شنبه ۲۱ آبان ۱۳۸۴
حصاري بر سوز پاييز
شيوه هاي جلوگيري از خشكي پوست در فصل پاييز و زمستان
003423.jpg
با شروع فصل پاييز و به دنبال آن زمستان، بسياري به خشكي پوست به ويژه خشكي پوست دست و صورت دچار مي شوند كه يكي از اصلي ترين دلايل اين مشكل، سرماي هوا ست.
متأسفانه در شهرهاي صنعتي، مه دود (smog) و وارونگي هوا (Inversion) در اغلب روزهاي فصل پاييز و زمستان با سرماي هوا همراه است كه اين عوامل نيز عواملي تأثيرگذار بر سلامت پوست به ويژه پوست صورت و دستها است و بر خشكي پوست نيز مي افزايد.
آن چه در پي مِي آيد، توصيه هايي است جهت جلوگيري از خشكي پوست در فصل پاييز و زمستان.

كاهش دماي هوا، تأثيرگذارترين عامل بر پوست و مهم ترين عامل جهت خشكي پوست است. با كاهش دما، استفاده از وسايل گرمازا در منازل، محل كار و... نيز افزايش مي يابد و استفاده از وسايل گرمازا عاملي است جهت كاهش رطوبت طبيعي منازل و محل كار.
با ايجاد تحولاتي چون كاهش رطوبت هوا، افزايش استفاده از وسايل گرمازا، كاهش دما سوز و سرماي ويژه فصل پاييز، دوش گرفتن با آب گرم و... پوست بدن، دستها و صورت پوسته پوسته، شاخي و گاه ملتهب مي شوند كه در اين شرايط استفاده از مرطوب كننده و ايجاد تغييراتي در شيوه مراقبت از پوست ضروري است.
اگر چه استفاده از مرطوب كننده، شيوه اي مناسب جهت رفع خشكي پوست است اما بايد لطافت پوست در فصل پاييز و زمستان حفظ شود، كه استفاده از مرطوب كننده نياز است.
خارجي ترين لايه پوست يا همان اپي درم (Epiderm) سپري است ميان لايه هاي زيرين پوست و محيط بيرون و از آن جايي كه اين لايه دايما در حال ريزش و بازسازي است، بنابراين گاه در طي اين پوست اندازي و جايگزين شدن لايه جديد پوست به جاي لايه قبلي، پوست ملتهب و خشك به نظر مي رسد كه اين حالت در فصل پاييز و زمستان به جهت كاهش رطوبت هوا و همراه شدن سوز اين فصل با كاهش رطوبت پوست، به ويژه پوست صورت و دستها ملتهب تر و خشك تر مي شود كه براي جلوگيري از اين حالت، تغذيه پوست ضروري است.
خشكي پوست در افرادي كه به سرما حساسيت دارند عاملي جهت ترك هاي پوستي است كه اين مسأله سرآغاز ابتلا به بيماري هاي پوستي به ويژه قارچ هاي پوستي است.
محافظت از پوست در مقابل آلودگي هوا به ويژه در فصل پاييز و زمستان كه وارونگي هوا و مه دود بيش از فصل هاي ديگر سال ديده مي شود، ضروري است؛ پس از شستن  آلودگي ها ، روي سطح پوست، منافذ پوست مسدود شده و تنفس پوست مختل مي شود كه با بروز اين مشكل پوست تيره، چروك خرده و پير شده و با تداوم اين وضعيت، پوست خشك و شاخي مي شود.
آلودگي هوا نه تنها بر پوست دست و صورت تأثيرگذار است بلكه روي موها و پوست سر نيز تأثير گذاشته و باعث تغيير رنگ مو، شوره سر، ريزش مو و... مي شوند.
*چه بايد كرد؟
متخصصان پوست و مو بهترين شيوه جهت رفع خشكي پوست، به ويژه پوست صورت و دستها را تغذيه پوست و مراقبت هاي ويژه از پوست در مقابل سرما و آلودگي فصل پاييز و زمستان مي دانند. از اين رو براي حفظ لطافت پوست در فصل پاييز و زمستان توجه به اين نكات را ضروري مي دانند؛
- براي شستن صورت و دستها فقط از آب ولرم و ترجيحا رو به سرد استفاده كنيد.
