ديدار رئيس جمهور تاجيكستان با مقام معظم رهبري
تهران - خبرگزاري جمهوري اسلامي: حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر ديروز با امامعلي رحمانف رئيس جمهور تاجيكستان ديدار و گفت وگو كردند.
در اين ديدار مقام معظم رهبري با اشاره به اشتراكات تاريخي ، فرهنگي و ديني دو كشور تأكيد كردند: دين اسلام و زبان فارسي دو وجه مشترك اصلي و ممتاز ملتهاي ايران و تاجيكستان است كه بايد با تقويت اين اشتراكات همكاريها و ارتباطات دو كشور بيش از پيش گسترش يابد.
ايشان تقويت دين اسلام و زبان فارسي را
به عنوان هويت ملي تاجيكستان و افغانستان، به نفع دو كشور دانستند و خاطرنشان كردند: همكاري هاي تاجيكستان و افغانستان با جمهوري اسلامي ايران بواسطه اشتراكات فراوان اين سه كشور موجب توسعه و ثبات منطقه خواهد شد.
مقام معظم رهبري با تأكيد بر اين كه كشورهاي اسلامي بايد با شناسايي اشتراكات فراوان خود به صورت متحد واقعي يكديگر باشند، از توافقات انجام گرفته ميان جمهوري اسلامي ايران و تاجيكستان به خصوص در زمينه ساخت راه و نيروگاه ، ابراز خرسندي كردند و افزودند: پيشرفت و آباداني تاجيكستان به نفع ايران و منطقه خواهد بود.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين تهديدهاي جهاني آمريكا را هياهو برشمردند و با اشاره به مشكلات جدي و اساسي آمريكا در افغانستان ، عراق و فلسطين تصريح كردند: آمريكا به رغم تمام تبليغات ظاهري ، در سراشيبي سقوط قرار گرفته و همانند يك كوه يخي در حال آب شدن است .
ايشان با انتقاد از موضع آمريكا در قضيه فلسطين تأكيد كردند: آمريكا در مسئله فلسطين بجاي آن كه در نقش ميانجي باشد به عنوان دشمن مردم فلسطين و حامي رژيم صهيونيستي وارد ميدان شده لذا هر مشكل و ضرري كه متوجه صهيونيستها شود، گريبان آمريكا را هم خواهد گرفت .
در اين ديدار كه آقاي خاتمي رئيس جمهور نيز حضور داشت ، امامعلي رحمانف رئيس جمهور تاجيكستان در سخناني از جمهوري اسلامي ايران به عنوان كشوري بزرگ و قدرتمند در منطقه نام برد.
وي ضمن قدرداني از تلاشهاي ايران براي برقراري صلح در تاجيكستان گفت : باتوجه به علائق فراوان فرهنگي ، ديني و تاريخي دو ملت ، ما خواستار گسترش بيش از پيش روابط ايران و تاجيكستان در زمينه هاي مختلف هستيم .
وي با اشاره به توافقات انجام گرفته ميان دو كشور افزود: همكاري جمهوري اسلامي ايران براي اجراي طرحهاي راهسازي و همچنين ساخت نيروگاه برق در تاجيكستان بسياري از مشكلات اين كشور را حل خواهد كرد.
آقاي رحمانف اظهار اميدواري كرد اجلاس ايران ، تاجيكستان و افغانستان نتايج خوبي را در جهت گسترش همكاريهاي سه جانبه به همراه داشته باشد.
|
|
رئيس جمهوري:
ايران خواهان منطقه عاري از سلاحهاي كشتار جمعي است
|
|
سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري ديروز در مذاكرات رسمي هيأتهاي بلندپايه ايران و تاجيكستان تصريح كرد: ايران خواهان منطقه عاري از سلاحهاي كشتار جمعي است و در توليد اين سلاحها فعاليتي نخواهد كرد.
به گزارش ايرنا خاتمي در اين مذاكرات كه با حضور امامعلي رحمانف رئيس جمهوري تاجيكستان صورت گرفت ، با تصريح اين مطلب كه روابط بين الملل بايد براساس احترام متقابل شكل گيرد، همگرايي جهاني را عامل تقويت جايگاه تضعيف شده سازمان ملل دانست .
