كشته شدن دست كم پنج نفر در انفجار بازار مركزي موسوم به بازار كرمل در تل آويو در فلسطين اشغالي خبر داد.
اين منابع همچنين شمار زخمي شدگان اين انفجار را دست كم هفت تن اعلام كردند.
شبكه الجزيره افزود : به علت ازدحام در بازار كرمل كه اين انفجار در آن روي داد به نظر مي رسد شمار كشته و زخمي شدگان بيش از تعدادي است كه منابع پليس اسرائيل اعلام كرده اند. گردان هاي ابوعلي مصطفي شاخه نظامي جبهه خلق براي آزادي فلسطين در نابلس شمال كرانه باختري رود اردن مسئوليت عمليات شهادت طلبانه ديروز در شهر تل آويو را به عهده گرفت .
دراين عمليات كه در واكنش به جنايت نيروهاي صهيونيستي صورت گرفت دست كم پنج اسرائيلي كشته و نزديك به ۴۰ نفر زخمي شدند.
به گزارش منابع خبري فلسطين ، يك فلسطيني به نام عمرالفار ساكن نابلس و عضو گردان هاي ابوعلي مصطفي توانست با عبور از پست هاي بازرسي نظاميان رژيم صهيونيستي به تل آويو برود و با منفجر كردن خود شماري از اسرائيلي هارا كشته و زخمي كند.
حال شماري از زخمي هاي اين عمليات كه در بازار الرمل شهر تل آويو در سرزمين اشغالي ۱۹۴۸ ميلادي روي داد وخيم گزارش شده است .
برپايه اين گزارش ، به دنبال وقوع اين انفجار پليس و نيروهاي امنيتي رژيم صهيونيستي در تل آويو و پيرامون آن به حال آماده باش درآمدند. راديو تل آويو نيز گزارش داد: يك فلسطيني بي اعتنا به حضور ماموران پليس اسرائيل وارد بازار پرجمعيت تل اويو شد و بمب همراه خود را منفجر كرد. ديروز همچنين يك فلسطيني در منطقه ديرالبلح در جنوب نوار غزه به ضرب گلوله نظاميان رژيم صهيونيستي به شهادت رسيد.
به گزارش واحد مركزي خبر از بيروت ،گروهان هاي قدس شاخه نظامي جنبش جهاد اسلامي فلسطين اعلام كرد يكي از مبارزان آن به نام محمد خليل قائد ۲۲ساله پس از شليك چند گلوله خمپاره به شهرك كفرداروم در نزديكي ديرالبلح در درگيري با نظاميان رژيم صهيونيستي شهيد شد.
|
|
|
ثبت نام براي انتخابات عراق آغاز شد
|
|
به رغم خشونت هاي پياپي در سراسر عراق ، ثبت نام از كانديداهاي بالقوه و راي دهندگان در انتخابات ژانويه اين كشور، روز دوشنبه آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بغداد، فريد عيار سخنگوي كميته مستقل انتخابات گفت : ديروز ثبت نام از راي دهندگان در سراسر عراق آغاز شد و تاكنون اوضاع به خوبي پيش رفته است .
به گزارش ايرنا۵۵۰ مركز ثبت نام در محل هاي دريافت جيره غذايي و يا مناطق نزديك به آن در سراسر عراق ايجاد شده است . محل هاي ياد شده ، مناطقي هستند كه به موجب برنامه نفت در برابر غذاي سازمان ملل ، مردم عراق براي دريافت جيره غذايي خود به آن مكان ها مراجعه مي كردند.
عيار گفت : ما نگران مسايل امنيتي نيستيم ، همه چيز به خوبي پيش مي رود.
عيار پيشتر گفته بود كه گروهي مرتبط با ابومصعب الزرقاوي با ارسال پيام هاي تهديدآميز، به برگزاركنندگان انتخابات هشدار داده اند كه در صورت متوقف نكردن كار خود، كشته مي شوند.
تيم كوچكي متشكل از كارشناسان سازمان ملل نيز در هموار كردن راه برگزاري انتخابات كمك مي كنند.
در انتخابات ياد شده ، نمايندگان مجلس ملي ، پارلمان منطقه كردستان عراق و اعضاي شوراي ۱۸ استان كشور انتخاب مي شوند. پس از آن كه دولت عراق هزينه طرح ابتكاري نفت در برابر غذا را بر عهده گرفت ، بيشتر مردم عراق همچنان هر ماه جيره غذايي دريافت مي كنند.
رئيس جمهور عراق: شيوه برخورد آمريكا با بحران فلوجه اشتباه است
غازي الياور، رئيس جمهور عراق ، مديريت بحران فلوجه را از سوي نيروهاي خارجي تحت فرماندهي آمريكا اشتباه توصيف كرد. به گزارش خبرگزاري فرانسه ، الياور در پاسخ به پرسش هايي درباره فلوجه گفت كاملا با آنهايي كه به لزوم راه حل نظامي معتقدند مخالف است .
به گزارش واحد مركزي خبر الياور گفت: مديريت اين بحران بوسيله نيروهاي خارجي اشتباه است . الياور با پشتيباني از ادامه گفتگو براي حل بحران فلوجه روش نيروهاي خارجي را در اين بحران به كسي تشبيه كرد كه براي كنار زدن مگس روي سر اسبش به آن شليك مي كند و سبب مي شود مگس پرانده شود ولي اسب تلف شود.
