براي نخستين بار در تاريخ پايتخت انجام شد
ثبت 300 هزار ميليارد ريال اموال و دارايي شهرداري تهران
گروه شهري - معاون مالي و اداري شهرداري تهران از شناسايي و ثبت اموال شهرداري به ميزان 300 هزار ميليارد ريال خبر داد.
دكتر حسين محمد پورزندي در گفتگو با همشهري گفت: اين ميزان دارايي براي نخستين بار و در نتيجه اجراي تغيير شيوه حسابداري از نقدي به تعهدي حاصل شده است.
وي با تاكيد بر اين مطلب كه ايجاد تحول در امور مالي شهرداري تهران به رغم برخي مقاومت ها و جوسازي هاي درون و برون سازماني انجام شده و امروزه عمليات مالي در اين سامانه بزرگ، شفاف شده است، افزود: در راستاي اصلاح شيوه مديريت مالي، خوشبختانه توانستيم حدود 300 هزار ميليارد تومان از اموال و دارايي مغفول و پنهان شهرداري را شناسايي و تا به امروز بيش از 100 هزار ميليارد ريال از آن را در دواير ثبت كنيم و مابقي نيز در مرحله اجراست.
معاون مالي و اداري شهرداري تهران افزود: همچنين از مواردي كه به عنوان دارايي شهرداري تهران به ثبت رسيد مطالبات شهرداري از محل رأي كميسيون ماده 100 به ميزان 3 هزار ميليارد ريال است كه امروز جزو درآمدهاي تعهدي شهرداري به شمار مي آيد و 6 هزار ميليارد ريال را نيز از محل چكهاي مدت دار به ثبت رسانديم كه اين رقم نيز جزو دارايي شهرداري مي باشد. وي تصريح كرد: طي ماههاي جاري توانستيم حساب هاي شهرداري با نهادها و ارگانها را از نقدي به تعهدي تبديل كنيم و با لحاظ كردن سهم شهرداري در پروژه هاي مشاركتي، بيش از 40 تا 50 هزار ميليارد تومان از دارايي شهرداري را تعيين وضعيت كنيم.
پورزندي گفت: با تغيير روش مديريت مالي از نقدي به تعهدي و تعيين ميزان دارايي شهرداري، افزون بر پاسخگويي و ارائه گزارش عملكرد به هنگام شهرداري به شوراي شهر، اين توان و امكان براي شهرداري به وجود مي آيد كه بتواند با سازمانهاي بين المللي جهت فاينانس پروژه هاي مهم و عظيم شهري، وارد مذاكره شود. وي به ديگر مزيت هاي حسابداري تعهدي اشاره كرد و گفت: با اجراي اين شيوه، قيمت واقعي و حقيقي خدمات و پروژه هاي شهري براي مديريت تعيين و مشخص مي شود و در عين حال سرعت بازرسي هاي مالي، روان تر و دقيق تر شده و زمينه حسابرسي حرفه اي را فراهم مي كند. وي در ادامه از تعيين وضعيت شركت هاي زير مجموعه شهرداري خبر داد و گفت: با اخذ مجوز شهردار تهران، وضعيت 80 شركت و سازمان را مشخص كرديم. از جمله اينكه از پرداخت حقوق به برخي از اعضاي هيأت مديره 17 شركت كه حتي از ده سال پيش تعطيل شده بود و تا به امروز حقوق دريافت مي كردند، جلوگيري كرديم.
معاون مالي و اداري شهرداري در پايان بر ضرورت تاسيس بانك شهرداري تاكيد كرد و گفت: با توجه به ميزان گردش مالي شهرداري، امروزه برخورداري شهرداري هاي شهرهاي بزرگ دنيا از يك بانك ويژه تحت عنوان City Bak يك موضوع عادي است و تهران با مقتضيات و شرايطي كه دارد بايد چنين ابزار و مكانيسمي داشته باشد، چرا كه اين بانك مي تواند به منزله قلب و كانون تامين منابع مالي و نيز موتور محركه مجموعه فعاليت هاي شهرداري تلقي شود و كاركرد داشته باشد. پورزرندي اضافه كرد: بر همين مبنا شهرداري ضمن راه اندازي مؤسسه اعتبار شهر اقدام به خريد چهل درصد سهام بانك سرمايه كرد كه انتظار مي رود ضمن ايجاد منابع درآمدي تازه امكان بهره برداري بهينه در منابع مالي شهرداري را فراهم كند.
وي از انحلال قطعي شماري شركت هاي زيانده شهرداري از جمله فعاليت هاي ديگر حوزه متبوعش نام برد و اشاره كرد كه طي يك سال گذشته فعاليت هاي گسترده اي براي بهبود اوضاع رفاهي كاركنان شهرداري انجام شده است و براي مثال مي توان به اين موضوع اشاره كرد كه ميزان وام هاي تخصيصي به مجموعه كاركنان شهرداري در سال گذشته بسيار افزونتر از پنج سال قبل از آن بوده است.
|