وي در اين ديدار با اشاره به فرهنگ ، تمدن و تاريخ مشترك دو كشور، حضور رئيس جمهوري تاجيكستان در ايران را نشانه عزم و اراده جمعي مسئولان عاليرتبه دو كشور براي ارتقاي همكاريهاي دوجانبه ، منطقه اي و بين المللي ارزيابي كرد.
رئيس جمهوري ظرفيتهاي منحصر به فرد دو كشور در عرصه هاي مختلف را يادآور شد و اظهار اميدواري كرد كه با امضاي موافقتنامه ها اين روابط بيش از پيش توسعه يابد.
خاتمي ، سياست تهران را همزيستي مسالمت آميز با همسايگان ، عدم مداخله در امور داخلي يكديگر، تنش زدايي و اعتمادزايي بيان كرد و يادآور شد: جمهوري اسلامي ايران براساس اين سياستها روابط خود را با تاجيكستان گسترش خواهد داد.
وي احداث جاده مواصلاتي ميان سه كشور تاجيكستان ، افغانستان و ايران را موجب اتصال زميني شرق و غرب جهان و تحولات سياسي و اقتصادي فراوان درمنطقه و دنيا دانست .
وي با اشاره به سياست خارجي ايران درمورد افغانستان گفت : مبارزه با پديده شوم تروريسم تنها با همكاري جامعه بين المللي ثمربخش مي شود و تهران و دوشنبه در اين زمينه همكاريهاي مثبتي داشته و خواهند داشت .
رئيس جمهوري همچنين اظهار اميدواري كرد: مردم عراق بتوانند بر سرنوشت خود حاكم شوند و در فلسطين اشغالي نيز با احقاق حقوق همه فلسطينيان امنيت و صلح پايدار در منطقه برقرار شود.
امامعلي رحمانف رئيس جمهوري تاجيكستان نيز در اين ديدار كه كمال خرازي و محمود حجتي وزيران امور خارجه و جهاد كشاورزي حضور داشتند، با اشاره به سابقه همكاريها و مذاكرات مقامات دو كشور، بر تسريع در اجرايي و عملي شدن توافقهاي دوجانبه تأكيد كرد.
رئيس جمهوري تاجيكستان همكاريهاي منطقه اي براي انتقال انرژي و ايجاد راههاي مواصلاتي را موجب تحكيم مناسبات سياسي و گسترش همكاريهاي تجاري و بازرگاني ميان كشورهاي منطقه دانست .
رحمانف ، امضاي تفاهمنامه ها در اين سفر را موجب رشد بيش از پيش همكاريهاي منطقه اي بيان كرد و از تعميق روابط تهران - دوشنبه ابراز خرسندي كرد.
وي همچنين با ابراز تاسف از كشت و ترانزيت مواد مخدر در افغانستان خواستار همكاري همه كشورهاي جهان ، بويژه همسايگان افغانستان براي مبارزه با اين پديده شوم شد.
رحمانف گفت : تاجيكستان نسبت به سرنوشت افغانستان حساس است و صلح پايدار و زندگي مسالمت آميز اقوام در اين كشور را به نفع منطقه مي داند.
رئيس جمهوري تاجيكستان ديروز در صدر يك هيأت بلند پايه براي ديداري رسمي وارد تهران شد.
وي قرار است در اين سفر كه سه روز به طول خواهد انجاميد، در نشست مشترك روساي جمهوري اسلامي ايران ، تاجيكستان و رئيس دولت انتقالي افغانستان شركت كند.
|
|
آرامش به دانشگاهها و خوابگاههاي دانشجويي تهران باز مي گردد
دانشگاهها و خوابگاههاي دانشجويي تهران كه پريشب به تدريج به سوي آرامش رفته بود، ديشب آرام تر شد.
به گزارش خبرگزاري هاي داخلي، حضور نيروهاي انتظامي در اين مناطق و نيز نقاطي كه احتمال درگيري در آن مي رفت باعث شد تا يكشنبه تهران شب آرامي را پشت سر بگذارد.