تداوم بحران در فلوجه و رمادي
شمار نظاميان آمريكايي در مناطق اطراف شهرهاي فلوجه و الرمادي عراق افزايش يافته است.
به گزارش شبكه تلويزيوني سي .ان .ان، ارتش آمريكا در حال مستقر كردن شمار بيشتري از نظاميان در مناطق نزديك به شهرهاي الرمادي و فلوجه است.
نظاميان آمريكايي هم اكنون شهر فلوجه را محاصره كرده اند و در حال بررسي مواضع دفاعي اين شهر هستند.
به گزارش واحد مركزي خبر شبكه تلويزيوني العربيه نيز ديروز از ادامه درگيري ها در شهر رمادي واقع در غرب بغداد، خبر داد.
ماجد عبدالمجيد خبرنگار العربيه در رمادي با بيان اين مطلب كه براي اولين بار است كه شهر رمادي شاهد چنين درگيري هاي گسترده اي است افزود: هنوز نمي توان در مورد ميزان تلفات و مجروحان درگيري هاي اخير، اظهار نظر كرد زيرا اين شهر خالي از سكنه مي باشد و اين در حالي است كه نيروهاي امدادي نيز امكان تردد در سطح شهر را ندارند.
بنا بر آخرين گزارش ها در خلال اين درگيري ها ۶ تن كشته و ۱۵ نفر زخمي شدند.العربيه در پايان گفت: پس از اظهارات «اياد علاوي» نخست وزير دولت موقت عراق و نيز تهديد نيروهاي نظامي آمريكايي مبني بر آمادگي براي حمله سنگين به فلوجه و رمادي، افراد مسلح شهر نيز خود را آماده مقابله با اين نيروها كرده اند.
در همين حال خبرگزاري فرانسه از بغداد گزارش داد كه در جريان درگيري هاي روز يكشنبه در رمادي يك نظامي آمريكايي كشته و چهار تن ديگر مجروح شدند. در همين شهر ديروز تصويربردار شبكه تلويزيوني رويترز نيز كشته شد. در بعقوبه نيز سه تن از جمله يك افسر سابق ارتش عراق و يك پيمانكار عراق كه با نيروهاي آمريكايي كار مي كرد و يك دانشجو به دست افراد مسلح ناشناس كشته شدند.
ديروز همچنين درگيري هاي پراكنده در خيابان حيفاي بغداد بار ديگر از سر گرفته شد و نظاميان آمريكايي اقدام به جستجوي خانه به خانه براي دستگيري افراد مسلح كردند. خبرگزاري رويترز نيز از بغداد گزارش داد كه حاتم كريم معاون فرمانداري اين شهر بر اثر تيراندازي افراد مسلح به قتل رسيد و چهار تن از محافظان وي نيز مجروح شدند.
درخواست علاوي از كشورهاي عرب
اياد علاوي نخست وزير عراق گفت: وزارت دادگستري و ديگر نهادهاي اين كشور خواستار تحويل شماري از افراد مقيم در برخي كشورهاي عرب هستند كه از تروريست ها و بازمانده هاي رژيم سابق عراق حمايت هاي مالي مي كنند.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از بغداد، علاوي در كنفرانس مطبوعاتي در بغداد گفت: ما فهرستي از اسامي اين مجرمان را در اختيارداريم و با كشورهاي عرب توافق هاي امنيتي صورت داده ايم و اين افراد به علت ارتكاب جرم و جنايت در عراق، بايد در اين كشور محاكمه شوند.
وي افزود: نيروهاي عراقي طي چند روز گذشته موفق به بازداشت معاون عزت ابراهيم الدوري مرد شماره دو رژيم سابق عراق شده و نيروهاي چند مليتي توانسته اند چهار تن از سران تروريست را در شهر فلوجه بكشند.
|
|
|
پيروزي طرفداران چاوز در انتخابات شهرداري هاي ونزوئلا
نتايج اوليه انتخابات محلي در ونزوئلا حاكي از پيروزي طرفداران هوگو چاوز در اين انتخابات است.
به گزارش خبرگزاري رويتر، مردم ونزوئلا براي انتخاب فرمانداران، اعضاي شوراي شهر و شهرداري ها به پاي صندوق هاي راي رفتند و نتايج اوليه نشان مي دهد كه از ۲۳ كانديداي احراز پست فرمانداري، ۱۸ تن از كانديداهاي مورد حمايت چاوز پيروز شده اند.
كانديداي مورد حمايت دولت براي احراز پست شهرداري كاراكاس نيز در انتخابات پيروز شد.
هوگو چاوز، رييس جمهور ونزوئلا اوايل ديروز در جمع طرفداران خود گفت: امروز روز ديگري براي پيروزي است و يك پيروزي ديگر براي مردم رقم خورد، انقلاب در اينجا باقي مي ماند و هيچ بازگشتي نيز وجود ندارد.
حضور مردم در كاراكاس در انتخابات روز يكشنبه بسيار كمتر از حضور آنها در همه پرسي ماه اوت بود.
|
|
|
مخالفت مجدد لبنان با قطعنامه شوراي امنيت
كابينه جديد لبنان به رياست عمر كرامي بار ديگر مخالفت خود را با قطعنامه ۱۵۵۹ شوراي امنيت سازمان ملل اعلام كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر از بيروت ، در بيانيه اي كه پريشب در پايان نشست كابينه لبنان صادر شد آمده است اين قطعنامه دخالتي آشكار در امور داخلي لبنان است و با منشور سازمان ملل در محترم شمردن حاكميت كشورها مغايرت دارد.
