پنجشنبه ۶ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۰۸ - Jan 26, 2006
اجتماعي
Front Page

با تصويب طرح مجلس در باره دادگاههاي خانواده
هيچ حكمي بدون نظر مشاور قضايي زن صادر نمي شود
001506.jpg
گروه اجتماعي- زهرا رفيعي: نمايندگان مجلس هفتم پذيرفتند كه در دادگاه هاي خانواده هيچ حكمي بدون نظر «مشاور قضايي زن» صادر نشود.
كليات طرح حضور مشاوران قضايي زن در دادگاه هاي خانواده ديروز در صحن علني مجلس به تصويب رسيد. پس از قرائت گزارش شور اول كميسيون قضايي توسط دهقان، مخبر كميسيون حقوقي و قضايي به دليل اينكه طرح مخالفي نداشت، بلافاصله رأي گيري و ۱۴۴ نفر از نمايندگان به آن رأي مثبت دادند. اين طرح پس از تصويب نهايي، دادگاه هاي خانواده را ملزم به برگزاري محاكم با حضور زنان مشاور خواهد كرد. احكام پس از مشاوره با اين متخصصان و كسب نظر نهايي آنها صادر خواهدشد. به عبارت ديگر احكام با امضاي قضات و مشاوران قضايي زن معتبر خواهند بود. در صورت اختلاف قاضي و مشاور زن نظر هر دو در زير رأي انشاء و امضاء مي شود.
حضور مشاوران قضايي زن در محاكم پيش از اين نيز به اجرا درمي آمد با اين تفاوت كه استفاده از نظر مشاوران الزامي نبود و رأي آنها در حكم نوشته نمي شد.
پس از تصويب قانون تشكيل دادگاه هاي عمومي و انقلاب در سال ۷۳ در هر مجتمع قضايي يا دادگستري هاي شهرستانها و يا دادگاه هاي عمومي يك بخش يا چند شعبه براي رسيدگي به دعاوي خانوادگي اختصاص داده شد و نهايتاً به موجب قانون، تعدادي از دادگاه هاي موجود به محاكم موضوع اصل ۲۱ قانون اساسي دادگاه خانواده اختصاص يافت. به موجب تبصره ۳ اين قانون هر دادگاه خانواده تا آنجا كه امكان دارد، با حضور مشاور قضايي زن شروع به رسيدگي كند و احكام پس از مشاوره با مشاوران قضايي زن صادر شود.
شهناز سجادي وكيل پايه يك دادگستري با اشاره به پيشينه اين قانون گفت: پس از تصويب نهايي اين طرح همه محاكم سراسر كشور از مشاوران زن استفاده خواهند كرد. در حال حاضر در برخي محاكم آنها مشاوره مي دهند.
وي درمورد عملكرد اين مشاوران گفت: آنها همان كاري را كه قضات انجام مي دهند با رعايت تمامي مواد قانوني انجام مي دهند. آنها مجبورند كه در چارچوب قانون عمل كنند و عملاً زن بودنشان تأثيري در حكم ندارد. اگر ما اشكالي در محاكم خانواده در دفاع از حقوق زنان مي بينيم به خاطر نقايصي است كه در خود قانون وجود دارد. وي تأثير اين مشاوران را در جذب فارغ التحصيلان زن حقوق دانست و گفت: تصويب اين طرح و الزامي شدن آن در سراسر كشور خبر خوشايندي براي آنها است. البته نبايد فراموش كرد كه اين مشاوران با احساسات متمايزي كه نسبت به مردان دارند مي توانند با حوصله و سعه صدر بيشتري به ميانجي گري و كار قضايي بپردازند. در محاكم قضات مردي نيز وجود دارند كه به ميانجي گري و سازش با همان حوصله زنان مي پردازند.

