ماركس پس از ماركسيسم
ماركس در دوران پساكمونيست / استفان ساليوان/ ترجمه شيوا رويگريان/ انتشارات گام نو/ ۳۰۴ صفحه/ بها: ۳۱۰۰۰ ريال
اين كتاب به دو بخش تقسيم مي شود. بخش اول تبييني تاريخي است: در اين بخش در مرحله نخست، نويسنده بحث اقتباس پرسش هاي دين شناختي و متافيزيكي فلسفه آلمان از جانب ماركس و كاربرد آنها در تحليل ماركس و سرمايه داري را به بحث مي گذارد و در مرحله بعد، اشكال متفاوت و حتي گاه متعارض ماركسيسم در قرن بيستم (از بلشويسم لنينيست گرفته تا ايدئولوژي هاي پسااستعماري جهان سوم، نقد فرهنگي ماركسيست هاي غربي و مكتب فرانكفورت) را مورد بررسي قرار مي دهد.
بخش دوم كتاب، سلسله اي از بحث هاي مربوط به فقر، فساد و ابتذال در جهان پساكمونيست است...
نويسنده معتقد است تجربه، حكايتگر آن است كه سئوالات بزرگ فراواني وجود دارند كه تن به هيچ چارچوب نظري يا راه حل عملي نمي دهند. ولي حتي در دنياي پسا ايدئولوژيك هم نبايد پاسخ سئوالات خود را تنها به تكنوكرات ها واگذاريم. هر محقق متمايل به چپ، مي تواند به نقد نظامي بپردازد كه شأن انسان را زير سئوال برده و پتانسيل هاي آدمي را از كار انداخته است، و نويسنده در اين كتاب با نقد خود سعي دارد به اين مهم بپردازد.
ملي شدن صنعت نفت و پيامدهايش
نيروهاي مذهبي بر بستر حركت نهضت ملي / نوشته علي رهنما / انتشارات گام نو/ ۱۰۵۰ صفحه/ بها: ۱۱۰۰۰۰ ريال
كتاب حاضر به دنبال ارائه تصويري سه بعدي از مقطع تاريخي ۱۳۲۸ تا ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ است. اين برهه تاريخي عموما به عنوان سال هاي نهضت ملي شدن نفت و پيامدهاي آن شهرت يافته است... هم و غم اين كتاب، تعريف و كسب آگاهي درمورد كنش، عملكرد و تحولات دروني سه نحله و نيروهاي شاخص مذهبي اين دوره تاريخي (آيت الله بروجردي، آيت الله كاشاني و نواب صفوي) و رابطه هريك از اين نحله ها با يكديگر و تأثير هركدام بر زمينه نهضت ملي است. بعد اول اين كتاب به طرح و ارائه وقايع سياسي عمده اين دوران مي پردازد. بعد دوم معطوف به شناخت و تجزيه و تحليل سهم قوه محركه مذهبي اين وقايع است. تمركز اين بخش بر تعامل و روابط متقابل هريك از نحله هاي عمده مذهبي است. در بعد سوم كه عرصه تعامل نيروهاي مذهبي و نهضت ملي و مصدق است به نوسانات در موضع گيري هاي سياسي _ اجتماعي هريك از اين نيروها در ارتباط با نهضت ملي در مقاطع مختلف تاريخي اشاره دارد، بخش مهمي از اين منابع كتاب، نشريات و مطبوعات ايراني هستند.