پنجشنبه ۲۱ مهر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۲۴ - Oct 13, 2005
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران :
شهردار در انتخاب مديران شهرداري استقلال دارد
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران گفت: شهردار در انتخاب مديران شهرداري طبق قانون مستقل است و مسئوليت عملكرد آنها هم با خود شهردار مي باشد.
به گزارش سما، مهدي چمران روز سه شنبه در گفت وگو با ايرنا افزود: با اين وجود، دكتر قاليباف با من هماهنگي هايي داشته است و اين جنبه مشورتي دارد.
وي درپاسخ به سوالي كه آيا نظرات شما هم، در انتصاب مديران شهرداري اعمال شده  است، گفت: در يكي دو مورد به ايشان گفتم كه به كارگيري فرد در نظر گرفته شده، براي فلان مديريت به صلاح نمي باشد، كه ايشان هم پذيرفتند.
رئيس شوراي اسلامي شهر تهران تصريح كرد: من بايد مشورتهاي شهردار تهران را به اطلاع اعضاي شورا برسانم كه در جلسات مشورتي اين كار را خواهم كرد.

از سوي سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران اعلام شد:
بهره مندي ۱۳ميليون مخاطب از برنامه هاي
نهضت تابستانه ۸۴
004737.jpg
مقايسه آماري شمار استفاده كنندگان از برنامه هاي نهضت تابستانه ۸۴ با سال ۸۳ نشانگر افزايش ۱۵۰درصدي شمار مخاطبان و استفاده بيش از ۰۰۰/۸۰۰/۱۲مخاطب از اين برنامه هاست.
به گزارش سما به نقل از روابط عمومي و امور بين الملل سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، علي رضا موحدي مسئول برنامه هاي نهضت تابستانه ۸۴ با اعلام اين خبر افزود: تابستان سال گذشته برنامه هاي نهضت تابستانه سازمان فرهنگي هنري پذيراي قريب به ۵ ميليون مخاطب بود در حالي كه آمار امسال بيانگر بهره  گيري نزديك به سيزده ميليون «نفر- برنامه» دارد.
وي دليل اصلي اين رشد چشمگير مخاطبان را علاوه بر بحث كيفيت بخشي، استانداردسازي و اطلاع  رساني مناسب برنامه ها، نياز شديد شهروندان به برنامه هاي فراغتي سالم و مفيد دانست و اظهار داشت: ماه ها پيش از آغاز تابستان ۸۴ ستاد نهضت تابستانه شامل كميته هاي مختلف كار خود را آغاز و پس از آسيب  شناسي دوره هاي قبلي نهضت و نيازسنجي از مخاطبان اقدام به طراحي و استانداردسازي برنامه ها براساس دو ويژگي كيفيت و جذابيت كرد.
موحدي با اشاره به حجم نيازهاي پاسخ داده نشده شهروندان در حوزه برنامه هاي فراغتي گفت: مراكز فرهنگي هنري سازمان به چهار منطقه شمال، جنوب، غرب و شرق تقسيم شده است كه برنامه هاي اين مناطق حدود ۹ ميليون نفر مخاطب و برنامه هاي فرهنگسراهاي ويژه نزديك به چهارميليون مخاطب را تحت پوشش قرار داده است.
وي تصريح كرد: چنين رشد فزاينده  اي در شمار مخاطبان حكايت از نياز بالقوه و پاسخ داده نشده  اي دارد كه در صورت ارايه برنامه هاي مناسب به صورت بارزي خود را نشان مي دهد.
مسئول برنامه هاي نهضت تابستانه ۸۴ سازمان فرهنگي هنري شمار برنامه هاي اجرا شده در تابستان امسال را بالغ بر ۴۶۷۰۰ برنامه ذكر كرد و افزود:شمار برنامه ها نسبت به تابستان سال گذشته از ۱۲۶ درصد رشد برخوردار بوده و شمار مخاطبان بيش از ۱۵۰ درصد افزايش داشته و اين امر ناشي از اطلاع رساني به موقع و ارتقاي كيفيت برنامه ها متناسب با جنس نياز مخاطبين بوده است.
موحدي اضافه شدن فعاليت فرهنگسراهاي تابستانه، فرهنگسراهاي مسافر و پارك آبي آزادگان را در افزايش شمار مخاطبان برنامه هاي تابستاني امسال بسيار مؤثر دانست و گفت: تجربه اجراي چهارسال نهضت تابستاني بر اين واقعيت تصريح مي كند كه متناسب با افزايش كمي و كيفي برنامه هاي فراغتي در تابستان، شمار مخاطبان نيز روندي صعودي به خود مي گيرد و اين واقعيت را به ما گوشزد مي كند كه هنوز تا تأمين كامل نياز آنها راه  طولاني در پيش داريم.
وي اظهار اميدواري كرد با استفاده از تجارب ارزشمند به دست آمده از چهار دوره نهضت تابستاني و با تشكيل زود هنگام ستاد نهضت تابستان ،۸۵ فضاي مناسبي براي طراحي و ارايه برنامه هاي فراغتي متنوع و كيفي در تابستان سال آينده فراهم شود.