حوادث اولين علت مرگ ومير كودكان جهان است
گروه اجتماعي: دبير اولين كنگره سراسري اورژانس هاي طب كودكان، از وقوع اولين عامل مرگ ومير كودكان در جهان نام برد.
اولين كنگره سراسري اورژانس هاي طب كودكان با حضور ۳۰۰ متخصص داخلي و خارجي و با هدف ارائه آخرين دستاوردهاي علمي و پژوهشي در مورد اهميت اورژانس ها در تهران برگزار مي شود. دكتر فريد ايمان زاده گفت: اكثريت جمعيت جامعه ايران جوان هستند كه بيشترين آنان را كودكان تشكيل مي دهند و اين كودكان احتياج به مراقبت هاي زيادي دارند، بنابراين بايد سريع تر عمل شود اورژانس ها در هر رشته مهم هستند. وي افزود: در اين كنگره سعي داريم تا با دادن آگاهي و ارائه دستاوردهاي علمي و پژوهشي دقيق و به موقع به درمان كودكان بپردازيم تا از عوارض و ضايعه هاي كودك جلوگيري كنيم كه اين ضايعه مي تواند از يك مشكل كوچك تا يك عقب ماندگي دائمي باشد.ايمان زاده گفت: از موضوعات مورد بحث در اين كنگره را مي توان اورژانس هاي خون و انكولوژي كودكان، اورژانس هاي اعصاب كودكان، اورژانس هاي طب كودكان، اورژانس هاي غدد و متابوليك كودكان، اورژانس قلب كودكان، اورژانس هاي حوادث و مسموميت ها ذكر كرد. وي خاطرنشان كرد: حدود ۱۰۰ مقاله از اعضاي هيأت علمي سراسر كشور و پزشكان شاغل دريافت شده و اين مقالات به دو صورت سخنراني و پوستر در ايام برگزاري كنگره ارائه مي شود. دكتر ايمان زاده در پايان خاطرنشان كرد: از برنامه هاي جنبي اين كنگره برگزاري كارگاه ها و پانل هاي علمي از جمله كارگاه هاي احياء قلبي ريوي، كارگاه هاي برخورد با انسداد مي باشد و همچنين نمايشگاه و امتياز بازآموزي از برنامه هاي ديگر اين كنگره مي باشد. اولين كنگره سراسري اورژانس هاي طب كودكان يكم الي پنجم اسفندماه با حمايت معاونت پژوهشي علوم پزشكي شهيد بهشتي و ساير مراكز علمي دانشگاهي ايران در مركز همايش هاي بين المللي امام خميني(ره) برگزار مي شود.

با ابلاغ رئيس  جمهور به وزارت امور خارجه
ايران به كنوانسيون حراست از ميراث فرهنگي
ناملموس مي پيوندد
گروه علمي فرهنگي: رئيس جمهوري اسلامي ايران، قانون كنوانسيون حراست از ميراث فرهنگي ناملموس را براي اجرا به وزارت امور خارجه ابلاغ كرد.
براساس ماده واحده اين قانون كه دوم بهمن ماه با شماره  ۶۷۱۵۸جهت اجرا ابلاغ شده است، به دولت جمهوري اسلامي ايران اجازه داده مي شود به كنوانسيون حراست از ميراث فرهنگي ناملموس، مشتمل بر يك مقدمه و چهل ماده به شرح پيوست، ملحق شده و اسناد مربوط را ارائه كند.
براساس ماده  ۲ اين كنوانسيون، اصطلاح «ميراث فرهنگي ناملموس» به رسوم، نمايش ها، اصطلاحات، دانش مهارت ها - و نيز وسايل،  اشياي مصنوعات دستي و فضاهاي فرهنگي مرتبط با آنها - اطلاق مي شود كه جوامع،  گروه ها و در برخي موارد، افراد، آنها را به عنوان بخشي از ميراث فرهنگي خود مي شناسد. اين ميراث فرهنگي ناملموس كه از نسلي به نسل ديگر منتقل مي شود، همواره توسط جوامع و گروه ها در پاسخ به محيط، طبيعت و تاريخ آنها مجددا خلق مي شود و حس هويت و استمرار را براي ايشان به ارمغان مي آورد و بدين ترتيب احترام به تنوع فرهنگي و خلاقيت بشري را ترويج مي كند.
در اين كنوانسيون، تنها به آن قسم از ميراث فرهنگي ناملموس توجه مي شود كه با اسناد بين المللي حقوق بشر موجود و نيز با ضرورت احترام متقابل ميان جوامع، گروه ها و افراد و لزوم توسعه پايدار منطبق باشند و در عرصه هايي چون: الف - سنت ها و اصطلاحات شفاهي ازجمله زبان كه محملي براي ميراث فرهنگي ناملموس به شمار مي رود؛ ب - هنرهاي نمايشي؛ ج- رسوم اجتماعي، آيين ها و جشنواره ها؛ د- دانش و رسوم مربوط به طبيعت و كيهان؛ و ه- مهارت در هنرهاي دستي سنتي، نمودار مي شود.
همچنين براساس فصل سوم اين كنوانسيون كه به حراست از ميراث فرهنگي ناملموس در سطح ملي اختصاص دارد، دولت هاي عضو، بايد اقدام هاي لازم را براي تضمين حراست از ميراث فرهنگي ناملموس موجود در سرزمين خود اتخاذ كرده و به منظور تضمين شناسايي با هدف حراست، به شيوه اي منطبق با وضعيت خود، يك يا چند فهرست از ميراث فرهنگي ناملموس موجود در سرزمين خود را تهيه خواهند كرد. اين فهرست ها بايد به طور منظم، به روز شوند.
بنا بر اعلام دبيرخانه شوراي اطلاع رساني دولت، قانون كنوانسيون حراست از ميراث فرهنگي ناملموس در جلسه علني بيست ودوم آذرماه  يييي مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ ۱۵/۱۰/۸۴به تأييد شوراي نگهبان رسيده و طي نامه شماره ۱۹۷۸۰۸/۱۶۶ تاريخ ۱۸/۱۰/۸۴ مجلس شوراي اسلامي به دولت واصل شده بود.