فرمانده كل نيروي انتظامي نيز يكشنبه شب با اعلام دستگيري ۱۹ نفر در ناآرامي هاي تهران گفت: هيچيك از اين افراد دانشجو نيستند.
سردار قاليباف با تكذيب شايعه كشته شدن فرد يا افرادي در اين حوادث گفت: من رسما هرگونه تلفاتي را در اين ناآراميها تكذيب مي كنم. در اين حوادث حتي مجروحين هم سرپايي بودند.
از سوي ديگر ديروز سردار طلايي فرمانده ناحيه انتظامي تهران بزرگ به ايرنا گفت: جمعي ۳۰ نفره از اراذل و اوباش كه در بلوار كشاورز بودند در نخستين ساعات بامداد دوشنبه دستگير شدند.
|
|
رئيس قوه قضاييه :
مسئولان به خواسته هاي منطقي دانشجويان پاسخ مثبت بدهند
گروه سياسي: رئيس قوه قضاييه ، حركت هاي دانشجويان را براي دستيابي به خواسته هاي صنفي شان ، امري طبيعي دانست و تاكيد كرد كه مسئولان بايد به درخواست هاي صحيح و منطقي آنان پاسخ مثبت دهند.
به گزارش ايرنا و به نقل از روابط عمومي قوه قضاييه ، آيت الله محمود هاشمي شاهرودي درجلسه ديروز مسئولان عالي قضايي كشور، داشتن مطالبات دانشجويي را دربسياري از كشورهاي دنيا امري عادي دانست و در عين به تحليل ماهيت افرادي كه در روزهاي اخير در خيابان هاي مقابل دانشگاه ها دست به تحرك زدند،پرداخت .
هاشمي شاهرودي با يادآوري اين مسئله كه اكثر اين افراد دانشجو نبودند، از همه دست اندركاران و نيروي هاي انتظامي - امنيتي خواست كه مراقب باشند اقدامي صورت نگيرد كه بهانه اي براي عوامل خودفروخته و سوءاستفاده بوق هاي تبليغاتي استكبار شود.
وي ، همچنين با حساس خواندن شرايط كشور و منطقه ، از مسئولان خواست كه مراقب باشند، سخني نگويند و اقدامي نكنند كه بهانه به دست دشمنان كشوربدهد.
رئيس قوه قضاييه تأكيد كرد: مسئولان كشور همه يكپارچه در مقابل هرعاملي كه منافع جمهوري اسلامي را تهديد كند و به ملت ايران آسيب برساند خواهند ايستاد و هر مقدار فشار آمريكا نيز بيشتر شود، وحدت و وفاق ملت نيز بيشتر خواهد شد.
|
|
همزمان با انتشار ۲ گزارش در وين و لوگزامبورگ اعلام شد
ايران بر بحران هسته اي غلبه مي كند
آژانس بين المللي انرژي اتمي (وابسته به سازمان ملل) و اتحاديه اروپا ديروز به طور همزمان دو گزارش جداگانه درباره فعاليت هاي هسته اي ايران منتشر كردند.
در گزارش محمد البرادعي رئيس آژانس بين المللي انرژي اتمي كه در نشست هيأت داوري اين سازمان در وين منتشر شد، آمده است: ايران درمواردي از فعاليت هاي هسته اي خود كوتاهي كرده اما در حال انجام اقدامات جبراني و تصحيح اين كوتاهي است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، البرادعي در اين گزارش از ايران خواسته است، پروتكل الحاقي پيمان منع تكثير سلاح هسته اي را كه امكان بازرسي از همه تأسيسات مشكوك هسته اي را فراهم مي كند، امضا كند.
او در نشست اين هيأت كه با حضور ۳۵ كشور در وين برگزار شده بود گفت: براساس اين گزارش، ايران در اعلام برخي فعاليت هاي هسته اي كوتاهي كرده اما در همكاري با مقامات ايراني، اقداماتي براي تصحيح كوتاهي گذشته در حال انجام است. وي گفت، كار بر روي ارزيابي درستي و كامل بودن اظهارنامه هسته اي ايران ادامه دارد تا اطمينان حاصل شود كه همه فعاليت هاي هسته اي ايران اعلام شده و تحت نظارت است.
