|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
با برگزاري مرحله چهارم انتخابات
مجلس جديد لبنان امروز تشكيل مي شود
|
|
فارس: سعد حريري فرزند رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان اعلام كرد فهرست انتخاباتي وي در منطقه شمال لبنان به پيروزي دست يافته است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از بيروت، سعد حريري با اعلام پيروزي فهرست انتخاباتي وي در منطقه شمال لبنان خواهان تغيير و تحول در پارلمان اين كشور شد و گفت: اين آن چيزي است كه ما از ابتدا خواستار آن بوديم.
اين در حالي است كه سليمان فرنجيه وزير كشور سابق لبنان و از هواداران سوريه كه در انتخابات شمال لبنان با ميشل عون رهبر مسيحي لبناني ائتلاف كرده بود به شكست فهرست خود در چهارمين و آخرين مرحله از انتخابات پارلماني لبناني كه روز يكشنبه در شمال اين كشور برگزار شد، اعتراف كرد.
ائتلاف حريري تاكنون ۴۴ كرسي از ۱۲۸ كرسي پارلمان را به دست آورده است.
آخرين مرحله انتخابات پارلماني لبنان يكشنبه گذشته در دو منطقه شمالي براي انتخاب ۱۳ نماينده مسلمان و ۱۵ نماينده مسيحي اين پارلمان برگزار شد.
در همين حال، با برگزاري انتخابات چهار مرحله اي مجلس لبنان و پايان يافتن مدت قانوني مجلس كنوني ، اين كشور وارد مرحله جديدي شد.
مدت قانوني مجلس لبنان ديشب پايان يافت و مجلس منتخب امروز در جلسه اي رئيس جديد را انتخاب مي كند كه نبيه بري رئيس كنوني مجلس شانس بيشتري دراين زمينه دارد.
در اين ارتباط حزب الله لبنان اعلام كرده است از انتخاب مجدد بري براي رياست مجلس حمايت مي كند و وليد جنبلاط رئيس حزب سوسياليست ترقيخواه دروزي لبنان نيز اعلام كرده است كه به اين راي احترام مي گذارد.
براساس قانون اساسي لبنان ، رئيس مجلس به شيعيان تعلق دارد و با توجه به ائتلاف اخير، انتظار نمي رود هيچيك از نمايندگان شيعه خود را براي اين سمت نامزد كنند.
كابينه نجيب ميقاتي نخست وزير لبنان نيز براساس قانون امروز استعفاخواهد كرد اما تا تشكيل كابينه جديد به اداره امور كشور خواهد پرداخت و احتمالا ميقاتي بار ديگر مامور تشكيل كابينه جديد خواهد شد.
|
|
|
درخواست نمايندگان مجمع ملي عراق
براي خروج نيروهاي آمريكايي
|
|
ايسنا: ۸۲ نفر از نمايندگان مجمع ملي عراق خواهان خروج نيروهاي آمريكايي شدند.
به گزارش روزنامه السفير -چاپ لبنان- ۸۲ نفر از مجموع ۴۷۵ نماينده مجمع ملي عراق طي نامه اي به حاجم الحسني، رئيس مجمع ملي اين كشور خروج نيروهاي آمريكايي از عراق را خواستار شدند.
در اين نامه كه با درج تاريخ توسط نمايندگان امضا شده، آمده است: ما با توجه به مسئوليت تاريخي كه بر عهده داريم، حضور اشغالگران را رد كرده و خواهان خروج آنها هستيم.
نمايندگان مجمع ملي عراق تأكيد كردند كه نيروهاي ملي عراق توانايي مبارزه با تروريسم و برقراري امنيت در عراق را دارند و فقط بايد به آنها اعتماد كرد.
در اين نامه همچنين آمده است: بارها اين درخواست در جلسات مختلف مجمع مطرح شده ولي تاكنون از سوي رياست مجمع و ديگر مسئولان پاسخ مناسبي دريافت نشده است.
