رواج بي سابقه مصرف گوشت لاك پشت هاي دريايي در رستوران هاي گران قميت آمريكا و ژاپن، نسل اين جانور را در كشور مكزيك با خطر انقراض رو به رو كرده است. زيرا مردم مكزيك به ويژه افراد فقير و كم درآمد براي تامين معاش خود و دستيابي به رفاه بيشتر به صيد لاك پشت ها مي پردازند و طبق آمار هر سال ۴۵ هزار لاك پشت در مكزيك توسط اين قبيل افراد شكار مي شود و به آمريكا و ژاپن صادر مي گردد.
يكي از اعضاي جمعيت حمايت از گونه هاي جانوري در خطر انقراض، در مكزيك هشدار داده است كه صيد بي رويه لاك پشت هاي دريايي اين گونه را در سواحل مكزيك با خطر قطعي انقراض رو به رو كرده است. مسئله ديگر آن است كه به علت رواج صيد آبزيان با روش نامناسب هر سال هزاران لاك پشت دريايي به علت گرفتار شدن در تورهايي كه براي صيد ميگو به كار مي رود، مي ميرند. اين شخص تصريح كرده است كه در قاچاق گوشت لاك پشت هاي مكزيك شبكه اي از دولتمردان مكزيكي نيز دست دارند.
آلودگي آب، بهاي توسعه شتابزده
توسعه صنعتي براي كشور پهناور چين هزينه هاي سنگيني در برداشته است، اما اين كشور مصمم است كه به هر قيمت اين مسير دشوار را بپيمايد و در رديف كشورهاي توسعه يافته صنعتي برسد. از جمله هزينه هاي توسعه شتابزده چين آلودگي شديد و روزافزون منابع آب، اعم از آب هاي جاري و يا سفره هاي آب زير زميني اين كشور است، اين آلودگي بيش از همه، آب آشاميدني شهرها را با خطر رو به رو كرده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، تنها در شهر پكن پايتخت چين هر سال يك ميليارد و دويست هزار تن فاضلاب دفع مي شود. نيمي از اين فاضلاب به صورت تصفيه نشده به رودخانه ها، درياچه ها و سفره هاي آب زير زميني نفوذ مي كنند و به اين ترتيب آلودگي شديدي را بر محيط زيست و منابع آب تحميل مي كنند.
مقامات چيني در عين حال روش هاي تجربه شده اي را براي مهار اين آلودگي به كار گرفته اند، از جمله درشانگهاي حدود ۸۵۰ ميليون دلار براي پاكسازي رودخانه ها به ويژه جويبار معروف «سوژو» صرف شده است. آلودگي سبب شده است كه از ۶۷۲ شهر چين ۴۰۰ شهر با كمبود شديد آب رو به رو باشند و در ۱۶۰ شهر به علت كمبود چشمگير، آب جيره بندي شده است. بنا به آخرين گزارش منتشر شده ۹۰ درصد آب هاي سطحي و ۵۰ درصد سفره هاي زير زميني آب در شهرهاي چين آلوده هستند.
گياهان و دفع باكتري هاي تقلبي
برخي باكتري ها به ريشه گياهان مي چسبند و از مواد غذايي آنها تغذيه مي كنند. در برابر آن، باكتري ها نيتروژن هوا را گرفته و به گياه مي رسانند. باكتري ها در واقع يك همزيستي مسالمت آميز با گياه دارند.
به گزارش شبكه محيط زيست بين الملل در اينترنت، اين همزيستي تا وقتي پايدار است كه هر دو طرف وظايف خود را انجام دهند. دانشمندان پژوهشگر در دانشگاه كاليفرنيا در ديويس و دانشگاه ادينبورو كشف كرده اند كه اگر باكتري ها تقلب! كنند و نيتروژن لازم را به گياه نرسانند، آن گياه به نوبه خود از تغذيه باكتري ها سرباز مي زند.
مجله «طبيعت» چاپ پاريس كه اين گزارش را درج كرده، در ادامه مي افزايد: گروهي از پژوهشگران براي آگاهي بيشتر درباره روابط متقابل ميان گياهان و باكتري ها نوعي سويا را در مكاني كه فاقد نيتروژن بود كاشتند، چندي بعد باكتري هاي همزيست اين گياه نيز متولد شدند و به تغذيه از گياه پرداختند، بي آنكه براي گياه نيتروژن توليد كنند. گياه سويا از طريق متوقف كردن روند تغذيه و اكسيژن رساني، به دفع باكتري هايي پرداخت كه تقلبي بودند و خواص طبيعي باكتري ها را نداشتند.