در سال گذشته
آتش نشانان جان ۸۰ نفر از شهروندان تهراني را نجات دادند
004734.jpg
مدير عامل سازمان آتش نشاني تهران گفت: نيروهاي آتش نشان و امداد گر اين سازمان در سال گذشته موفق به نجات ۸۰ نفر از صحنه حريق و امداد رساني به ۳۷۵۹ نفر ديگر از شهروندان شده اند.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، مهندس احمد ضيايي با اعلام اين خبر در ادامه ضمن در خواست افزايش توجه شهروندان به مسايل ايمني و پيشگيري از وقوع حوادث و حريق، گفت: در سال گذشته براثر بي احتياطي هاي صورت گرفته ۲۶۰ شهروند تهراني در حريق ها و سوانح مختلف جان خود را از دست دادند.
وي با اشاره به آمار عملكرد سازمان متبوعش يادآور شد: بنابر اعلام واحد انفورماتيك سازمان آتش نشاني تهران، در سال ۸۳ نيروهاي عملياتي ۲۵ هزار و ۱۸۲ فقره ماموريت انجام دادند كه از اين تعداد ۷۸۴۶ مورد اطفاء حريق و ۴۷۶۴ مورد نيز مربوط به حوادث مختلف بوده و مابقي عمليات ها در زمينه احتياطي، كمكي، بين راهي و…بوده است.
به گفته ضيايي در سال ۸۳ بر اثر حريق ۶۷۸ نفر مصدوم و ۲۲ نفر جان خود را از دست داده اند و همچنين در سوانح سال گذشته كه نيروهاي آتش نشان به محل اعزام شده اند ۱۲۲۰ نفر از شهروندان تهراني مصدوم و ۲۳۸ نفر نيز فوت كردند.
مدير عامل سازمان آتش نشاني تهران بزرگ افزود: خسارات مالي ناشي از آتش سوزي ها حدود ۱۹ ميليارد و ۶۸۹ ميليون تومان و خسارت مالي حوادث حدود ۴ ميليارد و ۶۴۹ ميليون تومان بوده است.

هواي تهران در شرايط هشدار
004740.jpg
مركز هماهنگي اطلاع رساني آلودگي هوا اعلام كرد: به علت استقرار پايدار غلظت آلاينده منوكسيد كربن به ويژه نقاط پر تردد و محدوده مركزي شهر تهران فراتر از حد مجاز است بنابراين شاخص كيفيت هوا هم اكنون در شرايط هشدار قرار دارد.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، توصيه مي شود كودكان و بزرگسالان فعال و تمامي بيماران قلبي و تنفسي از فعاليت در هواي آزاد به ويژه در نقاط پرتردد و محدوده مركزي شهر به شدت خودداري كنند.همچنين، گزارش هواشناسي حاكي از آسماني صاف تا قسمتي ابري گاهي همراه با غبار است به اين ترتيب انتظار مي رود شاخص كيفيت هوا در شرايط هشدار باقي بماند.