برخي وظايف دولت به سازمان تأمين اجتماعي
تحميل شده است
مهر:مديركل امور اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي گفت: برخي وظايف دولت به سازمان تامين اجتماعي تحميل شده و همين امر سازمان را از ارائه خدمات اصلي خود باز داشته است.
مجيد يارمند افزود: برخي تكاليف همچون بازنشستگي پيش از موعد به منابع و مصارف سازمان تامين اجتماعي لطمه وارد مي كند ، در حالي كه اجراي اين طرح بايد با مساعدت و همكاري دولت انجام شود تا سازمان در ارائه ساير خدمات به بيمه شدگان با مشكل مواجه نشود.
مديركل امور اجتماعي سازمان مديريت و برنامه ريزي در خصوص بودجه سال آينده سازمان تامين اجتماعي گفت: ۵۹ هزار ميليارد تومان بودجه سازمان تامين اجتماعي در سال ۸۵ پيش بيني شده و در حال بررسي است كه به طور حتم قبل از پايان سال تصويب خواهد شد.

رئيس جمعيت هلال احمر منصوب شد
ايلنا: «محمود احمدي نژاد» رئيس جمهور بر اساس معرفي شوراي عالي جمعيت هلال احمر در حكمي سيد مسعود خاتمي را به عنوان رئيس جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران منصوب كرد. متن حكم رئيس جمهوري بدين شرح است:«در اجراي بند (۵) قسمت (ب) ماده (۱۰) اساسنامه جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران، مصوب۲۴/۲/۱۳۸۲ مجلس شوراي اسلامي و با توجه به معرفي شوراي عالي، از آنجا كه جناب عالي برخوردار از سوابق ارزشمند اجرايي و خدمات ارزنده به جمهوري اسلامي ايران بوده و متعهد به انقلاب اسلامي هستيد، شما را به موجب اين حكم براي مدت چهار سال به سمت رئيس جمعيت هلال احمر جمهوري اسلامي ايران منصوب مي كنم.
هلال احمر، نماد خدمت به بندگان خدا در سخت ترين و ضروري ترين شرايط و كانون مهر و عاطفه انساني و ملي است؛ از اين رو انتظار دارد اهداف دولت اسلامي را در عرصه هاي عدالت گستري، مهرورزي، خدمت رساني و تعالي همه جانبه با مديريت جامع و ايجاد اعتماد گسترده ملي و امانت داري و استفاده از همه ظرفيت مشاركت مردم انسان دوست و نوع پرور ايراني، به منصه ظهور برسانيد.از خداوند متعال توفيق شما را در اين عرصه خطير مسئلت دارم.در پايان با قبول استعفاي جناب آقاي دكتر نوربالا، از زحمات ايشان در طول مديريت جمعيت هلال احمر تشكر مي نمايم.»

