روحاني با اشاره به پيشنهاد اروپا به ايران:
هر پيشنهادي كه اهداف ايران را تأمين نكند رد مي شود
ايسنا: حسن روحاني روز گذشته در حالي به تهران وارد شد كه گفت، براي اولين بار است كه اروپا مي خواهد در كوتاه مدت به ايران پيشنهاداتي جامع را ارايه كند و با هشدار به طرف اروپايي مبني بر آن كه اگر پيشنهادشان تامين كننده اهداف اساسي كشورمان نباشد، ايران آن را نخواهد پذيرفت، در ادامه اظهار داشت: خيلي صريح به اروپايي ها گفتيم كه به پيشنهاد اخيرشان نه جواب آري مي توانيم بدهيم و نه خير، بايد اين پيشنهاد را به تهران ببريم و تهران درباره اين مساله تصميم بگيرد.
در اين مذاكرات پس از آن كه ما نظرات مان را براي طرف اروپايي مطرح كرديم، آنها پيشنهادي جديد را مطرح كردند كه قبلا آن را در جلسات كارشناسي مطرح نكرده بودند.
روحاني ادامه داد: پيشنهاد اروپايي ها اين بود كه كل توافق پاريس را بتوانيم در زماني كوتاه به نتيجه نهايي برسانيم، اساس پيشنهاد آنها اين بود كه به تمام مسايلي كه در توافق پاريس به آنها اشاره شده، يعني مباحث هسته اي، اقتصادي، فن آوري هاي پيشرفته، سياسي و امنيتي، طي طرحي كه در مدت زماني كوتاه توسط اروپا به ما ارائه شود، اشاره گردد و ما نسبت به تمام آنها به تصميم نهايي نايل آييم.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در ادامه گفت: از آن جايي كه اين پيشنهاد جديد بود و همواره اروپايي ها از اين كه در مدت زماني كوتاه، تمام موارد پيشنهادات شان را ارائه كنند، پرهيز مي كردند، ما به اين نتيجه رسيديم كه تمام پيشنهادات آنها را به تهران بياوريم و با مسئولان نظام وارد بحث شويم و نظر آنها را در اين خصوص بگيريم.
وي افزود: در مجموع اگر تهران اين نظر را پسنديد، ما مي توانيم براي دو ماه صبر كنيم تا اروپا طرح جامع اش را ارائه كند، اگر هم سران نظام در تهران اين پيشنهاد را نپذيرفتند، به همان پيشنهاد قبلي مان باز خواهيم گشت.
وي درباره اين كه آيا تا زمان بررسي پيشنهاد اروپايي ها تعليق فعاليت هاي هسته اي در كشورمان به طور كامل ادامه خواهد داشت؟ گفت: اگر اصل اين پيشنهادات را بپذيريم، به اين معنا كه منتظر بمانيم تا اروپا پيشنهاد جامع اش را نسبت به تمام مسايل بدهد، تعليق خود به خود ادامه خواهد داشت، اگر هم نپذيريم كه به تصميم خودمان وابسته است و در هر بخشي كه بخواهيم، تعليق را كنار گذاشته و اجرا خواهيم كرد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان همچنين درخصوص تاثير انتخابات رياست جمهوري بر روند مذاكرات گفت: از ديد اروپايي ها نمي دانيم، شايد از ديد آنها تفاوتي در اين جريان وجود داشته باشد، ولي از نظر ما تفاوتي نمي كند.در مقاطع مختلف هم به اروپايي ها گفته شده كه مساله انتخابات ارتباطي به مساله هسته اي ندارد.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان درباره پذيرفته شدن ايران در سازمان تجارت جهاني و قبول آغاز مذاكرات براي ورود ايران به سازمان گفت: يكي از مواردي كه اروپا در توافق پاريس قول داد، تلاش براي رفع موانع ورود ايران به WTO بود، آنها در اين جلسه هم گفتند كه هفته ها كار كرد ه اند كه آمريكا بار ديگر با درخواست ايران مخالفت نكند، روحاني افزود: مخالفت آمريكا طي هشت سال گذشته با ورود ايران به سازمان تجارت جهاني خلاف بوده است، چرا كه اين سازمان تجاري و نه سياسي است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان در اين باره كه آيا ايران از خط قرمزش مبني بر دست برنداشتن از چرخه سوخت هسته اي عدول خواهد نمود؟ با بيان اين كه اكنون اروپا از ايران دو ماه فرصت خواسته است، تأكيد كرد: اين كه ما فعاليت چرخه سوخت را آغاز خواهيم كرد، ترديد ناپذير است.
|