نمايندگان عراقي تأكيد كردند: درخواست دولت عراق از شوراي امنيت مبني بر تمديد حضور نيروهاي اشغالگر خطري بزرگ محسوب مي شود و دولت عراق مي بايست قبل از مطرح كردن اين درخواست نظر نمايندگان مردم را در مجمع ملي جويا مي شد؛ زيرا آنها حق دارند در چنين تصميم گيري هاي مهمي دخالت داشته باشند.
۱۱۹ كشته و زخمي در انفجار اربيل
ديروز در جريان يك عمليات انتحاري در نزديكي مقر نيروهاي پليس در شهر اربيل ۱۲ پليس كشته و افزون بر ۱۰۷ تن ديگر زخمي شدند. در بغداد نيز در نتيجه تبادل آتش بين نيروهاي آمريكايي و پليس عراق با شبه نظاميان مسلح ۵ پليس عراقي كشته و ۱۹ نفر زخمي شدند. در شمال عراق نيز بر اثر انفجار يك بمب در مسير گشتي آمريكايي ها يك سرباز اين كشور به قتل رسيد تا شمار كشته هاي نيروهاي آمريكايي به ۱۷۲۱ نفر افزايش يابد.
در استان ميسان واقع در جنوب شرقي عراق نيز درگيري ميان نيروهاي دانماركي و شبه نظاميان عراقي شدت يافت اما اين درگيري تلفاتي در بر نداشت. در رمادي نيز پليس جسد يك ايتاليايي را كشف كرد و همزمان روزنامه الوطن چاپ عربستان از قتل دو جوان عربستاني در عراق به دست نيروهاي آمريكايي خبر داد.
زرقاوي: بوش در عراق
شكست خورد
به گزارش خبرگزاري عراق، شبكه جهاد در سرزمين دو رودخانه اي به رهبري ابومصعب الزرقاوي با صدور بيانيه اي بر روي پايگاه اينترنتي اش آورده است: نيروهاي آمريكا در عراق با شكست قطعي روبرو شده اند و اين در حالي است كه جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا جنگ در اين كشور را آزمايشي براي تضمين امنيت آمريكا دانسته است.
اين بيانيه خطاب به بوش افزوده است: از چه آزمايشي براي اين ارتش شكست خورده صحبت مي كنيد؟ آزمايشي كه در آن شكست خورديد و به شما طعم شكست را در سرزمين دو رودخانه اي چشاند؟ چه كسي به تو وعده پيروزي داده است. تو شكست خورده اي. شكستي كه همه روز در سرزمين دو رودخانه اي با آن مواجه هستي.
علي شيميايي در دادگاه
در شرايطي كه دادگاه ويژه عراق به مرحله بازجويي از وفاداران رژيم سابق عراق درباره جرايم جنگي قدم گذاشت، علي حسن المجيد، پسر عموي صدام معروف به علي شيميايي در دادگاه حاضر شد.به گزارش رويتر، مقامات عراق اعلام كردند مجيد، يكي از هشت وفادار سابق صدام است كه هفته جاري تحت بازجويي قرار مي گيرد.
به اين ترتيب تعداد افرادي كه ظرف ۱۰ روز گذشته مورد بازجويي قرار گرفته اند به ۱۲۰ تن مي رسيد. دولت جديد عراق درصدد است صدام و حاميانش را هرچه زودتر به پاي ميز محاكمه بكشاند.
|
|
|
نظريه جديد سيا براي يافتن محل اختفاي بن لادن
مهر: مجله تايم روز يكشنبه گزارش داد: رئيس سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) با مطرح كردن نظريه جديد خود در يافتن محل اختفاي اسامه بن لادن گفت: رهبر القاعده تا زماني كه حلقه هاي ضعيف تلاشهاي ضدتروريستي تقويت نشود، دستگير و محاكمه نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاري رويتر، پورتر گاس رئيس سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا ) در گفتگو با مجله تايم درباره وضعيت عراق گفت: شورش در عراق به آخرين مراحل خود نزديك شده است.
وي درباره محل اختفاي بن لادن رهبر گروه تروريستي القاعده نيز اظهار داشت: كارشناسان اطلاعاتي گفته اند اسامه بن لادن رهبر القاعده احتمالا در مناطق مرزي افغانستان و پاكستان مخفي شده است.