تدوين اساسنامه يكسان صندوق هاي بازنشستگي
تا پايان سال
گروه اجتماعي: معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه اظهار اميدواري كرد كه اساسنامه يكسان و هماهنگ صندوق هاي بيمه گر و بازنشستگي تا پايان سال تدوين و براي تصويب به هيأت دولت ارائه شود.
مهندس جعفري افزود: هم اكنون كميته اي در وزارت رفاه مشغول تدوين اساسنامه صندوق هاي بازنشستگي در چارچوب برنامه چهارم توسعه و قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي است. وي تصريح كرد: هم اكنون صندوق هاي بيمه گر و بازنشستگي در كشور داراي وظايف مختلف هستند چنانچه برخي تنها صندوق بازنشستگي بوده برخي درمان را نيز عهده دار هستند. همچنين برخي محدود به سازمان يا وزارتخانه خاص و دسته اي عمومي هستند، بنابراين بايد با بررسي فلسفه وجودي آنها، اساسنامه اي تدوين شود. معاون هماهنگي و نظارت وزارت رفاه خاطرنشان كرد: همچنين در حال حاضر منابع و مصارف برخي از صندوق هاي بيمه گر هماهنگي لازم را نداشته و مصارف بر منابع فزوني يافته است، لذا بايد با ايجاد تغييراتي در اركان آنها از ورشكستگي آنها جلوگيري كرد.
وي به ايسنا گفت: بر اساس قانون ساختار نظام جامع رفاه و تأمين اجتماعي اركان صندوق هاي بيمه اي شامل شورا، مجمع يا هيأت امناء، هيأت مديره، مديرعامل و هيأت نظارت است.
جعفري يادآور شد: نصف به علاوه يك اعضاي هيأت امناء يا مجمع صندوق با پيشنهاد وزير رفاه و تأمين اجتماعي و تأييد شوراي عالي رفاه و تأمين اجتماعي و تصويب هيأت وزيران انتخاب و مابقي اعضا به تناسب تعداد افراد تحت پوشش توسط در خدمت گيرندگان متشكل و سازمان يافته آنها بر اساس آيين نامه اي كه به تصويب هيأت وزيران مي رسد، تأمين خواهند شد. به گفته وي بر اساس قانون ساختار نظام جامع اعضاي هيأت مديره صندوق ها مركب از ۵ يا ۷ نفر داراي تخصص و تجارب مختلف هستند كه از سوي شورا يا مجمع و يا هيأت امناي مربوط براي چهار سال انتخاب خواهند شد.

قلب را مي توان تا ۱۵ سال جوان تر نگاه داشت
مهر: جديدترين مطالعات روي افراد نشان مي دهد مصرف غذاهاي كم كالري به جوان تر ماندن قلب كمك مي كند و مصرف غذاهاي پركالري و چرب كه اغلب سرخ كردني است قلب را خسته و پيرتر مي كند.
اين آزمايشات بارها و بارها بر روي موشها انجام شده بود و نتيجه مثبت بود اما اخيراً آزمايش بر روي انسانها نيز انجام شده و نتيجه باز هم مثبت بوده است.محققان جمعي از افراد بين سنين ۴۱ تا ۶۴ ساله را مورد بررسي قرار داده اند. به عده اي روزانه برنامه غذايي با ۱۴۰۰ تا ۲۰۰۰ كالري دادند و به بقيه ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ كالري شامل غذاهاي پرچرب غربي تجويز كردند.جالب است بدانيد افرادي كه رژيم كم كالري را در برنامه تغذيه اي خود داشتند عملكرد قلبي بهتري داشته و قلبشان حدود ۱۵ سال جوان تر از افرادي بود كه رژيم غذايي پركالري داشتند. در ضمن سونوگرافي هاي انجام شده روي اين افراد حاكي از خاصيت الاستيكي بيشتر قلب آنها داشت . در صورتي كه گروه دوم داراي رگهاي سخت و غيرقابل انعطاف تري بودند.

