گزارشي از سخنان و ديدارهاي احمدي نژاد در نيويورك
رييس جمهور: ايران تجربيات هسته اي خود
را به كشورهاي اسلامي انتقال مي دهد
|
|
ايسنا: رييس جمهور كشورمان روز سه شنبه تهران را به مقصد نيويورك ترك كرد تا با حضور در جمع ساير سران كشورهاي عضو سازمان ملل، پيام ايران را در خصوص اصلاح ساختار سازمان ملل و رويكرد و پيشنهاد جديد هسته اي كشورمان به جهانيان برساند.
دكتر محمود احمدي نژاد چهارشنبه شب در اولين بخش سخنراني اش در سازمان ملل كه بر روي مساله اصلاح ساختار اين نهاد بين المللي متمركز بود، نگاه ايران را به اين مساله ابراز داشت.
وي هم چنين در حاشيه اين مراسم با سران، اعضاي بلندپايه ي هيات هاي كشورهاي حاضر در اين نشست و نيز شخص كوفي عنان، دبيركل سازمان ملل متحد به گفت وگو و رايزني در خصوص مسايل مهم منطقه اي و هم چنين مساله هسته اي كشورمان پرداخت. آنچه در پي مي آيد گزارشي از سخنراني وي و هم چنين ملاقات هاي او با اين مقامات است.
دكتر محمود احمدي نژاد، رييس جمهور كشورمان چهارشنبه شب و در حدود ساعت ۲۴ به وقت محلي تهران در مجمع عمومي سازمان ملل متحد نخستين سخنراني اش را ايراد نمود.
متن كامل نخستين اظهارات رييس جمهور كشورمان در مجمع عمومي سازمان ملل متحد كه پنج دقيقه به طول انجاميد، به شرح زير است:
«بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم عجل لوليك الفرج و العافيه و النصر و اجعلنا من انصاره و اعوانه
به نام خداوندي كه عدالت را مبناي آفرينش آسمانها و زمين و موجب قوام و صلاح امور انسانها قرار داد و آنها را به همكاري جهت خوبي ها و اجتناب از بدانديشي، بدخواهي و دشمني فراخواند.
خداوندي كه پيامبران بزرگ خود همچون موسي، عيسي و محمدبن عبدالله كه درود خداوند بر او باد و همه مصلحان خداجو و خيرانديش جهان را به قيام در راه برپايي عدالت و تعالي انسانها رهنمون ساخت.
آقاي رييس، عاليجنابان، خانم ها و آقايان
ابتدا مراتب تشكر خود را از دبيركل محترم و خرسندي خود را از حضور در جمع همكاران، روساي محترم كشورها و هيات هاي نمايندگي اعلام مي دارم و تاسف خود را نسبت به حوادث غم بار كاظمين و توفان كاترينا ابراز داشته و با آسيب ديدگان و بازماندگان همدردي مي نمايم.
سازمان ملل بايد نقطه ي اتكا و اميد و مشاركت دولت ها و ملت ها و بستري جهت گفت وگو، تفاهم و همكاري در جهت تحقق صلح و آرامش جهاني باشد. اين رويكرد مستلزم آن است كه:
۱- عدالت در سازمان حاكم و بر مبناي منشور آن همه اعضا از حقوق مساوي برخوردار باشند. قدرت يا ثروت بيشتر حق بيشتري براي هيچ عضوي ايجاد نكند.
۲- اصول دموكراسي و اخلاق در همه سطوح و اركان سازمان حاكم و سازمان خود الگوي كاملي از حاكميت اين دو باشد.
۳- سازمان ملل به وظيفه خود در قبال بسط و تعميق عدالت در سطح بين المللي عمل نمايد.
۴- كشور ميزبان حق بيشتري نسبت به ساير اعضا نداشته باشد و دسترسي به سازمان براي همه به آساني صورت گيرد.
اگر اصول فوق به رسميت شناخته شود آن گاه:
۱- مهمترين چالش عصر ما فرسايش روحي انسانها به دليل دوري نظام ها از حيات معنوي و يكتاپرستي است. سازمان ملل بايد دولت ها را به گسترش معنويت و عشق به انسانيت رهنمون سازد. در اين حالت تحقق اتحاد ملل را پايه گذاري كرده است.