گاس با مطرح كردن نظريه خود درباره يافتن محل اختفاي بن لادن در ادامه خاطر نشان كرد: دراين باره شما بايد با موفقيت مبارزه با تروريسم را به پايان برسانيد.برخي حلقه هاي ضعيف در زنجيره مبارزه با تروريسم وجوددارد و من دريافتم تا ما همه اين حلقه هاي ضعيف را تقويت نكنيم احتمالا قادر نخواهيم بود وي را به پاي ميز محاكمه بكشانيم.ما دراين باره به پيشرفتهاي مهمي دست يافتيم.
اين مقام امنيتي آمريكا با رد اظهارات ديك چني، معاون رييس جمهور آمريكا درباره اينكه مقاومت عراق نفس هاي آخرش را مي كشد، افزود: صحبت در اين مورد در حال حاضر سخت است اما در آينده ممكن خواهد شد.همچنين وي از ذكر محل دقيق مخفيگاه بن لادن خودداري نمود.درعين حال گاس به سختي هايي كه سازمان سيا دردستگيري بن لادن با آن روبرو بوده، اشاره كرد و تاكيد نمود: ما با روش هاي قديمي در جهان جديد عمل مي كنيم.
|
|
|
انتقاد سناتورهاي آمريكايي از سياست هاي بوش در عراق
|
|
واحد مركزي خبر: دو سناتور جمهوريخواه آمريكايي ضمن انتقاد از سياست دولت جورج دبليو بوش رئيس جمهور آمريكا در عراق تأكيد كردند رابطه كاخ سفيد با واقعيت قطع شده است .
به گزارش خبرگزاري شين هوا از واشنگتن چاك هاگل سناتور جمهوريخواه و با نفوذ آمريكايي روز يكشنبه در گفتگو با روزنامه هاي يو اس نيوز و وورد ريپورت اظهار داشت: اوضاع در عراق بهبود نيافته است و بدتر هم مي شود.وي خاطرنشان كرد: كاخ سفيد كاملا از واقعيت فاصله گرفته و واقعيت اين است كه آمريكا در عراق شكست خواهد خورد.جان مك كين يكي ديگر از سناتورهاي برجسته و بانفوذ جمهوريخواهان آمريكا نيز از دولت بوش خواسته است تا به جاي آن كه تنها به گفتن اين كه آمريكا در مرحله مهمي در عراق قرار دارد و فصل جديدي آغاز خواهد شد واقعيت را با آمريكايي ها در ميان بگذارد.همچنين ژوزف بايدن يكي از اعضاي برجسته حزب دموكرات در سناي آمريكا گفت وضع نظامي آمريكا در عراق وخيم تر شده است.
به گزارش واحد مركزي خبر از نيويورك، سناتور جوزف بايدن در مصاحبه با شبكه تلويزيوني سي.بي.اس گفت: به رغم ادعاي ماه گذشته ديك چيني معاون رئيس جمهور آمريكا شورش در عراق آخرين روزهاي خود را طي نمي كند بلكه عراق تبديل به يك مركز آموزش تروريستها شده است.
سناتور بايدن در ادامه افزود: بدون تغيير در سياست آمريكا، دولت جديد عراق شانس چنداني ندارد كه بتواند شورش هاي اين كشور را كنترل كند.
|
|
|
هشدار عنان درباره آثار منفي كاهش
كمكهاي مالي آمريكا به سازمان ملل
واحد مركزي خبر: كوفي عنان ، دبيركل سازمان ملل متحد، در مقر اين سازمان اعلام كرد تهديد كنگره آمريكا مبني بر كاهش بخشي از كمكها و حمايتهاي مالي اين كشور از سازمان ملل متحد مي تواند بر نتايج نشست سران كشورهاي جهان كه قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود اثر منفي بگذارد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا از نيويورك ، دبير كل سازمان ملل متحد پس از آن در اين زمينه هشدار داد كه مجلس نمايندگان آمريكا با تأكيد بر لزوم ايجاد اصلاحات در سازمان ملل متحد، لايحه مربوط به كاهش حمايتهاي مالي كنگره آمريكا از اين سازمان بين المللي را تصويب كرد.كوفي عنان در بيانيه اي اعلام كرد به اعتقاد ما آمريكا براي ايجاد اصلاحات در سازمان ملل متحد راه مناسبي را در پيش نگرفته است چرا كه كاهش مشاركت اين كشور در هزينه هاي سازمان ملل متحد مي تواند بر نتايج نشست سران كشورهاي جهان را كه در ماه سپتامبر برگزار خواهد شد، آثاري منفي بگذارد.