دولت لبنان در اين بيانيه با تاكيد مجدد بر حمايت از مقاومت ضد صهيونيستي براي آزادسازي بقيه مناطق اشغالي اين كشور اضافه كرده است كه سياست توسعه طلبانه رژيم صهيونيستي و ادامه اشغال بخش هايي از جهان عرب سرچشمه خطرها و تنش كنوني در خاورميانه است .
در اين بيانيه با اشاره به همسويي و مناسبات ويژه ميان لبنان و سوريه آمده است اين مناسبات مي تواند الگويي براي ديگر كشورهاي عرب باشد.
دولت جديد لبنان در بيانيه كاري خود همچنين بر بسيج همه امكانات براي حل مشكلات اقتصادي و اجتماعي و سر و سامان دادن به بازار مالي و غيره تاكيد كرده است .
كابينه جديد لبنان هفته گذشته بدنبال استعفاي رفيق حريري تشكيل شد وقرار است بر اساس اين بيانيه از مجلس لبنان راي اعتماد بگيرد.
|
|
|
نيويورك تايمز:
مصوبه مجلس موضع مذاكره كنندگان ايراني در نشست پاريس را تقويت مي كند
ايسنا: نيويورك تايمز با ذكر اين كه مجلس شوراي اسلامي ايران لايحه اي را تصويب كرد كه از سرگيري غني سازي اورانيوم را مورد حمايت قرار مي دهد، نوشت: تحليلگران، اين اقدام مجلس را اقدامي سمبليك مي دانند.
اين روزنامه آمريكايي نوشت: اين اقدام صرفا سياسي بوده و به منظور تقويت موضع مذاكره كنندگان ايراني پيش از نشست پاريس است.روزنامه يادشده ادامه داد: مجلس مي خواهد پيامي را بفرستد مبني بر اين كه اين موضع حقيقي ماست؛ حتي اگر مذاكرات به توافقي دست يابد.
رويتر نيز با اشاره به اين خبر نوشت: تحليلگران سياسي معتقدند هدف از مشاجرات مربوط به برنامه هسته اي در مجلس ارسال پيامي به جهان خارج است مبني بر اين كه درصورت اعمال فشار ديپلماتيك بيشتر بر ايران دولت مجبور به دنبال كردن خط مشي سخت تري خواهد شد.
|
|
|
انتخابات رياست جمهوري اوكراين به دور دوم كشيده شد
|
|
هيچ يك از نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري اوكراين كه روز يكشنبه با حضور ۲۴ نامزد برگزار شدموفق به اخذ ۵۰ درصد آرا (حداقل آراي لازم) نشدند و اين انتخابات به دور دوم كشيده خواهد شد.
به گزارش ايرنا از كي يف به گفته مسئولان كميسيون انتخابات، در شرايطي كه ۹۵ درصد آرا انتخابات اوكراين شمارش شده اند، ويكتور يانوكوويچ نخست وزير فعلي ۱۱/۴۰ درصد و ويكتور يوشچنكو نامزد مخالفان دولت كه به غرب گرايش دارد ۱۶/۳۹ درصد آرا را به خود اختصاص داده اند.اين درحاليست كه نامزد گروه هاي مخالف دولت معتقد است او بالاتر از ۵۰ درصد آرا را كسب كرده و آرا رقيب وي يعني يانوكوويچ تنها ۲۶ درصد است، اما دولت با اعمال نفوذ حق وي را ناديده گرفته است.۲۲ نامزد ديگر آرا بسيار كمتري را به دست آورده اند كه بيشترين آن مربوط به الكساندر ماروز است كه تنها ۷/۵ درصد آرا است.سرگئي كيوالف رئيس كميسيون مركزي انتخابات اوكراين به خبرنگاران گفت: ۷۵ درصد واجدين شرايط در اين انتخابات شركت كرده اند كه اهالي پايتخت با ۶۰ درصد كمترين حضور را در رأي گيري داشته اند.
انتخابات رياست جمهوري اوكراين روز يكشنبه در ۳۳ هزار حوزه داخلي و ۱۲۳ حوزه خارج از اين كشور برگزار شده بود.
|
|
|
پيروزي نامزد چپگراها در انتخابات رياست جمهوري اروگوئه
براي نخستين بار پس از يكصد و هفتاد سال حكومت هاي ديكتاتوري و حاكميت دو حزب سنتي اروگوئه ، نامزد ائتلاف چپگراي اين كشور در انتخابات رياست جمهوري پيروز شد.
به گزارش واحد مركزي خبر از كاراكاس ، براي نخستين بار در تاريخ اروگوئه نامزد يك حزب چپگرا يعني «تاباره بازكز» نامزد ائتلاف احزاب و گروههاي چپگراي اروگوئه در رقابتهاي انتخاباتي اين كشور پيروز شد. خورخه لارانياگا رقيب عمده بازكز شكست خود در انتخابات را پذيرفته و به پيروزي بازكز در اين رقابت اعتراف كرد.
