|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
مائده هاي زميني
فرني و پودينگ به؛ پيش غذاهاي تركي
اين هم يكي از پيش غذاهاي مردم تركيه است چيزي شبيه به شله زرد كه پختن آن مانند خوردنش بسيار آسان و سهل است. البته بعد از آن هم مي توانيد طرز تهيه پودينگ به را بخوانيد كه آن هم به جاي خود بسيار خوردني است.
شهره مهرنامي- براي درست كردن اين فرني تركي كه به آن داملا ساكيزلي سوتلاچ مي گويند (به معناي قطره آدامس شيري) براي نوش جان كردن چهارنفر به يك فنجان برنج، يك فنجان آب داغ، چهارليوان شير، دو فنجان قهوه شكر، يك قاشق مرباخوري آرد ذرت، يك تكه كوچك شيره درخت سقز و براي تزئين روي آن دارچين نياز داريد.
برنج را تميز بشوييد و آبكش كنيد و در يك قابلمه بريزيد، آب را به آن اضافه كنيد، چهار ليوان شير را بجوشانيد و وقتي داغ است به برنج اضافه كنيد.
وقتي برنج ها آنقدر پخته شد كه از هم جدا شد شكر را به آن اضافه كنيد و بگذاريد كمي روي شعله قل بخورد. براي اينكه برنج شما قوام بگيرد، آرد ذرت را به آن اضافه كنيد و به هم بزنيد و بگذاريد كمي بجوشد، سپس قطعه سقز خود را پودر كرده و به مواد خود اضافه كنيد.
چند دقيقه اجازه دهيد تا خوب پخته شود و هنوز وقتي در حال قل قل كردن است در ظرف ها بريزيد و براي تزئين آن دارچين و خلال بادام را روي آن بريزيد و كمي كه سرد شد نوش جان كنيد. اين مائده زميني گواراي وجودتان باشد.
اين هم يكي از غذاهايي است كه ترك ها شايد به عنوان پيش غذا يا پس غذا استفاده مي كنند كه اين هم براي چهار نفر است؛ پودينگ به يا پودينگ بهي.
براي درست كردن پودينگ به، دو عدد به، دو ليوان شكر، يك ليوان آب، يك عدد سيب رنده شده، دو قاشق غذاخوري گردو، نصف پاكت پودينگ آماده كاكائويي، يك ليوان شير،يك قاشق مرباخوري كره، يك قاشق غذاخوري شكلات رنده شده نياز است. به ها را از وسط به دو نيم كنيد، پوست بكنيد و آنها را به رو درون قابلمه بچينيد. ميان آن شكر بپاشيد. آب را اضافه كنيد و بگذاريد روي شعله كم 15دقيقه بپزد. وقتي سرد شد درون ديسي كه مي خواهيد غذا را سرو كنيد بريزيد. سيب رنده شده را با گردو مخلوط كنيد. درون به ها را با اين مخلوط پر كنيد. شير را با پودينگ آماده را روي شعله معمولي درست كنيد. وقتي كه كمي مانند فرني سفت شد يك قاشق مرباخوري كره را اضافه كنيد و با به هم زدن آن بگذاريد تا كره روي پودينگ آب شود و از روي اجاق برداريد و آن را روي به ها بماليد و شكلات رنده شده را روي اين دسر خوشمزه بپاشيد.
|
|
|
درشهر
همايش جنبش هنر مدرن برگزارمي شود
در حاشيه برگزاري نمايشگاه جنبش هنر مدرن كه به مجموعه آثار گنجينه اي هنرمندان معاصر ايران اختصاص دارد، همايش جنبش هنر مدرن در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار خواهد شد.
در اين همايش، در مجموعه اي از سخنراني ها ، ضمن آشنايي با جنبش هنر مدرن در ايران ، چند و چون و چگونگي اين رويداد مورد تجزيه و تحليل و بررسي قرار مي گيرد.