سرشماري  وحوش  در پارك  ملي
004746.jpg
ايرنا: مديركل  حفاظت  محيط زيست  استان  سمنان  از سرشماري  وحوش  و طعمه هاي  يوزپلنگ آسيايي  در پارك  ملي  و منطقه  حفاظت  شده  كوير اين  استان  خبر داد.ذبيح ا... اكرمي  گفت : اين  طرح  به  مدت  ۱۰روز و با مشاركت  ۵۰ نفر از كارشناسان  اين  اداره  كل  و پروژه  بين المللي حفاظت  از يوزپلنگ  آسيايي  سازمان  حفاظت  محيط زيست  اجرا مي شود.مديركل  حفاظت  محيط زيست  استان  سمنان  اضافه  كرد: در اجراي  اين  طرح سرشماري  از پيشرفته ترين  روشها استفاده  شده  است .به  گفته  وي ، چند دستگاه  پاراگلايدر براي  مشاهده  و سرشماري  وحوش  در اين طرح  مورد استفاده  قرار گرفته  است .

آوارگان بلاياي طبيعي رو به افزايش است
004743.jpg
ايرنا: بررسي  دانشمندان  نشان  مي دهد، تا سال  ۲۰۱۰ ميلادي  شمار آوارگان  بلاياي طبيعي  و زيست  محيطي  به  ۵۰ ميليون  نفر خواهد رسيد.
يك  منبع  اينترنتي  روز چهارشنبه  به  نقل  از خبرگزاري  آلمان  اعلام  كرد: افزايش  سطح  آب درياها، بيابان زايي ، تغييرات  جوي ، سيل  و طوفان  به طور مداوم تا پنج  سال  ديگر ميليونها نفر را آواره  و بي سرپناه  خواهد كرد.
مؤسسه  دانشگاهي  و بين المللي  سازمان  ملل  در بن  در گزارشي گفت : مركز اين  بلاياي  طبيعي  در حال  حاضر بيشتر در آفريقا، هند و آسياست  و اين  معضل  به طور غمباري  رو به  رشد مي باشد.

هشدار وزارت مسكن:
فقط آگهي هاي با شماره مجوز
براي پيش خريد مسكن اعتبار دارند
گروه شهري: وزارت  مسكن  و شهرسازي  با هشدار درباره  آگهي  هاي  پيش  فروش  مسكن تأكيد كرد فقط آگهي  هايي  كه  مجوز انتشار از سازمانهاي  مسكن  و شهرسازي  استان  دارند معتبر هستند.وزارت  مسكن  و شهرسازي  ديروز در اطلاعيه اي  با اشاره  به  مسائل  و مشكلات  متعددي  كه  براي  پيش  خريداران  واحدهاي  مسكوني  از طرح  هاي  فاقد مجوز انتشار آگهي  رخ  داده  است  و مي دهد ،به  همه  متقاضيان  و پيش خريداران  مسكن  تأكيد كرد :صرفا آگهي  هايي  كه  مجوز انتشار از سازمانهاي  مسكن  و شهرسازي  استان  مربوط دارند و شماره  و تاريخ  مجوز را در متن  آگهي  درج  كرده اند از نظر اين  وزارت  معتبر است.
 اين  وزارتخانه  تأكيد كرد: ساير آگهي  ها كه  فاقد شماره  مجوز است ،اعتباري  ندارد و نبايد از آنها پيش  خريد كرد.همچنين  از همه  نشريه ها و روزنامه  هاي  كثيرالانتشار درخواست  شده  است در اجراي  آيين  نامه  اجرايي  قانون  حمايت  از پيش  خريداران  واحدهاي مسكوني  و دستورالعمل  هاي  مربوط و نيز با توجه  به  هماهنگي  هاي  قبلي از طرف  وزارت  فرهنگ  و ارشاد اسلامي ، از درج  آگهي  هاي  فاقد مجوز اكيدا خودداري  كنند ، در غير اين  صورت  از طريق  مراجع  قانوني  پيگيري خواهد شد.

