خانه كتاب اعلام كرد كه ۵۰۱ عنوان كتاب با شمارگان دو ميليون و ۱۱۶ هزار و ۵۵۰ نسخه در هفته منتهي به ۲۹ شهريورماه ، منتشر شده است .
به گزارش روابط عمومي خانه كتاب از اين تعداد، ۵۹ درصد چاپ نخست و بقيه چاپ مجدد، ۷۷ درصد تاليف و مابقي ترجمه بوده است .
در هفته گذشته بيشترين كتاب ها با ۱۱۱ عنوان با موضوع ادبيات منتشر شد و پس از آن به ترتيب موضوع هاي دين با ۹۶ عنوان ، علوم عملي با ۶۲ عنوان ، علوم اجتماعي با ۵۶ عنوان ، زبان با ۵۰ عنوان ، علوم طبيعي و رياضيات با ۴۱ عنوان ، كليات با ۲۹ عنوان ، هنر با ۲۵ عنوان ، تاريخ و جغرافيا با ۱۹ عنوان و فلسفه با ۱۲ عنوان به چاپ رسيده است .در اين هفته ، ۷۱ عنوان براي كودكان و نوجوانان و ۵۶ عنوان كتاب هاي كمك درسي و آموزشي منتشر شد.همچنين بيشترين چاپ در تهران از انتشارات «نشر شورا» با ۱۹ عنوان و در شهرستان ها انتشارات «سنبله» از مشهد با انتشار هشت عنوان بوده است .
در هفته گذشته بيشترين تاليف از «حسين منوچهر پارسا» با هفت عنوان در موضوع علوم عملي بوده است .كتاب «راهنماي جامع برنامه نويسان » از انتشارات «اتحاد» با بهاي يك ميليون ريال گران ترين كتاب بود ولي در مقابل كتاب «زندگاني و كلمات قصار حضرت علي (ع )» از انتشارات «اقبال» با بهاي هزار ريال مي تواند براي همگان قابل خريد و استفاده باشد .
نگاه ويژه به ادبيات داستاني
نخستين نشست ادبيات تطبيقي در زمينه ادبيات داستاني از سوي خانه نقد فرهنگسراي هنر در اين فرهنگسرا برگزار شد.در اين نشست داستان نويسان معاصر ايران همچون محمد ايوبي ، مجيد قيصري و غلامعباس موذن ، آخرين آثار منتشر نشده خود را براي علاقه مندان به ادبيات داستاني ، قرائت كردند.
«شاهرخ تندرو صالح» يكي از منتقدان ادبي معاصر در اين نشست ، با بيان اينكه برخي از نويسندگان جوان نگاه هاي نو و جديدي به ادبيات داستاني دارند، اظهار داشت : تغيير گفتمان ادبي ايران را مي توان در آثار نسل جوان كشور مشاهده كرد.وي گفت : حركت نسل جوان در اين زمينه نشان مي دهد كه آنها با بهره گيري از دانش نسل قبل تجربياتي را رقم مي زنند و به نظر مي رسد در دهه ۸۰، جلودار ظهور نگاه ويژه اي از ادبيات داستاني باشند.اين منتقد افزود: در حال حاضر ادبيات داستاني كشور وارد فضايي شده و از چيزهايي مي گويد كه متفاوت با ادبيات سال هاي گذشته است .«عنايت سميعي» يكي ديگر از منتقدان ادبي معاصر نيز در اين نشست با اشاره به داستان نويسي و تحولات صورت گرفته در برخي از اين جنبه هاي داستان نويسي در كشور، گفت : كشورهاي پيراموني ، مشاركتي براي فرهنگ و تمدن معاصر نداشتند و يا چيزي براي ايفاي نقش منفعلانه به آنها واگذار نشده است .
۳۶۰ شاعر در لرستان
شاعران لرستاني،نبود رسانه خاص شعرا، برگزار نكردن همايش بزرگداشت شعرا، اهميت ندادن به شاعران جوان و عدم شناسايي نخبگان را از جمله مشكلات خود و بي توجهي به خود در اين استان عنوان كردند.
يكي از شاعران خرم آبادي مي گويد: همواره شعر و ادب در نزد ما ايرانيان اهميت و جايگاه ويژه اي داشته است ، به طوري كه در روزگاران گذشته بيشتر مسايل و مشكلات در سطح جامعه را از طريق شعر مطرح مي كردند.
«اسدا... حيدري» افزود: متاسفانه نداشتن تشكل فعال و پويا، عدم پيگيري مسايل و مشكلات شعر و ادب و نداشتن اعتبارات كافي، شاعران اين استان را با مشكلات زيادي روبه رو كرده است .يكي از شاعران سلسله مي گويد: براي زنده نگهداشتن ياد و خاطره شاعران مي بايست آيين هاي بزرگداشت برگزار شود، اين در حالي است كه به برگزاري اين آيين ها در لرستان كمتر توجه مي شود.
«صفر چنگيزي» افزود: برگزاري اين آيين ها باعث ارتباط و آشنايي شعرا با آثار يكديگر و انتقال تجربيات شعراي برجسته به شاعران جوان مي شود.
«محمد گراوند» شاعر كوهدشتي نيز مي گويد: نشريه خاصي براي چاپ آثار شاعران ما وجود ندارد و اين امر باعث شده است كه بسياري از شاعران اين استان ناشناخته بمانند.
«مهتاب بازوند» يكي از مسئولان انجمن شعر و ادب لرستان به ايرنا گفت : براي اينكه بتوانيم جوانان را به اين سمت سوق دهيم ، لازم است كه مشكلات اساسي آنان را مرتفع كرده تا بتوانند در زمينه ادبي فعاليت موثري داشته باشند.
«ماشاء ا... بهاروند» افزود: درحال حاضر براي انجام فعاليت هاي ادبي شاعران لرستان ۹ انجمن شعر و ادب در شهرستان هاي استان وجود دارد كه در هر كدام از اين انجمن ها ۴۰ نفر از شاعران فعاليت دارند.وي ، نشست هاي ادبي ، نقد و بررسي شعر و ادب ، برگزاري كلاس هاي آموزشي ، همكاري با برخي نشريات و جمع آوري مجموعه اشعار شاعران را از جمله فعاليت هاي اين انجمن ها ذكر كرد.وي يادآور شد: در برخي از شهرستان هاي استان ، ماهنامه هاي فرهنگي وجود دارد كه آثار شاعران براي استفاده علاقه مندان به ادبيات را به چاپ مي رسانند.
هم اكنون حدود ۳۶۰ شاعر در اين استان به فعاليت هاي ادبي مشغول هستند .