در همايش جنبش هنر مدرن صاحب نظران ، هنرمندان و فرهيختگان جامعه هنرهاي تجسمي از جمله مهدي حسيني،جواد مجابي، زهرا رهنورد،محمد امين مير فندرسكي، غلامحسين نامي، آيدين آغداشلو،هوشنگ كاظمي، احمد ناد عليان، نصرت الله مسلميان، مرتضي گودرزي وحسين خسرو جردي در سالن اجتماعات موزه هنرهاي معاصر تهران به ايراد سخنراني خواهند پرداخت.
همايش جنبش هنر مدرن ، براي بحث و گفتگو درباره جنبش هنر مدرن ايران در نقاشي معاصر ايران در روزهاي دوشنبه ، سه شنبه و چهارشنبه 26 ، 27 و 28 دي ماه در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار خواهد شد.
نمايشگاه جنبش هنر مدرن ، مجموعه آثار سه نسل از هنرمندان معاصر هنرهاي تجسمي ايران ، در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار مي شود.
در پي استقبال گسترده از نمايشگاه جنبش هنر مدرن ،مجموعه آثار خارجي گنجينه اي موزه هنرهاي معاصر تهران ، نمايشگاهي با همين عنوان از آثار سه نسل از هنرمندان معاصر هنرهاي تجسمي ايران ، ساعت 4 بعد از ظهر روز سه شنبه 22 آذر ماه 84 در موزه هنرهاي معاصر تهران گشايش خواهد يافت.
از ميان آثار بسياري از هنرمندان معاصر ايران ، آثار حدود 160 هنرمند از جمله سهراب سپهري ، ژاره طباطبايي ، پرويز تناولي ، مهندس ميرحسين موسوي ، زهرا رهنورد ، ابوالقاسم سعيدي ، منصور قندرين ، مارگن گريگوريان ، اسماعيل توكلي و مش اسماعيل كه به گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران تعلق دارد ، در اين نمايشگاه عرضه خواهد شد.
موزه هنرهاي معاصر تهران ، در خيابان كارگر شمالي - جنب پارك لاله واقع شده است و در روزهاي بعد ، از ساعت 9 تا 18 و جمعه ها از ساعت 14 تا 18 پذيراي علاقه مندان خواهد بود.
|
|
|
سينماي خانگي
سينماي رفاقت
انگار نه انگار كه تا همين چند سال قبل مي گفت جوان هاي امروز با من سرسازگاري ندارند . در عكس هاي پشت صحنه او را مي ديدي كه در ميان 7بازيگر جوانش ايستاده است. ضيافت فصل تاز ه اي در سينماي كيميايي بود.
مسعود پويا- سكانس افتتاحيه ضيافت در همان جايي رقم مي خورد كه گوزن ها شروع شده بود: دبيرستان بدر. در كنار همان ديواري كه قدرت دست خوني اش را به آن ماليده بود، حالا هفت جوان ايستاده بودند؛ هفت رفيق كه از بازارچه نواب گذر كردند تا به كافه ماطاووس برسند. ميعادگاه رفقا، كافه ماطا بود با آن صندلي هاي لهستاني، آن پوستر فيلم بربادرفته و آن ترانه نوستالژيك آرتوش. وقتي رفقا قرار ضيافت را گذاشتند و وقتي دست ها روي هم قرار گرفت دوربين از انتهاي كافه حركت كرد تا به دست هايي كه بر هم گره خورده بودند متمركز شود؛ جايي كه بغض رفاقت مي تركيد و ماطا شاهد خاموشي بر اين ماجرا بود. كيميايي عوض شدن زمانه و انقلاب را در نهايت ايجاز به تصوير كشيد. طبيعي بود وقتي بيشتر ماجراها در داخل كافه اتفاق افتاده بود، تغيير زمانه هم با عوض شدن فضاي كافه به نمايش گذاشته شود؛ كافه اي كه در آتش انقلاب سوخت و بعد در دوراني ديگر با تعاريفي تازه دوباره احيا مي شد. حالا خياباني كه كافه ماطا در آن واقع شده بود هم تغيير نام داده و شده بود خيابان وحدت اسلامي. تصوير پول شمار الكترونيكي ، اتوبان ها و بيل بوردهاي تبليغاتي كنار خيابان هم سندي بود بر دوراني تازه؛ دوران سازندگي. موعد ضيافت رسيده بود. قرار بود روزه رفاقت افطار شود و رفقا يكي يكي از راه مي رسيدند. هفت جوان همدل ديروز، حالا هركدام راهي جداگانه يافته بودند؛ از معلم و تاجر و ورزشكار گرفته تا مهندسي جانباز و ماموري امنيتي.فيلم با خروج از كافه ماطاووس لحن عوض مي كرد و سينماي رفاقت جاي خودش را به چيزهاي ديگري مي داد.با اين همه، تمام آن چيزهايي كه سينماي كيميايي را جذاب و دوست داشتني كرده، در ضيافت به چشم مي خورد؛ فيلمي كه نسل جوان با آن كيميايي را به جاآورد. خيلي از كساني كه اين روزها سنگ كيميايي را به سينه مي زنند با ضيافت شيفته سينماي استاد شدند. ضيافت با گذشت 10 سال از زمان ساختش بيش از هر فيلم پس از انقلاب كيميايي، اثري نوستالژيك و خاطره انگيز به نظر مي رسد.