در اين بيانيه آمده است دبير كل سازمان ملل متحد در تصميم خود براي ايجاد تغييرات و اصلاحات سازنده در ساختار اين سازمان كاملا مصمم است و براي اجراي تعهدات خود تلاش خواهد كرد.بر اساس اين بيانيه ، كوفي عنان در حال حاضر نيز مشغول ايجاد اصلاحات در نحوه مديريتها در سازمان ملل است و مي كوشد برنامه كاري گسترده و جامعي براي اصلاحات اساسي در نهادهاي وابسته به اين سازمان بين المللي و نوسازي ساختارهاي اصلي اين سازمان تهيه كند و آن را براي بررسي به نشست آينده سران در ماه سپتامبر ارائه كند.
همچنين دبير كل سازمان ملل متحد در اين بيانيه ابراز اميدواري كرد كه واشنگتن در تصميم خود براي كاهش كمكهاي مالي از سازمان ملل تغيير عقيده بدهد.
|
|
|
رهبر كره شمالي:
پس از برقراري رابطه با آمريكا
موشك هايمان را نابود مي كنيم
ايرنا: خبرگزاري كره جنوبي به نقل از كيم جونگ ايل رهبر كره شمالي اعلام كرد كه پيونگ يانگ در صورت برقراري روابط ديپلماتيك با آمريكا، تمامي موشك هاي خود را نابود خواهد كرد.به گزارش يونهاپ ، رهبر كره شمالي گفته است كه اگر اين ارتباط برقرار شده و مناسبات ديپلماتيك رسمي ميان پيونگ ِيانگ و واشنگتن برقرارشود، كره شمالي موشك هاي ميان برد و دوربرد خود را از بين خواهد برد.بنابراين گزارش ، رهبر كره شمالي در ديدار هفته گذشته وزير وحدت كره جنوبي با وي در پيونگ يانگ ، اين مطلب را عنوان كرده است .رهبر كره شمالي همچنين در اين ديدار براي پيوستن مجدد اين كشور به پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي (ان. پي. تي ) ابراز تمايل كرد.
|
|
|
جهاد اسلامي:
هدف سفر رايس به فلسطين فريب فلسطينيان بود
|
|
خبرگزاري فارس:عضو رهبري جنبش جهاد اسلامي فلسطين هدف از سفر كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا به فلسطين اشغالي را فريب مردم فلسطين دانست.
محمد الهندي در مصاحبه با شبكه خبري العالم گفت: بين فلسطيني ها و اسرائيل هيچگونه برنامه سياسي وجود ندارد و وزير خارجه آمريكا با اين هدف به فلسطين آمد تا طرح شارون براي عقب نشيني يكجانبه از غزه را تقويت و ضمن فريب دادن مردم فلسطين وانمود كند اين كار به نفع آنهاست.
وي اين ادعا را كه هدف از عمليات شهادت طلبانه بر ضد رژيم صهيونيستي تلاش براي در تنگنا قرار دادن تشكيلات خودگردان همزمان با ديدار وزير امور خارجه آمريكا از سرزمينهاي اشغالي است، تكذيب كرد و گفت: دفاع از خود و پاسخ به تجاوزات و ناديده گرفتن و نقض توافقات از سوي اين رژيم، حق مشروع فلسطيني هاست.
