گروه اقتصادي _ توليد ناخالص داخلي اعضاي بانك توسعه اسلامي در سال ۲۰۰۵ به ۲ تريليون دلار رسيد.
به گزارش همشهري و بر اساس گزارش سالانه بانك توسعه اسلامي، توليد ناخالص داخلي كشورهاي اسلامي در سال ۲۰۰۵ به ۲۴ درصد كل توليد ناخالص كشورهاي در حال توسعه رسيد. اين گزارش كه در طول اجلاس سالانه بانك توسعه اسلامي در كويت منتشر شد رشد اقتصادي كشورهاي مسلمان در سال ۲۰۰۵ را نيز ۵/۵ درصد اعلام كرده است. بانك توسعه اسلامي همچنين پيش بيني كرده است كه رشد اقتصادي ۲۸ كشور مسلمان كمتر توسعه يافته در سال جاري ميلادي به ۷ درصد افزايش يابد، حال آنكه رشد سرانه درآمد اين كشورها نيز ۸ درصد تخمين زده شده است.
اين گزارش همچنين از رشد ۵/۳۱ درصدي صادرات كشورهاي اسلامي در سال ۲۰۰۴ و رسيدن آن به ۸۰۱ ميليون دلار خبر داده است، كه ۸/۸ درصد كل مبادلات تجاري كشورهاي اسلامي را شامل مي شود.
موافقت سران كشورهاي اسلامي با طرح تشكيل صندوق مبارزه با فقر
در اين اجلاس سران كشورهاي اسلامي با طرح تشكيل صندوق مبارزه با فقر، جهت توسعه و رشد اقتصادي كشورهاي عضو بانك توسعه اسلامي موافقت كردند.
طهماسب مظاهري معاون كل وزارت امور اقتصادي و دارايي در مورد موضوعات مطروحه در اجلاس اخير بانك توسعه اسلامي در كويت را بررسي ترازنامه ها، صورتحسابهاي مالي و عملكرد يكساله اخير بانك توسعه اسلامي و همچنين ترسيم خط مشي آتي و بودجه سال آينده اين بانك برشمرد.
وي گفت: در اين اجلاس دانش جعفري وزير امور اقتصاد و دارايي ايران در دو نوبت به سخنراني پرداخت كه در نوبت اول به نمايندگي از كشورهاي آسيايي عضو بانك و در نوبت دوم به عنوان نماينده دولت ايران و سهامدار بانك توسعه اسلامي سخن گفت.
معاون كل وزارت امور اقتصاد و دارايي، محور سخنان دانش جعفري را در اين اجلاس، بررسي دلايل عدم رشد اقتصادي كشورهاي اسلامي، ضرورت افزايش ذخاير ارزي اين كشورها و لزوم مشاركت بانك توسعه اسلامي در تجهيز و ساماندهي اين ذخاير و ارائه راهكارهاي لازم جهت دستيابي به توسعه و مدينه فاضله توسط كشورهاي اسلامي برشمرد.
مظاهري ياد آورشد: همچنين وزير امور اقتصاد و دارايي ايران به تبيين سياستها و اولويتهاي اساسي دولت پرداخت كه بر اين اساس بر گسترش روابط اقتصادي، خارجي، توسعه و تسهيل مناسبات و مراودات اقتصادي ايران با كشورهاي اسلامي تاكيد شد.
وي افزود: همچنين گسترش همكاري با سازمان كنفرانس اسلامي و نهادهاي اقتصادي آن از جمله بانك توسعه اسلامي از جمله برنامه هاي دولت ايران عنوان شد.
معاون كل وزارت امور اقتصاد و دارايي با اشاره به بخش ديگري از سخنان دانش جعفري در اين اجلاس گفت: استقبال از ابتكارات و تلاشهاي كشورها و موسسات اسلامي، حمايت از ورود سرمايه به كشور و سرمايه گذاري خارجي و اعطاي تضمينها و تسهيلات لازم به سرمايه گذاران خارجي در بخشهاي مختلف توليدي، توزيع عادلانه تر ثروت، بسط و توسعه عدالت اجتماعي، حمايت از بخش خصوصي، تسهيل و ساده سازي و اصلاح قوانين و مقررات اقتصادي و مالي نيز به منظور فراهم آوردن زمينه افزايش توليد و اشتغال از جمله مهمترين اولويتهاي اقتصادي دولت جمهوري اسلامي ايران توسط وزير اقتصاد بيان شد.
مظاهري همچنين به سخنراني ۴۰ دقيقه اي سيد محمد خاتمي رئيس جمهور سابق ايران اشاره كرد و افزود: آقاي خاتمي كه به دعوت امير كويت و به عنوان ميهمان ويژه در اين اجلاس حاضر شده بود، در خصوص روابط فرهنگي و تاثير متقابل آن در توسعه اقتصادي و همچنين رابطه متقابل عقل و دين سخن گفت و در انتها نيز پيشنهاد تشكيل صندوق قدس را براي حمايت از دولت منتخب مردم فلسطين مطرح كرد.
به گفته مظاهري اين اجلاس سال آتي در سنگال برگزار مي شود.