البرادعي در ادامه گفت: ايران بايد در اسرع وقت پروتكل الحاقي را امضا و اجرا كند تا توان سازمان بين المللي انرژي اتمي براي ارائه ضمانت معتبر درباره ماهيت صلح آميز فعاليت هاي هسته اي اين كشور افزايش يابد.
وي گفت: ما از طريق گفتگوهاي فني، بازرسي و تحليل نمونه هاي محيطي، به تلاش هاي خود براي درك همه جنبه هاي برنامه هسته اي ايران از جمله كارهاي تحقيقي و توسعه اي مربوط به غني سازي اورانيوم و استفاده از آب سنگين ادامه مي دهيم.
در گزارش اتحاديه اروپا نيز از ايران خواسته شده است قرارداد تكميلي پيمان منع گسترش سلاح هاي هسته اي را امضا كند. اين قرارداد اجازه بازرسي غيرمشروط از تأسيسات هسته اي توسط بازرسان سازمان ملل را مي دهد. مقامات اين اتحاديه اعلام كردند خواهان پيشبرد مذكرات تجاري هستند اما اين مذاكرات بايد مبتني بر شفافيت باشد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، وزراي خارجه كشورهاي اتحاديه اروپا در لوگزامبورگ به مذاكره پيرامون برنامه هسته اي ايران پرداختند. در اين حال و در پي امتناع ايران از تن دادن به فشار در مورد تأسيسات هسته اي، آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين تشكيل جلسه داده است.
خاوير سولانا رئيس سياست خارجي اتحاديه اروپا با اشاره به پروتكل پيمان عدم تكثير هسته اي كه به بازرسي هاي اين آژانس جنبه رسمي مي دهد، گفت: «مهم است كه ايران پروتكل الحاقي را امضا كند.» سولانا افزود: «ما نمي خواهيم گفتگو با ايران را قطع كنيم، اما گفتگو بايد مبتني بر شفافيت باشد.» ايران هرگونه پيش شرط را بر سر راه مذاكرات تجاري با اتحاديه اروپا رد كرده است، اما اين كشور به خوبي از اهميت تداوم گفتگو در مورد گسترش مناسبات تجاري آگاه است.
ايران: از اين وضعيت خارج مي شويم
نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي ديروز پيش از انتشار گزارش البرادعي گفت ايران براي معضل هسته اي خود راه حلي خواهد يافت.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از وين علي صالحي با تأكيد بر اينكه انگيزه فشارهاي اخير بر برنامه هسته اي ايران سياسي است گفت: ايران از اين وضعيت خارج خواهد شد.
موضع انگليسي ها
جك استراو وزير خارجه انگليس ديروز با تأكيد بر اينكه اتحاديه اروپا خواستار ادامه گفتگو با تهران است گفت، و ضروري است كه ايران در موضوع عدم تكثير سلاح (هسته اي) پيشرفت هايي ايجاد كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، استراو در آستانه نشست وزراي خارجه اروپا كه قرار است در آن درباره ايران نيز گفتگو شود گفت: ما درباره توافقنامه همكاري اقتصادي و تجاري با ايران گفتگو كرده ايم و اميدوارم اين گفتگو ادامه يابد. اما از سوي ديگر لازم و ضروري است كه درباره پايبندي ايران به تعهدات عدم تكثير سلاح و همچنين در مورد حقوق بشر پيشرفتي صورت گيرد. او از اظهارنظر درباره اينكه آيا ايران سلاح هسته اي دارد يا نه خودداري كرد و گفت: درباره اين موضوع در نشست وزراي خارجه گفتگو مي شود. وي گفت: اين موضوعي است كه به آژانس بين المللي انرژي اتمي مربوط مي شود. ما نتايج آخرين گزارش اين سازمان را مطالعه مي كنيم.
|
|
تسليم سفارت سوئيس شد
اعتراض كتبي ايران به آمريكا
اظهارات متفاوتي كه اخيرا از سوي مسئولان آمريكايي صورت گرفته نمونه بارز مداخله در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران است
سخنگوي وزارت امور خارجه اظهارات اخير رئيس جمهوري آمريكا درباره ناآرامي هاي تهران را «مداخله آمريكا در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران» خواند و آن را محكوم كرد.