قنات ها و قطارها
اسماعيل عباسي
از صبح چهارشنبه ، حادثه اي ناگهاني باعث سنگيني بار ترافيك در يكي از حساس ترين گذرگاه هاي شهري شده است. مسدودشدن خيابان دكتر شريعتي _ در محل خروجي بزرگراه شهيد صدر به دليل برخورد تونل در حال احداث شركت راه آهن شهري تهران (مترو) با يك قنات پر آب، به ظاهر از جمله اتفاقاتي است كه بارها در تهران و در جريان اجراي طرحهاي گوناگون شهري شاهد آن بوده ايم. اما اين حادثه نكات بسيار مهم و آموزنده اي با خود دارد كه اگر مورد توجه قرار نگيرد، در آينده نزديك ممكن است، شاهد حوادث ناگوار با زيان هاي غيرقابل پيش بيني از اين دست باشيم و آن ضرورت كلان نگري در طراحي و اجراي برنامه هاي شهري و بهادادن بيشتر به سامانه برنامه ريزي علمي به هنگام عملياتي ساختن طرحهاي شهري است. به عنوان مثال سالهاست كه خبر مربوط به تهيه نقشه دقيق قنات هاي شهر تهران در رسانه ها منعكس مي شود. اين كار براي شهري كه از زمان استقرار سلسله قاجار، كار حفاري و توسعه قنات هاي شهري در آن شروع شده و شمار قنات هاي آن تا حوالي دهه ۱۳۳۰ به بيش از ۳۰۰ رشته رسيده است، بسي ضروري و حياتي است. به ويژه براي توسعه مترو كه خطر برخورد و تلاقي تونل هاي آن با شبكه قنات ها بسيار زياد مي باشد، دستيابي به چنين نقشه اي جنبه حياتي دارد.
حادثه اي كه ديروز در خيابان دكتر شريعتي رخ داد، به نوعي نماد عدم توجه به برنامه ها و مديريت كلان نگر در حيطه پروژه هاي گوناگون مي باشد. همچنان كه بخشي نگري در ابعاد بسيار گسترده، زيان هاي سنگيني براي كشور و مردم به همراه داشته است.
يكي از دغدغه هاي مهم كارشناسان به ويژه علاقمندان به حفظ محيط زيست عنايت دستگاه هاي اجرايي به همين ملاحظات است كه متاسفانه كمتر به آنها بها داده مي شود.
حادثه خيابان دكتر شريعتي مشت نمونه خروار است به همين دليل قصد نگارنده درشت نمايي اين حادثه نمي باشد اما بايد اذعان كرد كه راهسازي هاي بي حساب و كتاب، ساخت و سازهاي عنان گسيخته در جريان توسعه بي رويه شهري كه ذخاير طبيعي، آبرگ ها و شريان هاي حياتي طبيعت را كه طي هزاران سال شكل گرفته، يكجا در معرض نابودي قرار داده، رويكردي است كه جاي خالي كلان نگري، حفظ منافع ملي و آمايش سرزمين در آنها مشهود است. به عنوان مثال، برداشت شن و ماسه از بستر رودخانه ها صرفا با نگاه تجاري و بدون توجه به اين اكوسيستم شكننده بسياري از رودخانه هاي مهم كشور را با خطر تهي شدن از زندگي هرگونه آبزي روبرو كرده است.
...و اما قنات هاي تهران از ميراث هاي ارزشمند ملتي است كه افتخار پديدآوردن فن آوري شگفت انگيز آن را داشته است، و در آثار بسياري از جهانگردان و مستشرقاني كه به تهران آمده اند، به كرات از قنات، اين ابتكار اعجاب انگيز ايرانيان در فراوري آب به نيكي ياد شده است.
رواست كه اين ميراث ارزشمند در قالب تهيه نقشه دقيق از شبكه قنات ها و تلاش براي پالايش آب آنها و استفاده بهينه از اين بخش از سفره هاي زيرزميني آب تهران، حفظ شود.
سازمانها و شركتهايي كه به هر دليل زمين تهران را مي كاوند، بايد از نقشه دقيق شبكه قنات ها و حتي مسيرهاي انحراف يافته آنها بر اثر عوامل گوناگون، آگاهي داشته باشند. اين تذكر را مي توان در ديگر حوزه ها، از جمله جلوگيري از برخورد تيغه لودرها و بولدوزرها با لوله هاي گاز و مشابه آنها نيز تسري داد. شايد حادثه خيابان دكتر شريعتي كه به نوبه خود ترافيك بخش هايي از گذرگاه هاي شمالي تهران را مختل كرده، عليرغم اين زيان ناخواسته، به نوعي هشداري باشد، براي آينده كه مديريت كلان نگر و مقيد به حفظ ذخاير طبيعي و فرهنگي در روند توسعه را جايگزين بخشي نگري زيانبار كنوني سازد تا قطارهاي زيرزميني يا همان مترو، كه بهترين وسيله جابجايي شهروندان و سفرهاي درون شهري در شهر پرجمعيتي همچون تهران مي باشد، در تونل هاي خود حركت كنند، بي آنكه مخل قنات هايي باشند كه جريان زلال آب را در طول هزاره ها، به مردم ارزاني داشته اند.

مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران:
تبليغات آموزشگاه هاي غيرمجاز كنكور
در تهران محدود مي شود
ايرنا: مدير عامل  سازمان  زيباسازي  شهرداري  تهران  گفت : تبليغات  آموزشگاه هاي  غيرمجاز كنكور در شهر محدود مي شود.
ابوالقاسم  وحدتي  افزود:شهرداري  تهران  در حال  نصب  ۸۰۰ تابلوي  تبليغاتي  ديواري  در سطح  شهر است  كه  فقط آموزشگاه هاي  رسمي ، مجاز به  انجام  تبليغ  برروي  اين  تابلوها هستند.
وي  ادامه  داد: اين  تابلوها كه  در قالب  چارچوب هاي  شيشه اي  جايگزين تابلوهاي  رايگان  تبليغاتي  در تهران  مي شود، از اغتشاش  تبليغاتي  كه  بخصوص  از سوي  آموزشگاه هاي  كنكور ايجاد مي شود، جلوگيري  مي كند.
وحدتي  با تأكيد بر اينكه  نصب  تبليغات  روي  شيشه هاي  اين  تابلوها ممنوع است  و پيگرد قانوني  دارد، خاطرنشان  كرد: در اين  تابلوها فقط آن دسته  از موسسات  كنكور و آموزشگاه هاي  علمي مي توانند به  تبليغ  بپردازند كه  مجوز رسمي فعاليت  از آموزش  و پرورش  داشته  باشند و به اين  ترتيب  فعاليت  آموزشگاه هاي  غيرمجاز محدود خواهد شد.
مديرعامل  سازمان  زيباسازي  شهرتهران  اظهارداشت : شمار زيادي  از تابلوهاي تبليغاتي  رايگان  در شهر وجود دارد كه  توسط آموزشگاه هاي  كنكور اشغال  شده  و چهره  شهر را زشت  كرده  است .
وي  گفت : نزديك  به  ۴۰۰ تابلو از ۸۰۰ تابلوي  در نظر گرفته  شده  در پنج منطقه  تهران  از ابتداي  سال  جاري  نصب  شده  كه  سهم  بسزايي  در كاهش  آلودگي هاي  بصري  شهر دارد.
وحدتي  افزود: بخش  خصوصي  به  مدت  ۳۰ ماه  از تابلوهاي  نصب  شده  بهره برداري  مي كند و پس  از آن ، شهرداري  تهران  مالك  تابلوها خواهد بود.

احداث همزمان مجتمع هاي پشتيباني مديريت بحران
خبرگزاري فارس: معاون سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران اعلام كرد: طرح احداث ۱۲۰ پايگاه پشتيباني مديريت بحران در ۱۱۵ ناحيه شهر تهران و ۵ نقطه از مبادي ورودي شهر از بزرگترين طرح هاي زيربنايي در بخش مقابله با حوادث و پديده هاي خشن طبيعي است.
به گزارش از روابط عمومي سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران محسن ابراهيمي افزود: بر اساس اين طرح كه اقدامات اوليه آن از سال گذشته آغاز شده است در ۱۲۰ نقطه تهران مجتمع هاي پشتيباني مديريت بحران در زمين هايي كه از سوي شهرداري هاي مناطق ۲۲گانه تدارك و تخصيص مي يابد احداث مي شود كه كاركردي دو منظوره دارد.
وي خاطرنشان كرد: بر اين اساس در شرايط عادي علاوه بر استقرار ستادهاي مديريت بحران مناطق و نواحي نسبت به ذخيره تجهيزات و وسايل امداد و نجات سازمان هاي امدادي اقدام شده به عنوان مكاني براي اجراي برنامه هاي ورزشي و تفريحي نوجوانان و جوانان مورد استفاده قرار مي گيرد و در شرايط بروز بحران هاي ناشي از حوادث بزرگ و يا پديده هاي خشن طبيعي از جمله زلزله و سيل با توجه به دپوي تجهيزاتي مانند تجهيزات پزشكي امداد و نجات وسايل اطفاي حريق، بيل و كلنگ چادر و ساير اقلام اساسي امداد و نجات به عنوان پايگاه پشتيباني مديريت بحران در هر مرحله مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وي اضافه كرد: در سال جاري، براي اجراي اين طرح بزرگ و ملي ۱۸۰ ميليارد ريال بودجه از سوي شوراي اسلامي شهر تهران اختصاص يافته است كه ظرف پنج ماه گذشته حدود ۶۰ميليارد ريال آن صرف عمليات ساخت و حمل ۹۰ دستگاه اسكلت سوله ها، احداث ۶۰ مورد فونداسيون در ۶۰ محله تهران و نصب ۴۰دستگاه اسكلت از اين پايگا هها شده است.

