بازهم قرباني نفت
پروژه هاي وزارت نفت همچنان كار دست اكوسيستم هاي منحصر به فرد جنوب كشور مي دهد. اين بار نوبت جنگل هاي حرا(جنگل هاي معلق در آب) واقع درعسلويه است.
پروژه نفت پارس جنوبي دقيقا يكي از زيباترين و بكرترين زيستگاه هاي آبي كشور را نشانه رفته است.
بهشت عسلويه در حال نابودي است. ورود آلودگي هاي مختلف توليدي توسط اين پايگاه از جمله دي اكسين ها، تركيبات سولفوره، مركاتپان و... به آب وخاك و هواي اين منطقه، اكوسيستم هاي غني آن را بشدت با خطرنابودي مواجه كرده است.
با ادامه اين روند ديگر از آبزيان،پرندگان، خزندگان پستانداران و حتي گياهان اين منطقه اثري باقي نخواهد ماند.
در شرايطي كه سازمان حفاظت محيط زيست به طور مداوم از لزوم ارزيابي هاي زيست محيطي قبل از اجراي پروژه ها مي گويد، پروژه عظيم پارس جنوبي بدون توجه به حفظ حريم طبيعت و محيط زيست به طور مداوم در حال وارد كردن مواد آلاينده به محيط است.
حتما اين بار هم كاري از دست محيط زيست برنمي آيد، هرچه باشد پاي نفت در ميان است.
تصادف پرندگان در آسمان
تايوان يكي از مقاصد مهاجرت پرندگان است به طوري كه پرندگان به طور مداوم بر فراز اين كشور در حال عبور و مرور هستند تا جايي كه تردد پرندگان در آسمان تايوان مشكل ساز شده است.
آمار نشان مي دهد 11درصد از هواپيماهاي تايواني با پرندگان برخورد كرده و حتي دچار آسيب نيز مي شوند.
بنياد امنيت پرواز تايوان اعلام كرده است از سال 2000 تا۲۰۰۴ ميلادي هواپيماهاي نظامي وغيرنظامي در تايوان در مجموع 681 برخورد با پرندگان داشته اند كه در 75 مورد خساراتي به آنها وارد شده است.
برخورد پرندگان با هواپيماها، موردي است كه اغلب در آسمان تايوان رخ مي دهد و علت اصلي آن مهاجرت انواع پرنده ها به اين جزيره است.
بنياد افست پرواز تايوان، براي حل اين مسئله اقدام به معرفي تجهيزات و فن آوري هاي پيشرفته براي متفرق كردن پرنده ها از جمله استفاده از بمب هاي گازي، سلاح هاي ليزري و مافوق صوت كرده است.
شناسنامه براي متخلفان
مسئول نظارت و بازرسي اداره كل حفاظت محيط زيست گلستان از دستگيري پنج شكارچي متخلف غيربومي در منطقه «سولگرد و لهندرو» پارك ملي گلستان خبر داد.
از اين افراد سه قبضه اسلحه شكاري، شش عدد فشنگ و ادوات شكار و لاشه يك راس قوچ و يك راس كل كشف شد.
علي بياني در اين باره گفت: «براي متخلفاني كه در اين استان توسط محيط بانان دستگير مي شوند، شناسنامه تخلف با عكس صادر مي شود. اين شناسنامه در اختيار كليه محيط بانان مستقر در مناطق تحت نظر مديريت قرار مي گيرد.
تمامي شكارچياني كه مجاز به شكار هستند بايد در فصل شكار و در چارچوب قوانين و ضوابط عمل كنند.
به گفته وي در صورت رعايت نكردن اين مسائل با متخلفان برخورد قانوني مي شود.
كاهش آلودگي رودخانه ها
برداشت شن و ماسه از كنار رودخانه ها و تخريب اراضي حاشيه اي آنها را قطعا زياد ديده ايد. اين بار بخشي از سفيد رود قرباني اين طرح است.
استحصال 35 ساله شن و ماسه از اراضي حاشيه اي سفيد رود در 7 كيلومتري آستانه اشرفيه، حالا به يك معضل جدي تبديل شده است.
راهيابي رسوبات به آب رودخانه و ته نشيني آن در بستر، روند توليد مثلي آبزيان را با مشكل مواجه كرده است.
تخم آبزيان در رودخانه پس از طي سيكل طبيعي بارور شده و به مصب دريا مي روند و انباشت رسوبات در كف رودخانه در اين مناطق روي باروري تخم آبزيان تاثير گذاشته است. اين رسوبات با ايجاد خراش بر بدن آبزيان، آنها را در معرض بيماري هاي كشنده قرار مي دهد.
اگرچه برنامه جامع كاهش آلودگي رودخانه ها تدوين شده است، اما كمبود اعتبار، مانع از اجراي بسياري از قوانين در سطح اين مناطق مي شود اما با توجه به پيامدهاي سوءفعاليت هاي چند ساله در حاشيه سفيدرود، تا امروز هيچ گونه اقدام جدي براي مبارزه با آلودگي هاي زيست محيطي از طرف مسئولان اداره كل محيط زيست استان گيلان انجام نشده است. اين معضل تنها مختص سفيد رود و گيلان نبوده و اكثر رودخانه هاي كشور سالهاست كه با معضلاتي از اين دست روبروهستند .