|
|
|
|
|
|
|
|
|
بنياد شهيد:
۱۸۸ هزار و ۱۵ نفر در دفاع مقدس شهيد شدند
گروه اجتماعي: مدير كل آمار و اطلاعات بنياد شهيد اعلام كرد: ۱۸۸ هزار و ۱۵ تن از بهترين مردان و زنان ايران اسلامي در دوران هشت سال دفاع مقدس به درجه رفيع شهادت نايل شدند.
به گزارش روابط عمومي بنياد شهيد «هادي قلم نويس »، افزود: از اين تعداد ۱۷۲هزار و ۵۶ نفر در جبهه هاي جنگ و وقايع مربوط به جبهه و ۱۵ هزار و ۹۵۹ نفر در اثر حملات هوايي و توپخانه اي به مناطق مسكوني شهرها و روستاهاي كشور به شهادت رسيدند.
وي ميانگين سن شهدا را ۲۳ سال ذكر كرد و گفت : ۷۴ درصد از شهداي دوران دفاع مقدس بين ۱۶ تا ۲۵ سال داشته اند.
قلم نويس افزود: ۴۳ درصد از شهداي جبهه ها بسيجي ، ۲۱ درصد نيروهاي وظيفه و كادر سپاه پاسداران ، ۲۶ درصد نيروهاي وظيفه و كادر ارتش و سه درصد نيروهاي انتظامي و مابقي از ساير اقشار جامعه بودند.
مدير كل آمار و اطلاعات بنياد شهيد تعداد مفقودان اين دوران را هشت هزار نفر اعلام كرد و گفت : موضوع مفقودان از طريق كميته تفحص شهدا ستاد كل نيروهاي مسلح ، شوراي عالي امنيت ملي و ساير نهادهاي ذيربط از جمله بنياد شهيد در حال پيگيري است .
وي افزود: نظام جامع اطلاعات بنياد شهيد با هدف يكپارچه سازي سيستم ها، افزايش كارايي و بهره وري در حال اجراست و به تدريج از اواخر سال ۸۲ تا۸۴ به بهره برداري كامل مي رسد.
وي اعلام كرد: بزودي سايت اينترنتي بنياد شهيد با هدف اطلاع رساني به اقشار مختلف جامعه بخصوص خانواده هاي معظم شاهد با آدرس به بهره برداري مي رسد.
|
|
|
قانون جايگزين هاي مجازات حبس تدوين شد
گروه اجتماعي: دبير شوراي عالي توسعه قضايي گفت: تدوين لايحه قانون جايگزين هاي مجازات حبس پايان يافته است.
دكتر عليرضا جمشيدي در گفتگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار داشت: در راستاي نهادينه كردن نظام قضايي كشور، شوراي عالي توسعه قضائي به رياست رئيس قوه قضائيه و با تركيب جمعي از اساتيد دانشگاه هاي مختلف كشور و جمعي از معاونين قوه قضائيه تشكيل شد كه متولي اصلاحات نظام قضائي كشور است.
وي افزود: شوراي عالي توسعه قضايي از ۵ كميسيون تشكيل شده است كه چهار كميسيون آن حقوقي و يك كميسيون آن اصلاحات در مديريت و سيستم را بررسي مي كند.
وي در خصوص فعاليت هاي كميسيون مديريت و سيستم گفت: اين كميسيون يك طرح ملي با عنوان سيستم مديريت پرونده را اجرا مي كند كه تمام بخش هاي كشور با آن همكاري دارند. اين طرح حدود ۳۶ دستاورد مهم دارد كه از جمله آنها مي توان به امكان نظارت بر آراي صادره از طريق مديران سيستم، تعيين جايگاه هر پرونده نسبت به پرونده هاي ديگر، امكان ارجاع تخصصي به شعب، شناسايي نيازهاي آموزشي و تحقيقاتي قوه قضائيه، امكان پاسخگويي دقيق و سريع براي ارباب رجوع، امكان مطالعات جرم شناسي، تسريع در روند رسيدگي، شفافيت آرا و تعامل با دانشگاه ها اشاره كرد.