شوراي انتخابات اروگوئه اعلام كرد انتخابات در سراسر اين كشور آرام برگزار شده و ۹۲ تا ۸۷ درصد افراد واجد شرايط در اين انتخابات شركت كردند.
|
|
|
نتايج آخرين نظرسنجي ها درباره نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري آمريكا
رقابت شانه به شانه بوش و كري
تا آخرين ساعات ديشب هيچ مؤسسه معتبر آمريكايي حاضر نشد نتيجه انتخابات امروز آمريكا را پيش بيني كند
زيرا نظر سنجي ها نشان مي دهد هيچيك از دو نامزد بر ديگري برتري چشمگيري ندارد
ديروز در آخرين روز از رقابت تنگاتنگ ميان جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا و جان كري نامزد دمكرات ها در انتخابات رياست جمهوري آمريكا، نظرسنجي هاي صورت گرفته حاكي از تساوي آراي پرسش شوندگان درباره بوش و كري است .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، نتيجه نظرسنجي هاي روزنامه واشنگتن پست ، موسسه بين المللي زاگبي و يك گروه تحقيق آمريكايي از راي مساوي ۴۸ درصدي مردم به بوش و كري خبر دادند اما نظرسنجي فاكس نيوز از تساوي دو رقيب در كسب رأي ۴۶ درصد مردم حكايت دارد.
سي ان ان ، يو اس اي تودي و گالوپ هم از تساوي ۴۹ درصدي دو رقيب به عنوان اولين تساوي در تاريخ نظرسنجي ها خبر دادند.
ان بي سي نيوز و راسموسن از رأي ۴۸ درصدي به بوش در برابر رأي ۴۷درصدي به كري ، سازمان تي آي پي پي از درصدهاي ۴۶ و ۴۴ براي بوش و كري و مركز تحقيقات پيو از رأي ۴۸ و ۴۵ درصدي براي بوش و كري خبر داد.
رالف نادر نامزد مستقل انتخابات رياست جمهوري آمريكا، تنها ۱ درصد از آراي پرسش شوندگان را به خود اختصاص داد. براساس اين گزارش ، به نظر مي رسد بوش مي تواند در ۲۵ ايالت ، ۲۱۳ رأي الكترال را به خود اختصاص دهد و كري نيز در ۱۴ ايالت ۱۹۰ رأي الكترال را كسب كند و ۱۱ ايالت ديگر نيز داراي ۱۳۵ رأي الكترال هستند كه هر يك از دو رقيب بايد براي كسب پيروزي آنها را از آن خود كند. هر يك از نامزدها بايد دست كم ۲۷۰ رأي از ۵۳۸ آراي كالج الكترال را كسب كنند.
ديد گاه هاي بوش و كري
روزنامه آلماني تاگس اشپيگل به بررسي نظرات و عقايد دو كانديداي انتخابات رياست جمهوري آمريكا پرداخته است كه بخشي از آن بصورت گزارشي در ذيل مي آيد:
به گزارش خبرگزاري مهر تاگس اشپيگل در ادامه نوشت: عراق، تروريسم، مذهب، سياست خارجي و اقتصاد از جمله مواردي هستند كه مردم آمريكا به آن توجه دارند. هر كدام از اين كانديداها نظر و عقيده خاصي پيرامون اين مسائل دارند.
۱- سياست خارجي: جرج بوش رئيس جمهوري كنوني آمريكا در خصوص اين مسئله معتقد است كه صدور آزادي و دمكراسي از جمله اهداف وي در بخش سياست خارجي مي باشد.
بوش بر اين عقيده است كه آمريكا بايد همچنان بعنوان ابرقدرت در جهان باقي بماند و در مواقع لزوم دست به حمله نظامي و پيشگيرانه بزند.
اين در حالي است كه جان كري كانديداي دمكرات انتخابات رياست جمهوري آمريكا در اين مورد معتقد است كه مي توان با اتخاذ شيوه ها و تدابير جديد رابطه تازه اي در راستاي همكاريهاي نو با جامعه بين المللي برقرار كرد. وي بارها خاطر نشان كرده است كه مي توان با كمك و همياري آلمان و فرانسه كه از مخالفان سرسخت حمله نظامي آمريكا به عراق بودند براي آزادي خاورميانه تلاش هاي قابل توجهي انجام داد. كري همچنين معتقد است كه دكترين بوش در خصوص سياست خارجي دچار اشتباهاتي شده كه به هيچ وجه قابل بخشش و جبران نيست.
۲-عراق: در خصوص حمله نظامي به عراق و وضعيت كنوني اين كشور بوش با تكرار سخنان گذشته خود خاطرنشان مي كند كه جهان با سقوط حكومت صدام چهره امن تري به خود گرفته است.
رئيس جمهوري آمريكا با هدف مبارزه با تروريسم بين المللي حمله نظامي به اين كشور را برنامه ريزي كرد و مدعي شد كه قادرخواهد بود تا امنيت را به اين كشور باز گرداند.
كري در خصوص مسئله عراق بر اين عقيده است كه هرچه زودتر نيروهاي آمريكايي حاضر در اين كشور بايد به وطن بازگردانده شوند.
كانديداي دمكرات ها معتقد است كه ناتو بايد با اعزام نيروهاي خود به اين كشور در راستاي برقراري ثبات و امنيت و پايان دادن به اين فاجعه بزرگ اقدامات لازم را مبذول دارد.