به گزارش ايرنا حميدرضا آصفي ديروز در جمع خبرنگاران داخلي و خارجي افزود: متأسفانه آمريكايي ها در روزهاي اخير دشمني خود را در مورد مردم ايران بطور علني و آشكار به نمايش گذاشتند. اظهارات متفاوتي كه اخيرا از سوي مسئولان آمريكايي صورت گرفته نمونه بارز مداخله در امور داخلي جمهوري اسلامي ايران است.
وي اظهار داشت: اين اظهارات مغاير با بيانيه الجزاير است كه براساس اين بيانيه آمريكا ملزم و متعهد به پرهيز از دخالت در امور داخلي ايران شده است.
آصفي گفت: روز گذشته يك يادداشت رسمي به آمريكايي ها از طريق سفارت سوئيس داديم و به اقدامات آمريكايي ها شديدا اعتراض كرديم و حق خودمان دانستيم كه پيگيريهاي حقوقي و قانوني را محفوظ داشته باشيم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سئوالي مبني بر اينكه آيا با اظهارات اخير مقامات آمريكا، گفتگوي آمريكا با ايران ميسر است، يا خير، گفت: خير. آمريكا بايد ابتدا ادبيات و رويكرد خود را نسبت به ايران تغيير دهد و بپذيرد در خانواده جهاني و بين المللي عضوي است مثل ديگران نه برتر.
جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا پريشب، ناآرامي هاي تهران را جنبشي آزاديخواهانه توصيف كرد و گفت از آنجا كه انگيزه اين جنبش آزادي است، پيروز خواهد شد.
سخنگوي كاخ سفيد نيز پس از سخنان بوش به دولت ايران درباره برخورد با عوامل ناآرامي هشدار داد.
|
|
در تهران برگزار شد
مذاكرات امنيتي ايران و كويت
دبير شوراي عالي امنيت ملي ديروز در ديدار وزير كشور كويت با اشاره به ظرفيت هاي فراوان در توسعه همكاري هاي امنيتي ايران و كويت ، گفت : ايران آماده است از تمام ظرفيت هاي روابط در ابعاد سياسي ، اقتصادي ، فرهنگي و امنيتي استفاده كند.
به گزارش ايرنا حسن روحاني ، منافع مشترك فراوان دو كشور در امور دوجانبه ، منطقه اي و بين المللي را عامل اصلي اراده تهران براي تعميق روابط خواند و افزود: سقوط صدام به عنوان دشمن مشترك ايران و كويت زمينه مناسب تري در راستاي تحكيم روابط دو كشور بوجود آورده است . وي خاطر نشان كرد: شرايط موجود زمينه را براي اجراي بند ۸ قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل در زمينه ساماندهي امنيت خليج فارس با حضور كشورهاي منطقه فراهم آورده است .
دبير شوراي عالي امنيت ملي ، تمام كشورهاي منطقه را به صلح و تفاهم و دوستي و همكاري مشترك براي ثبات و امنيت در منطقه فراخواند و گفت : اين اهتمام بعد از سقوط صدام ضروري تر از گذشته است .
شيخ محمد الخالد الحمد الصباح معاون نخست وزير و وزير كشور كويت در اين ديدار با اشاره به تصميم ايران و كويت در زمينه توافقنامه امنيتي گفت : بدون شك اين توافقنامه موجب گسترش روابط دو كشور خواهد شد ضمن اينكه ايران و كويت در بسياري از مسايل اشتراك نظر دارند.
الحمد الصباح ديرينه ترين روابط تاريخي كويت با ايران در مقايسه با ساير كشورهاي منطقه را افتخار كويت خواند و علاقه مندي كويت را براي روابط استراتژيك با تهران اعلام كرد.
