گروه سياسي: يك عضو هيأت رئيسه مجلس خواستار تبديل طرح استيضاح وزير امور خارجه به سئوال از وي شد.
محمد نعيمي پور نماينده تهران در گفتگو با خبرنگار همشهري در مورد علت ارائه طرح استيضاح كمال خرازي گفت: مدتي است كه رفت و آمدهاي ديپلماتيك در ارتباط با مسائل عراق به ايران انجام شده و مسئولين بسياري از كشورها به ايران سفر مي كنند، حتي نشستي از معارضين عراقي نيز در تهران تشكيل شد.
وي حضور برخي مقامات عراقي در ايران را نيز در همين چارچوب ارزيابي كرد و گفت: بايد استدلالهاي مسئولين اجرايي كشور به ويژه وزير امور خارجه را در اين زمينه بشنويم تا بتوانيم قضاوت دقيق تري داشته باشيم.
نعيمي پور عضو هيأت رئيسه مجلس اضافه كرد: سفر ناجي صبري وزير خارجه عراق به تهران نمي تواند مبناي استيضاح قرار گيرد لذا اميدوارم همكاران نماينده در اين شرايط حساس بين المللي، استيضاح را به سئوال تبديل كنند.
نعيمي پور در پاسخ به اين پرسش كه چه عواملي باعث شده ۱۰۰ نماينده طرح استيضاح را امضا كنند؟ گفت: آنچه مسلم است مردم ايران نسبت به نحوه تنظيم روابط ايران با عراق بسيار حساس هستند و رفتارهاي ديپلماتيك ايران در اين زمينه مي تواند با تعابير متفاوتي روبرو شود و از همه مهمتر اينكه ممكن است در سطح تبليغاتي و يا بين المللي ما را به عنوان هوادار رژيم عراق منظور كنند.
رئيس فراكسيون مشاركت مجلس واكنش مردم را حتي اگر تند باشد در اين شرايط طبيعي خواند و گفت: البته از نمايندگان مجلس انتظار مي رود كه مجموعه شرايط را لحاظ كنند. عضو هيأت رئيسه مجلس در مورد نگراني نمايندگان از ضربه به منافع ملي به دليل نزديكي به رژيم در حال سقوط عراق گفت: متأسفانه تصميم گيري درخصوص سياست خارجي كشور متمركز و شفاف نيست، به همين دليل باور اكثريت نمايندگان و حتي نخبگان جامعه اين است كه دستگاه ديپلماسي ما ناكارآمد عمل كرده و بعضا فرصت ها را از دست مي دهد و يا اينكه در برابر هزينه هاي انجام شده نه تنها منافعي برداشت نمي كند،بلكه ضرر هاي غيرقابل جبراني هم مي بيند.
عضو هيأت رئيسه مجلس، تجربه بوسني و هرزگوين و افغانستان را يادآور شد و گفت: اين مسائل و موارد ديگري از اين دست نگراني هايي درخصوص تكرار اشتباهات گذشته توسط دستگاه ديپلماسي كشور، بوجود مي آورد.
نعيمي پور اضافه كرد: آنچه مسلم است اينكه اشكالات موجود در سياست خارجي ما صرفا متوجه وزارت امور خارجه نيست هر چند كه اين انتظار بجا هم وجود دارد كه در مسائل حساس بين المللي، وزارت امور خارجه و دولت محوريت خود را حفظ كنند. عضو هيأت رئيسه مجلس در مورد ترديد نمايندگان مجلس نسبت به امتيازگيري وزارت امور خارجه از طرف مذاكره كننده عراقي گفت: مسئله امتيازگيري و يا امتيازدهي فرع بر مسائل كلي است كه اكنون بر منطقه حاكم است.
وي تأكيد كرد كه بايد مسائل اصلي تر مورد توجه قرار گيرد زيرا ممكن است صحبت بامقامات عراقي اساسا درخصوص امتيازگيري نبوده و مسائل ديگري مطرح باشد، لذا سطح اين مباحث را نبايد تنزل داد.
خبرنگار ما تلاش كرد با دو تن از موافقان استيضاح خرازي گفتگو كند كه هيچكدام حاضر به مصاحبه در اين زمينه نشدند.