|
|
|
دكه
خط ششم
ششمين شماره دو هفته نامه فرهنگي، هنري و دانشجويي خط منتشر شد.
سوده فهيم- نمي دانم اين چندمين نامه است كه مي سپارم به پاييز و اين چندمين پاييز است اول خط اين را نوشته بود و آخر سر يك مربع كوچك توپر كه كنارش نوشته بود به قلم سردبير .
اولش فكر كرديم كه چند دانشجو گرد هم جمع شدند تا درس روزنامه نگاري را مشق كنند اما نوشته ها اينطور مي نمود كه آنها خود استاد اين كارند. لابه لاي خاطرات، شعرها و مقالات آنها مي توان دست نوشته هايي از شهيد دكتر مصطفي چمران پيدا كرد.
خط اول به قلم ابراهيم تركي سردبير اين نشريه با عنوان نامه نمي دانم چندم نوشته شده است.
خط آخر هم با قلم شهيد زين الدين، همان كه اولين داستان اين دفتر به او و به خاطراتش اختصاص دارد.
خاطره به روايت بي.بي.سي عنوان دومين مقاله اين نشريه است كه به قلم فاطمه پورموسوي نوشته شده است. اين مقاله به نوعي نگاه يك خبرگزاري معتبر اروپايي به جنگ ايران و عراق است.
اما شعر نوشته هاي مسعود جعفري، فرهاد صفريان و راضيه ايماني از ديگر مطالب اين دفتر است.
داستان محمد نوريان با عنوان ده دقيقه، باقري كنار بيسيم با روايتي از 10 دقيقه بودن در كنار شهيد باقري، 4صفحه ديگر از اين نشريه را به خود اختصاص داده است.
و گزارش وداعي دوباره با شهداي جنگ تحميلي با عنوان آتشفشان ساكت كه حميد باباوند آن را نوشته است، داستاني از كاروان تشييع پيكر شهداي دفاع 8ساله است.
اما 16آذر به روايت شهيد دكتر مصطفي چمران درباره آنچه كه در آن روز اتفاق افتاد به عنوان يك شاهد عيني از ديگر مطالب نشريه خط است. سه قطره خون را در اين نشريه حتما بخوانيد؛ داستان زندگي شهيد اندرزگو كه با قلم شيوايي توسط سكينه صارمي به رشته تحرير درآمده است.
واگويه هاي سميه مهاجر دانشجوي دانشگاه آزاد در مورد فرهنگ دفاع مقدس در دانشگاه ها نيز قابل توجه است.
دكتر محمدرضا سنگري نيز مقاله اي باعنوان حال و آينده نوشته است. دو هفته نامه خط را مي توانيد با قيمت 100تومان از دكه ها خريداري كنيد.
|
|
|
نگارخانه
تصاويري كه با آدم حرف مي زند
نمايشگاه آثار هنرهاي تجسمي پوسترهاي مهدي نجفي پور درباره انتفاضه و شهيد آويني و نقاشي خط هاي علي تن در فرهنگسراي بهمن برگزار مي شود.
ساراي قشقايي- پيوند دروني اين سه سوژه هنري ناگسستني است وقتي كه وارد اين نمايشگاه مي شويد، انگار همه اينها به هم ربط دارند.