پوشاندن سر كودك با پتو و مرگ ناگهاني
گروه اجتماعي:در ماه هاي سرد سال بايد از پوشاندن سر كودك توسط پتو يا ملحفه خودداري كرد، چرا كه اين كار نوزاد را در معرض خطر مرگ ناگهاني قرار مي دهد.
به گزارش موسسه رشد و سلامت كودك آمريكا، شمار كودكاني كه به طور ناگهاني دچار قطع تنفس و مرگ مي شوند، در زمستان افزايش مي يابد.
پزشكان دليل اين امر را استفاده از تعداد پتو يا ملحفه اضافي توسط والدين دانسته و هشدار مي دهند، گرماي اضافي توليد شده موجب تنگي نفس نوزاد شده ممكن است وي را به طور ناگهاني در معرض خفگي قرار دهد. آنها توصيه مي كنند، حتي در صورت استفاده از پتوي اضافي، سر كودك پوشانده نشود. همچنين، از قرار دادن اسباب بازي هاي پشمي روي صورت كودك پرهيز شود. بالش كودك نيز نبايد از جنسي باشد كه سر داخل آن فرو رفته و بيني و دهان را بپوشاند.

مراقب سلامت كودكان در اطراف اتومبيل ها باشيد
001503.jpg
ايسنا: اكثر مردم نگران سلامت كودكانشان در موقع سوار شدن آنها در اتومبيل هستند، اما محل ديگري كه امنيت كودكان را تهديد مي كند در اطراف اتومبيل ها و خودروهاست.
مركز كنترل و پيشگيري امراض در آمريكا در اين باره در گزارشي آورده است كودكاني كه اطراف وسايط نقليه و خودروها رها مي شوند ممكن است در اثر برخورد با اتومبيل هايي كه به آهستگي در حركت هستند، اتومبيل هايي كه در حال خارج شدن از مسير هاي ورودي خودرو و يا قسمت هاي پارك ماشين به صورت دنده عقب هستند، ماشين هايي كه توسط كودكان هدايت مي شوند و يا در اثر قرار گرفتن بين بدنه هاي اتومبيل ها، آسيب ديده و يا حتي جان خود را از دست بدهند. امروزه برخي از شركت هاي خودروسازي، اتومبيل هاي تازه ساخته شده را به حسگر هايي مجهز مي كنند كه بتوانند برخي از اين موانع غيرقابل ديدن را شناسايي كنند.

به زودي ركوددار زن اهداكننده خون كشور معرفي مي شود
ايسنا:  مدير بسيج اهدا كنندگان سازمان انتقال خون ايران از معرفي ركورددار زن اهداكننده خون كشور در آينده نزديك خبر داد و گفت: با هدف نهادينه كردن فرهنگ اهداي خون و تقدير از اهداكنندگان مستمر در كشور اسامي ركوردداران اهداي خون كه در طول زندگي بيش از ۵۰ بار اهدا داشته اند در مجموعه اي منتشر و اعلام مي شود.
دكتر مهتاب مقصودلو با اشاره به سياست هاي تشويقي سازمان انتقال خون براي گسترش فرهنگ اهداي خون در بين ايرانيان اظهار كرد: هم اكنون طرح ۲۵ در ۲۵ در چهار استان هرمزگان، خوزستان، كرمان و سيستان و بلوچستان در حال اجراست و وارد مرحله آموزشي براي دانش آموزان سال آخر دبيرستان شده است. وي با اشاره به اين كه ما در انتظار نخستين اهداي خون افراد تحت آموزش طرح ۲۵ در ۲۵ در مهرماه سال آينده هستيم، گفت: اميدواريم كه با استقبال خوب دانش آموزان روبه رو شويم.