دبير شوراي عالي توسعه قضايي در ادامه افزود: تحقيقات در سيستم مديريت پرونده حدود يك سال و نيم است كه آغاز شده است كه تا دو ماه آينده در دادگاه هاي حقوقي تهران و تا ۴ ماه ديگر در دادگاه هاي كيفري و تا ۶ ماه ديگر در دادسراها اجرا خواهد شد.
وي تصريح كرد: كميسيون هاي حقوقي تغيير و تحولات و اصلاح قوانين را مورد بررسي قرار مي دهند. كميسيون تدوين سياست جنايي قانون پيشگيري از وقوع جرم را براي اولين بار تدوين كرده است.
تا كنون در كشور هيچ گونه ساختاري براي جلوگيري از وقوع جرم وجود نداشته است.
در پيش نويس قانون ياد شده، پيش گيري از جرم، حوزه هاي صلاحيت دار و ساختار پيش گيري از وقوع جرم پيش بيني شده است.
جمشيدي خاطرنشان كرد كه جرم زدايي از قوانين از جمله فعاليت هاي اصلي شوراي عالي توسعه قضائي است كه براي كاهش تورم كيفري ۱۱ كميته تشكيل شده است و هريك قوانين را جداگانه بررسي كرده و موارد لازم را براي اصلاح پيشنهاد مي كند كه تا يك سال آينده لايحه جامعي تقديم مجلس خواهد شد.
وي تصريح كرد: تدوين لايحه قانون جايگزين هاي مجازات حبس نيز پايان يافته است كه تا دو ماه آينده در قوه قضائيه مورد بحث و بررسي قرار خواهد گرفت و بر اساس آن سعي شده است از مجازات ديگري مثل كارهاي عام المنفعه، حبس آخر هفته، جزاي نقدي و غيره به جاي حبس استفاده شود.
دبير شوراي عالي توسعه قضايي يادآور شد: با همكاري مجلس شوراي اسلامي در صدد تدوين قانون جامع خانواده هستيم. همچنين كميته اي به رياست يكي از بانوان متخصص كشور براي تدوين قوانيني در جهت حمايت از حقوق زنان تشكيل شده است.
|
|
|
افتتاح نمايشگاه ياد لاله ها
نمايشگاه «ياد لاله ها» ويژه بزرگداشت هفته دفاع مقدس با حضور مسئولان لشكر ۱۰ نيرو مخصوص سيدالشهدا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، بنياد شهيد، شهرداري تهران و جمعي از رزمندگان افتخارآفرين ۸ سال دفاع مقدس طي مراسمي افتتاح شد.
در اين مراسم مسئولان نمايشگاه هدف از برگزاري آن را انتقال فرهنگ جبهه و شهادت به نسل سوم انقلاب اعلام كردند.
اين نمايشگاه كه به همت ستاد كنگره شهداي لشكر ۱۰ نيرو مخصوص سيدالشهدا(ع)، شهرداري تهران و بنياد شهيد انقلاب اسلامي در ضلع غربي پارك لاله برپا شده تا تاريخ
۶/۷/۸۲ ادامه دارد.از برنامه هاي جانبي اين نمايشگاه مي توان به اجراي تئاتر خياباني، نمايش هاي هوايي و برنامه هاي متنوع و زنده تلويزيوني اشاره كرد.در بخش «نشر در عرصه دفاع مقدس» اين نمايشگاه روزنامه همشهري به همراه روزنامه هاي كيهان و اطلاعات و همچنين ساير نشريات حوزه دفاع مقدس، موزه شهدا و خبرگزاري مهر حضور دارند.
|
|
|
كار هيأت مديره جديد انجمن صنفي روزنامه نگاران ۱۲ مهر آغاز مي شود
ايسنا: هيأت مديره جديد انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران، روز شنبه، ۱۲ مهرماه كارش را آغاز مي كند. مسعود هوشمند رضوي، بازرس انجمن صنفي روزنامه نگاران ايران، با اعلام اين خبر افزود: «در جلسه اول، علاوه بر توديع و معارفه هيأت مديره، در يك انتخاب داخلي، رئيس، نايب رئيس و دبيران كميته ها برگزيده خواهند شد.» وي با بيان اينكه آينده انجمن صنفي روزنامه نگاران را تصميمات هيأت مديره جديد رقم خواهد زد، افزود: «در اين راستا ممكن است تغيير و تحولاتي در تركيب كميته ها و برنامه هاي اجرايي به وجود آيد.»
