گروه سياسي:نطق پيش از دستور الياس نادران نماينده تهران در خصوص به نقد كشيدن عملكرد حزب كارگزاران و نام بردن از اعضاي شاخص اين حزب مانند هاشمي رفسنجاني، كرباسچي، مهاجراني و عبدا... نوري مورد اعتراض فراكسيون اقليت و اعتراض تعدادي از نمايندگان فراكسيون اكثريت قرار گرفت.
الياس نادران عضو فراكسيون اكثريت روز گذشته با انتقاد شديد از عملكرد حزب كارگزاران و سياستهاي گراني مسكن به دست كرباسچي، واكنش فراكسيون اقليت و اعتراض اسماعيل جبارزاده (عضو فراكسيون كارگزاران)، قدرت ا... عليخاني، اسماعيل گرامي مقدم، سيدحسين هاشمي و نهايتاً محمد ميرمحمدي (رئيس فراكسيون وفاق و كارآمدي) را دربرداشت.
حداد عادل نيز بعد از اظهارات نادران و در اعتراض به واكنش هاي نمايندگان به نطق نادران تأكيد كرد: نمايندگان در نطق هاي قبل از دستور خود آزاد هستند تا آراء و نظر خود را بيان كنند.
وي افزود:اگر عده اي از نطق آقاي نادران اين استنباط را دارند كه ايشان قصد اهانت به آقاي هاشمي را داشته، من از اينجا به اطلاع مردم و نمايندگان مي رسانم چنين چيزي نيست و ايشان نزد همه مردم و مجلس هفتم عزيز هستند و نقد روشها به معني هتك حرمت نيست. رئيس مجلس در ادامه به وضعيت مجلس ششم اشاره كرد و گفت: كساني كه مي خواهند در خصوص نطق آقاي نادران تذكر دهند در مجلس ششم هم حضور داشتند و مي دانند در آن زمان سخت ترين نطق ها عليه آقاي هاشمي صورت گرفت اما مجلس ششم اعتراض نكرد.در ادامه ميرمحمدي نماينده قم نيز از حداد خواست از تبديل شدن تريبون مجلس به نطق هاي انتخاباتي و ساختارشكن جلوگيري كند.
ميرتاج الديني عضو هيأت رئيسه فراكسيون اصول گرايان تأكيد كرد: عده اي مي خواهند مسئله را به نفع خود مصادره كنند كه به آنها مي گويم آقاي هاشمي در قلب همه اصولگرايان جاي دارد.
اسماعيل جبارزاده عضو فراكسيون اقليت نيز تأكيد كرد: درست است كه نمايندگان در نطق خود آزاد هستند اما در هيچ دوره اي تريبون مجلس تبديل به تريبون انتخاباتي نشده است.
چند تن از چهره هاي شاخص جناح اصولگرا در پاسخ به پرسش خبرنگار سياسي همشهري در مورد رويداد ديروز مجلس گفتند: آنچه يكي از نمايندگان مجلس در نطق پيش از دستور خود بيان كرد، ديدگاه فراكسيون اصولگرايان مجلس نيست و نظر فردي اين نماينده است.
طرح يك فوريتي اصلاح ماده ۳
به ۲۰ دي ماه موكول شد
در اين جلسه، همچنين بررسي طرح يك فوريتي اصلاح ماده ۳ قانون برنامه چهارم توسعه كه به طرح تثبيت قيمت ها موسوم شده بود در جلسه روز گذشته مجلس نيز پايان نيافت و با طولاني شدن مذاكرات، ادامه بررسي اين طرح به جلسه بعدي در ۲۰ دي ماه موكول شد.
جلسه غيرعلني مجلس
مجلس روز گذشته در خصوص مسائل امنيتي و حفاظتي تشكيل جلسه غيررسمي داد. در اين جلسه كه ساعت ۱۱:۳۰ آغاز شد در مورد مباحث حساس و مهم امنيتي با مسئول حراست مجلس جلسه اي برگزار شد.
محمدرضا باهنر نايب رئيس مجلس در اين خصوص گفت: سوءاستفاده از نام هيأت رئيسه و نمايندگان صورت گرفته كه منجر به دستگيري و بازداشت عده اي نيز شده است.
واكنش حداد عادل نسبت به عملكرد دولت فرانسه
رئيس مجلس شوراي اسلامي تأكيد كرد كه دوران خودباختگي مسلمانان در برابر غربي ها سپري شده است. وي در ابتداي جلسه روز گذشته با محكوم كردن ممنوعيت حجاب دختران دانش آموز در فرانسه گفت: دولت فرانسه بعد از تصويب و ممنوعيت ورود دختران محجبه به مدارس اين قانون را به اجرا درآورده است و دهها دانش آموز دختر را از تحصيل محروم كرده است.
وي در ادامه با محكوم كردن اقدامات دولت فرانسه خاطرنشان كرد: امروز نيز بار ديگر اين اقدام دولت فرانسه كه مغاير با آزادي و نقض حقوق بشر است را محكوم مي كنيم.