اولين جلسه پروتكل جهاني كنترل دخانيات نيمه دوم بهمن   ماه
گروه اجتماعي: كارشناس دفتر بهداشت محيط و كار وزارت بهداشت، اعلام كرد: اولين جلسه پروتكل جهاني كنترل دخانيات، نيمه دوم بهمن   ماه برگزار مي  شود.
خديجه محصلي، كارشناس دفتر بهداشت محيط و كار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، گفت: ايران يكي از اعضاي اصلي پروتكل جهاني كنترل دخانيات است و در اولين جلسه، شركت فعال خواهد داشت.
وي افزود: تمامي پروتكل  هاي اجرايي طرح را مشخص مي  كنيم و تصميم  گيري مي  شود كه چه سياستي بايد براي اجراي دقيق طرح اتخاذ شود. به گفته محصلي، از ايران نمايندگان وزارت بهداشت و امور خارجه در اين اجلاس شركت كرده و به بيان قوانين و فعاليت  هاي موجود در ايران براي كنترل استعمال مواد دخاني، مي  پردازند. وي تصريح كرد: ايران خود اقداماتي براي كنترل مصرف دخانيات در كشور دارد و در اجلاس مذكور قطعاً حرفي براي گفتن داريم.
وي يادآور شد: در ايران، قوانين ملي براي عدم استعمال دخانيات در اماكن عمومي تصويب شده كه همين موضوع يكي از شاخص  هاي موفقيت ايران در اين زمينه است. محصلي، با اشاره به حضور جدي همه نهادها، گفت: در قانون ملي كنترل دخانيات، همه نهادها دخيل هستند و موظف به ارائه اين قوانين به كارمندان خود شده  اند.

مستمري والدين شهداء افزايش مي يابد
فارس: بر اساس مصوبه روز چهارشنبه مجلس دولت موظف شد مستمري والدين يك شهيد را معادل حداقل حقوق كاركنان دولت پرداخت نمايد.
نمايندگان مجلس شوراي لايحه اصلاح قانون افزايش مستمري والدين شهدا مصوب ۱۳۷۵ را تصويب كردند. با اصلاح ماده واحده قانون ياد شده، دولت موظف شد مستمري والدين يك شهيد را كه تحت پوشش بنياد شهيد و امور ايثارگران هستند، معادل حداقل حقوق كاركنان دولت پرداخت كند. بر اساس تبصره يك الحاقي به ماده واحده قانون افزايش مستمري والدين شهداء مستمري والدين يك شهيد كه به تشخيص بنياد ياد شده تنها درآمد آنها مستمري موضوع اين قانون است معادل يك و نيم برابر حداقل حقوق كاركنان دولت خواهد بود. همچنين با الحاق تبصره ديگري به ماده واحده اين قانون به تمامي والدين داراي يك شهيد كه ميزان درآمد در ماه آنها كمتر از يك و نيم برابر حداقل حقوق كاركنان دولت است، مابه التفاوت درآمد والدين شهداء با ميزان مستمري تعيين شده در اين قانون با تشخيص و تعيين بنياد شهيد و امور ايثارگران به عنوان مستمري پرداخت مي شود.

نظارت بهزيستي بر امور كودكان تا زمان قيد حيات
مهر: معاون دفتر امور شبه خانواده سازمان بهزيستي به طرح «مددكار پس از ترخيص» اشاره كرد و گفت: به واسطه اين طرح هنگامي كه كودكان تحت پوشش بهزيستي از مراكز نگهداري ترخيص مي شوند ۶ ماه به صورت هر هفته و يك سال بعد نيز به صورت ماهيانه به كار آنها نظارت مي شود و پس از آن نيز در طول سال نظارت هايي صورت گرفته و مشكلات كودكان برطرف خواهد شد.
حميدرضا الوند در مورد نظارتي كه بهزيستي پس از ترخيص كودكان بي سرپرست بر زندگي آنان انجام مي دهد ، افزود: پيگيري امور و نظارت بر چگونگي زندگي و فعاليت تمام كودكان بي سرپرست و فاقد سرپرست با صلاحيت كه تحت پوشش و حمايت سازمان قرار دارند تا زماني كه در قيد حيات هستند برعهده بهزيستي است.وي ادامه داد: البته پس از ترخيص و مستقل شدن كودكان تحت پوشش به آنان خدمات ارائه مي شود، اما نه به صورت مستمر و ماهيانه ، چنانچه با مشكلي در مورد اشتغال ، مسائل مختلف زندگي ، مشكلات مالي و ... مواجه شدند بهزيستي از طريق مددكاران و مشاوران خدمات در اختيار اين افراد قرار مي دهد و همچنين نياز مالي آنان را در حد توان رفع مي كند.معاون دفتر شبه خانواده سازمان بهزيستي تاكيد كرد: پسران تحت پوشش تا زمان اعزام به سربازي در صورتي كه به تحصيل ادامه ندهند و شغل و درآمدي نيز داشته و خواهان مستقل شدن باشند ، ترخيص مي شوند و دختران نيز تا هنگامي كه مشغول به كار نشده و ازدواج نكرده اند در مراكز بهزيستي باقي مي مانند.

۱۰ بهمن آخرين فرصت ثبت نام پذيرش بدون
آزمون دانشگاه پيام نور
ايسنا: رئيس دانشگاه پيام  نور با اعلام اينكه دانشگاه براي اولين بار در نيمسال دوم در مقاطع كارشناسي ارشد و كارشناسي اعلام پذيرش دانشجو كرده است، گفت: ثبت نام اين دوره تا ۱۰ بهمن ماه در سراسر كشور ادامه دارد.
دكتر عليرضا علي احمدي در يك نشست خبري اظهار كرد: پذيرش دانشجو در اين نيمسال دوم، در يكهزار و ۱۰۰ رشته- شهر است و متقاضيان براي كسب اطلاعات بيشتر مي توانند به هفته نامه پيك سنجش ۱۹ دي و سايت دانشگاه مراجعه كنند.وي در عين حال گفت: جمعيت دانشجويي دانشگاه پيام نور تا پايان برنامه چهارم توسعه به يك ميليون نفر مي رسد.
رئيس دانشگاه پيام نور درباره پذيرش نخبگان در دانشگاه، تصريح كرد: برگزيدگان جشنواره جوان خوارزمي، دارندگان رتبه هاي المپيادهاي علمي در تمامي رشته ها، قهرمانان ورزشي و دارندگان مدال المپيك و المپيادهاي ورزشي دانشگاه پيام نور در سطح كشور و متقاضياني كه مشمول آيين نامه استعداد درخشان هستند، در اين دانشگاه پذيرش مي شوند. وي پذيرش بدون كنكور دانشجو در مناطق محروم را منوط به تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي دانست و گفت: آمادگي پذيرش اين دسته از دانشجويان را داريم، هرچند در شهرهاي بزرگ محدوديت وجود دارد.
دكتر علي احمدي در ادامه با بيان اينكه تسهيلاتي را براي نقل و انتقال دانشجويان در شعبات دانشگاهي برنامه ريزي كرده ايم كه براي نيمسال دوم اجرا مي شود، ادامه داد: عليرغم پذيرش بومي دانشجو تا شعاع ۱۲۰ كيلومتري محل سكونت و اشتغال، امكان جابه جايي دانشجويان در دانشگاه تسهيل يافت.
رئيس دانشگاه پيام نور با اشاره به اينكه دانشجويان دانشگاه از وام هاي دانشجويي ازدواج، ضروري صندوق رفاه و شهريه بهره مند مي شوند، يادآور شد: تلاش هاي زيادي براي ارائه وام دانشجويي از سوي دولت صورت گرفت و اعتبار قابل توجهي نيز به مجلس پيشنهاد شد تا دانشجويان بتوانند از اين وام استفاده كنند. دكتر علي احمدي در ادامه از امكان پذيرش دانشجو توسط دستگاه هاي دولتي با همكاري دانشگاه پيام  نور خبر داد و گفت: مجوز اين امر از سوي دفتر گسترش وزارت علوم صادر شده است كه در صورت تحقق آن، ظرفيت دانشگاه به طور تصاعدي افزايش مي يابد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |