|
|
|
|
|
|
|
|
|
دبير شوراي عالي امنيت ملي:
كاهش تنش هاي سياسي منجر به افزايش حضور مردم در انتخابات مي شود
حسن روحاني، عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در گفت وگو با ايسنا، با بيان اين كه انتخابات ملي براي كشور و نظام بسيار اهميت دارند و انتخابات مجلس نيز از جمله مهمترين انتخابات ملي است، گفت: با توجه به شرايط ويژه انتخابات شوراها - يعني محلي بودن - و با توجه به شرايط خاص شوراها در دوره اول در شهرهاي بزرگ، لذا مردم از انتخابات شوراها استقبال نكردند ولي نبايد به هيچ عنوان انتخابات شوراها را به انتخابات ملي تعميم داد.
وي افزود: انتخابات مجلس شوراي اسلامي، ملي و سراسري است و بي ترديد مردم در اين صحنه حضور پيدا مي كنند و اين حضور، گسترده و قابل توجه خواهد بود ولي بي ترديد در شرايط تعادل سياسي جامعه حضور مردم در صحنه بيشتر خواهد بود.
روحاني تأكيد كرد: بايد عوامل تنش زا را از بين ببريم و اجازه دهيم مردم در يك جامعه آرام بتوانند به طور گسترده در انتخابات حضور پيدا كنند و نمايندگان خود را انتخاب نمايند.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام اظهار داشت: بايد تسهيلات و شرايطي را فراهم كنيم كه همه گروهها و احزاب وفادار به نظام در انتخابات حضور داشته باشند و چيزي موجب يأس و نااميدي، يا نگراني گروهي و حزبي نشود.
در حقيقت، هيچ عاملي نبايد موجب نگراني احزاب و گروههاي حامي و طرفدار و در متن نظام و يا اساسا گروهها و احزابي كه در متن حاكميت حضور دارند، شود.
روحاني تصريح كرد: وقتي همه گروهها احساس كنند كه مي توانند در انتخابات آزاد حضور داشته باشند و عامل تعيين كننده؛ آراي مردم است، بي ترديد مشاركت و حضور مردمي در انتخابات بيشتر خواهد بود.
نماينده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه اختلافات در سطح كلان به حضور مردم آسيب مي رساند، تصريح كرد: مردم توقع ندارند اختلافات دستگاهها به صحنه جامعه و روزنامه ها و رسانه ها كشيده شود.
به هر حال اگر دو دستگاه در يك موضوع اختلاف دارند، راه حل رفع اختلاف در قانون پيش بيني شده است و بايد همان راه را در پيش بگيرند.
وي گفت: نبايد اختلاف نظر دو دستگاه بلافاصله به رسانه ها كشيده شود.
نبايد مردم را وارد اين صحنه بكنيم و كاري كنيم كه مردم نگران و يا خداي ناكرده نسبت به آينده تحركات سياسي كشور بي اطمينان شوند.
دبير شوراي عالي امنيت ملي در پايان تصريح كرد: به اعتقاد من طرح اختلافات در عرصه رسانه اي حتما مضر است.
|
|
|
در جلسه ديروز مسئولان عالي قضائي
لايحه قانون مبارزه با تروريسم تصويب شد
لايحه قانون مبارزه با تروريسم ، ديروز در جلسه مسئولان عالي قضائي تصويب شد.
با تصويب اين قانون ، كميته ملي ضد تروريسم زير نظر شوراي عالي امنيت ملي تشكيل خواهد شد.
به گزارش روابط عمومي قوه قضائيه ، آيت الله شاهرودي رئيس قوه قضائيه ، طي سخناني در اين جلسه گفت : جمهوري اسلامي ايران كه انساني ترين رفتارها را در مقابله با تجاوز صدام نشان داد، هيچوقت به دنبال ساخت سلاح هسته اي و ممنوعه نيست .