ديدار محمود عباس و شارون در بيت المقدس
رئيس تشكيلات خودگردان فلسطين امروز با «آريل شارون» نخست وزير رژيم صهيونيستي در اقامتگاهش در بيت المقدس ديدار مي كند.به گزارش خبرگزاري فرانسه از بيت المقدس، راديو ارتش اسرائيل به نقل از منابع آگاه سياسي اعلام كرد، محمود عباس طبق برنامه از قبل تعيين شده روز سه شنبه با آريل شارون در اقامتگاهش در بيت المقدس ديدار خواهد كرد.
شارون و عباس چندين بار در بيت المقدس با هم ديدار كرده اند. اين دو از هنگامي كه عباس به رياست تشكيلات خودگردان فلسطين رسيده است هيچ گاه در بيت المقدس با هم ديدار نكرده اند.
حماس، پاره جدايي ناپذير تشكيلات خودگردان
وزير كشور تشكيلات خودگردان فلسطين مساله مشاركت جنبش حماس در فرآيند سياسي فلسطين را يك مساله داخلي دانست و گفت: هيچ كس از جمله ايالات متحده آمريكا حق ندارد در آن دخالت كند.
به گزارش ايسنا احمد المجدلاني، وزير كشور تشكيلات خودگردان در واكنش به اظهارات دخالت جويانه كاندوليزا رايس، وزير امور خارجه آمريكا در اين باره اعلام كرد: با اينكه فشار سنگيني عليه تشكيلات خودگردان وارد مي شود، اما از اين مساله داخلي عقب نشيني نخواهد كرد؛ زيرا اين مساله از حقوق اكتسابي مي باشد.
اين وزير فلسطيني خاطرنشان ساخت: آمريكا و اسرائيل چه بخواهند و چه نخواهند جنبش حماس پس از انتخابات فلسطين جزو جداناشدني از نظام سياسي خواهد شد؛ زيرا اين جنبش بخشي از مردم و حركت ملي فلسطين است و بايد بخشي از فرآيند دموكراسي شود.
توافق مقامات فلسطيني و رژيم صهيونيستي درباره تخريب منازل شهرك نشينان در غزه
كاندوليزا رايس به توافقي با رژيم صهيونيستي و فلسطينيان براي تخريب منازل شهرك نشينان پس از اجراي طرح عقب نشيني از غزه دست يافت.
به گزارش پايگاه اينترنتي الجزيره، رايس اعلام كرد: دو طرف توافق كردند اين منازل اشغال شده از سوي حدود ۸۰۰۰ شهرك نشين غيرقانوني يهودي براي پاسخگويي به نياز مسكن
۳/۱ ميليون فلسطيني ساكن در اراضي اشغال شده، ناكافي است. رايس پيش از عزيمت به اردن در يك كنفرانس خبري اعلام كرد: اين نگرش به اين صورت است كه استفاده بهينه از زمين براي فلسطينيان به نيازهاي مسكن آنان پاسخ مي دهد.مساله مهم اين است كه دو طرف در نظر دارند در خصوص اين مساله با يكديگر كار كنند.در عين حال، سخنگوي وزارت امور خارجه رژيم صهيونيستي اعلام كرد، اين منازل مي تواند در جاي خود باقي بماند.وي افزود: اين انتخاب آنهاست. اگر آنها اين منازل را بخواهند، مي توانند آنها را داشته باشند.
|
|
|
وزير خارجه مصر:
بدون عقب نشيني تل آويو از كرانه باختري
غزه منفجر مي شود
ايسنا: وزير امور خارجه مصر در ديدار با شيمون پرز در اسراييل هشدار داد، در صورتيكه طرح جداسازي از غزه، كرانه باختري را شامل نشود، نوار غزه منفجر مي شود. به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه هاآرتص، شيمون پرز، معاون آريل شارون، نخست وزير اسراييل اعلام كرد، طرح عقب نشيني از غزه نبايد آخرين طرح باشد. اين در حالي است كه اين عقيده با شارون هماهنگ نشده است. پرز ديروز به منظور مباحثه با حسني مبارك، رييس جمهور مصر در خصوص طرح جداسازي از غزه راهي شرم الشيخ شد. اين نشست بخشي از تلاش هاي مصر براي نشان دادن مشاركت در هماهنگي ميان فلسطينيان و اسراييل براي تضمين اجراي اين عقب نشيني است.
|
|
|
تظاهرات مخالفان دولت ويتنام در واشنگتن
ايسنا: همزمان با آغاز سفر تاريخي نخست وزير ويتنام به آمريكا، معترضان به دليل پرونده ضعيف حقوق بشر دولت وي، در مقابل محل اقامتش در واشنگتن تظاهرات كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، فان وان خاي نخست وزير ويتنام، به همراه يك هيات ۲۰۰ نفره شامل پنج وزير وارد واشنگتن شد و قرار است امروز با جورج بوش، رييس جمهور آمريكا ديدار و گفت وگو كند.