انتفاضه، شهيد آويني و نقاشي خط هايي از موضوع دفاع مقدس. نقاشي خط ها فضاي رنگين و پرتحرك دارد. بعضي از آنها با آدم حرف مي زند. جلو يكي از آثار بايد لحظاتي ايستاد تا به مرزبندي و رنگ بندي خط و نقاشي ها پي برد، چه رسد به مفهوم آن كه زمان زيادتري را هم مي خواهد. 40 اثر نقاشي خط عرضه شده فضاي نمايشگاه را بسيار شيك و جذاب و البته ادبي هنري كرده است. علي تن فوق ليسانس رشته نقاشي است و سال هاست كه در زمينه خط و نقاشي كار مي كند. او از تلفيق اين دو هنر بهره فراواني برده است. رنگ قرمز، سبز و آبي در آثار علي تن نماي بيشتري دارد.
آثار گرافيك عرضه شده كه شامل 60 اثر است توسط مهدي نجفي پور طراحي شده است. 30 اثر گرافيكي مربوط به انتفاضه فلسطين و 30 اثر ديگر با موضوع شهيد آويني طراحي شده است. انتفاضه در كارهاي نجفي پور بسيار شلوغ و پرتحرك به تصوير كشيده شده است. مشت هايي پر از سنگ، چفيه هايي كه صورت ها را پوشانده و دهاني كه براي فرياد باز شده از عمده تصاويري است كه او خلق كرده است.
اما چشم هاي مرتضي آويني در هر پوستر از وي كاملا مي خندد. انگار كه اين هنرمند روحيه او را خوب شناخته است. 30 اثر از شهيد آويني فضاي بسيار جالبي به نمايشگاه داده است. همه آثار با هم متفاوت است، اما چند تاي آنها واقعا ديدني است. مهدي نجفي پور فوق ليسانس رشته گرافيك است و تا حالا چندين نمايشگاه از آثارش را برپا كرده. رنگ قرمز در آثار وي رنگ غالب است. اين نمايشگاه تا 6 بهمن ماه هر روزه از ساعت 9 الي 19 در گالري شماره يك فرهنگسراي بهمن براي بازديد عموم داير است.
|
|
|
آدم ها
نشان درجه يك براي عكاس و دفاع مقدس
امير علي جواديان - عكاس دفاع مقدس و مدرس دانشگاه- نشان درجه يك هنري را از شوراي ارزشيابي هنرمندان كشور دريافت كرد.
نازگل قادري - جواديان، كار عكاسي را درسال 58 در حوزه هنري آغاز كرد و در سال 60 به عنوان عكاس خبرگزاري جمهوري اسلامي ايران به جبهه هاي جنگ رفت و از همان زمان جنگ، موضوع اصلي عكس هايش شد. جواديان تا سال 65 به طور مستمر در جبهه ها وعمليات جنگي چون فتح خرمشهر، فتح رمضان و... حضور داشت.
از آن زمان تا امروز عكس هاي جواديان از حوادث جنگ، جوايز و مقام هاي اول جشنواره هاي مختلف را از آن خود كردند.
جواديان پس از بازگشت از جنگ به دانشگاه رفت و پس از شاگردي در دانشكده هاي هنري استاد شد و به مدت دو سال نيز مديريت گروه عكاسي دانشگاه آزاد تهران را برعهده داشت.
علاوه بر علاقه مندان و مخاطبان ايراني كه مشتاق هميشگي آثارجواديان بوده و هستند، عكس هاي وي در كشورهاي فرانسه، آلمان، الجزاير، تركمنستان، ازبكستان و... به نمايش درآمده و تاكنون از يونسكو، ژاپن، سوريه و چين جوايز بين المللي دريافت كرده است.
جواديان انتشار كتاب هاي كتاب ايران (يك رودخانه، يك پنجره، يك قلب)، كتاب طبيعت ، قاليچه هاي زمينه ، تعليم و تربيت و... را نيز در كارنامه خود دارد.