آيت الله شاهرودي خاطرنشان كرد: استفاده از سلاح هسته اي بر خلاف مكتب ، دين و اخلاق ملت ايران است . وي در ادامه سلاح اصلي ملت ايران را ايمان به خدا دانست و تصريح كرد كه امروز هر كس چشم طمعي به اين كشور داشته باشد، سيلي محكمي از سوي ملت متعهد و مسلمان ايران خواهد خورد.
رئيس قوه قضائيه در ادامه ضمن گراميداشت هفته دفاع مقدس گفت : دفاع مقدس عمق ارادت و عشق ملت ايران را به انقلاب اسلامي ، مكتب اسلام ، امام خميني (ره ) و به همه دشمنان و دوستان انقلاب اسلامي نشان داده است .
|
|
|
اطلاعيه دادسراي عمومي و انقلاب تهران و پاسخ وزارت اطلاعات در باره پرونده زهرا كاظمي
برابر اعلام دادسراي امور جنايي تهران درخصوص «احد» از متهمان پرونده مرگ خانم زهرا كاظمي احمدآبادي، كيفرخواست صادر و پرونده جهت رسيدگي به محاكم عمومي جزايي تهران ارسال شده است.
به گزارش ايسنا دادسراي عمومي و انقلاب تهران طي اطلاعيه اي به نقل از دادسراي امور جنايي تهران اعلام كرد: پس از اعلام فوت خانم زهرا كاظمي و تشكيل پرونده مقدماتي و ارسال آن به دادسراي جنايي و نيز ارسال گزارش هيات ويژه منتخب رياست محترم جمهور جهت رسيدگي به قوه قضاييه و ارسال به دادسراي جنايي و ارجاع به بازپرس شعبه اول دادسراي جنايي با نظارت دادسراي مزبور، تحقيقات شبانه روزي جامعي آغاز شد. از جمله تشريح موقعيت هاي اولين ساعت بازداشت مشاراليها تا آخرين لحظه حضور وي در زندان و بيمارستان و تحقيق از كليه افرادي كه از بدو بازداشت ايشان تا زمان فوت، وي را رؤيت كرده اند و ملاحظه نظريه پزشكي قانوني و هيات هاي پزشكي مندرج در گزارش رياست محترم جمهور، نهايتا بازپرس از بين ۵ نفر از بازداشت شدگان اوليه تنها دو نفر از بازجويان را مقصر شناخته و قرار مجرميت صادر مي كند. ليكن متعاقب بررسي سرپرست دادسراي امور جنايي تهران و اعلام مواردي جهت تكميل تحقيقات و رفع نواقص قرار منع تعقيب و آزادي احد از متهمان و مجرميت متهم ديگر به اتهام قتل شبه عمد صادر و كيفرخواست تنظيم مي شود بنابراين آن چه كه طي اين مدت بر اساس تحقيقات بازپرسي و نظريه سرپرست دادسراي جنايي احراز گرديده، آن است كه جرم معنونه منتسب به «احد» از بازجويان بوده و دلايل مذكور در كيفرخواست متوجه نامبرده مي باشد و هيچ گونه تصميم يا برنامه سازمان يافته يا اراده سازماني و اداري براي تحقق اين جرم وجود نداشته است.
دادسراي عمومي و انقلاب تهران در اين اطلاعيه آورده است: دادسراي امور جنايي از مساعي رياست محترم جمهور و هيات منتخب ايشان و مسئولان محترم وزارت اطلاعات، رياست محترم سازمان پزشكي قانوني، فرماندهي محترم نيروي انتظامي و اداره كل زندان هاي استان تهران قدرداني كرده است.
ساعاتي پس از مخابره اين خبر يك مقام مسئول امنيتي در وزارت اطلاعات مطالب ارائه شده در اطلاعيه مذكور را رد كرد.
اين مقام مسئول گفت : وزارت اطلاعات ضمن رد اتهامات وارده در كيفرخواست صادره بر عليه شخصي كه در اطلاعيه با نام مجهول از وي نام برده شده است ، اظهار تاسف شديد خود را از نحوه رسيدگي به اين پرونده اعلام كرده و برنظرات قبلي خود پافشاري دارد.