شاهدان اعلام كردند، چند صد ويتنامي مقيم آمريكا در مقابل هتل محل اقامت خاي تظاهرات كرده و فرياد بر آوردند: برو خانه، برو خانه، از تو در اينجا استقبال نمي شود.
رييس ائتلاف آمريكايي - ويتنامي در شمال غرب آمريكا كه اين معترضان را رهبري مي كرد، اعلام كرد: ما به روش صلح آميز تظاهرات مي كنيم؛ اما با يك پيام قوي. زمان براي برقراري دموكراسي و توقف سوء استفاده هاي حقوق بشر در اين كشور فرا رسيده است.
چان تران، استاد اقتصاد دانشگاه فونيكس در ساكرامنت كاليفرنيا اعلام كرد: بوش بايد تعهدش را براي گستردگي دموكراسي به انجام رساند و به رهبري كمونيست ويتنام بگويد كه آنها بايد به حقوق بشر، اجراي قوانين، شفافيت و آزادي مطبوعات در ويتنام احترام گذارند.
خاي در يك كنفرانس مطبوعاتي هر گونه اشاره به شكنجه مذهبي در كشورش را رد كرده و از سياست هاي دولتش دفاع كرد.
وي هم چنين با شكايت ويتنامي هاي مقيم آمريكا در خصوص شرايط در كشورشان مخالفت كرد.
|
|
|
انتخابات مجلس در جمهوري خودخوانده قره باغ
واحد مركزي خبر: چهارمين انتخابات مجلس در جمهوري خودخوانده قره باغ برگزار شد.
به گزارش واحد مركزي خبر از ايروان ، منابع خبري در ارمنستان اعلام كردند : اين انتخابات با استقبال مردم اين منطقه همراه بود.
انتخابات در ۲۲ منطقه انتخاباتي برگزار شد و ۱۰۶ نامزد مستقل و ۸۰ نامزد از هشت حزب سياسي در اين انتخابات شركت كردند.
احزاب دموكراتيك ارتساخ ،پيمان ۸۸ داشناكسيون ، كمونيست قره باغ كوهستاني ، ميهن آزاد ، ارمناكان ارتساخ، ميهن ما ارمنستان است و عدالت اجتماعي در اين انتخابات با يكديگر رقابت كردند.
اين درحالي است كه مجلس ملي جمهوري آذربايجان روز جمعه گذشته با ارسال پيامي به مجالس كشورهاي مختلف جهان خواستار غير قانوني اعلام شدن برگزاري انتخابات مجلس در منطقه قره باغ كوهستاني شد.
مجلس ملي جمهوري آذربايجان همچنين در نامه اي به مجمع شوراي اروپا خواستار غير قانوني اعلام شدن انتخابات مجلس درقره باغ كوهستاني شده بود.
در اين پيام آمده است به رسميت شناختن انتخابات قره باغ كوهستاني مغايربا مقررات بين المللي و اصول قطعنامه هاي مجمع پارلماني شوراي اروپا و قانون اساسي جمهوري آذربايجان است .
پيشتر روبرت كوچاريان رئيس جمهوري ارمنستان اعلام كرده بود استفاده ازمدل كشورهاي بالكان براي حل مناقشه قره باغ غيرممكن است .
|
|
|
كوتاه از سياست جهان
۱۵ كشته در حمله هوايي آمريكا به جنوب افغانستان
ايسنا: ارتش آمريكا اعلام كرد، پس از آنكه گشت زني نيروهاي مشترك آمريكا و افغانستان زير آخرين موج حملات در اين كشور انجام شد، ارتش آمريكا در حمله هوايي در جنوب اين كشور، ۱۵ تا ۲۰ شبه نظامي را كشت.