نشان درجه يك هنري كه از سوي شوراي ارزشيابي هنرمندان كشور اهدا مي شود، به پيشنهاد كميته تخصصي عكاسي، با تاييد نمايندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، وزارت علوم، سازمان مديريت و يكي از نمايندگان جامعه هنري به اميرعلي جواديان اهدا شده است. اين نشان معادل دكتراي عكاسي محسوب مي شود.
|
|
|
عكس روز
تعجب
تنها كودكان نيستند كه وقتي در برابر آينه قرار مي گيرند، تعجب مي كنند. اين پرنده هم انگار تا به حال خودش را نديده است. اين عكس يكي از عكس هاي منتخب سال 2005 است.
|
|
|
آب وهوا
بازهم برف مي بارد
اميدواريم از اين همه برفي كه در تهران و بسياري از شهرهاي كشورمان باريده خسته نشده باشيد چون هنوز اين مقدار برف براي جبران خشكسالي پاييز امسال كافي نبوده.
ميثم فقيهي - در شرايطي كه هنوز هيچ راه حل مناسبي براي مقابله با شرايط اضطراري آلودگي هوا در شهرهاي پرجمعيت كشورمان وجود نداشته است، پس روزهاي خاكستري تهران را فراموش نكنيم و به ياد داشته باشيم كه تنها شرايط آب و هوايي بود كه به داد ما رسيد.
|
|
|
از صبح تا شب
حميد رضا پور نصيري
پيشنهاد اول امروزم، مانند همه دوشنبه هاي پيشين برنامه سينماي ديگر است كه در حوالي ساعت 21:30 از شبكه 2 به نمايش درمي آيد و اختصاص به نمايش آثاري از سينماي مستند و كوتاه دارد. اگر هم غفلت كرديد و آن را از دست داديد، مي توانيد فردا در ساعت۱۳ تكرار آن را تماشا كنيد. اما اگر زودتر از ساعت 9:30 شب، مثلا در حوالي ساعت 11 صبح ـ همان خروس خوان سابق ـ تلويزيون را روشن كرديد مي توانيد قسمت ديگري از مجموعه از سرزمين هاي شمالي را تماشا كنيد كه هر روز در اين ساعت از شبكه يك به نمايش درمي آيد. تكرار نيمكت و شب هاي برره هم كه مانند روزهاي پيش در همان ساعت هاي هميشگي شان يعني ساعت 13:30 و 14:30 پخش مي شود. ساعت 15:10 هم از شبكه يك تكرار قسمت ديشب مجموعه ماموران مخفي پليس پخش مي شود. اما شب هنگام در حوالي ساعت 19 مي توانيد تكرار مجموعه گرفتار را از شبكه تهران تماشا كنيد كه مي دانيد اصلا پيشنهادش نمي كنم. يا اينكه 45 دقيقه پس از شروع اين مجموعه به سراغ شبكه 3 برويد و قسمت تازه اي از شب هاي برره را ببينيد. گارد ساحلي هم مانند هفته هاي گذشته در ساعت 20:45 از همين شبكه۳ به نمايش درمي آيد؛ مجموعه اي كه محسن شامحمدي آن را كارگرداني كرده و اكبر زنجانپور، ايرج راد، احمد نجفي و حديث فولادوند در آن بازي مي كنند.
مسافر ري را هم كه چند هفته اي مي شود براي چندمين بار پخشش شروع شده، مي توانيد در ساعت 22:10 از شبكه يك تماشا كنيد. اين مجموعه را چند سال پيش داود ميرباقري در قالب يك فيلم سينمايي روانه جشنواره فجر و سينماها كرد و پس از آن به صورت يك مجموعه تلويزيوني در رسانه ملي نمايش داد. مانند اكثر مجموعه هاي ميرباقري هم مي توان نام بازيگران مطرح زيادي را در ليست عوامل آن ديد، اما مسافر ري به هيچ وجه در حد و اندازه هاي سريال موفق امام علي نيست و ميرباقري پس از گذشت سال ها و با وجود ساخت چند مجموعه ديگر، هنوز نتوانسته است موفقيت آن مجموعه را تكرار كند. از اين مجموعه هم كه صرف نظر كنيم مي توانيد قسمت تازه اي از مجموعه فرانسوي كنت مونت كريستو را هم در ساعت 23 از شبكه تهران تماشا كنيد. اما نيم ساعت زودتر از شروع اين مجموعه مي توانيد به تماشاي برنامه نود بنشينيد كه با توجه به اتفاقات هفته گذشته فوتبال ايران، انتظار مي رود برنامه جذابي از كار درآيد.