وي خاطرنشان كرد: در صورت عدم توجه به نظرات و مستندات وزارت ، در مراحل بعدي دادرسي اين حق را براي خود محفوظ مي دارد كه دلايل رد اتهامات را درمعرض قضاوت افكار عمومي قرار دهد و به دليل غيرعادلانه بودن كيفرخواست صادره از طريق مراجع ذيربط، رفع اتهام از پرسنل خدوم و زحمتكش وزارت اطلاعات را پيگيري كند.
|
|
|
رئيس جمهور:
ايران مدافع صلح، ثبات و منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي است
|
|
رئيس جمهوري بار ديگر با تأكيد بر مخالفت ايران با گسترش سلاح هاي
كشتار جمعي واتمي در دنيا گفت: ما بر حق مسلم خويش براي نيرومند شدن برپايه علم ، فناوري و اقتصاد توانمند پا مي فشاريم .
به گزارش ايرنا سيد محــمد خاتمي ، ديروز در مراسم رژه يگانهاي نمونه نيروهاي مسلح جمهوري اســلامي ايران كه به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در جوار حرم مطهر امام خميني(ره) برگزار شد،گفت :ما با هياهوهاي ديگران از مسير خود منحرف نمي شويم و همواره بر سياست صلح خواهي ، عدالت و آزادي خواهي و پيشرفت براي همه كشورها پا مي فشاريم .
رئيس جمهوري از « تروريسم» و «گسترش سلاح كشتار جمعي» به عنوان دو تهديد بزرگ كه بشريت را در معرض تهديد قرارداده است ، ياد كرد و گفت « امروز منطقه ما مركز تجاوزات ، ترورها وانباشت سلاحهاي كشتار جمعي است و كانون آن رژيم صهيونيستي است .»
وي گفت : ملت صلح خواه و عدالت خواه ايران كه استراتژي نظامي اش صرفا دفاعي است بارها اعلام كرده است كه هرگز به سوي دستيابي به سلاح كشتارجمعي گام برنداشته است اما مورد فشار قرار مي گيرد.
خاتمي با بيان اين مطلب كه بزرگترين زرادخانه در اسرائيل قرار دارد اظهار داشت : بدترين اشكال ترور، ترور دولتي در سرزمين فلسطين رخ مي دهد.
ما مدافع صلح ، ثبات و منطقه عاري از سلاح هاي هسته اي هستيم .
وي ، تلاشهاي انجام شده براي تحت فشار قرار دادن ايران را موردنكوهش قرار داد و گفت : اسرائيل كه به هيچيك از قوانين بين المللي پايبند نيست ، مورد حمايت قرار مي گيرد اما با تحريك اسرائيل بسياري ازقدرتها مي خواهند، نظام صلح خواه و عدالت خواه ايران راتحت فشار قرار دهند.
رئيس جمهوري درخصوص مساله فلسطين اظهار داشت : ما مي گوييم فلسطين متعلق به فلسطينيان است و راي و انتخاب مردم مظلوم فلسطين تعيين كننده است .
رئيس شورايعالي امنيت ملي ، با اشاره به سياست تنش زدايي ايران گفت كه ما به هيچ كشوري تجاوز نمي كنيم اما به هيچ كسي اجازه تجاوز به اين نظام و ملت سرفراز ايران را نمي دهيم .
رئيس جمهوري به نيروهاي اشغالگر در عــراق توصيه كرد از اين كشور خارج شوند و كار را به مردم عراق بسپارند. وي برقراري «ثبات و امنيت » در عراق را خواسته جمهوري اسلامي ايـران دانست و گفت : گام نخست براي رسيدن به ثبات و امنيت در عراق خروج نيروهاي بيگانه و سپردن امور اين كشور به مردم عراق است و اميدوارم
( نيروهاي بيگانه ) اين نصيحت جمهوري اسلامي ايران را بپذيرند.
خاتمي گفت : امروز اشغالگران در بحراني كه خود آفريدند دست و پامي زنند و ما چنين وضعي را پيش بيني مي كرديم . نصحيت و هشدار داديم هرچند گوشهايي كه با غرور پر شده است ، در مقابل منطق و خيرخواهي شنوا نيست .
رئيس جمهوري خاطر نشان كرد: امروز عراق و اشغالگران تاوان اين خطاي بزرگ را مي پردازند.وي درعين حال ايران مقتدر و نيرومند را «جزيره با ثبات وامن» درمنطقه اي پرآشوب دانست وگفت :ايران مدافع صلح ، عدالت و حقوق بشر همچنان سرافراز ايستاده است .
رئيس جمهوري در بخش ديگـري از سخـنانش به توانمنديهاي نيروهاي مسلح اعم از ارتش ، سپاه ، بسيج ، نيروي انتظامي و وزارت دفاع درعرصه هاي مختلف نظامي و دفاعي و خودكفايي اين نيروها اشاره كرد و گفت :امروزمامصمم هستيم در همه عرصه هاي اقتصادي ، علمي ، نظامي و فني پيشرفت داشته باشيم .وي گفت: امروز نيروهـاي مسلح ما تحت فرماندهي ممتاز فرماندهي كل قوا آماده دفاع ازآرمانها و ارزشها، تماميت ارضي ، عزت ، استقلال وآزادي كشورهستند. خاتمي با اشاره به وجود تهديدها عليه جمهوري اسلامي ايران گفت : تاروزي كه ما خواستار ايستادن روي پاي خود هستيم و مدافع صلح ، عدالت و حقوق بشر در سراسر جهان هستيم ، تهديد عليه ما وجود دارد.وي با بيان اين مطلب كه دشمنان بيدار هستند و در مقابل ما صف آرايي كرده اند اظهار داشت : نبايد هيچ بهانه اي به دشمن بدهيم .
بايد با علم وتدبير و هوشياري و با تكيه بر سياست هاي درست خود و با ندادن بهانه به دشمن آماده دفاع از ارزشها، تماميت ارضي و استقلال خويش باشيم .
رئيس جمهوري ، ايمان و اراده ملت ايران و رهبري ممتاز امام خميني (ره )را عامل پيروزي ايران در دوران دفاع مقدس دانست و گفت :دردوران دفاع مقدس ،ايران هرچند به لحاظ تجهيزات و امكانات كوچك به نظر مي رسيد، امابا نيروي ايمان و اراده دربرابر دشمني كه مورد تاييد همه قدرتـهاي جهاني بود، ايستادگي كرد و معجزه پيروزي ايمان بر تجهيزات تحقق يافت .
وي همچنين گفت كه ملت ايران همواره هزينه حركت در مسير استقلال وآزادي را پرداخته و مي پردازد.
رئيس جمهوري همچنين فرارسيدن ۲۵رجب سالروز شهادت حضرت امام موسي كاظم (ع )هفتمين امام شيعيان جهان را تسليت گفت .
ديروز همچنين به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس رژه نيروهاي مسلح در سراسر كشور برگزار شد .در تهران نيز رژه نيروهاي مسلح راس ساعت هشت صبح ديروز با حضور رئيس جمهوري ، مقامات لشكري وكشوري ، وابستگان نظامي و خبرنگاران داخلي و خارجي درمقابل حرم مطهر امام خميني (ره ) برگزار شد.
پس از سخنان رئيس جمهوري مراسم رژه بطور رسمي آغاز شد و يگانهاي نمونه نيروهاي مسلح از مقابل كلام الله مجيد رژه رفتند.
|
|
|
روند حقوقي پذيرش قطعنامه ۵۹۸ توسط ايران
پايان جنگ، رويه اي براي پروتكل الحاقي
عباس ملكي
شوراي امنيت ملل متحد، مطابق منشور ملل متحد، قدرتمندترين ركن سازمان ملل متحد است. در حالي كه ساير اركان وابسته به اين سازمان صرفاً مي توانند به دولتها توصيه نمايند، شوراي امنيت اين مسئوليت و قدرت را دارد كه تصميماتي اتخاذ نمايد كه همه كشورهاي عضو، مكلف به پيروي و اجراي آن باشند. اين شورا، متشكل از ۱۵ عضو است كه ۵ عضو آن دائم و داراي حق وتو و ۱۰ عضو ديگر غير دائم اند. شوراي امنيت، ضمن داشتن جلسات مرتب، به جهت روي دادن هر مسئله و يا حادثه در جهان، و بنا به درخواست يكي از اعضا، تشكيل جلسه مي دهد. نمونه آن قطعنامه پيشنهادي در روزهاي اخير بود كه در شوراي امنيت مطرح گرديد و اسرائيل را مكلف مي نمود كه از دست زدن به اخراج ياسر عرفات رئيس تشكيلات خودگردان فلسطيني خودداري نمايد.اين قطعنامه توسط دولت آمريكا وتو گرديد. گرچه مشابه چنين قطعنامه اي در مجمع عمومي ملل متحد تصويب گرديد، اما با توجه به عدم الزام كشورها به پاي بندي مصوبات مجمع عمومي، چنين قطعنامه اي با عكس العمل مسخره آميز اسرائيل مواجه شد.
واقعيت آن است كه در مواردي كه مسئله اي در شوراي امنيت مطرح شده، در صورت وجود اتفاق نظر بين ۵ عضو دائم شورا، در آن مورد تصميم گيري شده و قطعنامه روشن و بدون ابهامي صادر گرديده است. ليكن صدور اين نوع قطعنامه ها در عمر شوراي امنيت كم روي داده و عموماً قطعنامه ها در حالتي كلي و بدون رسيدگي به جزئيات و با محتوايي غيراجرايي انتشار داده شده است كه اين به لحاظ عدم هماهنگي مابين كشورهاي دائم عضو و يا تعارض با منافع آنان بوده است.
در مورد جنگ تحميلي عراق عليه ايران، شوراي امنيت گرچه پرونده قطوري داشته و اسناد مذاكرات و قطعنامه هاي اين شورا زياد است، اما در عين حال نقش شوراي امنيت در خصوص اين جنگ همراه با ناگفته هاي بسياري است. جنبه هايي از تعامل شوراي امنيت با جنگ ايران و عراق در خاطرات شخصي تصميم گيران دخيل در اين جنگ در تهران، بغداد، نيويورك و ژنو منعكس شده است كه از آن جمله مي توان به كتاب تاريخ سياسي جنگ تحميلي نوشته دكتر علي اكبر ولايتي اشاره داشت. برخي ديگر را نيز در ميان خاطرات و مصاحبه هاي آيت الله هاشمي رفسنجاني مي توان جست كه يكي از آن نمونه ها در همين شماره همشهري درج شده است. همچنين مقالات و كتب متعددي در زمينه روانشناسي و شناخت روحيه، ايستارها و باورهاي صدام حسين و افسران عالي رتبه ارتش و حزب بعث نوشته شده است كه چگونگي نگاه آنان را به جهان، منطقه و همسايگان عراق نشان مي دهد. همين جهان شناخت آنان بود كه سه جنگ ويرانگر را به مردمان عراق، ايران و كويت تحميل نمود و در آخر تصاوير افسران و كادرهاي اصلي حزب را بر روي ورق هاي پاسور منعكس كرد.