۳- تروريسم: مبارزه با تروريسم يكي از مهمترين شعارهاي تبليغاتي جرج بوش رئيس جمهوري كنوني آمريكاست.
وي بارها با اشاره به حادثه ۱۱ سپتامبر سال ۲۰۰۱ ميلادي خاطر نشان ساخته است كه ما زماني مي توانيم در امنيت كامل بسر بريم كه مبارزه با تروريسم را جدي تر از هميشه تلقي كرده و شيوه هاي مناسبي را در اين زمينه به كار گيريم.
جان كري در خصوص مسئله مبارزه با تروريسم معتقد است كه اصلاحات در ساختار سازمانهاي امنيتي مي توان گام مهمي در تحقق اين امر به شمار آيد.
۴- مذهب: رسانه ها چندي پيش در گزارشي اعلام كردند كه جرج بوش روزانه ساعات زيادي را به عبادت مي پردازد. وي در اين مورد گفته است كه اعتقاد من نقش مهمي در زندگي شخصي و كاري من ايفا مي كند.
رئيس جمهوري آمريكا مردم اين كشور را به رعايت موارد مذهبي تشويق و ترغيب كرده است. كري در خصوص مسئله مذهب خاطرنشان كرده است كه اعتقادات مذهبي قدرت تازه اي را در او مي دمد كه سبب افزايش توان وي براي انجام كارهاي مختلف مي شود.
۵-اقتصاد: جرج بوش نامزد جمهوريخواهان انتخابات رياست جمهوري آمريكا همچنان به بهبود وضعيت اقتصادي اين كشور خوش بين بوده و در صدد بازگشايي راههاي لازم براي افزايش دامنه تجارت و مبادلات جهاني است.
بوش براي دستيابي به پيشرفتهاي اقتصادي تجارت آزاد را مهمترين گزينه ممكن مي داند.
كري معتقد است كه با اتخاذ راهكارهاي مناسب مي توان تحولي در عرصه اقتصاد آمريكا بوجود آورد كه اين امر در نهايت به كاهش سطح بيكاري منجر خواهد شد.
چالش هاي پيش روي رئيس جمهوري آينده آمريكا
هنري كيسينجر وزير خارجه پيشين آمريكا از مسئله عراق و تروريسم ، به عنوان بزرگترين چالش آمريكا از پايان جنگ جهاني دوم تاكنون نام برد كه رئيس جمهوري جديد آمريكا بايد به آنها بپردازد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن ، كيسينجر در مصاحبه با مجله نيوزويك كه ديروز منتشر شد اعلام كرد: هيچ رئيس جمهوري تاكنون با چنين چالشي روبرو نشده بود.
كيسينجر افزود: اين چالش ها با چالش هايي كه هري ترومن در سال ۱۹۴۵ميلادي با آن روبرو بود، قابل مقايسه هستند.
وي ضمن حمايت از بوش در انتخابات امروز گفت : تاكنون انجام جنگي بدون جبهه و بدون مرزهاي جغرافيايي مشخص شده همزمان با بازسازي بنيانهاي اساسي نظم جهاني كه در ميان ستون هاي دو مركز تجارت جهاني و پنتاگون ناپديد شد، ضروري نبوده است.
وزير خارجه پيشين آمريكا افزود: تهديدهاي اصلي امروزي پيچيده و متحرك هستند.كيسينجر تأكيد كرد: عراق اضطراري ترين مشكلي است كه وحدت در آمريكا و همچنين در سطح بين المللي را مي طلبد. وي گفت : اگر جان كري نامزد حزب دمكرات در انتخابات رياست جمهوري آمريكا برنده شود، يك همكاري فوري بين دولت كنوني و دولت آينده ضروري است و سخنوري درباره جنگي بيهوده نيز بايد رها شود.
كيسينجر افزود: دشمن اصلي ، گروه بنيادگراي مبارز اسلامي است كه قصد دارد جوامع اسلامي امروزي و همچنين تمامي جوامع ديگري را كه از نظر اين گروه مانعي در مسير احياي خلافت به شمار مي روند، سرنگون كند.
هنري كيسينجر گفت : اگر يك دولت تندرو در بغداد استقرار يابد، جهان اسلام در مجموع در هرج و مرج غرق خواهد شد.
|
|
|
ناآرامي بي سابقه در ازبكستان
در شرق ازبكستان ناآرامي گسترده روي داده و به خشونت گراييده است.
به گزارش بي بي سي براساس گزارش هاي رسيده از ازبكستان، هزاران نفر از اهالي شهر قوقند، واقع در شرق ازبكستان، در اعتراض به مقررات جديد شغلي كه محدوديت هايي را بر نحوه كسب و كار در اين شهر اعمال مي كند در خيابان هادست به اعتراض زده و با ماموران پليس درگير شده اند.
به گفته شاهدان عيني، تظاهركنندگان به سوي ماموران سنگ پرتاب كرده و خودروهاي آنان را به آتش كشيده اند.همچنين، هزاران نفر در بازار اصلي قوقند تجمع كرده اند و عليه مقررات جديد دولت شعار داده اند.
