زنان، كودكان و مردان عراقي در خون خود غوطه مي خورند و منابع حياتي اين كشور نابود مي شود
رئيس جمهوري اسلامي ايران ، از سازمان ملل متحد و همه كشورهايي كه به آزادي ملتها مي انديشند، خواست تا براي حاكميت ملت عراق بر سرنوشت خويش تلاش كنند.
به گزارش ايرنا رئيس شوراي عالي امنيت ملي كه ديروز در مراسم بزرگداشت روز ارتش در حرم مطهر امام خميني (ره ) سخن مي گفت ، اظهار داشت : همه جهانيان و كشورهايي كه به آزادي ملتها مي انديشند و نيز سازمان ملل بكوشند تا ملت رنج ديده عراق بتواند بر سرنوشت خويش حاكم شود.
وي ، همچنين نقش كشورهاي منطقه و بويژه همسايه عراق را در تشكيل حكومت مردمي در عراق حائز اهميت خواند.
خاتمي با اشاره به سقوط رژيم صدام و تداوم حضور مهاجمان در اين كشور گفت : امروز صدام از عراق رفته است ، اما نيروهاي مهاجم همچنان در عراق حضور دارند و شايسته است كه ملت عراق بر خود حكومت كند.
وي با اشاره به حوادث جنگ تحميلي عراق عليه ايران ، از اين جنگ باعنوان يكي از خسارات رژيم عراق به ملت ايران ياد كرد.
رئيس جمهوري خاطرنشان كرد: در طول دوران دفاع مقدس ، رژيم عراق ازسلاحهاي كشتارجمعي و شيميايي عليه رزمندگان اسلام و حتي ملت خود استفاده كرد.
رئيس جمهوري در ادامه با تأكيد بر اينكه ما خواستار صلح در جهان ومنطقه هستيم و اين دعوت به صلح نه از سر ضعف بلكه از موضع قدرت است
افزود : امروز ملت ايران و نيروهاي توانمند مسلح جمهوري اسلامي ايران قدرتمند هستند و از موضع اقتدار جهان را به صلح دعوت مي كنند.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي با بيان اين مطلب كه ما خواستار جهاني عاري ازهمه سلاحهاي كشتار جمعي هستيم ، خاطرنشان كرد: منطقه حساس ما نيز بايد توسط كشورهاي اين منطقه بدون هرگونه تفاوتي ، عاري از سلاح كشتار جمعي شود.
خاتمي با اشاره به حوادث اخير و ناامني هاي ايجاد شده در منطقه و جهان اظهارداشت : اين ناامني از يك سو ناشي از زورگويي و قدرت طلبي وفزون طلبي قدرتهاي زورگو است و از سوي ديگر ناشي از جهل و فقر و وابستگي در ميان بسياري از كشورهاست .
رئيس جمهوري گفت : منطقه ما، منطقه اي بحران خيز است و تهديد نسبت به همه ملتها در اين منطقه بيش از جاهاي ديگر است .
وي ، حوادث عراق را مورد اشاره قرار داد و گفت : امروز جهان و ملت ما،شاهد حوادث تلخ و ناگواري دراين منطقه و در همسايگي ماست .
زنان وكودكان و مردان عراقي در خون خود غوطه مي خورند و منافع حياتي اين ملت يكي پس از ديگري نابود شده است .
رئيس شوراي عالي امنيت ملي گفت : البته بيش از همه بايد رژيم صدام را به خاطر جناياتي كه به ملت عراق و ملتهاي منطقه كرده است ، مورد ملامت قرار داد.
خاتمي گفت : صدام بهانه اي فراهم كرد تا بيگانگان با نيروهاي نظامي به كشور و ملت عراق تجاوز كنند.
رئيس جمهوري ، بارديگر بر لزوم حاكميت ملت عراق بر سرنوشت خويش تأكيد كرد و گفت : ما خواستار حكومتي برخاسته از اراده ملت عراق در اين كشوريم .
حكومتي كه بتواند در كنار ديگر ملتها و كشورها، منطقه ما را عاري از تنش كند.