بازيگران بخش سوم، يعني دبير كل، رئيس شوراي امنيت و دستياران دبير كل نيز مقالات متعددي راجع به جنگ ايران و عراق نوشته اند. از جمله جينيامو دوپيكو، دستيار خاويرپرز دوكوئيار مذاكرات سه جانبه ايران، عراق و سازمان ملل را به تحرير درآورده است. اگر بخواهيم از مجموعه تمامي تجربيات مربوط به جنگ عراق و ايران و نقش سازمان ملل چند نكته را برگزينم، موارد زير بيشتر اهميت پيدا خواهد نمود:
۱-مرز بين ايران و عراق يكي از اختلاف برانگيزترين خطوط مرزي در طول تاريخ بوده است. مهمترين بخش اين خط مرزي اروندرود است. دو رودخانه دجله و فرات در القرنه در داخل عراق به يكديگر مي پيوندند و شط العرب را تشكيل مي دهند. از اضافه شدن نهر خين به شط العرب كه ابتداي مرز ايران و عراق است تا رسيدن به خليج فارس اروندرود نام دارد. اين رودخانه براي مردمان دو طرف حياتي است. پيمان ذهاب (۱۷۳۹)، معاهده كردان (۱۷۴۶)، معاهده اول ارزنه الروم (۱۸۲۳)، پيمان دوم ارزروم (۱۸۴۷)، پروتكل مرزي ۱۹۱۳ قسطنطنيه، معاهده ۱۹۳۷ و بالاخره پيمان ۱۹۷۵ بغداد خط مرزي مابين دو كشور را خط القعر اين رودخانه قرار داده و مقرر گرديده است كه دو طرف بصورت يكسان از اين رودخانه براي كشتيراني استفاده نمايند. معاهده حسن همجواري و مرزهاي دولتي مابين ايران و عراق به عنوان آخرين تلاش براي تحديد حدود دو كشور در مرز طولاني خود شناخته شده است. اين قرارداد مي تواند همچنان ملاك روابط ايران با عراق جديد باشد، زيرا مسائل مختلف سياسي، امنيتي و حتي اجتماعي در آن كاملاً مشخص شده است. اين قرارداد مرزهاي بين دو كشور را غيرقابل نقض، دائمي و نهايي توصيف مي نمايد.
۲- در ۱۷ سپتامبر ۱۹۸۰ (۲۶ شهريور ۱۳۵۹) صدام حسين اعلام كرد كه عهدنامه ۱۹۷۵ بي اعتبار است و سپس ۵۰ هزار نفر از ارتش خود را در مرزهاي عراق و ايران مستقر ساخت. در ۲۲ سپتامبر ۱۹۸۰ (۳۱ شهريور ۱۳۵۹) هواپيماهاي جنگنده عراق ۱۰ شهر ايران را بمباران كردند و سپس حمله زميني به خوزستان شروع شد. از اين زمان به مدت ده سال ايرانيان بر روي حق حاكميت خود بر اروند با دفاع در جبهه هاي جنگ و پافشاري بر موضع خود در مذاكرات ايستادند. در تابستان ۱۳۶۹ و در پي يك رشته نامه نگاري مابين روساي جمهور ايران و عراق بالاخره صدام حسين به رئيس جمهور ايران مي گويد كه ايران به آنچه كه مي خواست رسيد. صدام در آخرين نامه خود حقوق تاريخي مردم ايران در مورد مرزهاي غربي خود از شمال تا جنوب را به رسميت مي شناسد. گرچه هزينه هاي انساني و مادي اين جنگ فوق العاده بود، اما نبايد فراموش نمود كه تماميت ارضي ايران همچنان حفظ شد.