تا يادم نرفته هم بگويم كه ابراهيم حاتمي كيا اين روزها حسابي سرگرم فيلمبرداري دومين مجموعه تلويزيوني اش با عنوان حلقه سبز است و اين طور كه شنيده مي شود تا تابستان سال آينده، فيلمبرداري اين مجموعه طول خواهد كشيد. از محتوا و داستانش هم تابه حال چيزي منتشر نشده و تنها گفته مي شود كه براي نگارش آن يك گروه كارشناسي، حدود شش ماه درباره مضمون اين سريال تحقيق و بررسي كرده اند. نقش هاي اصلي آن هم برعهده حميد فرخ نژاد، سيما تيرانداز و محمد حاتمي ا ست. در خوش بينانه ترين حالت هم براي ديدن اين مجموعه بايد حدود يك سال صبر كنيد؛ مخصوصا با وسواسي كه حاتمي كيا در امر فيلم سازي دارد. فقط بايد اميدوار بود كه نتيجه، فراتر از مجموعه پيشين او يعني خاك سرخ باشد.
|
|
|
سينما تئاتر
مكس (سامان مقدم)
كانون، قدس، جوان، قيام، بهمن 2، عصر جديد 2، گلريز 1، ملت، عصر جديد 3، ماندانا، تهران 1، پارس،۱ جمهوري، ايران 3
يك بوس كوچولو (بهمن فرمان آرا)
بلوار، عصر جديد 1، صحرا، فرهنگ 1، سپيده 2، مركزي 3، مركزي 1
آكواريوم (ايرج قادري)
پيروزي، پيوند، پارس 2، المپيا
حكم (مسعود كيميايي)
فلسطين 1، مركزي 2، رودكي، شقايق، سعدي، شيرين، موزه سينما، ايران 2، جي 2، گلريز 2، پيام انقلاب، سپيده 1
فاخته ها (محمدمحمود سلطاني)
تالار مولوي
دن كاميلو (كوروش نريماني)
تالار چهارسو
تهران زير بال فرشتگان (نادر برهاني مرند)
تئاتر شهر/چهارسو
|
|
|
از مدينه تا غدير
۳ روز تا غدير
دكتر عدنان درخشان
جمعه پانزدهم ذي الحجه سال 10 هجري قمري، 27 اسفند سال 10 هجري شمسي، 15 مارس سال 632 ميلادي كاروانيان پس از خروج از مكه به سرف رسيده و از آنجا تا مر الظهران آمده اند. هنوز تا غديرخم چند منزل ديگر باقي است.
انتخاب منطقه غدير از چند جهت قابل توجه است؛ نخست از آن رو كه در راه بازگشت از مكه نزديك دو راهي جدا شدن كاروان ها و تقاطع مسيرهاست. در آينده، كاروان هاي حج، در راه رفت و برگشت، با رسيدن به وادي غدير و نماز در مسجد پيامبر(ص)، با اين جايگاه تجديد خاطره و بيعت تازه خواهند كرد تا ياد آن در دل ها احيا شود.
ديگر اينكه غدير محلي بسيار مناسب براي برنامه سه روزه پيامبر(ص) و ايراد خطبه براي آن جمعيت انبوه بود. منطقه غديرخم بياباني باز و وسيع در مسير سيلاب وادي جحفه است. اين سيلاب از مشرق به مغرب جاري مي شود و پس از عبور از غدير به جحفه مي رسد و سپس تا درياي سرخ ادامه پيدا مي كند و سيل هاي سالانه را به دريا مي ريزد.