به گزارش خبرگزاري رويتر، اين حملات در استان جنوبي هلمند در حالي صورت گرفت كه شبه نظاميان طالبان اعلام كردند، آنها يكي از رؤساي پليس منطقه اي و هفت تن ديگر از ميان ۳۱ تني را كه در استان قندهار دستگير كرده بودند، اعدام كردند.در بيانيه ارتش آمريكا آمده است، هلي كوپترها و جنگنده هاي آمريكا دشمن را نشانه گرفتند.
در برآوردهاي اوليه، ۱۵ تا ۲۰ تن از نيروي دشمن كشته شده و يك خودروي دشمن نيز منهدم شد.سخنگوي ارتش آمريكا اعلام كرد، اين گشت زني با مشاركت نيروهاي آمريكايي و افغان صورت گفت.
هيچ تلفاتي از نيروهاي تحت رهبري آمريكا گزارش نشده است.
رايس اصلاحات اردن را ستود
ايسنا: كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا، در جريان كنفرانس مطبوعاتي با فاروق قصراوي همتاي اردني اش در امان گفت: اردن نمونه اي از اصلاحات در منطقه است و جورج بوش رئيس جمهور آمريكا، همواره از اصلاحات سياسي، آموزشي و امور زنان در اردن ياد مي كند.
وي ادامه داد: اردن از حاميان انديشه هاي آمريكا در زمينه انجام اصلاحات در منطقه است؛ به گونه اي كه ملك عبدالله پادشاه اين كشور، تأكيد كرده است كه اصلاحات جزو برنامه هاي ملي كشورش است و از آن صرف نظر نخواهد كرد.
عمروموسي: فلسطين فقط با پايتختي بيت المقدس معني دارد
ايسنا: عمرو موسي اظهار داشت، كشور مستقل فلسطين بدون پايتختي بيت المقدس، كشور ناقصي خواهد بود.به گزارش روزنامه البيان - چاپ امارات دبيركل اتحاديه عرب، در مراسم افتتاحيه سمينار بيت المقدس در منابع تاريخي كه در قاهره برگزار شد، گفت: آينده بيت المقدس به ايجاد راه حلي فراگير و عادلانه كه مورد قبول همه گروه ها باشد، مرتبط است و نبايد آينده آن را به سياست نابودي يهودي سازي و زور مرتبط دانست.
وي افزود: آينده بيت المقدس تا زمان توافق بر سر سرنوشت آن براساس قوانين بين المللي معلق و نامعلوم خواهد بود.
سفر نخست وزير ژاپن به كره جنوبي
ايرنا: جونيچيرو كويزومي نخست وزير ژاپن ديروز براي ديدار و گفتگو با مقامات ارشد كره جنوبي عازم سئول شد.كويزومي در جريان ديدار
دوروزه اش از كره جنوبي با روموهيون رئيس جمهوري اين كشور ديدار و مذاكره مي كند.
كويزومي پيش از اين سفر گفته بود كه خواهان گفتگو با روموهيون درباره اهميت تقويت روابط دوستانه دو كشور با وجود داشتن اختلاف نظر بروي برخي از مسايل است .مناسبات ژاپن و كره جنوبي در چند ماه گذشته بشدت متاثر از اوج گرفتن مسايل تاريخي ، و نيز اختلاف هاي ارضي دو كشور بر روي جزيره مورد اختلاف تاكي شيما و يا توكتو بوده است .
مخالفت توني بلر با خروج روسيه از گروه هشت
مهر: به رغم فشار آمريكا به منظور اخراج روسيه از گروه هشت، توني بلر نخست وزير انگليس با اين پيشنهاد به شدت مخالف است.
به گزارش اينترفكس، توني بلر نخست وزير انگليس اعلام كرد كه نه تنها به رغم فشارهاي آمريكا براي اخراج روسيه از جمع هشت كشور صنعتي جهان مخالف است، بلكه علاوه بر اين در انتظار واگذاري رياست سال آينده سازمان به روسيه است.