براساس مقررات جديدي كه دولت ازبكستان به اجرا گذاشته است، از اين پس استفاده تجار از واسطه ها در عرضه كالا غيرقانوني خواهد بود.
|
|
|
۲۰ كشته در خشونت هاي قومي مركز چين
شاهدان محلي از كشته شدن دست كم بيست نفر در خشونتهاي قومي ميان مسلمانان «هويي» و اكثريت چيني «هان» در ايالت هنان اين كشور خبر دادند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه ، راننده يكي از شركتهاي تاكسيراني در جونگمو، محل درگيريهاي هفته گذشته ، در گفتگوي تلفني با اين خبرگزاري گفت بيش از ۱۰ نفر از مسلمانان هويي و هشت نفر از چينيهاي قوم هان كشته شده اند.
به گفته اين شاهد بين اكثريت هان و اقليت هويي همواره درگيري روي مي دهد اما خشونتهاي هفته گذشته شديدترين آن ها بوده و طي آن دو طرف با ابزار و وسايل كشاورزي به جان يكديگر افتادند.وي افزود، مقررات منع آمد و شد در روستاي نانرن برقرار شده است و مردم حق ورود و خروج ندارند.
گفته مي شود درگيري ميان رانندگان جاده از اقليت هويي و روستائيان هان منشا خشونتهاي هفته گذشته بوده كه استقرار هزاران مامور پليس را درروستاي ياد شده سبب شده است .
به گفته يك خبرنگارمحلي رسانه هاي خبري چين از بيم گسترش ناآراميها خبر اين خشونتها را منتشر نكرده اند.
|
|
|
دخالت بعضي عوامل دولتي افغانستان در گروگان گيري
مقامات افغانستان ديروز خبر دادند مسئولان اين كشور درباره كمك احتمالي برخي از شخصيت هاي دولتي به گروهي از شبه نظاميان كه سه خارجي را ربوده اند، تحقيق مي كنند.
به گزارش خبرگزاري رويتر يك گروه منشعب از طالبان كه گروگان ها را ربوده است روز يكشنبه اعلام كرد، برخي از اعضاي دولت حامد كرزاي رئيس جمهور افغانستان در اين آدم ربايي به آنان كمك كرده اند. گروه جيش المسلمين روز پنج شنبه اين سه خارجي را در يكي از خيابان هاي پر رفت و آمد شهر كابل ربودند و تهديد كردند اگر همه زندانيان طالبان و شبكه القاعده تا ساعت هفت و سي دقيقه روز چهارشنبه از زندان آزاد نشوند، گروگان ها را خواهند كشت . سخنگوي ارشد وزارت دفاع افغانستان به رويترز گفت اين وزارت خانه براين باور است كه ربودن اين افراد بدون كمك داخلي امكان پذير نبود. وي از اظهار نظر درباره اين كه كدام بخش دولتي يا آژانس احتمال دارد با ربايندگان همكاري كرده باشند، خودداري كرد.
|
|
|
معاون فرمانده نيروي هوايي راهبردي روسيه كشته شد
معاون فرمانده نيروي هوايي راهبردي روسيه شب گذشته در جاده مينسك - مسكوهدف حمله مهاجمان ناشناس قرار گرفته و كشته شد. يك سخنگوي وزارت دفاع روسيه ديروز با اعلام اين خبر به خبرنگار ايرنا خاطرنشان ساخت كه خودرو حامل ژنرال كنستانتين دمنتيف هدف تيراندازي افراد ناشناس قرار گرفته كه در نتيجه اين مقام نظامي و راننده اش به قتل رسيدند. به گفته وي در اين حادثه كه در نزديكي منطقه آرخيپوفكا واقع در استان اسمولنسك روسيه بوقوع پيوست يك سرنشين ديگر اين خودرو نيز بشدت مجروح شده و به بيمارستان منتقل شد. سازمانهاي امنيتي تحقيقات گسترده اي را براي دستگيري مهاجمان آغازكرده اند.
|
|
|
چاوز: دولت بوش مشكلي براي جهانيان است
هوگو چاوز رئيس جمهور ونزوئلا با رد انتقادهاي تازه كاندوليزا رايس مشاور امنيت ملي آمريكا گفت : اگر چاوز يك مشكل است دولت بوش مشكل بسيار بزرگتري براي جهانيان است .
به گزارش خبرگزاري فرانسه از كاراكاس چاوز گفت : اگر وي يك مشكل واقعي است دولت بوش بزرگترين مشكل براي جامعه جهاني است زيرا كشورها را اشغال مي كند و بمبهاي خود را بر روي زنان و كودكان مي ريزد.
وي افزود: نتيجه انتخابات رياست جمهوري آمريكا هرچه باشد وي انتظار ندارد تغييري در سياست بين المللي واشنگتن حاصل شود.
چاوز گفت: به آنچه در عراق مي گذرد توجه كنيد، آمريكايي ها از امتيازات گسترده فناوري برخوردار هستند، با هلي كوپترهايي كه توانايي پرواز در شب را دارند بدون سر و صدا جابجا مي شوند و با اين ابزارهاي مرگبار بر روي همه كساني كه به آنها مظنون هستند بمب پرتاب مي كنند.
رايس روز جمعه گفته بود چاوز همچنان در روند دمكراسي در ونزوئلا اخلال ايجاد مي كند.
چاوز خاطر نشان كرد: مسئولان سياسي آمريكا در جهالت به سر مي برند.