رئيس جمهوري ، نيروهاي مسلح را پشتوانه عزت ، اقتدار، امنيت و خواست عدالت خواهانه ملت ايران دانست و گفت : نيروهاي مسلح ايران در طول دوران دفاع مقدس ، در برابر همه قدرتها ايستادگي كرد و امروز نيز در عين آمادگي كامل براي دفاع از ميهن ، در جهت خودكفايي و دستيابي به مراحل بالاتر علمي و تامين نيازهاي دفاعي كشور، در عرصه حضور دارد.
خاتمي ، پيشرفت هرجامعه و ملتي را در گرو «امنيت» دانست و گفت : مراد از امنيت رسيدن به مرحله اي است كه جامعه بتواند جلوي عوامل تهديدزا را بگيرد و بتواند از اينكه عوامل آسيب زا، مبدل به تهديد شوند جلوگيري كند.
وي ، امنيت را در دو بخش دروني و بيروني تشريح كرد و گفت : امنيت دروني در گرو همبستگي همه اعضاي يك جامعه و ملت است و اين همبستگي در سايه برخورداري از هويت ديني و فرهنگي مشترك و داشتن اهداف و منافع مشترك است .
رئيس شوراي عالي امنيت ملي اضافه كرد: امنيت بيروني نيز در گروداشتن جامعه اي توانا و قدرتمند است .
جامعه اي كه اقتدار و قدرت را نه درجهت تضعيف ديگران بلكه در جهت دستيابي به منافع مشترك با ديگر ملتها و اقوام بكار گيرد.
تحليل رئيس ستاد
مشترك ارتش ايران
درباره شكست نظامي عراق
رئيس ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت : امروز ارتش قادر به تامين بسياري از نيازهاي خود است .
امير سرتيپ عبدالعلي پورشاسب كه به مناسبت ۲۹ فروردين روز ارتش ،در جمع نمازگزاران تهران سخن مي گفت ، به تجديد سازماندهي ارتش در سه بخش نيروي انساني ، آموزش بر مبناي پيشرفت فناوري و نگهداري و تعمير و بازسازي تجهيزات دفاعي اشاره كرد.
سخنران پيش از خطبه نماز جمعه تهران گفت :امروز ارتش جمهوري اسلامي ايران در طراحي و ساخت انواع تانك ، هواپيما، ناوچه و ناوشكن وخودروهاي زرهي ، نيازهاي خود را تامين مي كند و براي دفاع از جمهوري اسلامي در مرزهاي كشور استقرار دارد.
رئيس ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران در بخش ديگري از سخنانش درباره جنگ در عراق گفت : ارتش عراق در جنگ اخير در برابر آمريكا وانگليس به دليل وابستگي به رژيمي كه پايگاه مردمي نداشت ، شكست خورد.
به گفته امير سرتيپ پورشاسب ، حكومت بعدي عراق نيز اگر خلاف خواسته مردم اين كشور باشد، سرنوشت بهتري نخواهد داشت .
وي به مرور تاريخچه جنگ هشت ساله عراق با ايران پرداخت و گفت : ارتش عراق در آن دوره مجهز به انواع سلاح ها بود، ولي نيروي نظامي ايران با وجودتحريم اقتصادي و ساير كمبودها، توانست توطئه استكبار جهاني را خنثي كند. وي ، درآمد ارزي عراق از فروش نفت را در زمان شروع جنگ با ايران ، ۲ميليارد دلار و ميزان ذخاير ارزي آن كشور را ۳۵ ميليارد دلار عنوان كرد وافزود: اين ذخيره ارزي در پايان جنگ با ايران در سال ۱۳۶۷ تبديل به صدميليارد دلار بدهي خارجي براي عراق شد.
اين مقام نظامي ، هزينه ماهانه جنگ با ايران را براي عراق بين ۶۰۰ ميليون تا يك ميليارد دلار خواند و گفت : ميزان خريد تسليحات توسط عراق درآن زمان ، ۱۰ درصد كل خريد تسليحات جهان را تشكيل مي داد.
امير سرتيپ پورشاسب اظهار داشت : پس از پذيرش قطعنامه ۵۹۸ و اعلام آتش بس با ايران ، عراق داراي چهارمين ارتش مجهز جهان بود و به قصد كسب درآمدبيشتر در سال ۱۹۹۱ به كويت حمله كرد، ولي بعد از مدت كوتاهي مجبور به عقب نشيني از اين كشور شد.