وي در مصاحبه با يكي از شبكه هاي تلويزيوني روسيه در مورد پيشنهاد تعداد زيادي از نمايندگان كنگره آمريكا به منظور خروج روسيه از گروه هشت تصريح كرد كه با اين پيشنهاد كاملاً مخالف است. اما با اين وجود نخست وزير انگليس تاكيد كرد كه وي به شدت در مورد اين مسئله نگران است و اين موضوع را نيز در سفر اخير به مسكو و در گفتگوهايي كه با ولاديمير پوتين رئيس جمهوري روسيه داشته، مطرح كرده است.
آمريكا براي سيستم دفاع موشكي خود از ژاپن كمك مي خواهد
فارس: گزارش هاي خبري از اين امر حكايت دارد كه دولت آمريكا براي توسعه سيستم دفاع موشكي خود از ژاپن خواسته بيش از نيم ميليارد دلار مشاركت مالي در اين طرح دفاعي داشته باشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از توكيو، سيستم يكپارچه دفاع موشكي آمريكا بمنظور بالا بردن توان دفاعي در برابر دفع حمله احتمالي موشكي از سوي كره شمالي طرح ريزي شده است.
روزنامه ژاپني يوميوري شيمبون بدون ذكر منبع خبري خاص نوشت: «بنا بر تخمين واشنگتن، حدود ۵۴۵ ميليون دلار براي توسعه اين سيستم فناوري پيشرفته دفاع موشكي بين سال مالي ۲۰۰۶ الي ۲۰۱۱ هزينه خواهد شد و آمريكا نيز خواهان آن است ژاپن نيز به همين ميزان هزينه كند.»
به نوشته اين روزنامه، ژاپن كه اين هزينه را سنگين ارزيابي كرده در نظر دارد درباره كاهش قابل توجه اين مبلغ با آمريكا رايزني كند.
وزير امور خارجه جديد فرانسه به آمريكا مي رود
خبرگزاري فارس: وزير امور خارجه جديد فرانسه اعلام كرد اوايل ماه آينده ميلادي بمنظور ديدار با همتاي آمريكايي خود به واشنگتن سفر خواهد كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، «فيليپ دوست بلازي» وزير امور خارجه جديد فرانسه در گفتگو با يك شبكه راديويي اظهار داشت: پنج ژوئيه (۱۴ تير) بمنظور ديدار و گفت وگو با كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا به واشنگتن سفر خواهد كرد.دوست بلازي گفت: «من در پنج ژوئن به آمريكا مي روم.من نخست به آمريكا مي روم كه بگويم آمريكايي ها از نظر من دوست هستند و ما هرگز نبايد كاري كه آنها براي ما انجام داده اند فراموش كنيم.»
وي افزود: «برخي اوقات ما اختلاف داريم. من بيشتر از همه در مورد پيمان كيوتو و يا اختلاف دو سال گذشته ما در مورد عراق فكر مي كنم. وقتي شما دوستي داريد و با آن اختلاف داريد بايد به او بگوييد.»
دوست بلازي اظهار داشت پيش از اين چندين بار با رايس تماس تلفني داشته است و نسبت به ديدار با وي اميدوار است.روابط ميان آمريكا و فرانسه در پي مخالفت فرانسه با جنگ عراق به وخامت گرائيد.
محبوبيت شيراك كاهش يافت
واحد مركزي خبر: آخرين نظر سنجي ها از كاهش محبوبيت ژاك شيراك رئيس جمهور فرانسه و افزايش نسبي محبوبيت دومينيك دوويلپن حكايت دارد.
به گزارش واحد مركزي خبر از پاريس شبكه دو تلويزيون فرانسه اعلام كرد: ميزان محبوبيت شيراك در آخرين نظرسنجي ۱۲ درصد در مقايسه با نظرسنجي پيش كاهش يافته و به ۲۸ درصد رسيده است .
بر اساس اين نظر سنجي حدود ۷۰ درصد از مردم فرانسه از عملكرد شيراك ناخشنودند.
|
|
|