رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر:
اورژانس تهران، اولين بنايي كه در زلزله فرو مي ريزد
|
|
گروه شهري- رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران ضمن هشدار نسبت به خطرات احتمالي وقوع حوادث، گفت: مديريت بحران در كشور هيچ اولويت و جايگاهي در برنامه ريزي ها ندارد و هزينه سنگين حوادث ناگوار ناشي از اين بي توجهي ها را همواره مردم مي پردازند.
رسول خادم، ديروز در يك كنفرانس خبري با بيان اينكه ما شاهد بحران در مديريت بحران هستيم افزود: متأسفانه گويي تا زماني كه حادثه اي مانند زلزله بم، يا سقوط هواپيما در مجتمع مسكوني توحيد اتفاق نيفتد، پيگيري لازم در خصوص جايگاه و اهميت ستاد بحران از سوي مديريت كشور و حتي رسانه ها صورت نمي گيرد.وي با اشاره به وضعيت نامطلوب امداد و نجات، مقاوم نبودن و كمبود 220 پايگاه اورژانس در تهران گفت: از 74 پايگاه اورژانس، بسياري از آنها به لحاظ مقاومت دچار مشكل است و به عنوان مثال ساختمان اصلي اورژانس در خيابان جمهوري داراي عمري 40 ساله است كه با وقوع زلزله در كمترين مقياس ريشتر فرو مي ريزد.
رئيس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر گفت: هم اكنون اورژانس تهران به لحاظ اعتبارات مالي مورد بي مهري وزارت بهداشت قرار دارد و تنها حدود نيمي از اعتبارات مربوطه به اين بخش اختصاص يافته و مابقي صرف دانشگاههاي علوم پزشكي مي شود؛ در حالي كه محوريت تخصيص اين اعتبارات بايد اورژانس باشد.
خادم افزود: با اينكه طبق استانداردها زمان رسيدن به محل حادثه براي اورژانس 8 دقيقه است در حال حاضر اين رقم در تهران 12 دقيقه است و با توجه به مشكلات ترافيكي براي رسيدن به حد استاندارد راهي طولاني در پيش داريم.
وي گفت: بر اساس استانداردهاي بومي، به ازاي هر 32 هزار نفر و بر اساس استانداردهاي بين المللي به ازاي هر 15 هزار نفر بايد يك پايگاه اورژانس وجود داشته باشد، كه به اين ترتيب، تهران 300 پايگاه اورژانس نياز دارد، در حالي كه اين تعداد در تهران هم اكنون 74 پايگاه است.وي همچنين با اشاره به 75 پايگاه موجود آتش نشاني در تهران گفت: از اين تعداد، 5 ايستگاه به صورت كانكس است و در سال آينده تاسيس 20 مركز ديگر آتش نشاني در دستور كار شهرداري قرار دارد كه 8 ميليارد تومان براي احداث آنها در نظر گرفته شده است.
خادم با اشاره به ارائه خدمات اورژانس به رغم مشكلات فراوان گفت: اورژانس تهران داراي يك هزار و 150 پرسنل است كه از اين تعداد 650 تن نيروي متخصص و بقيه نيروهاي خدماتي هستند، در حالي كه تعداد نيروها با توجه به حساسيت كار و ارائه خدمات مناسب بايد 4 برابر تعداد كنوني باشد.
وي كمبود آمبولانس اورژانس تهران را 500 دستگاه اعلام كرد و گفت: بر اساس استانداردها، مدت زمان تعيين شده براي رسيدن به محل، بايد حدود 8 دقيقه باشد كه هم اكنون در تهران اين زمان 15 دقيقه است وتا رسيدن به شرايط مطلوب فاصله داريم. وي همچنين با اشاره به كمبود اعتبارات عمراني اورژانس گفت: براي احداث سالانه 20 پايگاه اورژانس در تهران هر سال 3 ميليارد و 600 ميليون تومان اعتبار عمراني نياز است در حالي كه طي سالهاي گذشته اين مبلغ صفر بوده است.
خادم در عين حال اعتبارات جاري اورژانس تهران را در سال 85 ، حدود 800 ميليون تومان اعلام كرد و گفت: حتي با فرض ثابت نگه داشتن وضعيت فعلي، مركز اورژانس تهران در بخش اعتبارات جاري با 320 ميليون تومان كسري اعتبار روبه رو است. وي بر ضرورت توجه ويژه وزارت بهداشت براي احداث پايگاههاي اورژانس تاكيد كرد و با اشاره به وضعيت سازمان آتش نشاني گفت: تعداد ايستگاههاي آتش نشاني، همزمان با آغاز فعاليت شوراي شهر دوم، 55 ايستگاه بود كه اين تعداد هم اكنون به 95 ايستگاه رسيده و با توجه به اين كه براي دستيابي به استانداردها، 120 ايستگاه نياز داريم، كمبودها بزودي طي سالهاي آينده با اختصاص اعتبار مناسب در بودجه شهرداري رفع مي شود.
|