آموزش جمعي به ماهيگيران مي تواند گاو آبي را كه يك پستاندار دريايي گياهخوار و كمياب است از خطر نابودي نجات دهد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از دارالسلام، پايتخت تانزانيا، چيكامبي راميشا، مدير پارك آبزيان حفاظت شده خاطرنشان كرده است: «اين جانوران، كه دوگانگ هم ناميده مي شوند، پس از آن كه در تور ماهيگيري گرفتار آمدند عمداً كشته شده اند زيرا اسطوره ها و افسانه هايي در رابطه با آنها وجود دارد.»
راميشا افزود: «گاو آبي در تانزانيا تقريباً منقرض شده و ما بايد اين جانور را از انقراض كامل نجات دهيم.»
وي خاطرنشان ساخت در اينجا برخي افراد فكر مي كنند گاو آبي شوم است و به مجرد ديده شدن بايد كشته شود در حالي كه بايد با آموزش دادن به ماهيگيران و رساندن اين پيام به آنان كه اين جانوران بي گناهند، نسل اين جانوران را نجات داد.
صندوق جهاني براي طبيعت در جولاي (مرداد) گذشته هشدار داده است كه تنها در دي ماه سال گذشته از ۳۲ گاو آبي كه در تور ماهيگيران گرفتار شده بودند، تنها هشت گاو زنده مانده اند و بقيه را ماهيگيران كشته اند.
گاو آبي نوعي جانور شبيه فوك است كه از نسل هاي پيشين خود در مرداب هاي ۵۵ ميليون سال پيش باقي مانده است. طول اين حيوان ۵/۳ متر و وزن آن به ۴۰۰ كيلوگرم مي رسد.
نقش فقر در تجارت غير قانوني حيات وحش
براساس يك بررسي، كشورهاي روبه رشد آفريقايي به دليل مشكلات اقتصادي در حمايت و حفظ گونه هاي در حال انقراض ناموفق ترين كارنامه ها را به جا گذاشته اند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از پاريس، پژوهشگران زيست محيطي انگليسي كاهش حيرت انگيز جمعيت فيل ها و كرگدن هاي سياه در ۲۱ كشور آفريقا را نتيجه مستقيم تجارت غير قانوني حيات وحش و مشكلات اقتصادي مي دانند.
كشورهايي كه بدترين نمره هاي شاخص فساد را دريافت كردند، شاهد بزرگ ترين شمار سقوط تعداد گونه هاي در حال انقراض بين سال هاي ۱۹۸۷ و ۱۹۹۴ بودند.
روند انقراض گونه ها در آنگولا، جمهوري دموكراتيك كنگو، اتيوپي، سومالي و سودان شتاب بيشتري يافته است.
قربانيان آلودگي هوا در بنگلادش
دست كم ۴۷ نفر، كه بيشتر آنها كودكان بودند، در دو هفته گذشته از بيماري هاي تنفسي مسموميت ناشي از آلودگي هوا در بنگلادش جان باختند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از داكا، پايتخت بنگلادش، تنها در يك روز حداقل ۲۹۰۰ تن بيمار شدند و هفت نفر جان باختند. به نوشته روزنامه جاناكانتا چاپ داكا، ۴۰ كودك در دو هفته گذشته براثر بيماري هاي تنفسي ناشي از آلودگي هوا جان سپرده اند.
بيماري هاي تنفسي در بنگلادش بسيار معمول است. به ويژه هنگامي كه فصل گرما و باراني (مافسون) به زمستان خشك و سرد تغيير مي كند. هواي خشك آلودگي هوا را موثرتر مي سازد.
داكا، با ۱۰ ميليون جمعيت، يكي از آلوده ترين شهرهاي جهان است. اما از هنگامي كه دولت بنگلادش، سال پيش، تردد تاكسي هاي سه چرخه را ممنوع ساخت و انتشار گاز هاي سمي آنها متوقف شد هواي پايتخت بهتر شده است. با اين حال در مهرماه گذشته بر اثر آلودگي شديد هوا، مشكلات و مصايب تازه اي به بار آمده به همين دليل لازم است، در مورد كاهش آلودگي هواي اين شهر چاره انديشي اساسي شود.