هواي سنگين شهر
مريم پاپي-سالها از انجام نخستين جراحي هاي زيبايي در ايران مي گذرد و اكنون ديگر همچون گذشته اين كار يك عمل جراحي تازه و موجب مباهات كه در برخي موارد افراد سعي در تظاهر به انجام آن دارند محسوب نمي شود.
به دليل امكان انجام اين عمل هاي جراحي با كيفيتي بهتر از سابق و با قيمت هاي متنوع، جراحي زيبايي براي اكثر افراد جامعه قابل انجام شده است. ديگر كمتر فرد بالغي باقي مانده كه قصد انجام عمل جراحي زيبايي داشته، ولي هنوز موفق به انجام آن نشده باشد.
اكنون جامعه شناسان فرصت يافته اند تا با نگاه دقيق تر به پديده اي كه كمتر دچار تحولات روز افزون مي شود، موضوع جراحي هاي زيبايي و به طور كلي ظاهرآرايي را مورد تحليل قرار دهند.
در سالهاي اخير رفتاري كه بيش از جراحي زيبايي رايج است نحوه آراستن مو و آرايش صورت است كه در زنان و مردان ديده مي شود و تقريبا در همه جامعه البته با سطوح مختلف از الگويي يكسان پيروي مي كند. اين رفتار مرز ميان فقرا و ثروتمندان و بالانشينان و پايين نشينان را از بين برده و همه افراد جامعه را به افرادي يك شكل تبديل كرده كه تمايز آنها از يكديگر به سختي امكان پذير است.
ديگر زيبابودن و تظاهر به زيبايي مختص گروه هاي سني و جنسي و اقشار خاصي نيست و بعضي وقت ها از اقشار پايين جامعه به قشرهاي بالاتر راه مي يابد و به برخي از اقشار بالاي جامعه، تعميم مي يابد. به قول جامعه شناسان اكنون زيبايي دمكراتيزه شده است.
بزرگ شدن شهرها و به وجود آمدن خيابان هاي جديد، اين امكان را به افراد مي دهد كه بازيگر نمايش هايي به نام شهروند يك شهر بزرگ بودن باشند و همه خصوصيات خود را زير يك نقاب كه همان پوشش است با عموم مردم شبيه سازي كنند. در اين ميان نمي توان به كسي خرده گرفت. اين يك رفتار عمومي است كه در همه جوامع در حال گذار با توسعه شهرها به صورت طبيعي اتفاق مي افتد مگر اينكه با آگاهي بتوان بخش هايي از اين تغييرات فرهنگي (همچون زنده نگه داشتن لباس محلي يا ملي) را در جهت دلخواه هدايت كرد.
در شهرهاي بزرگ به دليل امكان گم شدن افراد ميان جمعيت اين امكان وجود دارد كه با هر ظاهر دلخواه كه حتي مطابق با طبقه و خانواده فرد نباشد در خيابان ظاهر شود. به عبارت ديگر اين نوع پوشش و ظاهرآرايي بخشي از همان پديده اي است كه افراد جامعه با هر سطح تحصيلات و آگاهي با اين اصطلاح كه «ديگر نمي شود مردم را شناخت» بخوبي آن را دريافته اند.
با دور شدن از شهرهاي بزرگ و عبور از دروازه شهرهاي كوچك كشور مي توان بخوبي مشاهده كرد كه اين تغيير در آنها كمتر اتفاق افتاده است. مردم شهرهاي كوچك خيلي راحت لباس مي پوشند، راحت و بدون تلاش براي همسان سازي با زبان فارسي يا تقليد از لحن صحبت قشري خاص، صحبت مي كنند.
هنگام مشاهده اين تفاوت است كه درمي يابيم ما ساكنان شهرهاي بزرگ، بخصوص تهراني ها زير چه ذره بين و در نور و گرماي طاقت فرساي چه نورافكن هاي پرقدرتي زندگي مي كنيم؛ نورافكن هايي كه خود بر زندگي مان انداخته ايم و موجب شده نتوانيم با خيال راحت و همانگونه كه هستيم در خيابان ظاهر شويم و رفتار كنيم.
اين شرايط خوبي نيست كه مردمي همواره در يك محيط زندگي سخت (همچون لحظه هاي پر اضطراب) نفس ها را در سينه حبس كرده باشند و در هواي سنگين شهر مجالي نيابند تا نفس عميق خود را خالي كنند.
طرح كارآفريني براي دختران كرجي
طرح آموزش كارآفريني ويژه دختران فارغ التحصيل دانشگاهي در شهرستان كرج اجرا مي شود.
دفتر امور بانوان استانداري تهران با مشاركت خانه پژوهش نوانديش، كارگاه هاي آموزش كارآفريني ويژه دختران فارغ التحصيل دانشگاهي را به منظور توانمندسازي و توسعه ظرفيت هاي مديريتي دختران فارغ التحصيل در ايجاد كسب و كارهاي جديد، برگزار مي كند.
اين طرح در شهرستان كرج با حضور بيش از 200 نفر از علاقه مندان در چهار دوره 50 نفري با سرفصل هاي كارآفريني، جست و جوي فرصت هاي كسب و كار، تهيه طرح كسب و كار، بازاريابي، مقررات و رويه هاي كسب و كار، تكنولوژي اطلاعات وارتباطات و مشكل گشايي خلاقانه اجرا مي شود.
شايان ذكراست برگزاري اين دوره ها منجر به ايجاد كسب و كار براي دختران فارغ التحصيل نمي شود و اين دوره ها تنها به ايجاد مهارت در فارغ التحصيلان دختر براي يافتن كار مناسب مي انجامد.
براي اجراي اين طرح 400 ميليون ريال هزينه شده كه اين بودجه از محل اعتبارات دفتر امور بانوان استانداري تهران تامين مي شود.