پرسش هاي بي پاسخ
اين كه شهروندان مقيد به قانون بوده و داوطلبانه حاضر به رعايت جميع ضوابط و مقررات شهري باشند، آرزوي همه مديران شهر است. اغلب هم وقتي شمار قابل  توجهي از شهروندان چندان از قاعده قانون پذيري پيروي نمي كنند، موضوع احاله مي شود به مشكلات فرهنگي و جامعه شناختي و... در حالي كه به نظر مي رسد گريز شهروندان از قانون را تاحدودي نيز مي توان ناشي از واكنش اجتناب ناپذير آنها دربرابر ساختار آشفته و بعضاً «قانون شكن» مديريت شهري دانست. در اين باره مي توان به مشكل اهالي كوچه نوزدهم خيابان گاندي اشاره كرد. معبر ورودي اين كوچه را به ترتيب شركت مخابرات، يك كيوسك روزنامه فروشي، اداره برق بيهقي و درنهايت، خانه سينماي جوان به اشغال خود درآورده اند.
اين كوچه تنگ و بن بست، حتي در ساعات خلوت شبانه  هميشه  به زحمت معبر مناسبي براي عبور دو خودرو از كنار يكديگر است، اما از ابتداي صبح تا عصر مي بايست پذيراي خودروي ده ها ارباب رجوع و متقاضي ادارات مستقر در آن، به ويژه مشتريان اداره برق باشد. نتيجه دعوا و درگيري دائمي ساكنان كوچه با يكديگر، با كاركنان اداره برق و البته با مراجعان اداره فوق الذكر است: به نظر مي رسد در وهله اول شهرداري منطقه ۳ بايد به اين پرسش ها پاسخ دهد:
۱- چرا در يك كوچه تنگ و بن بست كه كاربري همه واحدهاي مستقر در آن مسكوني است، مجوز فعاليت يك اداره خدماتي بسيار پرازدحام و پرتردد را داده است؟
۲- اگر چاره اي جز استقرار اداره برق در همين كوچه نبوده، چرا اين اداره موظف به تأمين فضاي پاركينگ كافي، اگر نه براي مشتريان دست كم براي كارمندان خودش، نشده است. جالب توجه است كه تمامي معبر كوچه در حال حاضر به عنوان پاركينگ كارمندان اداره برق مورد استفاده قرار مي گيرد و پارك خودرو در هر دو طرف كوچه موجب مي شود حتي عبور يك خودرو از داخل كوچه با دشواري انجام شود.
۳- اداره برق نه تنها حاشيه ماشين رو كوچه را در تصرف دارد، بلكه با نرده پياده رو را نيز به طور كامل تحت تملك خود گرفته است. طبق كدام مجوز يك اداره دولتي مي تواند صاحب پياده رو شود؟ آيا پذيرفتني است كه گمان  كنيم بازرسان شهرداري سالهاست از تصرف پياده روي خيابان نوزدهم گاندي توسط اداره برق بي خبرند؟
۴- وقتي اداره برق حق دارد در كوچه باريك مسكوني به فعاليت پرتزاحم خود ادامه داده و خيابان و پياده رو را نيز به اشغال خود درآورد، چرا انتظار داريم شهروندان تابع مقررات و ضوابط شهري باشند؟ مقصر شهرداري است يا اداره برق يا راهنمايي و رانندگي؟
۵- فعاليت كيوسك روزنامه فروشي، باتوجه به توقف هاي مكرر خودروها براي خريد روزنامه در نبش چنين كوچه باريك و پرازدحامي برمبناي كدام جايابي منطقي بوده است؟
۶- آيا به راستي، قانون گريزي فقط ريشه در مشكلات «جامعه شناختي و فرهنگي» شهروندان دارد يا عدم اعتناي نهادهاي مرتبط دولتي را مي توان در اين باره دخيل دانست؟
رضا سليمي