|
|
|
نگاه
آيا زمان آن فرا نرسيده است؟
يكي از گزارشگران ايراني طي سفر اخير خود به مناطق جنوبي عراق، گزارشي از موج تبليغاتي رژيم بعثي در طول ۸ سال دفاع مقدس ارائه كرده است. براساس گزارش روايي «سيدعنايت الله هاشمي» در ويژه نامه «ياد ماندگار»، متوليان جنگ رواني رژيم صدام در كتب درسي دوم و سوم ابتدايي، قصه اي به نام «مدرسه بلاط الشهدا» داشتند كه در آن اشاره مي كند: «ايراني هاي ضعيف و بزدل، مدارس را ويران مي كنند.»
بنابراين گزارش، «مدرسه بلاط الشهدا» مدرسه اي است كه در طول جنگ تحميلي بر اثر بمباران هوايي ايران ويران شده است. البته معلوم نيست اين مدرسه ماهيت واقعي دارد يا مجازي است، حتي به باور «محمد» كودك دبستاني اهل شهر «خمره» يكي از شهرهاي جنوبي عراق، اين درس مثل ساير درس كتاب درسي دروغ است.
آنچه كه در متن اين قصه موج مي زند عمق كينه اي است كه نظام بعثي از فرزندان سلحشور ايراني در دل داشته است، اما با اينكه اين نظام غيرمردمي و ديكتاتور فروپاشيده، ولي بذر كينه بعثيان همچنان در متون كتب درسي آنان شتك مي زند و از قرار، تا زماني كه كتاب هاي درسي عراقي ها عوض نشود، اين دروغ پردازي ها كماكان ادامه خواهد يافت.
شايد كودكان مظلوم عراقي ندانند كه ارتش بعثي در طول ۸ سال دفاع مقدس، مدرسه ناشنوايان بروجرد، مدرسه زينبيه ميانه، يك مدرسه راهنمايي تحصيلي بهبهان و يك مدرسه ابتدايي در سلماس را ويران كرد. البته فكر نمي كنم بعدها اين جنايات جنگي ارتش عراق در قالب متون درسي ما ايرانيان ثبت شده باشد.
آيا به راستي زمان آن فرانرسيده كه دست اندركاران فرهنگ دفاع مقدس با فروپاشي نظام تبليغاتي صدام، حقايق ۸ سال دفاع مقدس را از طريق رسانه هاي شنيداري و ديداري به مردم مظلوم عراق ارائه كنند.
مهدي شهري
|
|
|
صندوق ذخيره فرهنگيان:
شش هزار واحد مسكوني براي فرهنگيان احداث مي شود
معاون اداري مالي شركت ساختماني معلم وابسته به صندوق ذخيره فرهنگيان اعلام كرد: بيش از شش هزار و ۲۰۰ واحد مسكوني در كشور براي فرهنگيان درحال احداث است .
به گزارش روابط عمومي صندوق ذخيره فرهنگيان ، «اسماعيل رضوانيان » گفت : تاكنون از سوي اين شركت بيش از يك هزار و ۸۰۰ واحد مسكوني با تسهيلات به فرهنگيان به ويژه اعضاي صندوق در سطح كشور واگذار شده است .وي افزود: احداث دو هزار واحد مسكوني ارزان قيمت در مشهد مقدس نيز آغاز شده است .
رضوانيان اظهار داشت : قرارداد ۱۵ هزار واحد مسكوني ارزان قيمت اجاره به شرط تمليك نيز بين وزيران آموزش وپرورش و مسكن و شهرسازي امضا شده است كه شيوه هاي اجراي آن در دست برنامه ريزي است . وي گفت : تعداد يك هزار و ۹۷۶ واحد مسكوني ارزان قيمت در سطح كشورتوسط شركت تامين مسكن در حال احداث است كه تا پايان امسال به فرهنگيان واجد شرايط واگذار خواهد شد.