- اگر از صابون براي شستن صورت استفاده مي كنيد، از صابون هاي ملايم و حاوي گليسيرين استفاده كنيد.
- اگر پوستتان از انواع پوست هاي چرب است، نيازي به استفاده از مرطوب كننده نداريد، اما اغلب پس از شستشوي دست و صورت در فصل پاييز و زمستان حالت كشيدگي و خشكي در پوست به ويژه در پوست صورت ديده  مي شود. اگر پس از ۲۰ دقيقه مشكل برطرف نشد، از مرطوب كننده استفاده كنيد.
- در افرادي كه پوست هاي معمولي دارند بلافاصله پس از شستشوي دست و صورت استفاده از مرطوب كننده ضروري است.
- افرادي كه اكنه (جوش صورت) دارند، در طول فصل پاييز و زمستان نيز بايد به صورت مرتب داروهاي تجويز شده براي رفع اكنه را استفاده كنند؛ اما به جهت تغييرات آب و هوا در اين فصول و خشكي بيش از حد پوست كه با مصرف دارو بيشتر نمود مي يابد، استفاده از مرطوب كننده ضروري است. علاوه بر اين مي توان با مشورت پزشك ميزان مصرف داروها را تغيير داد. به طور مثال اگر از «رتين _ آ» (Retin-A) استفاده مي كنيد، مصرف آن را با مرطوب كننده همراه كنيد.
- تركيبات حاوي اسيد آلفاهيدروكسي (Alpha-hydroxy acid) به جهت خاصيت لايه برداري كه دارند، پوست را خشك مي كنند، كه اين مسأله در فصل پاييز و زمستان مشكل ساز است. از اين رو بهتر است براي مصرف تركيبات حاوي آلفاهيدروكسي اسيد بار ديگر با پزشك تان مشورت كنيد.
- استفاده از كرم ضد آفتاب spf حداقل ۱۵ را فراموش نكنيد. در طول فصل پاييز و به ويژه زمستان به جهت بازتابش اشعه فرابنفش از سطح برف، استفاده از كرم ضدآفتاب ضروري است. نور خورشيد به ويژه اشعه فرابنفش عاملي جهت خشكي پوست است.
- حتما از مرطوب كننده براي مرطوب كردن لب ها استفاده كنيد؛ استفاده از كرم ضد آفتاب براي لب ها نيز توصيه مي شود.
- با آب ولرم حمام كنيد؛ استفاده از آب داغ، خشكي پوست را تشديد مي كند. مدت زمان حمام كردن را نيز كوتاه كنيد و حداكثر ۱۰ تا ۱۵ دقيقه به حمام كردن اختصاص بدهيد.
- پس از حمام، از كرم هاي مرطوب كننده استفاده كنيد چرا كه منافذ پوست پس از حمام باز مي شوند و اين مسأله عاملي جهت تبخير پوستي و خشكي پوست است. اما استفاده از مرطوب كننده ها، تبخير پوستي را متوقف مي كند.
- از صابون هاي ملايم و ترجيحا حاوي گليسيرين و غير معطراستفاده كنيد. اغلب صابون هاي معطر، پوست را تحريك و خشك مي كنند.
- براي اصلاح صورت به جاي استفاده از كف هاي مخصوص اصلاح (shaving foam) از انواع خميري آن؛ و ترجيحا انواع خميرهاي حاوي مرطوب كننده استفاده كنيد.
- از تركيبات طبيعي چون گوجه فرنگي، ماست، ليموترش و به طوري كلي ميوه ها و تركيبات طبيعي حاوي اسيدهاي طبيعي (نظير اسيدهاي ميوه) و يا كرم هاي بهداشتي حاوي اسيد ميوه استفاده كنيد. اين تركيبات باعث كوچك شدن منافذ پوست و در نتيجه كاهش و توقف تبخير پوستي مي شوند؛ از طرفي بافت پوست را نيز تقويت كرده و آلودگي ها را از سطح پوست مي زدايند.
- از مواد غذايي حاوي ويتامين E و C استفاده كنيد. ويتامين E آنتي اكسيدان بسيار قوي است كه پوست را در مقابل آلودگي و راديكال هاي آزاد محافظت مي كند.