وي اظهارات رايس را بي احترامي به مردم آمريكاي لاتين خواند.
|
|
|
ابراز اميدواري نسبت به وضعيت عرفات
تلويزيون خبري ال ث يي فرانسه ديروز در گزارشي به نقل از يكي از نزديكان ياسر عرفات رهبر سازمان آزاديبخش و رئيس حكومت خودگردان فلسطين اعلام كرد كه وضعيت جسماني ياسر عرفات رو به بهبودي است.
به گزارش ايرنا اين شبكه خبري كه نامي از نزديكان ياسرعرفات را به ميان نياورد افزود: پزشكان معالج عرفات توانسته اند وضعيت كلي وي را تحت كنترل درآورند و پيشرفت هايي نيز در زمينه بهبودي وي حاصل شده است.
وي گفت: ما اميدواريم ظرف دو روز آينده نتايج تمام آزمايشهاي پزشكي رهبر سازمان آزاديبخش فلسطين مشخص شود.
ديروز همچنين نبيل ابوردينه مشاور رئيس حكومت خودگردان فلسطين گفت: وضعيت جسماني ياسر عرفات كه براي درمان در پاريس به سر مي برد، «با ثبات و خوب» است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، وي گفت: پزشكان در حال اجراي يك سلسله آزمايشات هستند كه پيش از روز چهارشنبه پايان نخواهد يافت.
در واكنش به بيماري عرفات راديو رژيم صهيونيستي اعلام كرد موشه كاتساو رئيس اين رژيم روز يكشنبه تأكيد كرد به فلسطينيان به خاطر اندوه ناشي از بيماري ياسر عرفات رئيس تشكيلات خودگردان احترام مي گذارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بيت المقدس كاتساو گفت در چنين زماني من به فلسطينيان به خاطر درد و اندوه ناشي از بيماري عرفات احترام مي گذارم. وي افزود اسرائيل قصدي ندارد در انتخاب جانشين براي عرفات مداخله كند.
در شرايطي كه وضعيت عرفات مشخص نيست فاروق قدومي ، رئيس بخش سياسي سازمان آزاديبخش فلسطين ، اظهارات اخيرشارون مبني برآمادگي براي مذاكره بارهبري جديد فلسطيني را كذب دانست .
به گزارش ايرنا به نقل از شبكه تلويزيوني الجزيره قدومي افزود: هيچ نيازي به تعيين جايگزين براي عرفات درطول مدت غيبت وي براي معالجه درخارج وجود ندارد.
اسامه حمدان نماينده جنبش حماس در لبنان نيز تأكيد كرد اين جنبش معتقد به تشكيل رهبري يكپارچه فلسطيني است .
حمدان در مصاحبه با الجزيره از تماسهاي حماس با رهبران فلسطيني در اين زمينه سخن گفت وافزود: فلسطين درحال حاضر از جنبه هاي داخلي و خارجي دروضعيت حساس و دشواري قرار دارد به خصوص پس از ارائه طرح شارون به كنيست . لذابايد ۴ نقطه قدرت را كه در سالهاي انتفاضه براي فلسطينيها ايجاد شده است ، حفظ كنيم :
در چنين شرايطي آريل شارون نخست وزير رژيم صهيونيستي ، انجام مذاكرات بافلسطينيها راتا زماني كه رهبري جديدي با برنامه پايان دادن به فعاليت گروه هاي مسلح درفلسطين روي كار نيايد، رد كرد.
به گزارش شبكه تلويزيوني الجزيره شارون گفت ، اگر شريكي در بين فلسطينيها پيدا نكند، به تنهايي طرح عقب نشيني را گام به گام پيش خواهد برد.
در پي بيماري و سفر عرفات به خارج از فلسطين ، شارون در سخنان خود، جانشيني ميانه رو براي عرفات را مورد توجه قرارداد.
بنا براين گزارش ، يكي از دستياران شارون نيز از لزوم روي كار آمدن رهبري معتدل فلسطيني سخن گفت و تأكيد كرد: اسرائيل بايد بتواند با اين رهبري براي تخليه شهركهاي نوار غزه ، هماهنگي هاي لازم را انجام دهد.
شيمون پرزشريك احتمالي شارون دردولت ائتلافي آينده نيزمي گويد: اسرائيل بايد محتاط باشد و براي احساسات فلسطينيها احترام قائل باشد. ما بايدتصميم گيري را به خود فلسطين بسپاريم ونبايد خود را اينگونه جلوه دهيم كه رهبران آنان را انتخاب مي كنيم و يا در روند انتخاب آنها تأثيرگذارهستيم .
وي تصريح كرد: عرفات بخشي از تاريخ فلسطين است و در طول ۴۰ سال گذشته تأثيرات خود را بر روي زندگي فلسطينيها و اعراب گذاشته است ، بنا بر اين نمي توان بين شخصيت عرفات و سياست هايش تفاوتي قائل شد.
