سربازان كلاه آبي هيات نظارت سازمان ملل متحد در مرز عراق با كويت در حال عقب نشيني و بازگشت به ستاد كل خود هستند .
به گزارش خبرگزاري فرانسه، منابع موثق در سازمان ملل گفتند: اين نيروها كه شمار آنها به طور دقيق مشخص نشده است به لحاظ مسائل امنيتي در حال عقب نشيني و بازگشت به مقر
ستاد كل خود در ام القصر واقع در نزديكترين نقطه از خاك عراق به مرزكويت هستند .
اين منابع يادآور شدند: دو تن از ناظران عضو اين هيات نيزكه در بغداد به سر مي برند به زودي از اين شهر خارج خواهند شد .
اين منابع همچنين تاكيد كردند: در مقابل بر تعداد گشتي هاي سربازان كلاه آبي سازمان ملل متحد در داخل مرز كويت با عراق افزوده شده است .
سربازان كلاه آبي سازمان ملل در سال ۱۹۹۱ به موجب قطعنامه ۶۸۷شوراي امنيت براي نظارت بر منطقه غيرنظامي شده در مرز مشترك عراق باكويت در منطقه مستقر شدند.
از سوي ديگر ژنرال تامي فرانكس كه فرماندهي حمله احتمالي به عراق را بر عهده خواهد داشت، آمريكا را به مقصد منطقه خليج فارس ترك كرد.
مقامات وزارت دفاع آمريكا گفتند: رئيس فرماندهي مركزي آمريكا براي ديدار از چند كشور منطقه و ملاقات با فرماندهان و نيروهاي آمريكايي تامپا را در ايالت فلوريدا ترك كرد.
در همين حال اكثر روزنامه هاي فرانسه از تصميم ژاك شيراك مبني بر وتوي قطعنامه حمله به عراق حمايت مي كنند، اما از تاثير احتمالي اين اقدام بر روابط واشنگتن با پاريس نگران هستند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، روزنامه لاتريبون ديروز نوشت: وتوي قطعنامه پيشنهادي آمريكا از جانب شيراك آثار منفي عميقي بر روابط آمريكا با فرانسه خواهد گذاشت. اين روزنامه افزود: اگر شيراك تصميم حمله به عراق را وتو كند، خواه ناخواه آمريكا به رقيبي بزرگ براي فرانسه در بحران عراق تبديل خواهد شد.
روزنامه لزكو نيز نوشت: اين خطر وجود دارد كه سياست مشت آهنين روابط آمريكا با فرانسه را به تيرگي بكشاند. اين در حالي است كه توني بلر نخست وزير انگليس ديروز با هشدار به فرانسه و روسيه اعلام كرد: وتوي قطعنامه جديد سازمان ملل درباره عراق، صدام حسين رئيس جمهوري اين كشور را از مهلكه نجات خواهد داد. بلر پس از مذاكره با نخست وزير پرتغال گفت: اگر كشورها درباره استفاده از حق وتو صحبت كنند، پيامي كه به صدام داده مي شود اين است كه وي از مهلكه نجات خواهد يافت.
با وجودي كه فرانسه و روسيه اعلام كرده اند كه قطعنامه جديد درباره عراق را وتو مي كنند، نخست وزير انگليس متعهد شد شبانه روز براي دستيابي به توافق بين اعضاي شوراي امنيت تلاش كند.