۳- به طور كلي شوراي امنيت ملل متحد ۱۴ قطعنامه در مورد جنگ ايران و عراق صادر نمود. از اولين قطعنامه شورا يعني قطعنامه ۴۷۹ كه در ۲۸ سپتامبر ۱۹۸۰(۶مهر۱۳۵۹)صادر شد تا آخرين آنها يعني قطعنامه۶۴۲ مصوب۲۹سپتامبر۱۹۸۹(۷ مهر ۱۳۶۸) دقيقاً ده سال طول كشيده است. از لحاظ زماني، اين ده سال به صورت مساوي مابين ۱۴ قطعنامه تقسيم نشده است. در روزهاي اول جنگ به دليل تسلط عراق بر بخشي از خاك ايران و مواجه شدن دستگاه ديپلماسي ايران با يك امر غيرمنتظره ايران نتوانست در صحنه ديپلماتيك چابك عمل نمايد. پس از قطعنامه ۴۷۹ كه از دو طرف خواسته شده بود كه از توسل بيشتر به زور خودداري نمايند، به مدت ۲۲ ماه شوراي امنيت به مسئله تجاوز عراق به ايران نپرداخت. در اين مدت، عراق اراضي بيشتري از خاك ايران را تصرف نمود و حجم سنگين حملات هوايي و موشكي، تاسيسات اقتصادي و زيربنايي ايران را ويران ساخت. بالاخره عمليات بيت المقدس و رسيدن نيروهاي ايراني به مرزهاي بين المللي خواب شوراي امنيت را آشفته نمود و در ۲۱ تيرماه ۱۳۶۱ (۱۲ ژوئيه ۱۹۸۲) قطعنامه ۵۱۴ تصويب گرديد. در اين قطعنامه از دو كشور خواسته شده بود كه نيروهاي خود را به مرزهاي بين المللي عقب بكشند. در عمليات رمضان و مسلم بن عقيل علاوه بر آزادسازي جنوب، نقاط كوهستاني غرب نيز آزاد گرديد و باعث شد كه در ۱۲ مهرماه ۱۳۶۱ (۴ اكتبر ۱۹۸۲) قطعنامه ۵۲۲ صادر گردد. در اين قطعنامه شوراي امنيت با اشاره به پذيرش قطعنامه ۵۱۴ از طرف يك كشور از كشور ديگر مي خواهد كه چنين نمايد. قطعنامه ۵۴۰ در ۹ آبان ۱۳۶۲ (۳۱ اكتبر ۱۹۸۳) از دو طرف مي خواهد كه حق آزاد كشتيراني در خليج فارس را رعايت نمايند. قطعنامه ۵۵۲ در ۱۰ خرداد ۱۳۶۳ (۱ ژوئن ۱۹۸۴) در مورد محكوميت حمله به كشتيها در مسير عربستان و كويت، و قطعنامه ۵۸۲ در ۱۴ اسفند ۱۳۶۴ (۲۴ فوريه ۱۹۸۶) در مورد آتش بس فوري و عقب نشيني بود، زيرا ايرانيان شبه جزيره فاو را گرفته بودند. قطعنامه ۵۸۸ در ۱۶ مهر ۱۳۶۵ (۸ اكتبر ۱۹۸۶) صادر شد و از دبير كل گزارش وضعيت را خواست. بالاخره قطعنامه ۵۹۸ در ۳۰ تير ۱۳۶۶ (۲۰ ژوئيه ۱۹۸۷) تصويب گرديد كه ايران يك سال بعد اين قطعنامه را به دلايلي كه در مصاحبه آقاي هاشمي رفسنجاني آمده است، پذيرفت. از اين پس، شوراي امنيت قطعنامه ۶۱۲ را در ۱۶ ارديبهشت ۱۳۶۷ (۶ مه ۱۹۸۸) در مخالفت با استفاده از سلاح هاي شيميايي صادر نمود و سه قطعنامه باقي مانده يعني ۶۱۹ ، ۶۳۱ و ۶۴۲ مربوط به استقرار ناظران نظامي ملل متحد در مرزهاي ايران و عراق است. يكي از دلايلي كه صدور قطعنامه ها در اواخر جنگ از لحاظ تاريخي به يكديگر نزديكتر است، شايد آن باشد كه دستگاه ديپلماسي كشور به تدريج به نقش و جايگاه ملل متحد و سازمان هاي وابسته بدان آشنايي بيشتري پيدا نموده و از نفوذ و اهميت اين دستگاه در جهت حفظ منافع ملي ايران استفاده نمود. اين تجربه، مي تواند در آينده و در مسايلي مانند فناوري هسته اي ايران و تعامل با آژانس بين المللي انرژي هسته اي كه به نوعي ممكن است به اركان ملل متحد مربوط گردد، مورد نظر قرار گيرد.
|
|
|
رئيس مجلس:
حضور مردم در صحنه انتخابات ضروري است
رئيس مجلس شوراي اسلامي كه به استان يزد سفر كرده است، طي سخنراني هاي خود در جمع مردم مناطق مختلف اين استان با اشاره به نزديك شدن به انتخابات مجلس هفتم، حضور گسترده مردم در اين عرصه را ضروري و وحدت آفرين خواند.
به گزارش ايرنا مهدي كروبي ديروز در اجتماع مردم بافق گفت: پيروزي افراد وگروهها در عرصه انتخابات امر مهمي نيست بلكه آنچه مهم است مشاركت فعال مردم در صحنه انتخابات است.
وي در آئين رژه يگانهاي نيروهاي مسلح در شهرستان يزد نيز با اشاره به نزديك شدن به انتخابات هفتم مجلس تاكيد كرد: وجود اختلافات سياسي در كشور امري عادي است و اين نبايد دشمن را به اشتباه بياندازد.
كروبي گفت: ملت با سليقه ها و ديدگاههاي مختلف در برابر بيگانه ايستادگي خواهد كرد. وي به تجارب نظامي و وجود امكانات مناسب در كشور اشاره كرد و اظهار داشت : نيروهاي ما بسيار ورزيده هستند و با لطف الهي و با پيروي از فرامين رهبر معظم انقلاب از سرزمين خود دفاع مي كنند.
رئيس مجلس به دشمنان توصيه كرد كه اختلافات سياسي را بهانه قرار ندهند، ايران كشوري آزاد و مستقل است و به اصل گفت وگو اعتقاد دارد.
كروبي سياست جمهوري اسلامي را احترام متقابل ، تعامل و تنش زدايي با همسايه ها ذكر كرد و گفت : ما با حفظ آرمان هاي انقلاب و هويت اسلامي خويش ، با كشورها رابطه حسنه خواهيم داشت .
|
|
|
مشرف:
پاكستان هيچ گونه تكنولوژي هسته اي را به ايران انتقال نداده است
پرويز مشرف بار ديگر تأكيد كرد كه اين كشور بر توانايي هاي هسته اي اش كنترل كامل دارد و هيچ گونه انتقال تكنولوژي هسته اي به ايران يا كره شمالي صورت نگرفته است.
به گزارش خبرگزاري ايسنا به نقل از روزنامه نيويورك تايمز، ژنرال پرويز مشرف، رئيس جمهور پاكستان خاطرنشان كرد كه تسليحات هسته اي اين كشور در كنترل كامل آنها قرار دارد و در سلامت و امنيت به سر مي برند.
|
|
|
خبرهاي كوتاه
* سيدمحمد خاتمي رئيس جمهوري ايران در پيامهايي جداگانه به ملك فهد بن عبدالعزيز آل سعود پادشاه و امير عبدالله بن عبدالعزيز آل سعود وليعهد عربستان سعودي فرارسيدن روز ملي اين كشور را به آنان تبريك گفت.
* اميرسرلشگر محمد سليمي فرمانده كل ارتش جمهوري اسلامي ايران گفت: امروز ارتش با تجهيز و حفظ آمادگي خود بيش از پيش آماده حراست از خاك ايران اسلامي است.وي در حاشيه برگزاري رژه نيروهاي مسلح در گفتگو با ايرنا اظهار داشت: امروز همگان شاهد آمادگي و قدرت تحرك بيش از گذشته ارتش جمهوري اسلامي هستند.
* سردار سرلشگر رحيم صفوي فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامي گفت: اجازه تجاوز و زورگويي به هيچ قدرتي را نخواهيم داد. وي در حاشيه رژه نيروهاي مسلح به ايرنا گفت: به طور قطع قدرتهاي جهاني امروز متوجه شده اند كه ايران با توان بالاي نظامي خود همانقدر كه براي صلح در منطقه و جهان ارزش قايل است، هيچگاه زورگويي را تحميل نمي كند.
* سردار قاليباف فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران گفت: آمريكاييها نبايد به حركت عده اي در داخل كشور دلخوش باشند، زيرا نيروي انتظامي با هر گونه آشوب آفريني و بي نظمي توسط ايادي دشمنان مقابله خواهد كرد.
|
|
|