۲- پذيرش تئوري يك جانبه گرايي مساوي با نابودي كل ساختار سازمان ملل خواهد بود. لذا تمامي ساختار سازمان بايد با حساسيت ويژه با ويروس مخرب يكجانبه گرايي مقابله نمايد.
۳- امروز امنيت رواني و زيستي ملت ها بيش از گذشته به مخاطره افتاده است. يكجانبه گرايي، توليد و به كارگيري سلاح هاي كشتار جمعي، فشارهاي روحي، تهديدات و تحميل جنگ به ملت ها به بهانه ايجاد امنيت و رفاه براي برخي قدرت ها، عملا مسووليت سازمان ملل را براي استقرار شجاعانه عدالت در همه عرصه هاي جهاني و به نفع آرامش انسان ها دوچندان كرده است. به گمان ما نمي توان آسايش، صلح، امنيت و رفاه را در بخشي از جهان، به بهانه جنگ، ناامني، لشگركشي، تبعيض و فقر در نقاط ديگر تامين كرد.
۴- فلسفه وجودي سازمان ملل بسط صلح و آرامش در جهان است، بنابراين تجويز اقدام پيشدستانه مبتني بر ارزيابي نيت ها و نه واقعيت ها و رويكردي جنگ طلبانه به شكل مدرن، خلاف روح سازمان ملل و منشور آن است.
۵- تركيب شوراي امنيت بايد از توازن منطقي و دموكراتيك برخوردار شود و در صورت پذيرش اصل عضويت دايم تعدادي از كشورها، تركيب قابل قبولي از نمايندگان همه ي قاره ها و تمدن هاي عمده جهان به عنوان نمايندگان دايم شركت كنند. اين جانب مراتب تاسف خود را از اين كه بيش از ۵۰ كشور اسلامي با جمعيتي بيش از يك ميليارد و ۲۰۰ ميليون نفر و قاره پراستعداد آفريقا هيچ نماينده اي در شوراي امنيت ندارند و قاره پهناور آسيا با تمدن هاي كهن تنها يك نماينده دارد، اعلام مي دارم.
۶- سازمان بايد در موقعيتي باشد كه فارغ از اعمال نظرهاي گزينشي ميزبان، همه دولت ها، گروه ها و تشكل هاي مردمي از سراسر جهان بتوانند آزادانه به آنجا سفر كنند و بدون واهمه به گفت وگو بنشينند.
آقاي رييس، عاليجنابان، خانم ها، آقايان
به نظر ما تمام ملاحظات فوق آن گاه محقق خواهد شد كه گفتمان حاكم بر مناسبات برخي از قدرت ها از گفتمان خشونت، تبعيض و سلطه به گفتمان صلح و آرامش جهاني بر مبناي عدالت و معنويت از طريق گفت وگو، مهرورزي و احترام به انسانها تغيير يابد.
پيامبر عظيم الشان اسلام مي فرمايد: والاترين مرتبه خردمندي، پس از ايمان به خدا، جلب دوستي مردم و نيكي كردن در حق همگان است. اين نگرش حكيمانه به ما مي آموزد كه جهان يك پيكره واحد است كه بيماري و جراحت هر عضو آن آسايش ساير اعضا را مختل مي كند
همكاري هسته اي ايران با جهان اسلام
احمدي نژاد در ديدار با اردوغان از آمادگي كشورمان براي در اختيار قرار دادن تجربيات هسته اي به كشورهاي اسلامي خبر داد.
خبرگزاري روسي نووستي با مخابره اين خبر افزود، دكتر محمود احمدي نژاد، رييس جمهور كشورمان در حاشيه شصتمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل متحد در نيويورك و در ديدار با رجب طيب اردوغان، نخست وزير تركيه اعلام كرد كه ايران آماده است تا تجارب خود در زمينه استفاده صلح آميز از فن آوري هاي هسته اي را در اختيار كشورهاي اسلامي قرار دهد. وي طي اين ديدار در چهارچوب فعاليت مجمع عمومي سازمان ملل متحد، اظهار داشت: با احتساب نياز كشورهاي اسلامي به استفاده صلح آميز از انرژي اتمي، ما آماده در اختيار گذاشتن تجارب و اطلاعات خود در اين زمينه هستيم.