وي در اين ديدار حضور نيروهاي نظامي بيگانه در منطقه را نتيجه سياست هاي صدام تلقي كرد و حضور درازمدت آنها را در منطقه غيرضروري دانست .
در همين حال وزيران كشور جمهوري اسلامي ايران و كويت دور اول مذاكرات خود را در تهران برگزار كردند.
در اين ديدار كه يكشنبه شب برگزار شد، شيخ محمد الخالد الحمدالصباح وزير كشور كويت با اشاره به سابقه ديرينه روابط دوستانه جمهوري اسلامي ايران و كويت ابراز اميدواري كرد مناسبات فيمابين به سوي تأمين منافع دو كشور بيش از پيش گسترش يابد.
الحمد الصباح با اظهار خرسندي از همكاري هاي گسترده وزارتخانه هاي دو كشور پيرامون مسائل امنيتي و مبارزه با مواد مخدر طي سال هاي اخير اظهار داشت كه پس از ديدار سال گذشته حجت الاسلام عبدالواحد موسوي لاري از كشور كويت و امضاي تفاهم نامه امنيتي دو كشور، روابط دو طرف هم اكنون در عالي ترين سطح خود قرار دارد.
وي در اين ديدار با توجه به شرايط مساعدي كه در پيش روي دو كشور قراردارد، اظهار داشت كه امضاي موافقت نامه امنيتي بين تهران - كويت موجبات تعميق روابط دوجانبه را فراهم خواهد كرد. به گزارش روابط عمومي وزارت كشور، عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور ايران در اين ديدار با اشاره به تحولات منطقه اي ، همكاري كشورهاي منطقه با يكديگر را ضامن منافع همه كشورها ذكر كرد و گفت : هر چند رژيم سابق عراق به عنوان رژيم مزاحم براي مردم منطقه از بين رفته است اما حضور نيروهاي بيگانه علاوه بر آنكه اهانتي براي مردم عراق است تهديدي براي منطقه نيز محسوب مي شود. وي در اين ديدار در مورد برخورد ايران با گروه القاعده ، افزود: ايران در برخورد با اين گروه قطعاً از آنان كه مدعي مبارزه هستند نيز جدي تر بوده است .
|
|
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام:
مشاجرات، مردم را از صندوقهاي رأي دور مي كند
گروه سياسي : رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با ابراز نگراني از انتخابات آينده مجلس شوراي اسلامي گفت : توصيه من به مجلس و شوراي نگهبان اين است كه به تفاهم برسند و نبايد با دعوا به سوي انتخابات برويم .
به گزارش ايرنا از اصفهان، آيت الله هاشمي رفسنجاني شامگاه يكشنبه در جلسه شوراي اداري استان اصفهان و به هنگام پاسخ به برخي سؤالات مطروح ازسوي مديران و نمايندگان اين خطه گفت :من درمورد آينده انتخابات نگران هستم و نبايد با مشاجرات،مردم را از صندوقهاي رأي دور كنيم .
وي پشتوانه مردمي براي مجلس شوراي اسلامي را شاخص اعتبار نظام دانست و گفت :همه دنيا نسبت به اين امر مهم آگاهي دارند كه حضور مردم در انتخابات نشانه علاقه مندي آنان به نظام است .
وي گفت : بايد دست به دست هم داد تاحدود اختلافاتي كه ملت را دلسرد مي كند، تعيين كنيم ، بدنام كردن نيروها، تضعيف كردن و سلب جسارت ازمديران و كم توجهي نسبت به رفاه مردم كاري نادرست است .
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام اضافه كرد: تا زماني كه مردم اشتياق به رفاه نداشته باشند به دنبال توليد نمي روند و درست نيست كه از يكسو خواهان توسعه باشيم و از سوي ديگر فرهنگ تصوف و رياضت را ترويج كنيم .
آيت الله هاشمي رفسنجاني گفت : فرهنگ اسلامي منافاتي با توسعه صنعتي ندارد و پيشرفتهاي مثبت غرب با نيازهاي كشور قابل انطباق است . وي همچنين در پاسخ به يك سؤال گفت : دولت براي بستن بودجه امسال بامشكل مواجه بود و ما در مجمع تشخيص مصلحت به دليل تنگناي زماني برخي ازاشكالات جدي شوراي نگهبان را ناديده گرفتيم . وي اضافه كرد: دولت در سال آتي نيز براي بستن بودجه با مشكلاتي مواجه خواهد شد و در شرايط كنوني توقع از دولت غير واقع بينانه است .
هاشمي رفسنجاني بهره گيري از توان بخش خصوصي و سرمايه گذاري خارجي رااز راه حلهاي رفع تنگناهاي اقتصادي و اشتغال زايي كشور دانست و گفت : مابايد به سمت اشتغال مولد برويم و در اين راه نيازمند سرمايه گذاري خارجي و مشاركت مردمي هستيم . وي گفت : در دولت قبلي برنامه دراز مدت ۲۵ ساله اي درافق ۱۴۰۰ تدوين شده بود كه در اين برنامه همه امكانات و نيازها بررسي شده بود. دربرنامه ياد شده همچنين بيمه اجتماعي كامل و وسيعي به هنگام اجراي برنامه هاي اقتصادي ديده شده بود. رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: دولت بعدي نيز به دليل نبود بودجه قادر به اجراي اين برنامه به ويژه بخش بيمه اجتماعي آن نشد.
آيت الله رفسنجاني همچنين پديده قاچاق را يكي از عوامل اصلي نابودي صنعت در كشور دانست و گفت : قاچاق توان صادراتي و بازاريابي را از صنعت سلب كرده است .
وي افزود: الان مبارزه با قاچاق ضعيف است و مبارزه با قاچاق بايد جدي گرفته شود. پيش از سخنان رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام ، استاندار اصفهان طي گزارشي محورهاي توسعه و تنگناهاي اين استان را اعلام كرد.
|
|
ديروز در وزارت كشور
سند برنامه بازگشت داوطلبانه پناهندگان افغان در ايران، امضا شد
سند «برنامه مشترك بازگشت داوطلبانه پناهندگان و آوارگان افغان » عصر ديروز در محل اداره كل امور اتباع و امور مهاجرين وزارت كشور درتهران امضا شد .
به گزارش ايرنا، اين سند را «فيليپ لوانشي » رئيس دفتر مركزي كميسارياي عالي سازمان ملل درامور پناهندگان ، «احمد حسيني » مشاور وزير و مديركل امور اتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور و «محمدنعيم غياثي » معاون وزارت امور پناهندگان و بازگشت كنندگان افغانستان براي اجرا طي سالهاي ۸۲ و ۸۳ ، امضا كردند.
بر اساس اين سند ، در سال ۱۳۸۲، ۵۰۰ هزار پناهنده افغاني داوطلبانه به افغانستان برمي گردند.
سال گذشته نيز مشابه اين سند براي بازگشت داوطلبانه ۴۰۰هزار نفر از پناهندگان و مهاجرين افغان در ژنو امضا شد .
احمد حسيني پس از امضاي اين سند در پاسخ به سووال ايرنا درباره اقدامات ايران براي بازگشت مهاجرين افغان گفت :ما نهايت تلاش خود را براي بازگشت داوطلبانه مهاجرين افغان انجام خواهيم داد واميدواريم يك ميليون و ۸۰۰ هزار مهاجر افغان به كشورشان برگردند.
مديركل اموراتباع و مهاجرين خارجي وزارت كشور
گفت : به موجب سند امضاشده ، اگر بعد از پايان مهلت اين برنامه ، يعني آخر سال ۱۳۸۳ وضعيت بازگشت پناهندگان افغان حل نشود ، وضعيت آنان ازپناهندگي به مهاجرت تغيير مي كندكه درآن موقع شرايط پيچيده حقوقي پيداخواهد شد،چون ديگركميسارياي پناهندگان تعهدي در اين زمينه نخواهد داشت .
|