اگرچه امروزه به يمن حضور گلخانه ها، در تمام فصول سال مي توانيم انواع ميوه ها را در دسترس داشته باشيم، اما همواره مصرف ميوه هاي فصل به دليل طعم و عطر طبيعي شان، دلپذير است. فصل تابستان نيز با ميوه هاي رنگارنگش يكي از پرطرفدارترين فصول سال از نظر تنوع ميوه هاست.
خربزه و هندوانه: اين دو ميوه، شاه ميوه هاي تابستان و خنك ترين ميوه هاي فصل براي گذراندن ماه هاي گرم و داغ تابستان به شمار مي روند. مقدار انرژي موجود در آنها كم است. (در حدود ۲۵-۲۰ كالري در هر ۱۰۰ گرم) اين ويژگي، خربزه و هندوانه را به ميوه هاي كاربردي در رژيم هاي لاغري تبديل كرده است. حجم زياد آب موجود در خربزه و هندوانه مي تواند به جبران آب از دست رفته بدن به ويژه در فصل تابستان كمك كند. به همين دليل اين دو ميوه سبب بهبود عملكرد كليه مي شوند. به عنوان مثال هندوانه به دليل دارا بودن مقادير زيادي آب (در حدود ۹۲ درصد) خاصيت ضدعفوني كننده دارد و سموم موجود در بدن را دفع مي كند. خربزه به بهبود عملكرد سيستم گوارش كمك مي كند، زيرا اسيدهاي معده را خنثي مي كند. هم چنين برخي پزشكان معتقدند خربزه داراي خاصيت ضد استرس است، به همين دليل اين ميوه را در رده ميوه هاي آرام بخش طبقه بندي مي كنند. خربزه و هندوانه داراي مقادير كمي آهن و پتاسيم هستند و معمولاً به دليل اين ويژگي، مصرف آنها به كساني كه از فشار خون بالا رنج مي برند، توصيه مي شود. اين دو ميوه سرشار از ويتامين هاي A، C، و فيبر هستند كه به آنها خاصيت ملين بودن مي بخشد.
انگور: تاكنون بيش از ۲۰۰ نوع انگور در سراسر جهان كشت شده است. انگور قرمز و سياه داراي قابليت خنثي كردن راديكال هاي آزاد و خاصيت ضد آنتي اكسيدان دارند، به همين دليل انگور نيز مانند خربزه و هندوانه نقش مهمي در پيشگيري از بيماري هاي قلبي و سرطان دارد. انگور يك ميوه غني است كه خون را تصفيه كرده و باعث شادابي و نشاط ارگان هاي بدن مي شود. انگور فشار شريان ها را ثابت كرده و از انعقاد چربي در آنها جلوگيري مي كند. مصرف انگور به افرادي كه از كم خوني و خستگي مفرط رنج مي برند، توصيه شده است انگور سرشار از پتاسيم، آهن، ويتامين B و C است و مقادير بالاي فيبر موجود در انگور جذب چربي در اندام هاي بدن را كاهش مي دهد و از بروز يبوست جلوگيري مي كند. انگور به دليل مقادير بالاي شكر طبيعي اش منبع خوبي براي تأمين انرژي است، به همين دليل اين ميوه مي تواند نقش مهمي در رژيم غذايي ورزشكاران داشته باشد. خوردن انگور با دانه مي تواند گام مؤثري در مبارزه با پيري باشد. هم چنين روغن موجود در هسته انگور سبب تنظيم كلسترول خون مي شود. اين ميوه مي تواند به درمان سريعتر سرخك، آبله مرغان و ديفتري كمك كند و مصرف آن به بيماراني كه در حال گذراندن دوره نقاهت هستند، توصيه شده است. به علاوه مصريان باستان از انگور در درمان آسم استفاده مي كردند.
|
|
گيلاس: گيلاس نه تنها به دليل رنگ قرمز و جذابش كه به دليل مزاياي بي شمارش يكي از ميوه هاي پرطرفدار فصل است. گيلاس ملين است، روده را ضدعفوني كرده و عملكرد كبد را بهبود مي بخشد. به علاوه گيلاس داراي ويتامين C بوده و اسيد اوريك بدن را كاهش مي دهد و به دليل داشتن پتاسيم و منيزيم سبب افزايش فعاليت هاي مغزي مي شود.
انجير: انجير اولين بار در يونان كشت شده است. انجير ميوه اي پر انرژي و ملين است. اين ميوه سرشار از پتاسيم و آهن است كه از بروز كم خوني جلوگيري مي كند و داراي تركيباتي است كه مي تواند از توليد سلول هاي سرطاني جلوگيري كنند.
هلو: هلو براي اولين بار در چين كاشته شد. اين ميوه داراي آهن، ويتامين E و C است و پوست را پاكسازي مي كند. به همين دليل از هلو در ساخت بسياري از كرم هاي آرايشي و بهداشتي استفاده مي شود. اين ميوه ملين بوده و چون بسيار كم كالري است، در بسياري از رژيم هاي كاهش وزن مورد استفاده قرار مي گيرد.
زردآلو: اين ميوه داراي مقادير زيادي بتاكاروتن و ويتامين C به عنوان دو آنتي اكسيدان قوي است. بتاكاروتن در بدن ما به ويتامين A تبديل مي شود كه ماده مورد نياز براي تقويت بينايي، داشتن پوست و موي سالم و بهبود عملكرد سيستم ايمني بدن است.
زردآلو كم كالري بوده و يك ميان وعده مناسب در بين وعده هاي اصلي غذا است. برگ زردآلوي خشك داراي مقادير زيادي فيبر بوده كه مي تواند در درمان يبوست، فشار بالا و كم خوني مورد استفاده واقع شود. هم چنين به دليل دارا بودن مقادير زيادي پتاسيم اين ميوه به دفع نمك و آب زايد موجود در بدن كمك مي كند و چون سرشار از آهن است، مصرف آن به خانم ها و افرادي كه از كم خوني رنج مي برند، توصيه شده است.
منبع: mijeractual.com و Salady medianas.com
مترجم: طلوع رياضي