مرور مسايل با روسيه
ولاديمير پوتين در ديدار با محمود احمدي نژاد تاكيد كرد كه روسيه و ايران داراي منافع دوجانبه بسياري از جمله در منطقه خزر هستند.
خبرگزاري روسي ايتارتاس افزود، ولاديمير پوتين، رييس جمهور روسيه روز پنجشنبه در ديدار با محمود احمدي نژاد، رييس جمهور ايران، در حاشيه نشست سالانه مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك خاطر نشان كرد: روسيه و ايران روابطي سنتي و دوستانه با يكديگر دارند.
رييس جمهور روسيه ادامه داد: بايد گفت سال گذشته حجم معاملات تجاري دو كشور تا ۴۳ درصد افزايش يافته است. وي افزود: مسكو و تهران منافع منطقه اي بسياري از جمله در منطقه درياي خزر دارا هستند.
پوتين گفت: اميدوارم اين حركت مثبت پس از انتخاب رياست جمهوري ايران ادامه يابد. وي همچنين به احمدي نژاد گفت: به علاوه شما به عنوان شهردار تهران روابط بسيار خوبي با شهرهاي مهم سن پترزبورگ و مسكو برقرار كرديد.
بر اساس اين گزارش، رييس جمهور روسيه اظهار داشت كه رييس جمهور ايران تجربه مثبتي از همكاري با روسيه دارد.
ايتارتاس افزود: احمدي نژاد نيز در اين ديدار اظهار داشت كه روسيه بهترين دوست ايران است. وي تاكيد كرد: روسيه قدرتمند بهترين دوست ماست. ما خرسنديم كه شما در سال هاي اخير در حل بسياري از مشكلات در روسيه موفق بوده ايد و پرستيژ كشورتان را تقويت كرده ايد.
رييس جمهور ايران اظهار داشت: روسيه قدرتمند بهترين دوست ايران است و ايران قدرتمند يكي از بهترين دوستان روسيه است. وي تاكيد كرد: ما مي خواهيم نقش روسيه در جهان تقويت شود. اين گزارش به نقل از احمدي نژاد افزود كه ايران آماده است همكاري با روسيه را در آينده توسعه دهد. وي تاكيد كرد: دولت ما مي خواهد روابط با روسيه را در بلندمدت توسعه دهد. احمدي نژاد نيز موافق بود كه ايران و روسيه منافع نزديك بسياري از جمله در خزر دارا هستند.
رييس جمهور ايران با تشكر از پوتين به جهت ارسال پيام تبريك به وي به مناسبت انتخاب به عنوان رييس جمهور گفت: اين كار بسيار دوستانه و خالصانه بود و روابط عميق و دوجانبه ما را اثبات كرد.
احمدي نژاد گفت: منافع ما در سطح دو جانبه و حوزه منطقه اي بسيار نزديك است. وي همچنين گفت كه خاطرات خوشايندي از سفر به مسكو پيش از انتخابات و ديدارش با يوري لوژكوف، شهردار اين شهر دارد.
گفت وگو با رييس جمهور شيلي
رييس جمهور كشورمان در ادامه ديدارهايش با سران كشورهاي مختلف جهان روز چهارشنبه با رييس جمهوري شيلي ديدار و گفت وگو كرد.
ملاقات با پادشاه اردن
رييس جمهوري اسلامي ايران و پادشاه اردن روز چهارشنبه در حاشيه اجلاس سران سازمان ملل با يكديگر ديدار و درباره مسايل دوجانبه، همكاري هاي منطقه اي و بين المللي بحث و تبادل نظر كردند.
