مرحله دوم توسعه منطقه عسلويه به زودي آغاز مي شود
|
|
شانا: سكون در عسلويه معني ندارد و فعاليت ها براي آغاز عمليات اجرايي فازهاي جديد طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در سايت دوم منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس آغاز مي شود.
مهندس اكبر تركان مديرعامل شركت نفت و گاز پارس اعلام كرد: فازهاي يك تا ۵ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در سايت يك اين منطقه در حال توليد و فازهاي ۶ تا ۱۰ نيز در حال اجرا هستند؛ همچنين فازهاي ۱۵ تا ۱۸ پارس جنوبي در ابتداي مراحل قراردادي قرار دارند كه با احداث مجموعه تاسيسات اين فازها به همراه واحدهاي پتروشيمي در سايت يك منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، ديگر فضاي خالي براي احداث تاسيسات فازهاي جديد توسعه پارس جنوبي در عسلويه وجود ندارد.
وي افزود: با هماهنگي هايي كه تاكنون براي در اختيار گرفتن زمين هايي كه در نزديكي روستاي تنبك قرار دارند، انجام شده است، مي توان گفت كه سايت دوم منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس متولد شده است و طبق برنامه ريزي ها، فازهاي ۱۱ و ۱۴ هر يك با ظرفيت توليد روزانه ۲ ميليارد فوت مكعب گاز، فازهاي ۱۲ و ۱۳ هر كدام با ظرفيت روزانه ۳ ميليارد فوت مكعب گاز و فازهاي ۱۹ تا ۲۲ با ظرفيت ۴ ميليارد فوت مكعب گاز در روز، در اين منطقه احداث خواهند شد.
به گفته مدير عامل شركت نفت و گاز پارس، ظرفيت كل فازهايي كه در سايت دوم منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس احداث خواهند شد، معادل ۱۴ ميليارد فوت مكعب گاز در روز خواهد بود كه به اندازه ظرفيت كل واحدهاي احداث شده در سايت يك در منطقه عسلويه است.
نخستين گام فازهاي توليد LNG
وي يادآور شد: فعاليت هاي فيزيكي در سايت جديد منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس هنوز آغاز نشده و تنها شركت پتروپارس به عنوان پيمانكار فاز ۱۲ پارس جنوبي، در حال استقرار تجهيزات اوليه است و بقيه پروژه ها در مراحل فني و قراردادي قرار دارند.
وي احداث واحدهاي توليد LNG را در سايت دوم منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس، وجه تمايز آن با سايت نخست خواند و توضيح داد: تمام گازهايي كه از واحدهاي احداث شده در سايت يك توليد خواهد شد، صرف تزريق در ميدان هاي نفتي يا صادرات مي شود، اما حجم قابل توجهي از توليد واحدهاي سايت دوم اين منطقه صادر خواهد شد كه صادرات LNG بيشترين ميزان آن را تشكيل مي دهد.
مهندس تركان با بيان اين كه براي توليد LNG در فازهاي ،۱۱ ۱۲ و ۱۳ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي برنامه ريزي شده است، تصريح كرد: اجراي فاز ۱۱ اين طرح به شركت توتال واگذار مي شود كه مهندسي فيد (پيشرفته) آن را به پايان رسانده است و در مرحله برگزاري مناقصه هاي فرعي است.
وي افزود: شركت پتروپارس به عنوان پيمانكار اصلي اجراي فاز ۱۲ پارس جنوبي، مهندسي تفصيلي آن را شروع كرده است و پس از آن، عمليات خاكي و اجراي فونداسيون ها را آغاز خواهد كرد، همچنين با وجود اين كه از نظر كارفرما، پتروپارس صلاحيت لازم را براي اجراي اين پروژه دارد، اين شركت مذاكره با چند شركت را براي مشاركت در فاز ۱۲ پارس جنوبي آغاز كرده است كه شركت پتروناس مالزي، يك شركت ونزوئلايي و چند شركت ديگر كه هم اكنون با پتروپارس در پروژه هاي ديگر همكاري مي كنند، از جمله آنها هستند.
مدير عامل شركت نفت و گاز پارس با اشاره به واگذاري اجراي عمليات توسعه فاز ۱۳ پارس جنوبي به شركت هاي شل و رپسول، اعلام كرد: اين شركت ها براي برگزاري مناقصه مهندسي فيد آماده مي شوند و مناقصه هاي فرعي را پس از آن برگزار خواهند كرد.
۱۲۰ ميليون متر مكعب گاز در روز
رئيس هيئت مديره شركت منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس با بيان اين كه هم اكنون روزانه به طور ميانگين ۱۲۰ ميليون متر مكعب گاز از ۵ فاز نخست طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در سايت يك اين منطقه برداشت مي شود، اعلام كرد: پيشرفت اجراي فازهاي ۶ تا ۸ پارس جنوبي به حدود ۹۱ درصد رسيده است و هم اكنون حدود ۱۳ هزار نفر نيروي انساني، در اوج فعاليت اين فازها، مشغول به كار هستند. اين پروژه حدود ۲ درصد از برنامه ريزي اوليه عقب است و كار با سرعت هر چه بيشتر در حال پيگيري است تا پيمانكار مشمول جريمه نشود.
به گفته وي، پالايشگاه بخش خشكي پروژه فازهاي ۶ تا ۸ پارس جنوبي بايد تا دهم مرداد ماه امسال آماده دريافت نخستين محموله گاز اين فازها باشد و شركت ملي گاز ايران نيز بايد بتواند نخستين خط لوله انتقال گاز از پالايشگاه به سمت مراكز مصرف را آماده كند و هر گونه تاخير در اين مراحل با جريمه رو به رو خواهد شد، هر چند خطوط لوله مورد نياز براي احداث نخستين خط لوله انتقال گاز از پالايشگاه، به كشور وارد و كانال هاي مورد نياز حفر شده اند.
وي با اين توضيح كه گاز ترش حاصل از اجراي فازهاي ۶ تا ۸ پارس جنوبي در نهايت براي تزريق در ميدان نفتي آغاجاري استفاده خواهد شد، گفت: حفر چاه هاي دريايي و نصب دو رشته خط لوله اين پروژه به پايان رسيده و عمليات ساخت سكوهاي مورد نياز نيز بيش از ۹۰ درصد پيشرفت داشته است.
تركان يادآور شد: زمين مورد نياز براي آغاز لوله گذاري فازهاي ۹ و ۱۰ پارس جنوبي كه ۵۰۰ هكتار وسعت دارد، پيش از اين در اختيار سپاه پاسداران بود كه مقام هاي اين نيرو پذيرفتند آن را به همراه تاسيساتي كه داشت، به قيمت ۳۸۰ ميليارد دلار، به شركت ملي نفت ايران بفروشند.
وي همچنين تاخير شركت «اويك» به عنوان پيمانكار ساخت پالايشگاه فازهاي ۹ و ۱۰ را يكي از اصلي ترين نگراني ها در روند اجراي اين پروژه خواند و افزود: از اين شركت خواسته ايم برنامه جبراني خود را ارائه كند و با توجه به زمان بندي هايي كه براي آغاز بهره برداري از آن در پاييز سال آينده انجام شده است، مي توان به جبران اين عقب ماندگي اميدوار بود.
|