- پس از شستشوي دست ها سريعا از كرم هاي مرطوب كننده استفاده كنيد و در هنگام كار حتما از دستكش استفاده كنيد.
- استفاده از دستكش در فصل پاييز و زمستان، وسيله مناسبي جهت محافظت از پوست در مقابل سرما و آلودگي هوا است.
- در طول فصل پاييز و زمستان از بخور، به ويژه اكاليپتوس استفاده كنيد تا هواي منزل و محل كار مرطوب و ضدعفوني شود.
و در پايان اين كه؛ توجه به نوع تغذيه، كاهش استفاده از لوازم آرايشي، نوشيدن حداقل ۱۰ ليوان آب در شبانه روز و استفاده از مرطوب كننده ها، بهترين شيوه جهت حفظ لطافت پوست در فصل پاييز و زمستان است... سلامت باشيد.
مهتاب صفرزاده خسروشاهي

نكته ها
علائمي كه از پا بروز مي كند!
يكي از علائم بيماري ديابت، پاي بيماران ديابتي است.
بيماراني كه وزن سنگيني دارند، افرادي هستند كه از ناحيه پا رنج مي برند. مثلاً قند خون آنها بسيار بالا است و هيچ نوع ورزشي انجام نمي دهند. پا و انگشتان در مدت طولاني دچار زخم مي شوند. ديابت براي بيشتر اعضاي بدن مضر و به ارگان هاي اصلي بدن، بويژه به پا و انگشتان لطمه مي زند. براي جلوگيري از سياه شدن پا و انگشتان بايد هميشه پا و انگشتان را بعد از استحمام و تر كردن خوب خشك كرده و كاملاً پاها را چرب كرد تا رگ هايي كه در پا هستند، بتوانند خون كافي را جذب كرده و دچار مشكل و سياه شدن نشوند.
افراد مبتلا به بيماري ديابت بايد به طور دائم مراقب پا و انگشتان خود باشند، چون متوجه زخم شدن  آنها نمي شوند و در اثر اصابت با هر گونه شيء زخم مي شوند. براي جلوگيري از افزايش ديابت بايد روزانه به مدت ۵/۱ تا ۳ ساعت به صورت فشرده پياده روي كرده تا رگ هاي پا شروع به جذب خون كند.
دكتر امير بابك ديانتي
خطرات كمبود ويتامين D براي زنان
براساس آخرين اطلاعات منتشر شده در مجله انجمن پزشكي آمريكا، بيشتر خانم ها هنوز از نقش حياتي ويتامين D در جلوگيري از شكستگي استخوان بعد از دوران يائسگي اطلاعي ندارند.
به گفته دكتر مريل ليسن، نويسنده مقاله پژوهشي و رئيس بخش تحقيقات مربوط به اختلالات استخواني و بيماري هاي مفاصل در بريگهام و همچنين رئيس بيمارستان زنان در بوستون آمريكا، ويتامين D به جذب كليسم بدن براي حفظ و داشتن استخوان هاي محكم كمك مي كند. اما نياز به افزايش سطح آگاهي عمومي براي تأكيد بر اهميت ويتامين D، محسوس است.
به گفته دكتر مريل ليسن، ذخيره كلسيم بدون داشتن ويتامين D مورد نياز مي تواند براي استخوان ها مضر باشد.
پژوهشگران در تحقيقاتشان، سي زن را كه دچار شكستگي استخوان لگن بودند با شصت و هشت زن سالم مقايسه كرده اند. در اين مقايسه مشخص شد نيمي از زنان كه دچار شكستگي لگن شده اند، از كمبود ويتامين D در بدنشان رنج مي برند.
متخصصان بيماري هاي مفاصل و استخوان ضمن توصيه به مصرف مواد غذايي نظير تخم مرغ، شير غني شده و غلات كه از رايج ترين منابع تأمين ويتامين D به شمار مي آيند تأكيد مي كنند كساني كه از ناراحتي هاي مفاصل رنج مي برند و دچار استخوان درد هستند درباره تأمين ساير منابع ويتامين D مورد نياز بدن شان حتماً با پزشك معالج خود مشورت كنند.