|
|
|
انتخابات آمريكا
|
|
گزارش خبرنگار همشهري از واشنگتن: امروز در آمريكا روز انتخابات عمومي است و نتايج آن برحسب قرار گرفتن منطقه جغرافيايي، از نيمه شب امشب به وقت تهران تا بامداد فردا روشن خواهد شد كه ۵۳ درصد آمريكايي ها بيم آن دارند كه همانند دوره پيش(سال ۲۰۰۰) كار به دادگاه و مجلس نمايندگان كشانيده شود و هفته ها به طول انجامد زيرا كه طبق نظرسنجي ها، درصد هواداري از دو نامزد از مارس گذشته تا ديروز(به فاصله ۹ ماه) تغيير چندان نداشته و با جزيي تفاوت برابر است. در اين شرايط پيروزي قطعي يك نامزد بسته به ميزان شركت دارندگان كارت انتخاباتي دارد كه پيش بيني شده است بر خلاف ۳۶ سال گذشته اين بار از مرز ۵۰ درصد تجاوز و حتي به ۶۰ درصد و شايد بيشتر برسد. جز ايالت نيوهمشاير، آمريكاييان واجد شرايط راي دادن بايد قبلا كارت انتخاباتي به دست آورند و به همين سبب روز يكشنبه هر دو نامزد اصلي در اين ايالت كه نياز به ثبت نام قبلي ندارد براي جلب هوادار نطق كردند. دو نامزد در آخرين نطقهاي پيش از انتخابات كوشيدند كه كمتر وارد مسائل خارجي شوند. جان كري وعده كاستن از نرخ بيمه درماني، دست نخوردن وضعيت بازنشستگي عمومي(سوشل سكيوريتي)، رفاه طبقه متوسط و پايين، تامين شغل، جلوگيري از انتقال مشاغل به خارج از كشور، تسهيل مقررات تابعيت و نيز حل مسائل جهاني با همكاري ملل ديگر و پايان دادن به غائله پيچيده عراق را داد و جورج بوش تاكيد بر مبارزه با تروريسم و حفظ امنيت آمريكا و حفظ اقتدار جهاني آن كرد. همزمان، روزنامه ها گزارش كرده بودند كه كمپاني بيمه درماني «اتنا» نرخ خود را براي سال آينده حدود ۱۵ درصد افزايش داده و براي هر نفر در هر ماه تا ۱۹۰ دلار(۱۷۰ هزار تومان) بالا برده و تازه، بيمه شده بايد بيست درصد بهاي دارو را هم بپردازد. همچنين يكشنبه شب استيو كرافت گزارشگر سي بي اس گزارش مصوري را پخش كرد كه نشان مي داد كه با وجود بودجه ۴۱۷ ميليارد دلاري دفاعي، نظاميان آمريكايي در عراق از كمبود و نقص تجهيزات شكايت داشتند.
آخرين تبليغات انتخاباتي پر از بيم و اميد و توام با نرمش و خشونت بود. جورج بوش براي جلب آراء اسپانيايي زبانهاي آمريكا به اين زبان نطق كرد و جان كري براي جلب يهوديان فلوريدا به عبري سخن گفت. در آخرين روز، برخي از دمكراتها براي تضعيف موقعيت جورج بوش به پرونده سال ۱۹۷۶ او كه به اتهام رانندگي در حال مستي دستگير شده بود و پرونده همسرش كه در جواني مرتكب تصادف منجر به مرگ شده بود اشاره كردند.
سياهپوستان آمريكايي ديروز در آخرين روز پيش از انتخابات همچنان اين ترديد خود را از دست نداده بودند كه آراء آنان منصفانه و بي طرفانه شمارش شود. آنان مي گفتند كه در برخي از ايالات دركار ثبت نام و راي دادن پيش افتاده سياهپوستان اشكالتراشي تعمدي كرده اند.
در اين ميان بيشتر آمريكايياني كه مورد مصاحبه قرار گرفته اند نسبت به «استقلال كامل» سيستم انتخاباتي از دولت، ابراز ترديد و نگراني كرده و خواستار عدم مداخله دولت در كار كميسيون مستقل انتخابات شده اند كه بايد جدا از نفوذ احزاب و قواي حكومتي باشد. در اين مصاحبه ها، برخي گفته بودند كه ترديد آنان نسبت به مشروعيت انتخابات سال ۲۰۰۰ هنوز برطرف نشده است و نمي خواهند كه شاهد وضعيت مشابه ديگري باشند. پاره اي هم تعجب خود را از اين بابت كه چرا يكشنبه شب مسابقه فوتبال جاي بخش مشروح اخبار شبكه مهم سي بي اس را گرفته بود ابراز داشته بودند. معمولا در دو سه روز پيش از انتخابات انجام چنين عملي سابقه نداشته است. سي بي اس در ميان رسانه هاي آمريكا به پخش اخبار بي طرفانه شهرت ۷۰ ساله دارد.
در مصاحبه با ۹۲۰ آمريكايي، ۵۵ در صد آنان گفته بودند كه تصور مي كنند كشورشان در مسير غلط گام برمي دارد.ديروز دو حزب رقيب هركدام در اهايو يكصد و پنجاه هزار داوطلب را به خانه هاي راي دهندگان فرستاده بودند تا ضمن مذاكره حضوري و دادن بروشور و شرح حال، براي نامزدان حزب خود تبليغ كنند. هزاران تن نيز از طريق تماس تلفني اين كار را مي كردند. بيشتر اين افراد از ايالات ديگر به اهايو آمده بودند و بيشتر مسافران هواپيما ها، قطارها و اتوبوسها را در روز شنبه آنان تشكيل مي دادند. مبلغان تلفني عمدتا سالخوردگان بودند كه توان خانه به خانه رفتن را ندارند.
جمع هزينه تبليغات انتخابات امسال ۵۵۰ ميليون دلار بود كه در تاريخ آمريكا سابقه نداشت. شصت ميليون دلار از اين مبلغ در شش روز آخر هزينه شده بود.
|
|
|