از اول آبان
سواركردن دو سرنشين در صندلي جلوي
خودرو ۶ هزار تومان جريمه دارد
ايلنا: معاون انتظامي  راهنمايي و رانندگي تهران، گفت: از ابتداي آبان  ماه، سواركردن دو سرنشين در صندلي جلوي خودرو ۶ هزار تومان جريمه خواهد داشت.
سرهنگ حاتم محمدي، معاون انتظامي راهنمايي و رانندگي تهران بزرگ، در گفت وگو با خبرنگار ايلنا، گفت: سوار كردن سرنشين اضافه در صندلي جلوي خودرو هزارتومان جريمه دارد؛ اما از آنجا كه سوار كردن دو سرنشين مانع بستن كمربند ايمني  مي  شود، ۵ هزار تومان نيز به دليل نبستن كمربند ايمني به مبلغ جريمه اضافه مي  شود.
وي افزود: در حال حاضر ماموران ما در سطح شهر براي بستن كمربند ايمني به رانندگان و سرنشينان خودرو تذكر مي  دهند؛ اما از ۱۵ آبان  ماه نسبت به اعمال جريمه نقدي اقدام خواهيم كرد.
محمدي خاطرنشان كرد: در حال حاضر استفاده اجباري از كمربند ايمني در صندلي عقب خودرو در برنامه راهنمايي و رانندگي نيست و فعلاً درخصوص استفاده از كمربند در صندلي جلو به رانندگان تذكر مي  دهيم.
وي، با اشاره به ادامه اجراي طرح ساماندهي موتورسيكلت  ها در تهران، افزود: روزانه ۵۰۰ موتور به طور متوسط در تهران متوقف شده و به پاركينگ  ها منتقل مي  شوند.
معاون انتظامي راهنمايي و رانندگي تهران، گفت:    از روز شنبه در تعدادي از بزرگراه  هاي تهران طرح ساماندهي موتورسيكلت  ها آغاز شده است و اجراي اين طرح را در سطح تهران تقويت كرده  ايم.
محمدي خاطرنشان  كرد: بالاترين آمار تصادفات فوتي در سطح شهر مربوط به موتورسوارها و عابران پياده است كه بايد براي حل آن چاره انديشي كرد.

با توافق وزارت مسكن و سيستم بانكي كشور صورت گرفت :
اعطاي تسهيلات جديد براي انبوه سازان مسكن
004731.jpg
گروه شهري: وزارت مسكن و شهرسازي طي توافقنامه هاي جداگانه اي با بانك هاي صادرات ايران، تجارت و سپه، تسهيلات جديدي را به انبوه سازان مسكن اختصاص مي دهد.
به گزارش روابط عمومي وزارت مسكن، براساس تفاهمنامه مبادله شده با بانك تجارت، اين بانك مبلغ ۱۰۰۰ ميليارد ريال تسهيلات به طرحهاي انبوه سازي بخش خصوصي كه از طرف وزارت مسكن و شهرسازي يا انجمن هاي صنفي انبوه سازان مسكن معرفي شوند اختصاص مي يابد.
سقف فردي اين تسهيلات حداكثر ۱۲۰ ميليون ريال به ازا هر واحد است كه مبلغ ۸۰ ميليون ريال آن به خريداران منتقل و باز پرداخت آن به صورت بلند مدت خواهد بود.
به موجب تفاهمنامه ديگر وزارت مسكن و شهرسازي و بانك صادرات ايران موافقت نمودند تسهيلاتي را كه بانك در قالب تفاهمنامه هاي سالهاي ۸۲ و ۸۳ براي احداث مسكن به انبوه سازان پرداخت نموده است پس از پايان دوره مشاركت مدني، سقف تسهيلات براي دوره فروش اقساطي به ۸۰ ميليون ريال افزايش يابد.
همچنين طي تفاهمنامه ديگر وزارت مسكن و شهرسازي با بانك سپه طرفين موافقت نمودند تسهيلات پرداختي بانك سپه كه در سال ۸۳ در قالب طرح مسكن اعتماد برقرار شده بود تا پايان سال ۸۴ تمديد گردد.
اين تسهيلات به پروژه هايي كه حداقل ۳۰ درصد پيشرفت فيزيكي داشته باشند، الگوي مصرف مسكن را رعايت نموده (در كلان شهرها اين الگو با ميانگين زيربناي ۷۵ مترمربع و بقيه شهرها ۱۰۰ متر مربع) و از سوي سازمانهاي مسكن و شهرسازي در استانها تعيين صلاحيت و رتبه بندي شده باشند، تعلق مي گيرد.