وي تصريح كرد: دولتمردان فرانسه استدلال مي كنند چون سكولاريسم در قانون فرانسه آمده است بنا بر اين حجاب به عنوان تبليغ دين تلقي مي شود و بايد با آن مقابله كرد اما اين قانون درست نيست. وي در پايان افزود: من از متفكران فرانسه دعوت مي كنم اين قانون ظالمانه را محكوم كنند.
برخورد با تيم تحقيق و تفحص
از حفاظت اطلاعات دستگاه قضايي
تيمورعلي عسكري نايب رئيس كميسيون اصل نود مجلس، خبر برخورد با تيم تحقيق و تفحص مجلس خبرگان از حفاظت اطلاعات دستگاه قضايي را تأييد كرد.وي روز گذشته گفت: من تكذيبيه سخنگوي قوه قضائيه در اين زمينه را تكذيب مي كنم.
وي تأكيد كرد: حفاظت اطلاعات اين قوه با اعضاي تيم تحقيق و تفحص برخورد كرده و دو نفر از اعضاي اين تيم را بازداشت كرده است ولي خانم عشرت شايق كه از اعضاي اين تيم بوده اند را نگه نداشته اند. وي با اعلام اين كه كميته اي در اين كميسيون مأمور بررسي اين موضوع شده است، گفت: اين كميته اظهارات اعضاي تيم را شنيده است و اظهارات آنها در كميسيون اصل نود موجود است. وي تأكيد كرد وضعيت خانم شايق در آن زمان نشان دهنده اين بود كه تحت آزار و اذيت روحي و رواني قرار گرفته است.
حضور هاشمي رفسنجاني
در انتخابات را
براي ادامه سهم خواهي
در حاكميت مي خواهند
الياس نادران با بيان انگيزه اش از ايراد نطق پيش از دستور خود در جلسه امروز مجلس شوراي اسلامي گفت: اولين هدف من اين بود كه بگويم تيم هايي كه سياست هاي تعديل و سياست هاي برنامه سوم و چهارم را كه اجرا شد يا بناي اجراي آنها بود به صورت غير علني هدايت مي كردند قصد خدمت به مردم را نداشتند و مشكلاتي را كه هم اكنون راجع به قيمت ها و عدم تعادل هاي داخلي و خارجي در اقتصاد شاهد هستيم، حاصل نوع تفكر ليبرال سرمايه داري است كه وضع معيشتي مردم را خراب كرده است.
وي افزود: برخي كه از هاشمي رفسنجاني مي خواهند وارد انتخابات شود سعي مي كنند تا با تجميع سياست هاي مالي و تشكيلاتي و حمايت هاي اينچنيني از هاشمي در حاكميت سهمي داشته باشند.
رئيس فراكسيون ايثارگران مجلس افزود: دغدغه ديگر من اين است كه كار بسياري از افرادي كه امروز از هاشمي رفسنجاني مي خواهند كه وارد عرصه انتخابات رياست جمهوري شود از سرخيرخواهي نيست. نماينده مردم تهران افزود: هاشمي رفسنجاني از چهره هاي بارز و شاخص نظام و امين رهبري در مشاوره هاي عالي است و الان در سمتي انجام وظيفه مي كند كه تدوين سياست هاي كلي نظام در آنجا صورت مي گيرد و روساي قوا در چارچوب همين سياست ها و قوانين عمل مي نمايند.
نادران با بيان اين كه مجمع تشخيص مصلحت نظام در نتيجه تلاش هاي هاشمي و حضور وي هويت و نقش واقعي خود را داراست، تصريح كرد: اگر هاشمي رفسنجاني اين سنگر را رها كند و دوباره به عرصه اجرايي كشور بازگردد مجمع توانمندي كنوني خود را از دست خواهد داد و اين ظرفيت ايجاد شده در مجمع تشخيص مصلحت نظام ناكام خواهد ماند و در تدوين سياست هاي كلي و هماهنگي جناح ها و گروه هاي مختلف توفيق نخواهد داشت.
وي با اشاره به سن و تجارب مديريتي هاشمي رفسنجاني گفت: مصلحت اين است كه نيرويي جوان تر و پرانرژي تر امور لجستيكي كشور را برعهده گيرد.
نادران تصريح كرد: حمايت هاشمي رفسنجاني از كانديداهاي شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي موجب توانمندتر شدن مجموعه خواهد بود. وي با يادآوري اينكه در زمان مديريت اجرايي هاشمي رفسنجاني برخي از افرادي كه خود را به وي نزديك ساخته بودند عملكردي غيرقابل دفاع داشتند، گفت: اگر آن مديريت ها دوباره تكرار شود جايگاه والاي هاشمي مخدوش شده و مجبور مي شود تا از كارهاي غير قابل دفاع، دفاع كند.
نادران بيان داشت: بنابراين ترجيح اين است كه هاشمي وارد رقابت هاي مستقيم در جريان انتخاب آينده رياست جمهوري نشود بلكه با نفوذي كه در ميان جريانهاي مختلف دارد در انتخاب مدير اجرايي كارآمد به شوراي هماهنگي نيروهاي انقلاب اسلامي كمك كند چه اين كه كانديداهاي رياست جمهوري غالباً از وزراي سابق وي هستند.