احمدي نژاد، ايجاد ثبات در عراق را به نفع كل منطقه دانست و تاكيد كرد كه ناامني در عراق، امروز به بهانه اي براي حضور بيگانگان تبديل شده است. وي افزود: دشمنان اسلام از هرگونه تشتت در كشورهاي اسلامي استقبال مي كنند، بنابر اين حفظ منافع ملت هاي مسلمان در گرو آن است كه كشورهاي اسلامي با يكديگر همكاري نزديك و صميمانه اي داشته باشند. رييس جمهور اضافه كرد: جمهوري اسلامي ايران آماده است تا نقش موثري را براي رفع سوء تفاهم بين برخي از كشورهاي منطقه و شروع همكاري هاي جدي و سازنده بين آنها ايفا كند.
ملك عبدالله، پادشاه اردن نيز در اين ديدار خواستار شروع فصل جديدي در روابط دوجانبه شد و افزود: مشتركات فراوان بين دو كشور از جمله ارادتمندي دو ملت به اهل بيت عصمت و طهارت (ع)، زمينه مناسبي را براي همكاري هاي نزديك تر و موثرتر ايجاد مي كند.
ديدار با رييس جمهور لبنان
اميل لحود در حاشيه نشست مجمع عمومي سازمان ملل در نيويورك با محمود احمدي نژاد ديدار و گفت وگو كرد.
به نوشته الانوار، احمدي نژاد با اشاره به مناسبات مشترك دو كشور بر ضرورت ادامه آن تاكيد و از مردم لبنان به دليل دستاورد تاريخي كه با آزادي بخشهاي جنوبي از دست اشغالگران اسراييلي به دست آورده بودند تقدير و تشكر كرد. رييس جمهور ايران همچنين تاكيد كرد: مردم ايران در شرايط سختي كه لبنان در آن قرار دارد همراه آن هستند وي ابراز اميدواري كرد كه هرچه سريعتر اعمال فشارها عليه لبنان از بين برود تا اين كشور بتواند روند شكوفايي و رشد اقتصادي اش را طي كند. لحود نيز با استقبال از احمدي نژاد رياست جمهوري اش را به او تبريك گفت و براي او آرزوي توفيق كرد. وي در ادامه از حمايت هايي كه جمهوري اسلامي ايران در حق لبناني ها انجام داده است تشكر كرد و او را در جريان اوضاع كشورش قرارداد.
ديدار با نخست وزير كويت
احمدي نژاد در ديدار با شيخ صباح الاحمد، نخست وزير كويت اظهار داشت كه ايران و كويت دو دولت دوست هستند كه مسايل متعددي موجب ارتباط آنها به يكديگر مي شود.
روزنامه كويتي الوطن افزود: در اين ديدار شيخ صباح الاحمد به ضرورت ثبات و ايجاد امنيت در عراق در اسرع وقت تاكيد كرد و گفت كه ايران و كويت موضع گيري واحدي در قبال عراق و ثبات آن دارند.
احمدي نژاد در جمع رسانه هاي بين المللي
رييس جمهور گفت: كشوري كه خود سلاح هاي هسته اي و كشتار جمعي دارد، صلاحيت اظهارنظر در مورد برنامه هاي هسته اي ساير كشورها ندارد ،ابتدا بايد خودش تحت نظارت آژانس قرار بگيرد و قوانين معاهده منع گسترش سلاح هاي كشتار جمعي (ان.پي.تي) را رعايت كند.
در پي ابراز تمايل خبرنگاران معروف ترين خبرگزاري ها و رسانه هاي بين المللي براي مصاحبه با رييس جمهوري ايران، دكتر احمدي نژاد ضمن دعوت از خبرنگاران هنگام صرف صبحانه، به پرسش هاي آنان پاسخ گفت.
احمدي نژاد در اين مراسم صميمي با خبرنگاران گفت:ما غني سازي را شروع نكرده ايم و تجهيزات موجود ما تنها امكان غني سازي در حد ۳ تا ۴ در صد را دارند. از سوي ديگر از نظر حقوقي و ديني راه بر ما بسته است و بزرگان ديني ايران دستيابي به سلاح هاي كشتار جمعي را ممنوع كرده اند و ايران نمي تواند و قصد هم ندارد از اين خط ممنوعه گذر كند ضمن اينكه نيازي به توليد سلاح هسته اي ندارد.
رييس جمهور تصريح كرد :تمام تجهيزات ما آشكار است و دوربينهاي آژانس همه چيز را كنترل مي كنندو جاي نگراني نيست .
|