اين هم يكي از پيش غذاهاي مردم تركيه است چيزي شبيه به شله زرد كه پختن آن مانند خوردنش بسيار آسان و سهل است. البته بعد از آن هم مي توانيد طرز تهيه پودينگ به را بخوانيد كه آن هم به جاي خود بسيار خوردني است.
شهره مهرنامي- براي درست كردن اين فرني تركي كه به آن داملا ساكيزلي سوتلاچ مي گويند (به معناي قطره آدامس شيري) براي نوش جان كردن چهارنفر به يك فنجان برنج، يك فنجان آب داغ، چهارليوان شير، دو فنجان قهوه شكر، يك قاشق مرباخوري آرد ذرت، يك تكه كوچك شيره درخت سقز و براي تزئين روي آن دارچين نياز داريد.
برنج را تميز بشوييد و آبكش كنيد و در يك قابلمه بريزيد، آب را به آن اضافه كنيد، چهار ليوان شير را بجوشانيد و وقتي داغ است به برنج اضافه كنيد.
وقتي برنج ها آنقدر پخته شد كه از هم جدا شد شكر را به آن اضافه كنيد و بگذاريد كمي روي شعله قل بخورد. براي اينكه برنج شما قوام بگيرد، آرد ذرت را به آن اضافه كنيد و به هم بزنيد و بگذاريد كمي بجوشد، سپس قطعه سقز خود را پودر كرده و به مواد خود اضافه كنيد.
چند دقيقه اجازه دهيد تا خوب پخته شود و هنوز وقتي در حال قل قل كردن است در ظرف ها بريزيد و براي تزئين آن دارچين و خلال بادام را روي آن بريزيد و كمي كه سرد شد نوش جان كنيد. اين مائده زميني گواراي وجودتان باشد.
اين هم يكي از غذاهايي است كه ترك ها شايد به عنوان پيش غذا يا پس غذا استفاده مي كنند كه اين هم براي چهار نفر است؛ پودينگ به يا پودينگ بهي.
براي درست كردن پودينگ به، دو عدد به، دو ليوان شكر، يك ليوان آب، يك عدد سيب رنده شده، دو قاشق غذاخوري گردو، نصف پاكت پودينگ آماده كاكائويي، يك ليوان شير،يك قاشق مرباخوري كره، يك قاشق غذاخوري شكلات رنده شده نياز است. به ها را از وسط به دو نيم كنيد، پوست بكنيد و آنها را به رو درون قابلمه بچينيد. ميان آن شكر بپاشيد. آب را اضافه كنيد و بگذاريد روي شعله كم 15دقيقه بپزد. وقتي سرد شد درون ديسي كه مي خواهيد غذا را سرو كنيد بريزيد. سيب رنده شده را با گردو مخلوط كنيد. درون به ها را با اين مخلوط پر كنيد. شير را با پودينگ آماده را روي شعله معمولي درست كنيد. وقتي كه كمي مانند فرني سفت شد يك قاشق مرباخوري كره را اضافه كنيد و با به هم زدن آن بگذاريد تا كره روي پودينگ آب شود و از روي اجاق برداريد و آن را روي به ها بماليد و شكلات رنده شده را روي اين دسر خوشمزه بپاشيد.