مراد محمدي انتقام شكست در رقابت هاي قهرماني آسيا در سال ۲۰۰۴ در تهران مقابل ريونگ چون كشتي گير كره شمالي را در پيكارهاي آسيايي ۲۰۰۵ ووهان چين از اين كشتي گير پرقدرت كره اي گرفت. محمدي حالا جانشين شايسته اي براي محمد طلايي در وزن ۶۰ كيلوگرم است.
محمدرضا منصوريان- در روزها و ماه هايي كه كشتي ايران در صحنه هاي بين المللي درخشش قابل توجهي نداشته و ندارد قهرماني تكراري حتي در قاره آسيا هم مي تواند قابل توجه و با اهميت باشد. توجه و اهميت بيشتر از اين جهت كه در ميداني تيم ايران به اين قهرماني دست يافته است كه تمامي تيم هاي مدعي در قاره در صحنه حاضر بوده اند و همچون ما با كشتي گيراني متفاوت نسبت به گذشته خود را نشان داده اند.
تيم كشتي آزاد ايران با تركيبي كاملاً متغير نسبت به بازي هاي المپيك آتن با كسب ۳ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ برنز در شهر ووهان چين به مقام قهرماني رسيد و اين پاداش حضور جواناني بود كه به باور مديران كشتي رسيدند و كارداني و لياقت خود را به نمايش گذاشتند.
اين تجربه گرانبها نشان مي دهد كه امروز ديگر كشتي و كشتي گيري پايبند نام ها و ستاره ها نيست. آنها كه آماده تر و بانشاط ترند هميشه از چنين امتيازاتي برخوردارند كه پيروزي هايي اين گونه را نصيب مردم و ورزش سازند و لياقت و كارداني خود را به نمايش بگذارند. در كنار اين پيروزي شادي آفرين در ووهان چين شكست دو چهره مطرح كشتي ايران عليرضا رضايي و هادي حبيبي بسيار تلخ بود. رضايي در وزن ۱۲۰ كيلوگرم در شرايطي به حريف قزاق خود باخت و نقره گرفت كه پيش از اين در مرحله نيمه نهايي بازي هاي المپيك اين كشتي گير را شكست داده بود.
رضايي كه در آخرين روزهاي اردوي تيم ملي در تهران جانشين فردين معصومي شده بود، با توجه به مشكل آسيب ديدگي زانو نيازمند مراقبت هاي بيشتري است. كشتي گير ۷۴ كيلويي تيم ما هادي حبيبي اين بار هم نتوانست موقعيت خود در اين وزن را مستحكم كند. او زماني به كشتي گير چيني باخته است كه اين اميدواري وجود داشت كه وي بتواند با طلاي آسيا جدي ترين مدعي پوشيدن پيراهن تيم ملي در اين وزن باشد. اندازه هاي حبيبي خيلي بالاتر از برنز آسيا است.
۳ چهره طلايي كشتي آزاد ايران در هجدهمين دوره پيكارهاي قهرماني آسيا مراد محمدي (۶۰ كيلوگرم)، سعيد ابراهيمي (۸۴ كيلوگرم) و حميد سيفي (۹۶ كيلوگرم) با احراز اين موفقيت از شرايط تازه اي در كشتي ايران و آسيا برخوردار شدند. اين ۳ كشتي گير با دورخيز مناسب و كسب اين موفقيت قابل توجه نگاهي جدي به پيكارهاي جهاني بوداپست دارند و قطعاً ديگر مدعيان اوزان يادشده در رقابت هاي انتخابي تيم ملي مبارزه اي ديدني و دشوار با اين سه قهرمان خواهند داشت. در جمع اين ۳ تن اگر حميد سيفي از تجربه و سابقه اي طولاني در كشتي برخوردار است، مراد محمدي و سعيد ابراهيمي از جمله جواناني هستند كه با كسب تجربه بيشتر به راحتي مي توانند ملي پوش تيم ايران در آوردگاه بوداپست باشند. كارنامه تقي داداشي كشتي گير۵۵ كيلويي تيم ايران نيز در چين راضي كننده است. اين كشتي گير جوان حالا در رده بزرگسالان با مدال برنزي كه به دست آورده است خود را در جمع مدعيان سرشناس اين وزن مطرح كرده است. داداشي هم با كمي پختگي بيشتر مي تواند آينده خود را در اين وزن تثبيت كند. نماينده ۶۶ كيلويي ما غلامعلي محمدنژاد هم با مدال نقره اش اعتبار تازه اي به كارنامه قهرماني اش بخشيد. محمدنژاد هم مي توانست در ووهان چين يكي از چهره هاي طلايي تيم ايران باشد، اما بدشانسي او اين بود كه يك كره اي قلدر به نام جين كوك كه در بازي هاي آسيايي بوسان عليرضا دبير را برده بود، در اين ميدان اجازه نداد اين جوان ايراني طلايي شود.
در پايان مبارزه هاي كشتي آزاد قهرماني آسيا تيم ايران با ۳ مدال طلا، ۲ نقره و ۲ برنز و كسب ۶۴ امتياز به مقام قهرماني رسيد. تيم ژاپن با ۴۹ امتياز دوم شد و تيم كره جنوبي هم با ۴۱ امتياز در مكان سوم قرار گرفت.
خداحافظي جدي از كشتي
رحيم جدي داور بين المللي باتجربه كشتي ايران پس از ۳۳ سال قضاوت درميادين مختلف در ووهان چين با دنياي داوري خداحافظي كرد.
جدي در جريان برگزاري ديدارهاي پاياني سه وزن دوم قهرماني كشتي فرنگي آسيا در چين كه در وو هان با حضور رافائل مارتينتي ، ماريوسالتنيك ، رئيس و نايب رئيس فيلا و كيم رئيس كنفدراسيون كشتي آسيا برگزارشد، داوري كشتي را كنار گذاشت .رئيس فيلا با اهداي ديپلم افتخار و لوح يادبود به جدي به پاس بيش از سه دهه همكاري مستمر با كميته داوران فيلا از وي قدرداني كرد.