ترجمه: علي احمديان كيسمي

اخبار
برگزاري نخستين نشست مشترك ستاد ويژه توسعه فناوري نانو و مديران شركت هاي بخش خصوصي
نخستين نشست مشترك ستاد ويژه توسعه فناوري نانو (رياست جمهوري) و مديران موفق شركت هاي خصوصي با هدف تعامل و همفكري براي چگونگي توليد ثروت و بهره مندي بخش خصوصي كشور از كسب و كارهاي مبتني بر فناوري هاي پيشرفته برگزار شد.
به گزارش خبرنگار همشهري، مهندس سيدرضا سجادي، دبير ستاد ويژه توسعه فناوري نانو در افتتاحيه اين نشست مشترك، با تأكيد بر تأثيرات علم و فناوري نانو در عرصه اقتصاد، امنيت، سلامت و ديگر ابعاد، اظهار داشت: كشورهايي كه با هوشياري در اين زمينه برخورد نكنند از توسعه جهاني عقب خواهند ماند.وي با اشاره به اين كه رويكرد دولت در زمينه نانو بايد به عنوان يك سياستگذار، حامي و تسهيل كننده براي بخش خصوصي باشد، گفت: اين امر باعث مي شود تا بخش خصوصي بتواند بسترهاي رشد و توسعه را ايجاد كرده و استعدادهاي نهفته در متخصصان و محققان كشور شكوفا شود كه ثمره آن توسعه و ثروت ملي است.مهندس سجادي با اشاره به ويژگي هاي حركت نانو كه علاقه مندي بخش خصوصي را در اين زمينه به دنبال داشته و باعث شده رويكرد جدي در اين زمينه داشته باشند اظهار داشت: ايران نسبت به ساير كشورها دير وارد عرصه فناوري نانو نشده و فرصت برنامه ريزي در زمينه هاي جديد اين فناوري را داريم.وي افزود: هدف گذاري نانو صرفاًَ گرايش علمي ندارد و همه حوزه هاي صنعتي و دانشگاهي را شامل مي شود و سياست هاي دولت، كمك به ايجاد جريان دانش به بازار است. وي تصريح كرد: در اين حوزه دستگاه هاي مختلف اعم از وزارتخانه علوم، تحقيقات و فناوري، صنايع، بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و امور خارجه، مشاركت صميمانه اي دارند و معتقدند بخش خصوصي بايد مورد حمايت قرار گرفته و مشكلات و استراتژي هاي تدوين شده توسط دولت پيگيري شده و بخش خصوصي آن را فعال كند.وي در پايان گفت: هدف ما اين است كه اين نهضت در حوزه نانو در بخش خصوصي و دولتي ايجاد شود پس همه بايد به دنبال شناسايي مشكلات و راه كارهاي آن باشند.
تشكيل ميز «فناوري نانو» در اتاق بازرگاني تهران
در ادامه اين مراسم دكتر جمشيد عدالتيان، نايب رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن تهران، از تشكيل ميز «فناوري نانو» در اتاق بازرگاني تهران خبر داد.
وي افزود: اتاق بازرگاني صنايع و معادن تهران در زمينه حمايت از فناوري هاي جديد در كشور و توانمندسازي بنگاه هاي اقتصادي براي ايجاد امكان رقابت در سطح جهاني از هر نوع فناوري حمايت مي كند.
وي با اشاره به عقد قراردادي با ستاد ويژه توسعه فناوري نانو (رياست جمهوري) و شركت توسعه فردا، اظهار داشت: ميز فناوري نانو در اتاق بازرگاني تهران، مركز تماس بين دانشگاه، دولت و بخش خصوصي و شركت ها و مراكز تحقيقاتي خارج از كشور است. عدالتيان افزود: اعتقاد ما اين است كه فناوري هاي نوين به ويژه نانو مانند انقلاب رايانه ها خواهد بود كه همه بنگاه هاي اقتصادي را تحت تأثير قرار خواهد داد، پس ضروري است كه اين فناوري جديد بيشتر مورد توجه و حمايت قرار گيرد و در بين بنگاه هاي اقتصادي بسط و گسترش يابد.

علم
اقتصاد
اجتماعي
انديشه
سياست
ورزش
هنر
|  اقتصاد  |   اجتماعي  |  انديشه  |  سياست  |  علم  |  ورزش  |  هنر  |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |