روزنامه واشنگتن تايمز در شماره اخير خود نوشت: خاندان سعودي براي جلوگيري از سقوط خود عليه وهابيت برخاسته است .
اين روزنامه افزود: يكي از سؤالات مكرري كه نظريه پردازان و صاحبنظران مطرح مي كنند، اين است كه «به زمان سقوط خاندان سعودي چقدر مانده است ؟»
اين روزنامه نوشت : دولت عربستان سعودي بعد از انفجار ۱۲ مه ، عمليات سركوب گسترده اي را عليه بنيادگرايان مذهبي و مسلمانان افراطي به مرحله اجرا گذاشته است .
تصاوير بيش از ۲۵ تروريست تحت تعقيب دولت در صفحه اول روزنامه هاي اين كشور به چاپ رسيده و بالغ بر يك ميليون ريال جايزه براي كساني كه اطلاعاتي كه منجر به دستگيري حتي يك نفر شود، تعيين شده است.
اين روزنامه افزود: توطئه هاي كوچك و در سطح يك شهر و منطقه ممكن است لو نرود اما يك توطئه بزرگ در سطح كشور شانس چنداني براي پيروزي نخواهد داشت .
به گزارش ايرنا، واشنگتن تايمز افزود: بعد از حمله تروريستي ۱۲ مه در رياض بالغ بر هزار روحاني وهابي به كاخ آل سعود احضار شدند و به آنها دستور داده شدكه طبق برنامه جديد بازآموزي در مدارس مذهبي تحت كنترل دولت ، هر سخني و اشاره اي در مورد جهاد و مجاهدين بايد از موعظه هاي آنها حذف شود و تخلف از اين دستور موجب قطع مجوز سخنراني روحاني متخلف مي شود.
اين روزنامه نوشت : پس از حمله وهابيون متعصب به كعبه در مكه ، در سال ۱۹۷۹ توافقي بين علماي وهابي و رژيم سلطنتي وهابي صورت گرفت كه طبق آن روحانيون وهابي در قبال دريافت يارانه هاي بزرگ و سخاوتمندانه از هرگونه ايرادجويي و انتقاد از خاندان سعود خودداري كنند.
طبق اين توافق هيچ گونه محدوديت مالي و عملي براي علماي وهابي در توسعه و گسترش وهابيت و آموزش مبلغين وهابي، ساخت مساجد و مدارس و مراكز اسلامي وهابي وجود نداشت و در نتيجه علماي وهابي براي گسترش مذهب خود هيج گونه محدوديت مالي قايل نبودند به طوري كه حتي در جزيره ميندانائو در فيليپين كه حداكثر ده ميليون مسلمان فيليپيني در آن اقامت دارند، بيش از سه هزار مدرسه مذهبي وهابي تاسيس شده است .
اين روزنامه با اشاره به اين كه حتي رژيم طالبان نيز قبل از اين كه توسط آمريكا سرنگون شود يكي از دريافت كنندگان كمك هاي مذهبي عربستان سعودي بود، نوشت : ده ها هزار مدرسه ديني وهابي در اندونزي، بنگلادش ، پاكستان ، خاورميانه، مراكش ، حاشيه صحراي آفريقا و شمال و جنوب آمريكا تاسيس شده اند كه در آنها تعليمات وهابي تدريس و ترويج مي شود.
دولت عربستان سعودي بعد از سال ها تدريس مطالب دشنام آميز و توهين كننده نسبت به يهوديان و مسيحيان در انستيتوي علوم اسلامي و عربي شهر فرفكس واقع در ايالت ويرجينيا سرانجام حمايت مالي خود را به اين انستيتو قطع كرد و همزمان با آن آمريكا نيز ويزاي ديپلماتيك جعفر ادريس، روحاني اين مركز را لغو كرد. (روحانيون عربستان سعودي داراي گذرنامه ديپلماتيك هستند.)
روزنامه واشنگتن تايمز نوشت : خاندان سعودي سرانجام به اين واقعيت پي برده كه ميسيونرهاي وهابي اش با استفاده از مصونيت ديپلماتيكي خود مشغول آموزش و تدريس عقايد فناتيك ضدغربي هستند.
واشنگتن تايمز مي افزايد: در مدارس وهابي كه يكي از متعصب ترين مذاهب اسلامي به شمار مي آيد، استدلال مي شود كه اسلام وهابي يكي از بردبارترين دين هاي دنياست و اين در حالي است كه حتي به يك كليسا در عربستان سعودي اجازه فعاليت براي مسيحيان داده نمي شود.
اين روزنامه افزود: طي اشغال افغانستان توسط اتحاد جماهير شوروي سابق ، روحانيون سعودي مردان جوان را تشويق به شركت داوطلبانه در جنگ و مقابله با شوروي مي كردند و اسامه بن لادن به قهرمان روحانيون وهابي تبديل شد و در كنار وي بالغ بر
۲۰ هزار مرد سعودي با مجاهدين افغاني عليه شوروي جنگيدند.
به نوشته اين روزنامه ، بعد از خروج شوروي از افغانستان ، بن لادن كه يكي از پيروان سرسخت مذهب وهابيت است به يك سوپرمن در داخل عربستان سعودي تبديل شد.
پس از حمله عراق به كويت در سال ۱۹۹۰ و تصميم خاندان سعودي در دعوت از نيروهاي آمريكا به داخل خاك اين كشور، بن لادن عليه خانواده سعودي برخاست و روحانيون طرفدارش شروع به قرائت پيام هاي وي در نمازهاي جمعه كردند.
واشنگتن تايمز نوشت : با شروع اين روند به تدريج پيماني كه بين روحانيون وهابي و خاندان اين سعود بسته شده بود شروع به فروپاشي كرد و بن لادن سرانجام توسط خانواده سلطنتي از كشور اخراج شد.
از نظر روحانيون وهابي حمله آمريكا به عراق و افغانستان به وضوح نشان مي دهد كه دولت بوش در صدد محدود كردن جهان اسلام بوده و بن لادن تنها كسي است كه عليه سلطه شيطاني غرب بر جهان اسلام قيام كرده است . به نوشته اين روزنامه ، حمايت عربستان سعودي از عمليات آزادي عراق ضربه اي نهايي در فروپاشي كامل پيمان مزبور بود.
اين روزنامه اظهارات سعد الفقيه رييس جنبش اسلامي اصلاحات در عربستان را نقل كرده و نوشت : يك روحاني ارشد وهابي اظهار داشته كه حمايت از عمليات آزادسازي عراق مشروعيت اسلامي خاندان سعودي را لغو كرد.
به گفته دكتر الفقيه ، عربستان سعودي نياز به تغييرات اساسي دارد چرا كه كوچك ترين انتقاد و محدودترين آزادي بيان را نمي تواند تحمل كند.
اگر به مردم آزادي داده شود، به طور قطع آنها در موردبسياري از مسايل سؤال خواهند كرد .
به پيش بيني وي ، رژيم ابن سعود اگر توسط مردم سقوط نكند در نتيجه مشكلات داخلي سقوط خواهد كرد و در آن زمان بايد گروه هايي باشند كه از بروز هرج و مرج جلوگيري كنند.
وي در مورد بن لادن مي گويد كه بن لادن بيشتر از هر چيزي نگران اقدامات و سياست هاي آمريكاست و كمتر به مشكلات داخلي عربستان سعودي توجه دارد.
دكتر الفقيه افزود: در حال حاضر عراق صحنه مبارزه وي محسوب مي شود و خروج زودهنگام آمريكا از عراق به احتمال زياد نوك تيز حملات و مبارزات وي را متوجه خاندان ابن سعود خواهد كرد.