در اين مسير آبگيرهاي طبيعي به وجودآمده است كه پس از عبور از سيل، آب هاي باقيمانده در آن جمع و در طول سال به عنوان ذخاير آبي شناخته مي شوند و به آنها اصطلاحا غدير مي گويند. در مناطق مختلف غديرهاي زيادي در مسير سيل ها وجود دارد كه با نامگذاري از يكديگر شناخته مي شدند. اين غدير هم براي شناخته شدن از غديرهاي ديگر به غدير خم نامبردار است. كنار اين آبگير، پنج درخت سرسبز و كهنسال از نوع سمر شبيه درخت چنار وجود دارد كه درختي خاص صحراهاست. اين پنج درخت، سايباني دلپذير براي مسافران خسته است.
در نتيجه، اين بيايان وسيع به عنوان مكاني مناسب براي مراسم سه روزه غدير انتخاب مي شود و جايگاه سخنراني زير همان درختان در نظر گرفته مي شود كه هم مشرف بر بيابان و محل تجمع مخاطبان است و هم سايبان مناسبي براي ايراد خطابه.
چند روز ديگر، پيامبر(ص) در همين مكان و به هنگام بيعت، عمامه خود را كه سحاب نام داشت به عنوان تاج افتخار، بر سر اميرمومنان(ع) قرار مي دهند و مي فرمايند: عمامه، تاج عرب است . (1)
۱ - الغدير/ ج 1/ ص 291 و عوالم العلوم/ ج 15/ 3/ ص 199 و از اهل تسنن: الرياض النضره محب الدين طبري/ ج 2/ ص 217؛كنزالعمال متقي هندي / ج 8/ ص 60؛ شرح المواهب زرقاني/ ج 5/ ص 10
|
|
|
امروز
مسابقه نقاشي
روز عيد غدير براي بسياري از هنرمندان الهام بخش است. به همين دليل فرهنگسراي علوم به مناسبت فرارسيدن اين روز عيد مسابقه نقاشي براي رده سني 3 تا۱۵ سال با عنوان پيام غدير برگزار مي كند. تكنيك رنگ آميزي آزاد و ابعاد آن A3 خواهد بود. علاقه مندان مي توانند آثار خود را تا روز سه شنبه يازدهم بهمن ماه به نشاني بزرگراه نواب، ميدان بريانك، خيابان شهيد دعوتي، ابتداي خيابان خوش جنوبي، خيابان شهيد اميرقلي(نيكو) مراجعه كنند.
زنان وسلامتي
اگر به سلامتي خودتان علاقه مند هستيد حتما روزهاي چهارشنبه هر هفته ساعت 15 به فرهنگسراي بانو مراجعه كنيد. نشاني اين فرهنگسرا خيابان وليعصر(عج) ، ضلع شمالي پارك ساعي، كوي ساعي است.
تفكر و مهارت هاي زندگي
فرهنگسراي تفكر طي هر دوره، كارگاه 4جلسه اي جهت آموزش مهارت زندگي برگزار مي كند. در اين جلسات سر فصل هاي زندگي فردي و جمعي از خانواده، محيط كار و جامعه آموزش داده مي شود. علاقه مندان مي توانند همه روزه به جز روزهاي تعطيل از ساعت 9 الي 16 به نشاني بلوار آيت الله كاشاني، بلوار شهران، بين فلكه اول و دوم شهران مراجعه كنند.
كاريكاتور
چندين اثر از كاريكاتورهاي برجسته دنيا با موضوع سالمندان در خانه فرهنگ سلمان فارسي برگزار شده است. شهروندان از ساعت 8 صبح الي 6 بعداز ظهر مي توانند به خيابان قزوين، خيابان قلعه مرغي، خيابان يوسفي، پلاك 22 مراجعه كنند.
نمايشگاه آدينه
حدود 40 عكس و چيدمان از آثار آدينه در تاج در فرهنگسراي ملل برگزار مي شود. علاقه مندان مي توانند هه روزه به جز ايام تعطيل به آدرس بزرگراه آيت الله صدر، ميدان پيروز، بوستان قيطريه مراجعه كنند.
مسابقه غدير
مسابقه دو همگاني غدير با حضور دانش آموزان راهنمايي و دبيرستان مدارس غرب تهران برگزار مي شود. در اين مسابقه كه سه شنبه از ساعت 9:30 تا 11:30 در بلوار شهرزيبا برگزار مي شود به نفرات اول تا پنجم لباس ورزشي اهدا مي شود.
|
|
|