ايست قلبي شايع ترين علت فوت تهراني هاست
بر اساس اعلام سازمان بهشت زهرا (س) طي ۱۵ روز اول مهرماه ۲۰۷۵ نفر شامل ۱۱۷۰ نفر مذكر ، ۷۶۴ نفر مؤنث و ۱۴۱ نوزاد فوت كرده اند كه منطقه ۱۵ با ۵۸/۵ درصد بيشترين تعداد فوت شدگان بوده است.
به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، بر اين اساس همچنين از لحاظ شغل، زنان خانه دار با ۶۵/۲۸ درصد، همچنان بيشترين و رانندگان خودروهاي سبك با ۲۳/۰ درصد كمترين تعداد متوفيان طي ۱۵ روز نخست مهرماه بوده اند؛ اين در حالي است كه از لحاظ سن، ۶۵ سال به بالاها با ۸۵۱ نفر بيشترين و ۱۰ تا ۱۴ ساله ها با ۱۰ نفر كمترين تعداد فوت شدگان تهراني بوده اند.

آغاز به كار كتابخانه تخصصي كودك در فرهنگسراي بهمن
كتابخانه تخصصي كودك با ۱۳۰۰ جلد كتاب براي گروههاي سني ۴ تا ۱۱ سال در فرهنگسراي بهمن، آغاز به كار كرد.به گزارش روابط عمومي شهرداري تهران، اكبر فيضي رئيس فرهنگسراي بهمن با اشاره به استقبال چشمگير كودكان و والدين آنها از اين كتابخانه از همان زمان افتتاح، اظهار داشت: در حال حاضر كتابخانه شهيد فهميده فرهنگسراي بهمن روزانه ۲ هزار مراجعه كننده دارد كه در كنار اين كتابخانه وجود كتابخانه اي براي كودكان ضروري به نظر مي رسيد؛ در نتيجه كتابخانه كودك فرهنگسراي بهمن همزمان با روز جهاني كودك فعاليت خود را آغاز كرد كه هم اكنون با داشتن ۱۳۰۰ جلد كتاب مناسب خردسالان و كودكان، آمادگي پذيرش عضو از ميان گروههاي سني ۴ تا ۱۱ سال را دارد كه تلاش مي كنيم در آينده نزديك تعداد كتابهاي اين كتابخانه را به ۵ هزار جلد افزايش دهيم.وي با اشاره به اينكه براي اين كتابخانه تعدادي كتاب مرجع كودكان و مادران نيز تهيه شده است، تاكيد كرد: هر چند عنوان اين كتابخانه كتابخانه تخصصي كودك است اما كتابها با دقت و تنوع انتخاب شده و شامل موضوعات داستاني، شعر، علمي و تخيلي، آموزشي، تربيتي و... است، ضمن اينكه به تناوب و با توجه به شرايط سني كودكان، مسابقات نقاشي، شعرخواني و قصه گويي براي كودكان عضو در اين كتابخانه برگزار خواهد شد.فيضي در خصوص نحوه عضويت در اين كتابخانه تخصصي كودكان، گفت: والدين علاقمند مي توانند با مراجعه حضوري كودكان ۴ تا ۱۱ ساله خود را در اين كتابخانه ثبت نام كنند كه فعلا به دليل محدوديت مكان، امكان مطالعه كتابها در همان محل كتابخانه وجود ندارد اما هر كودك مي تواند در هفته يك كتاب را از اين كتابخانه به امانت بگيرد.

شهري
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |