انتشار شماره جديد «وب»
شصت و نهمين شماره نشريه آموزشي، پژوهشي و اطلاع رساني «وب» ، ويژه اسفندماه ۱۳۸۴ در يكصد صفحه، منتشر شد.
در اين شماره ماهنامه «وب» مطالب زير را مي خوانيم: جام جهاني فوتبال و جادوي فناوري / پيشرفت فوق العاده در رمزگذاري، IT راهبردي ترين ابزار براي تحقق عدالت / مقايسه صحنه جرايم كامپيوتري با جرايم سنتي / گفت وگو با دبير شوراي عالي اطلاع رساني / به كارگيري شبكه هاي يادگيري غيرهمزمان براي آموزش / فناوري MIMO، نويد بخش شبكه هاي بي سيم پر سرعت/ پشت پرده كامپيوتر / افزايش RAM با حداقل هزينه / درايوهاي USB را درمان كنيد / در دنياي كامپيوتر چه مي گذرد/ ايجاد تصاوير ويدئويي بسيار.
دائره المعارف بزرگ نو
دوره ۱۰ جلدي دايره المعارف بزرگ نو، تأليف و ترجمه عبدالحسين سعيديان منتشر شد.
اين دايره المعارف يكي از جالب ترين و جامع ترين كتاب هاي مرجع در زمينه هاي علمي، فني، پزشكي، قضايي، پيدايش زندگي، خط، گياهان، جانوران، انسان، جغرافيا، زبان شناسي، جامعه شناسي، هنر، مشاهير جهان و... است.
اين مجموعه در ۱۰ جلد و ۹۶۳۲ صفحه حدود ۴۰ هزار مقاله، موضوع مدخل و حدود پنج هزار شرح حال را شامل مي شود.
عبدالحسين سعيديان كار تهيه و تاليف اين مجموعه را طي ۱۰ سال به پايان رسانده است و در راه تهيه اين مجموعه اطلاعات فراواني را از سازمان ها و نهادهاي داخلي و خارجي چون بنياد ايران شناسي، فرهنگستان علوم، فرهنگستان زبان و ادب فارسي، فرهنگستان هنر، فرهنگستان علوم پزشكي، دانشگاه ها، پژوهشكده ها، كتابخانه سازمان ملل، تعدادي از وزارتخانه ها و كتابخانه ملي و بسياري از كتابخانه هاي مهم كشور جمع آوري كرده است.
عبدالحسين سعيديان در باره اين مجموعه مي گويد: «دايره المعارف الفبايي عمومي بزرگ نو» كتابي است كه پس از سالها تلاش و كوشش با استفاده از ۱۰ هزار مرجع و مأخذ معتبر در موضوعات بسيار متنوع تهيه شده است.
سعيديان تصريح مي كند: مسئوليت كليه مطالب و تصاوير و عكس هاي مندرج در كتاب دايره المعارف بزرگ نو منحصراً به عهده او است.
ناشران اين مجموعه، انتشارات «علم و زندگي» و «آرام» هستند كه به تازگي اين مجموعه را روانه بازار نشركرده اند. تيراژ دوره ۱۰ جلدي دايره المعارف بزرگ نو ۲۰۵۰ نسخه و بهاي هر دوره ۱۰ جلدي آن ۳۹۵۰۰ تومان است.
بيرچاتي بويوندا عؤمور
اين كتاب مجموعه اشعار «عدالت امي» (دومان) را كه بيشتر در قالب هاي فولكلوريك آذربايجاني قوشما و گرايلي سروده شده اند، دربرمي گيرد.
«بيرچاتي بويوندا عؤمور» در ۱۶۰ صفحه و در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه منتشر شده است.
تاريخ ادبيات آذربايجان
در منابع و آثاري كه به زبان فارسي منتشر شده است، سهم تاريخ ادبيات آذربايجان بسيار ناچيز است. آنچه كه در ايران، در مورد تاريخ ادبيات آ ذربايجان منتشر شده، بيشتر به زبان تركي آذربايجان است.كتاب تاريخ ادبيات آذربايجان كه به صورت دوره ۶ جلدي توسط محمد رضا كريمي، تاليف شده است را بايد از منابع مهمي دانست كه توانسته است تا حد زيادي اين خلاء را جبران كند. اولين جلد از اين مجموعه توسط موسسه فرهنگي- هنري يكتا رصد زنجان منتشر شده و قرار است جلدهاي دوم تا ششم نيز در ماه هاي آينده به بازار كتاب عرضه شود.
كريمي در جلد اول اين كتاب كه در ۷۷۴ صفحه منتشر شده است، پس از مقدمه اي درباره تاريخ، جغرافيا، تمدن، فرهنگ ، زبان و هنر آذربايجان به ادبيات نگارش يافته به زبان عربي در مورد آذربايجان و زبان و ادبيات آذربايجاني پرداخته است. سپس كتاب «دده قورقود» را كه از آثار اوليه تركي در دوره اسلامي است عالمانه و دقيق برسي كرده و به تاثيرگذاري آن در تاريخ و فرهنگ آذربايجان اشاره كرده است.اين جلد از كتاب به بررسي ادبيات آذربايجان تا قرن هشتم هجري مي پردازد و در آن آثار برخي از نام آورترين شاعران آذربايجاني از نظامي گنجوي تا شيخ صفي الدين اردبيلي و عماد الدين نسيمي مورد بررسي قرار گرفته اند.
عؤمور آيناسي
عؤمور آيناسي (آينه عمر) مجموعه ۴۲ شعر از اشعار شاعر نامدار آذربايجاني مرادعلي قريشي متخلص به قافلانتي است كه اخيرا به ديدار حق شتافت. آينه عمر حقيقتا نيز آينه عمر سراينده توانمند خود است. در اين آينه، اندوه ها و شادي ها، آرزوها و اميدها و نيز وقايع و حوادث محيط اجتماعي شاعر توانمند را به تمامي مي توان تماشا كرد.