رضوانيان افزود: اكنون بيش از دوهزار واحدمسكوني ديگر را شركت ساختماني معلم در مراحل اجرا دارد كه شرايط واگذاري آنها بزودي اعلام خواهدشد.
|
|
|
وزير فرهنگ و ارشاد:
عمومي كردن علم، يك ضرورت فرهنگي است
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با مسئولان نشريات الكترونيكي ، بر عمومي كردن علم به عنوان يك ضرورت فرهنگي تأكيد كرد.
«احمد مسجد جامعي» در اين ديدار، توجه بيشتر به نشريات تخصصي ، تلاش براي عمومي كردن دانش در جامعه و افزايش سطح آگاهي در بكارگيري ابزارهاي الكترونيك و اطلاع رساني به علاقه مندان اين حوزه را يك ضرورت فرهنگي دانست .
به گزارش روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ، مسجدجامعي تصريح كرد: ايران از ظرفيت و توان علمي بالايي برخوردار است اما اين توان هنوز عمومي نشده و براي رسيدن به جامعه دانش محور اين كار ضروري است .
وزير ارشاد افزود: نشريات تخصصي با توليد و توزيع دانشهاي تخصصي به ارتقاي نشريات عمومي كمك مي كنند و چنين پيوندي موجب ارتقاء سطح دانش نشريات عمومي و در نتيجه همگاني شدن علم مي شود. وي ، روند رو به رشد نشريات تخصصي در كشور را متعلق به دهه اخير دانست و افزود: توجه به نشريات تخصصي نشان دهنده رشد علم و دانش و تخصصي شدن جامعه است .
به گفته مسجد جامعي ، رشد سريع نشريات تخصصي الكترونيكي در كشور نشان مي دهد، توجه به فناوري اطلاعات رشد كرده و فراگير شده است و بايد دانش و توانايي متناسب با اين روند توليد شود.
وي ، تدوين يك فرهنگ نامه واژگان در حوزه فناوري اطلاعات و رايانه در كشور را مهم و ضروري دانست و افزود: به دليل سرعت بالاي تحولات در اين حوزه واژگان آن نيز نسبت به سالهاي قبل افزايش چشمگيري يافته اما ادبيات آن در كشور متناسب با اين رشد جا نيافتاده است .
|
|
|
توسعه همه جانبه در گرو برخورداري از آموزش تحول يافته است
وزير آموزش وپرورش روز دوشنبه در پيامي ، تقارن بازگشايي مدارس باايام بعثت حضرت محمد(ص ) پيامبر اسلام را به معلمان و دانش آموزان سراسركشور تبريك گفت .
۱۶ ميليون و ۲۹۳ هزار دانش آموز دوره هاي مختلف تحصيلي مدارس دولتي وغيردولتي روز سه شنبه اول مهرماه ، سال تحصيلي۸۲- ۱۳۸۳ را آغاز مي كنند.
وزارت آموزش و پرورش پيش بيني كرد كه در سال تحصيلي جديد هفت ميليون و۹۴۷ هزار دختر و هشت ميليون و ۳۴۶ هزار پسر در مدارس سراسر كشور به تحصيل خواهند پرداخت كه در مجموع نسبت به سال قبل ۶/ ۲ درصد كاهش را نشان مي دهد.
«مرتضي حاجي » در اين پيام تصريح كرد: «توليد دانايي » و توسعه همه جانبه مبتني برآن در گرو برخورداري از آموزش تحول يافته و دانايي آفرين است كه محصول تلاش عالمانه مديران ، معلمان و استادان سختكوش در مراكزبانشاط و پرشور آموزشي است .
وي خطاب به فرهنگيان گفت : باتجميع و ساماندهي همه تواناييهاي آموزش و پرورش بكوشيم ، روحيه پرسشگري و كندوكاو علمي را در دانش آموزان گسترش دهيم و شرايط را براي رشد خلاقيت و قدرت ابتكار و نوآوري دانش آموزان فراهم كنيم .
|
|
|