ايسنا: رييس جمهور در بازيد از مناطق زلزله زده زرند اعلام كرد: شوراي عالي مديريت بحران تشكيل مي شود.
به گزارش خبرنگار اعزامي ايسنا، خاتمي كه پيش از شروع جلسه ستاد غيرمترقبه استان كرمان با خبرنگاران گفت وگو مي كرد، در پاسخ به سوالي گفت: اين توفيق را پيدا كردم كه در معيت همكاران عزيزم از دولت، نمايندگان محترم مجلس شوراي اسلامي، مسئولان استان و برخي همكاران ديگر براي عرض سلام، ادب و همدردي با مردم مصيبت ديده به اين منطقه بياييم.
وي افزود: گرچه بنده موفق نشدم از همه روستاها و مراكز آسيب ديده ديدن كنم، اما الان هم كه اين جا نشسته ام آقايان مرعشي، انصاري و پزشكيان از حتكن - يكي از مناطقي كه آسيب اساسي ديده است -در حال بازديد هستند.
لذا فرانسه كه هميشه از تفاهم آمريكا و سوريه ناخرسند بود بيش و پيش از دو قدرت بين المللي به اين روند مي پيوست. حاصل آن شد كه قطعنامه ۱۵۵۹ كه پيش نويس آن مشتركا توسط فرانسه و آمريكا ارائه شده بود به تصويب شوراي امنيت سازمان ملل متحد رسيد. جالب آنكه در اين قطعنامه «دم خروس» فشار به سوريه نيز نمايان بود. چه كه موضوع خلع سلاح شبه نظاميان (منظور حزب الله است) در لبنان در يكي از بندها مورد تاكيد قرار گرفت.
بدين ترتيب سوريه در برابر يك دوراهي قرار گرفت. يا بايد در مسير خواست حقيقي آمريكا و اسرائيل به حركت درآيد و خلع سلاح حزب الله را آغاز كند يا آنكه ادامه حضور نيروهايش در لبنان با خطر جدي مواجه شود.
در اين ميان بايد گفت كه البته ايران نيز از اين معادله به دور نيست. اسرائيل بارها اعلام كرده است كه حمله به تاسيسات اتمي ايران وقتي ميسر خواهد بود كه احتمال عكس العمل حزب الله كه مي تواند با شليك موشك تمام شهرهاي بزرگ اسرائيل را با خطر مواجه كند، منتفي شده باشد.
با توجه به مطالب فوق الذكر درمي يابيم كه ترور رفيق الحريري در واقع زمينه ساز تشديد اقدامات آمريكا عليه سوريه گرديد و مسئله خروج نيروهاي سوري از لبنان اصلي ترين هدف آمريكا نيست و اگر سوريه حاضر به همكاري با آمريكا گردد و زمينه را براي تحقق هدف اصلي آمريكا و اسرائيل در خلع سلاح حزب الله مهيا سازد، آنگاه ديگر نه از دمكراسي سخني به ميان مي آيد و نه از غيرقانوني بودن حضور نيروهاي سوري در لبنان و ... جالب است بدانيم كه پيش از تمديد سه ساله دوران رياست جمهوري لحود، در يك اقدام مشابه در سال ۱۹۹۵ دوره رياست جمهوري الياس هراوي رئيس جمهور وقت لبنان به مدت سه سال تمديد شد و چون الياس هراوي با آمريكا مشكل نداشت، متقابلاً آمريكا نيز متعرض اين اقدام «غير دمكراتيك» نگرديد، بلكه از آن كه با خواست سوريه صورت پذيرفت، حمايت كرد.
سخنگويي وظيفه اي بس دشوار است آنهم براي كسي كه شايد در آينده رئيس جمهور ايران شود. پس بهتر آنكه عجول نباشيم و در انتظار روشن شدن صحنه بنشينيم و هم جهت با منافع بهترين دوست اسرائيل و جدي ترين دشمن جمهوري اسلامي ايران سخن نگوييم.